انواع روشهای پخت بلال + فواید و مضرات
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ذرت مانند سیبزمینی یکی از سبزیجات نشاستهای میباشد و در بسیاری از کشورها یکی از منابع اصلی تامین کننده غلات کامل است و از جمله منابع اصلی نشاسته در رژیم غذایی آنها میباشد که بخش اعظمی از انرژی روزانهشان را تامین میکند.
ذرت دارای بیش از صدها گونه متفاوت است و به رنگهای بسیار متنوعی وجود دارد. در حقیقت علاوه بر ذرت زرد و سفید،ذرت به رنگهای صورتی، بنفش، آبی، قرمز و مشکی نیز وجود دارد. جالب است بدانید اخیراً ذرتهای چند رنگ هم در کشور آمریکا کشت شدهاند.
از این گیاه محصولات متعددی مانند نشاسته ذرت، آرد ذرت، شربت ذرت، روغن ذرت، پاپ کورن و … تهیه میشود. از لحاظ انرژی؛ ۳۰ گرم نان، پنج قاشق برنج، حداکثر شش قاشق ماکارونی و نصف لیوان ذرت پخته تقریبا معادل یکدیگر هستند.
در ۱۰۰ گرم دانه ذرت خام مواد زیر موجود است:
انرژی:۳۵۰ کالری
آب:۱۳ گرم
پروتئین:۹ گرم
چربی:۴ گرم
مواد نشاسته ای:۷۲ گرم
کلسیم:۲۲ میلی گرم
سدیم:۱ میلی گرم
پتاسیم:۲۸۵ میلی گرم
فسفر:۲۶۵ میلی گرم
آهن:۲ میلی گرم
ویتامین آ:۴۹۰ واحد
ویتامین ب۱ :۰/۴ میلی گرم
ویتامین ب۲: ۰/۱۲ میلی گرم
ویتامین ب۳ :۲/۲ میلی گرم
ارسنیک:۳۰ میلی گرم
فواید
یک منبع غنی از ویتامین B1 است که در سوخت و ساز کربوهیدراتها استفاده میشود.
سرشار از ویتامین B5 است که به فعالیتهای فیزیولوژیکی در بدن کمک میکند،
حاوی فولیت است که در تولید سلول های جدید نقش قابل ملاحظهای دارد.
حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین C است که برای مقابله با بیماری ها مفید است.
سرشار از فیبر خوراکی است که به شما کمک میکند با مشکلات هاضمه و دستگاه گوارش مثل یبوست مقابله کنید.
غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است؛ فیبر خوراکی ذرت به پایین آوردن سطح کلسترول خون کمک میکند، احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد.
برای کمک به کاهش میزان قند خون در افراد مبتلا به دیابت مفید است.
همچنین این مواد (فیبر)، موجب کاهش کلسترول می شود، در حقیقت روغن موجود در دانه و پوست ذرت سبب پائین آمدن کلسترول توسط پلاسمای خون به ویژه در میان افراد میانسال و سالمند می شود.
مصرف روزانه یک فنجان دانه های ذرت در میان وعده های غذایی، می تواند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ (ناشی از یبوست) را کاهش دهد. همچنین مصرف میزان کافی از فیبر گیاهی به بهبود عملکرد روده ها کمک و مانع از ابتلا به یبوست و هموروئید می شود.
زنان مبتلا به کم خونی بویژه کم خونی ناشی از کمبود ویتامین می توانند با مصرف ذرت به بهبود این نوع از اختلال کمک کنند.
اسید فولیک موجود در ذرت نیز در پیشگیری از نارسایی مادرزادی لوله عصبی موثر است.
برخی از املاح موجود در این ماده مانند منیزیم میتوانند گرفتگیهای عضلانی را بهبود ببخشند.
همچنین کلسیم و فسفر موجود در آن تاثیر چشمگیری بر استخوانسازی میگذارد؛ بنابراین مصرف آن برای کودکان درحال رشد و نوجوانان بسیار مفید است.
ویتامینها و آنتیاکسیدانها علاوه براینکه جلوی بیماریها را میگیرند، میتوانند در شادابی پوست، مو و ناخن نیز موثر باشند.
لکتینها پروتئینهایی هستند که در بسیاری از مواد غذایی یافت میشوند.ذرت نیز سرشار از این پروتئینها میباشد. لکتینها میتوانند به گیرندههای کربوهیدراتی در غشای سلولها متصل شود. اتصال لکتینها به این گیرندهها فعالیت بسیاری از ویروسها، از جمله ویروس ایدز را مختل میکند.
