هر سند ناظر بر تخلف دولت در انعقاد قرارداد جدید نفتی به قوه قضائیه ارائه شود
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت امروز سه شنبه در جریان نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه با اشاره به قرارداد نفتی منعقد شده میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی با مشارکت شرکت توتال و یک شرکت چینی و شرکت پتروپارس اظهار کرد: در حال حاضر در رابطه با این قرارداد دو دیدگاه متفاوت در کشور مطرح است؛ به موجب این قرارداد در یک دوره بیست ساله ۸۵ میلیارد دلار درآمد حاصل خواهد شد که سهم کنسرسیوم یادشده ۱۲ میلیارد دلار و سهم ایران ۷۳ میلیارد دلار خواهد بود.
وی در پاسخ به این موضوع که چرا سهم شرکت ایرانی پتروپارس در این سرمایهگذاری کمتر از ۲۰ درصد است گفت: باید توجه داشت که در این قرارداد دو طرف وجود دارد. یک طرف شرکت ملی نفت ایران است و طرف دیگر نیز همان کنسرسیومی است که شرکت پتروپارس نیز در ذیل آن قرار میگیرد و در این رابطه پیرامون مواردی نظیر انتقال تکنولوژی نیز دقت نظر شده است.
نوبخت قرارداد جدید نفتی را یک قرارداد کمنظیر در ایران بهویژه پس از برجام دانست و افزود: منتقدان همیشه در هر زمینهای انتقاد دارند و در رابطه با این قرارداد نیز اولاً مطرح میکنند که چرا سهم طرف ایرانی کم است و ثانیاً اخیراً از این منظر که شرکت سرمایهگذار در قراردادهای سابق پولی پرداخت کرده مسائلی را مطرح میکنند؛ ما ضمن احترام نسبت به همه افرادی که منافع ملی را مدنظر دارند اعلام میکنیم که راه پیشبرد منافع ملی ارائه طرح سه فوریتی برای توقف این قرارداد نفتی نیست.
سخنگوی دولت اظهار کرد: البته نمایندهای که این طرح سه فوریتی را ارائه کرد فردی دلسوز و متدین است. اما باید توجه داشت که وقتی یک قراردادی از طرف ایران منعقد میشود راه مواجهه با آن این نیست که طرح سه فوریتی برای توقف آن مطرح کنیم.
وی بیان داشت: هر فردی چنانچه سند و مدرکی ناظر بر وقوع تخلف در انعقاد قرارداد نفتی دارد آن را به جای مصاحبه و تشویش اذهان عمومی به قوه قضائیه ارائه دهد.
نوبخت با بیان اینکه در قرارداد نفتی جدید تمام ملاحظات و تأییدات قانونی صورت گرفته است گفت: مطابق با ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید مرجع تصمیمگیری پیرامون نفع اقتصادی قراردادهای مالی، شورای اقتصاد است که این شورا قرارداد جدید نفتی را مورد تأیید قرار داده است.
سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به ماده ۳ قانون نفت تصریح کرد: طبق قانون جهت نظارت بر قراردادهای نفتی باید هیئتی متشکل از نمایندگان سه قوه تشکیل شود؛ در این هیئت نماینده قوه قضائیه دادستان کل کشور است و نماینده مجلس نیز رؤسای کمیسیونهای برنامه و انرژی هستند.
وی ادامه داد: جلسه هیئت نظارت بر قراردادهای نفتی به موجب ماده ۳ قانون نفت، دیروز برگزار شد و دادستان محترم کل کشور به عنوان نماینده قوه قضائیه در این جلسه شرکت داشت و مقرر شد تا هفته آینده نظر این هیئت پیرامون قرارداد جدید نفتی اعلام شود.
