قوه قضائیه به رغم محدودیتها پیشتاز بهرهوری است/ اجرای طرح بهرهوری در راستای کاهش موجودی شعب و ارتقا فرآیند دادرسی
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، ذوالقدر در همایش برنامه ریزی و بهره وری قضایی که با هدف تشریح دستورالعمل جدید بهره وری و سند برنامه چهارم توسعه قضایی در مجتمع شهید بهشتی برگزار شد اظهار کرد:اهتمام به موضوع بهره وری قضایی در 5 سال اخیر یعنی از سال ۹۱ در قوه قضاییه، پاسخی است به نیاز جدی در موضوع ارتقای کارآمدی دستگاه قضائی .بهره وری یکی از مهمترین موضوعات کشور و اساسا مهمترین مساله دنیای امروز و دغدغه اصلی کشورهای پیشرفته است.
معاون راهبردی قوه قضاییه ادامه داد: لازمه توسعه پایدار، وپیشرفت کشور بهره وری یعنی استفاده بهینه از امکانات و منابع محدود برای تحقق اهداف و اجرای برنامه ها است. با توجه به اینکه امکانات و منابع محدود است و همین منابع محدود نیز با کاهش فزاینده مواجه است ، باید تلاش کنیم با افزایش بهره وری با استفاده از منابع محدود، هدفهای بیشتری را محقق کنیم . بهره وری محصول تلاقی دو مفهوم کارایی و اثربخشی است. اگر بتوان کار درست را به درستی انجام دادبهره وری محقق شده است.
وی افزود: بهره وری عمدتا در حوزه اقتصاد و کسب و کارو بخصوص کشاورزی و صنعت کاربرد دارد. در قوه قضاییه که یک بنگاه اقتصادی و کسب کار نیست بلکه یک حوزه کار کیفی و خدمات است در این حوزه بهره وری بسیار پیچیده و دشوار است . باوجود این، قوه قضاییه توانست راه خود را در این خصوص پیدا کند و با شجاعت وارد میدان شود .
براورد ما آن است که قوه قضاییه امروز در کشور پیشتاز بهره وری است و توانسته با پیاده سازی یک الگوی موفق بهره وری ، به رغم محدودیتها و کاهش منابع، ماموریتهای خود را به درستی و به قدر کفایت انجام دهد .
ذوالقدر ادامه داد: بهره وری در قوه قضاییه معطوف به چند هدف مهم است که برخی از آنان ناظر به رفع مشکلات اساسی قوه قضاییه و برخی برای تحقق پیشرفت و کارآمدی قوه است.کاهش پروندهای بجا مانده از قبل ، کاهش زمان رسیدگی به پرونده ها ،کاهش حجم ورودی پرونده های قضایی به دادگستری ها، افزایش کیفیت رسیدگی قضایی و اتقان و استحکام آراء قضایی و استفاده بیشتر و کاربردموثرترفنآوری های نوین ارتباطی و دادرسی الکترونیک از جمله اهداف بهره وری در قوه قضاییه است که بحمداله در طی 5 سال از اجرای طرح افزایش بهره وری در قوه قضاییه تا حدود زیادی این اهداف محقق شده است.
وی افزود : روش غالب در بهره وری قضایی الگوی تشویق وپاداش است که برغم دستاوردهای زیادی که داشته است ، هزینه کمی بر بودجه قوه قضاییه تحمیل کرده و رضایت قابل قبولی فراهم نموده است.در اثر اجرای طرح بهره وری در دادگستری، شاهد کاهش موجودی پرونده ها در شعب قضائی، کاهش ورودی پرونده به قوه قضائیه، افزایش استفاده از فناوری الکترونیکی در فرایند دادرسی و سرعت گرفتن رسیدگی های قضائی بوده ایم و امید داریم با اجرای نسخه جدید دستورالعمل بهره وری که اخیرا توسط رئیس محترم قوه ابلاغ شده است، در سایر اهداف به خصوص در کیفیت رسیدگی واتقان واستحکام احکام قضایی نیز شاهد پیشرفت باشیم واز رهگذر آن اجرای عدالت و رضایت مردم از عملکرد قوه قضائیه، به سطح مطلوب خود برسد.