به دلیل دارا بودن انواع فیبرها برای قند خون مفید است. افراد دیابتی ذرت را به مقدار زیاد نمیتوانند استفاده نمایند زیرا نمایه گلایسمی بالایی دارد. ولی استفاده از مقادیر کمی از آن بسیار سودمند میباشد. البته ذرت برای پیشگیری از دیابت در افراد سالم بسیار سودمند است و مصرف مداوم آن ریسک ابتلا به دیابت را کاهش میدهد.
سرشار از آنتی اکسیدانها و فیتونوترینت های بسیار قوی و کارآمد است که برای کاهش گرفتگی عروق موثر میباشد. همچنین برخی آنتیاکسیدانهای موجود در ذرت آنزیم مبدل آنژیوتانسین را مهار میکنند و به نوعی مانند داروهای کاهنده فشارخون عمل میکنند. در نتیجه فشارخون کاهش مییابد.
خواص درمانی کاکل ذرت
کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمرده شدن آن می چینند و به سرعت خشک می کنند. کاکل ذرت، بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می کند. برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت،مقدر ۳۰ گرم از آن را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم کنید. در ۱۰۰ گرم کاکل ذرت مواد زیر موجود است:
گوگرد:۲/۸ میلی گرم
کلر:۳/۶ میلی گرم
فسفر:۵/۲ میلی گرم
سیلیسیم:۴ گرم
آهن:۰/۰۶ میلی گرم
کلسیم:۱/۷ میلی گرم
منیزیم:۱/۴ میلی گرم
سدیم:۰/۲ میلی گرم
پتاسیم:۲۶/۵ میلی گرم
کاکل ذرت دارای مقدار زیادی پتاسیم است، به همین دلیل دم کرده آن ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است.
درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد.
سنگ مثانه ،التهاب و درد مثانه را از بین می برد.
کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند.
روش های پخت
ذرت کباب شده (بلال)
ذرتهای کبابی یا همان بلال معمولی نسبت به ذرت مکزیکی بسیار سالم تر است. بلال نباید بسوزد زیرا سوختن هر ماده غذایی احتمال سرطان زایی آن را افزایش می دهد. هر آن چیزی که روی آتش تهیه و بسوزد، به دلیل کربن ایجاد شده در قسمتهای سوخته، میزان ابتلا به سرطان افزایش پیدا میکند. خوردن دانههای سوخته بلال (که معمولا هم تعدادشان در بلالها کم نیست) باعث ورود کربن به بدن و در نهایت با مصرف زیاد آن، فرد را مستعد ابتلا به سرطانهای کبد و معده میکند.
بخار پز کردن ذرت (ذرت مکزیکی)
مصرف ذرت مکزیکی نیز بین افراد بسیار رایج شده است که این موضوع باعث می شود افراد بیشتر در معرض کمبود نیاسین قرار بگیرند.
کودکان، زنان باردار و شیرده در معرض کمبود این ویتامین قرار دارند بنابراین باید نسبت به دریافت این ویتامین توجه ویژه ای داشته باشند. همچنین از آنجایی که این ویتامین در متابولیسم انرژی و پروتیین نقش دارد گروه های دیگری که ممکن است در معرض کمبود این ویتامین باشند ورزشکاران هستند.
پاپ کورن
ذرت بو داده یا پاپ کورن یکی از بهترین انتخابها برای میان وعده های غذایی است. یک فنجان پاپ کورن تقریبا به اندازه یک عدد سیب پلیفنل دارد و به عنوان یک میانوعده سالم تلقی میشود.
ذرت بو داده خواص حبوبات کامل را دارد و از فیبر بالایی برخوردار است. یکی از ویژگیهای ذرت بو داده ایجاد احساس سیری برای مدت زیاد است زیرا ۲۵ گرم از این میان وعده فضای بیشتری را در قیاس با دیگر اسنکها در معده اشغال میکند.
از سوی دیگر این میان وعده در قیاس با دیگر میان وعدهها از چربی کمتری برخوردار است. بهتر است از نوع ساده این میان وعده استفاده شود و از مصرف نوع روغنی، کرهای یا نمکی آن پرهیز شود. به طور کلی ذرت بو داده با چاشنی فلفل یکی از بهترین میان وعدهها برای ایجاد احساس سیری و کنترل وزن است.
منبع: نبض ما
انتهای پیام/