وی با اشاره به شرح وظایف این هیئت بیان داشت: این هیئت بعد از شورای اقتصاد مرجعی ذیصلاح برای نظارت و تصمیمگیری در باب قراردادهای نفتی است که این قراردادها را از منظر متن، حجم مالی، تعداد و مقدار محصول و زمان اجرای قراردادهای مهم نفت و گاز جهت صیانت از انفال عمومی مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهد.
نوبخت با بیان اینکه مقرر شده است تا قراردادهای نفتی در یک چارچوب جدید تنظیم شود گفت: بیش از ۱ سال طول کشید تا همه مراجع در مورد چارچوب قراردادهای نفتی اعلام نظر کنند و طبق مصوبه شهریور ماه سال گذشته هیئت وزیران قرار شد یک هیئتی تمامی قراردادهای منعقد شده در حوزه نفت و گاز را به لحاظ عدم مغایرت با چارچوب جدید قراردادهای نفتی بررسی کند که این هیئت نیز قرارداد جدید نفتی را تأیید کرده است.
سخنگوی دولت افزود:همچنین مقرر شده است که چارچوب محرمانگی و رازداری در باب قراردادهای نفتی و گازی از این به بعد توسط شورای عالی امنیت ملی رسیدگی شود؛ البته به آن جهت که انعقاد قرارداد جدید نفتی پیش از مصوبه یادشده بود دیگر ضرورتی نداشت تا چارچوب محرمانگی قرارداد جدید نفتی به تأیید شورای عالی امنیت ملی برسد.
خرید گندم
در ادامه نشست خبری امروز نوبخت با اشاره به خرید تضمینی گندم از جانب دولت اظهار کرد: دولت در سال جاری در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ناظر بر تأمین امنیت غذایی، ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن گندم به ارزش ۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از گندمکاران خریداری کرده است و تا این لحظه بالغ بر ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به گندمکاران پرداخت شده است و مابقی نیز در دست پرداخت است.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط گفت: تا تاریخ ۲۶ تیر ۱۷ هزار و ۸۳۱ میلیارد تومان تسهیلات به ۲۵ هزار و ۳۹۶ بنگاه کوچک و متوسط دولتی پرداخت شده است.
سخنگوی دولت در رابطه با اعتبار تخصیص یافته برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی تصریح کرد: تا تاریخ ۲۵ تیر، ۵۱ هزار و ۹۱۰ تاکسی جایگزین تاکسیهای فرسوده شد و در این رابطه دقت شد تا وقتی تاکسی قبلی دریافت نشده و پرس نشده تاکسی جدید تحویل داده نشود.
چینش کابینه
نوبخت در ادامه در پاسخ به سوالی درباره چینش کابینه دوازدهم اظهار کرد: باید خودمان را جای آقای روحانی بگذاریم؛ ایشان چه باید بکند؟ وی ابتدا باید بداند که این آرا را مردم به او دادهاند؛ البته ایشان به درستی میداند که کنشگران و جریانات سیاسی هم کمک کردند، اما خود کنشگران سیاسی هم به نیابت از مردم به روحانی کمک کردند، بنابراین اصالت با مطالبات مردم است.
وی ادامه داد: ما در شرایط فعلی در یک موقعیت خاص قرارداریم و در تمام اقدامات وجهتگیریهای خود در زمینههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و بینالمللی باید منافع مردم را تأمین کنیم؛ رئیس جمهور بر همین مبنا قصد دارد قویترین افراد را انتخاب کند. چرا که باید به رأی مردم متعهد باشند و همچنین ایشان علاقمند است تا فضایی را ایجاد کند که در تاریخ به نیکنامی از او یاد شود.
سخنگوی دولت با اشاره به احتمال ابقای برخی اعضای کابینه گفت: قطعاً رئیس جمهور هر عضو کابینه را موفق تشخیص دهد از آنها مجدداً دعوت به عمل خواهد آورد و این امر به معنای رضایت آقای روحانی از آن عضو کابینه خواهد بود البته ممکن است برای این اعضا در چینش کابینه جابجایی نیز رخ دهد.
