اتحادیه اروپا و لبنان بر تنها راه حل پایدار و بلندمدت برای آوارگان سوری در لبنان تاکید کردند
به گزارش گروه بینالملل ،'فدریکا موگرینی' مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و 'جبران باسیل' وزیر امور خارجه لبنان تاکید کردند که تنها یک راه حل سیاسی می تواند مناقشه سوریه را به پایان برساند.
موگرینی سه شنبه در پایان هشتمین نشست 'شورای شراکت اتحادیه اروپا - لبنان' در بروکسل در یک کنفرانس با بیان این مطلب افزود: ما توافق کردیم که به همکاری نزدیک نه تنها در روابط دوجانبه بلکه در زمینه مسائل منطقه ای و برخی از چالش های جهانی ادامه دهیم.
دو طرف همچنین در بیانیه مشترکی خاطرنشان کردند که ضمن مرور نتایج کنفرانس 5 آوریل (16 فروردین) بروکسل در زمینه حمایت از آینده سوریه و منطقه، حمایت کامل خود را از ابتکارهای سازمان ملل برای راه حل سیاسی برای مناقشه سوریه به عنوان تنها راه پیش رو اعلام کردند.
دو طرف همچنین به اتفاق اعلام کردند که تنها راه حل پایدار و بلندمدت برای آوارگان سوری در لبنان، بازگشت ایمن آنان به کشور خودشان با تامین شرایط بازگشت آنان است. اتحادیه اروپا در این ارتباط خاطرنشان کرد که از ابتدای بحران سوریه تاکنون 1.2 میلیارد یورو به لبنان اختصاص داده است.
شورای شراکت اتحادیه اروپا - لبنان همچنین تاثیر چالش برانگیز بحران سوریه بر اقتصاد لبنان را مورد توجه قرار داد و در این زمینه دو طرف توافق کردند که راه های کارآمد و اساسی برای تقویت مبادلات تجاری اتحادیه اروپا و لبنان را شناسایی کنند.
اتحادیه اروپا همچنین حمایت قاطع خود را از حق حاکمیت، تمامیت ارضی و ثبات لبنان اعلام کرد و دو طرف همچنین از نیروهای سازمان ملل در لبنان (یونیفیل) حمایت کردند. اتحادیه اروپا از استقرار نیروهای مسلح لبنان در سراسر این کشور تمجید کرد و خواستار تداوم کمک ها به ارتش لبنان شد و همچنین از اقدامات ارتش لبنان در مبارزه با تروریسم و حفظ امنیت در سراسر لبنان تقدیر کرد.
براساس این گزارش، در هشتمین نشست شورای شراکت اتحادیه اروپا - لبنان در بروکسل که 'یوهانس هان' کمیسر 'سیاست گذاری محیط پیرامونی و مذاکرات گسترس اتحادیه اروپا' نیز در آن شرکت داشت، بر مشارکت نیرومند و روابط دیپلماتیک مستحکم بین دو طرف تاکید شد و دو طرف بر همکاری در زمینه برخورد با چالش های جهانی مانند تروریسم و تغییرات اقلیمی و همچنین ضرورت یافتن راه حل سیاسی برای بحران های منطقه تاکید کردند. اتحادیه اروپا از دستاوردهای سیاسی اخیر در لبنان تقدیر کرد و اهمیت ترویج الگوی لبنان به عنوان یک نمونه جامعه دموکراتیک و تکثرگرا را مورد توجه قرار داد.