بدهی 30 هزار میلیاردی به نیروگاههای خصوصی/رشد مصرف برق تهرانیها هزار مگاوات است
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ،هوشنگ فلاحتیان در نشست خبری صبح امروز گفت: میزان بدهی دولت مابین قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی بر اساس گزارش سازمان حسابرسی کشور بدون درنظرگرفتن دو سال٨٨و٩٥،رقمی معادل ٢٣هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که به انضمام حسابرسی دو سال یاد شده،این رقم به بیش از ٣٠هزار میلیارد تومان می رسد.
وی در ادامه افزود: باتوجه به رشد مصرف دولت نمی تواند فاصله بین قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی را بپردازد.البته راهکارهایی ازطریق اسنادخزانه اسلامی مدنظر گرفته است.
وی درادامه اظهار کرد: برای جبران ما به التفاوت هزینه تمام شده برق تولیدی با هزینه تکلیفی دو راهکار وجود دارد. یا تعرفهها اصلاح شود و با دولت از طرق مختلف این خلأ را جبران کند.
معاون وزیر نیرو در خصوص رشد مصرف برق در سه ماهه ابتدایی سال گفت: دربرخی از استانها شاهد رشد مصرف بیش از 10 و یا 15 درصد بودیم ولی به طور کلی میانگین رشد مصرف کشوری 7.3 درصد محاسبه شده است.صنعت برق کشور سالانه حداقل 2 هزار مگاوات افزایش پیک بار دارد که تأمین این میزان از تقاضا به سرمایه گذاری قابل توجهی نیاز دارد.
فلاحتیان با اشاره به اینکه برای مدیریت مصرف علاوه بر کار فرهنگی در گروه سنی مختلف نیازمند به ابزار و پایش میزان مصرف هستیم، عنوان کرد: در کلانشهری مانند تهران رشد مصرف برق سالانه 1000 مگاوات گزارش شده که مصرف حداکثری سایر استانها 1000 مگاوات است. این به این معنی است که برای پوشش رشد مصرف سالانه برق تهرانیها سالانه به 4 هزار و 500 میلیارد تومان منابع مالی نیاز داریم که این رقم بیش از منابع مالی پروژههای عمرانی این بخش است.
معاون وزیر نیرو یکی از دلایل مصرف افسارگسیخته برق را ساختار تعرفهای آن به ویژه درکلانشهرها اعلام کرد و گفت: ساختار تعرفه ای برق از 100 تا 200 کیلووات به یک میزان ، تا 250 کیلووات رقم جداگانه دیگر ، 300 تا 400 کیلووات در دسته بندی دیگر قرار می گیرد ولی به دلیل نرخ پایهای این رقم پایین است مصرف کنندگان را به کاهش مصرف ترغیب نمی کند.
وی گفت: درحال حاضر 51 درصد مصرف کنندگان برق در بخش خانگی فیش برقی کمتر از 8 هزار و 800 تومان دارند و 68 درصد مشترکان خانگی پول برقی کمتراز 15 هزار و 500 تومان پرداخت میکنند.
فلاحتیان در خصوص قرارداد شرکت یونیت ترکیه گفت: این شرکت تمایل به سرمایه گذاری درداخل خاک ایران را دارد که در ابتدا تقاضای ساخت نیروگاهی با ظرفیت 5 هزار مگاوات را داشت که این رقم در حال حاضر با پیشنهاد ما به 2 هزار مگاوات رسیده و درحال حاضر درمرحله تأمین فاینانس برای اجرای پروژه خود هستند.گفتنی است ضمانتنامه اجرایی نیز ازاین شرکت دریافت شده است.
معاون وزیر نیرو در خصوص مبادلات برق ایران با کشورهای همسایه گفت: در حال حاضر در مرز 700 مگاوات واردات برق از کشورهای ترکمنستان و ارمنستان داریم و درحدود 1300 مگاوات صادرات صورت میگیرد.این درشرایطی است که ظرفیت صادراتی برق در کشورهای پیرامون ما قابل توجه نبوده است.
در تعامل هستیم با کشورهای همسایه که با افزایش تجهیزات خود ظرفیت صادرات برق را به کشورمان افزایش دهند تا واردات ما از 700 مگاوات به حداقل 2000 مگاوات افزایش یابد.
وی در خصوص نیروگاههای تولید برق تجدیدپذیر گفت: تا انتهای سال 92 تنها 165 مگاوات جمع نیروگاههای تجدیدپذیر ما بوده که درحال حاضر برنامه داریم سالانه 1000 مگاوات به این رقم اضافه کنیم. در همین راستا هفته آینده وزیر محترم نیرو در کرمان نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 20 مگاوات را به بهره برداری خواهد رساند.
فلاحتیان یکی از نگرانی های وزارت نیرورا رشد مصرف برق اعلام کرد و گفت: رشد 7.10 مصرف برق آن هم درحوزههایی به غیرازتولید با عنوان یک چالش اساسی برای کل کشور به حساب میآید که نتیجه آن ثروت ملی نیست دولت برای پاسخگویی به این میزان مصرف باید سالانه 20 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کند که پاسخگوی اوج مصرف درتابستان باشد.
وی خاطر نشان کرد: منابع مالی ورودی به صنعت برق کمتر از 15 هزار میلیارد تومان است که این رقم پاسخگوی هزینههای جاری این صنعت نیز نیست. به همین خاطر دست ما را برای سرمایه گذاری برای افزایش تولید کوتاه میکند.
معاون وزیر نیرو عنوان کرد: برای تابستان سال جاری با استفاده از روشهای مختلف توانستیم 4 هزار و 500 مگاوات از پیک بار کشور کاهش دهیم که اگر این اتفاق صورت نمیگرفت پیک مصرف به بیش از 60 هزار مگاوات می رسید که به طور قطع خاموشیهای متعددی را به دنبال داشتیم.
فلاحتیان در خصوص مجوز نیروگاه های ابطال شده تصریح کرد: وزارت نیرو مجوز ساخت چندین هزار مگاوات برق را صادر کرده است که در برخی از آنها به دلیل اینکه اقدامی از سوی سرمایه گذار صورت نگرفت، مجوز حدود 14 هزار مگاوات آن ابطال شده است.