وی با بیان اینکه این امر طبیعی خواهد بود که عدهای از وزرا بنا به هر دلیلی آمادگی ادامه کار را نداشته باشند تصریح کرد: تردید نکنید که حتماً آقای روحانی به بیرون کابینه نیز نظر دارند و برنامه افراد جدیدی را که از سوی جریانانت سیاسی معرفی میشوند ملاحظه میکند.
نوبخت افزود: البته روحانی معتقد است که اعتدال چه در میان اصولگرایان و چه در میان اصلاحطلبان یک شاخص است؛ بنابراین یکی از شاخصههای تعیینکننده در چینش کابینه دوازدهم برخورداری اعضا از مشی اعتدالی خواهد بود.
سخنگوی دولت تصریح کرد: رئیس جمهور به جریانات اصولگرا نیز احترام میگذارد و چنانچه افرادی از این مجموعه با دولت همفکر باشند و از شاخصه اعتدالی برخوردار باشند قطعاً مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور هنوز پیرامون چینش کابینه دوازدهم به جمعبندی نهایی نرسیده است گفت: تا آنجا که من اطلاع دارم هنوز لیست اعضای دولت دوازدهم مشخص نشده است و روحانی همچنان در حال ارزیابی برای تعیین کابینه دوازدهم است.
نوبخت با بیان اینکه قطعاًباید از ظرفیت عظیم بانوان برای توسعه کشور استفاده شود اظهار کرد: البته باید توجه داشت که ملاکهای ما مبتنی بر مؤلفههای جنسیتی نیست بلکه ملاک بر مبنای شایستگی و کارآمدی خواهد بود؛ همچنین حتماً از ظرفیت جوانان در کابینه نیز استفاده میشود، اما نباید تصور کرد که، چون دولت از جوانان در کابینه استفاده میکند مردم کف خواهند زد.
حدیث مفصل
سخنگوی دولت با طاقتفرسا خواندن کار در کابینه گفت: دوستان من شهادت میدهند که بنده در طول دولت یازدهم در خیلی از شبها در همان دفتر کار صرفاً اندکی استراحت کردم البته از این سخنانم چنین برداشت نشود که، چون در آستانه پرداخت یارانهها هستیم، ناراحتیم. خیر؛ بسیار هم خوشحال هستیم، اما واریز ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در بیست و ششم هر ماه ... شما بخوانید حدیث مفصل را.
جسم برجام
نوبخت در ادامه در پاسخ به سؤالی پیرامون اظهارات ظریف در امریکا مبنی بر نقض روح و متن برجام توسط دولت جدید امریکا اظهار کرد: در این رابطه در داخل شورای عالی امنیت ملی یک کارگروه ویژه را برای رسیدگی به برجام تعیین کرده است و هرآنچه در آن کابینه در رابطه با اینکه آیا نقض برجام و مخدوش شدن منافع ما رخ داده یا خیر؟ جمعبندی و تصمیمگیری شود، ملاک نظر و پیگیری خواهد بود و سازوکار این پیگیری نیز در متن برجام مشخص شده است.
وی ادامه داد: باید به سیاستمداران اجازه داده شود و میدان داده شود تا اعلام نظر کنند و متناسب با فضای مجامع و جلساتی که حضور مییابند اظهارات و مواضع مشخصی را مطرح کنند؛ حرفهایی که سیاستمداران ما در یک جمع خارجی مطرح میکنند نباید خرج داخل شود.
مسیر کاروزی
سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که چرا دیداری در رابطه با موضوع برجام میان وزرای خارجی ایران و امریکا برقرار نمیشود، گفت: دولت جدید امریکا در مسیر کارورزی است و از وزانت لازم برخوردار نیست بنابراین لزومی ندارد ظریف با همتای امریکایی خود صحبتی داشته باشد.
خط قرمز
نوبخت در پاسخ به این سؤال که آیا دولت در برخورد با فساد خط قرمزی قائل است تأکید کرد: دولت هیچ گونه خط قرمزی در برخورد با مقوله فساد ندارد و مصوبات و سازوکارهایی که در دولت برای شفافیت و مقابله با فساد تنظیم شده است ناظر بر این موضوع است.
شبکه های اجتماعی
وی در پاسخ به سؤالی در رابطه با فیلترینگ شبکههای اجتماعی گفت: دولت در مقابله با مخدوش کردن آزادیهای سیاسی افراد مقاومت میکند، اما در همه کشورها در خصوص مسائل ضد اخلاقی حساسیستهایی وجود دارد و اجازه انتشار این قبیل محتواها صادر نمیشود.
تولید و اشتغال
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی پیرامون برنامههای دولت برای تولید و اشتغال گفت: هدف دولت در سال جاری که سال اقتصاد مقاومتی، تولید اشتغال است نائل آمدن به رشد ۸ درصدی در تولید و ایجاد ۹۵۰ هزار فرصت شغلی جدید خالص است؛ برای دستیابی به این دو هدف باید جذب سرمایهگذاری صورت گیرد از اینرو مصوب شده که سالانه ۷۷۰ هزار میلیارد تومان بهطور متوسط جذب سرمایهگذاری داشته باشیم که درا ین میان سهم دولت ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است و مابقی از سایر منابع از جمله بخش خصوصی و خارج از کشور باید جذب شود.
نوبخت با بیان اینکه در جلسه دیروز ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی طی مصوبههایی به حذف بخشهای دیگری از موانع تولیدی مبادرت ورزیدیم اظهار کرد: تا اینجای کار تلاشهای دولت مثمر ثمر واقع شده است و ما توانستهایم تورم ۴۰ درصدی را به زیر ۸ درصد برسانیم و رشد منفی ۶ درصدی را به رشد ۱۱ درصدی (مطابق با آمار بانک مرکزی) برسانیم؛ همچنین خود رئیس جمهور شخصاً در جلساتی که یکشنبهها و پنجشنبهها برگزار میشود با وزرای اقتصادی و مشاورین اقتصادی در باب رفع موانع تولید و نیل به رشد اقتصادی تبادل نظر و تصمیمگیری میکند.
اعطای تابعیت
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر تعیین و تکلیف اعطای تابعیت به فرزندان بانوان ایرانی که با مردان خارجی ازدواج میکنند اظهار کرد: در حال حاضر در مجلس در این رابطه طرحی وجود دارد و قطعاً دولت نیز در مراحل رسیدگی و تصویب به این طرح کمک خواهد کرد.
لایحه تفکیک
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی مبنی بر بازگشت لایحه تفکیک وزارتخانهها از مجلس بیان داشت: جمعبندی ما این است که این تفکیکها برای کارآمدتر شدن دولت باید صورت بگیرد.
اموال بلوکه
وی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار میزان مبنی بر آخرین وضعیت آزادسازی اموال بلوکهشده ایران پس از برجام گفت: در حال حاضر به جز همان اطلاعاتی که قبلاً ذکر کردم در این رابطه، اطلاعات جدیدی ندارم البته هماکنون منهای اموالی که در رابطه با آنها احکامی صادر شده و در حال پیگیری از طریق مراجع قضایی بینالمللی پیرامون تعیین و تکلیف آنها هستیم به مابقی اموال دسترسی داریم.
سخنگوی دولت در پایان در پاسخ به سؤالی مبنی بر پیشنویسی که میان وکلای شرکت ملی نفت و شرکای بابک زنجانی برای استرداد پولهای فروش نفت تنظیم شده گفت: در این رابطه اطلاع دقیقی ندارم، اما قوه قضائیه مصمم است در این پرونده منافع ملی را تأمین کند و دولت هم پشت کار است و ما تمام تلاش خود را برای بازگرداندن این پول به خزانه ملت بهکار میگیریم.