رضا رحمانی مسئول تدوین واجرای برنامه های اجرایی بسته های رونق تولید و اشتغال شد
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزارى ميزان، سال گذشته طرح رونق تولید با اعتبار ۱۶ هزار میلیارد تومان برای ۷۵۰۰ واحد صنعتی کوچک و متوسط معدنی، تولیدی و کشاورزی تعریف شد که با استقبال واحدهای تولیدی، سقف واحدهای مشمول ۲۵ هزار واحد و تسهیلات پرداختی هم به بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
در اجرای این طرح به واحدها در مشکلاتی مانند چک برگشتی، بدهی مالیاتی و بیمهای و بدهی غیرجاری تخفیفاتی برای واحدهای تولیدی قائل شدیم تا بتوانند از تسهیلات رونق تولید استفاده کنند.
ارزیابیها نشان میدهد طرح رونق تولید تا ۸۰ درصد موفق بود و آن ۲۰ درصد انحراف هم مربوط به تمهید تسهیلات قبلی واحدها از سوی بانکها یا سپرده گیری برخی از این تسهیلات از سوی برخی بانکها بود، اما انحرافی که هزینه کرد در جایی غیر از واحد تولیدی باشد به حداقل رسید.
در سال جارى هم این طرح تمدید شد با این تفاوت که به جای ۱۶ هزار میلیارد تومان، سال قبل ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات و برای ۱۰ هزار واحد تولیدی، صنعتی، معدن و کشاورزی تعریف شد.
همچنین در سال ٩٦ برای بازسازی و نوسازی پنج هزار واحد صنایع و ۱۰۰ هزار واحد صنوف تولیدی ۱۰ هزار میلیارد تومان و بخشی تسهیلات ارزی از سوی صندوق توسعه ملی اختصاص دادیم.
این طرح اجرایی شده و واحدهای اداری ما در استانها با ابلاغ واحدهای صنعتی استانی پذیرای واحدها برای آغاز نوسازی هستند که تسهیلات در این طرح از یک میلیارد تومان برای نوسازی واحدهای کوچک تا ۱۵ میلیارد تومان برای نوسازی واحدهای بزرگ تعریف شده است.
تثبیت اشتغال از اهداف اصلی طرح رونق تولید بود، ضمن اینکه در بیش از یک سوم واحدهای طرح، افزایش اشتغال اتفاق افتاده است.
در کشور بیش از ۱۱ هزار طرح صنعتی با پیشرفت بیش از ۶۰ درصد داریم که امسال از این میزان تکمیل ۶ هزار واحد با اشتغال پایدار ۱۲۰ هزار نفری را در دستور کار قرار دادیم البته تکمیل بقیه طرحها سال آینده در دستور کار قرار میگیرد.
شرکتهای خارجی که بازار ۳۰ درصد کالا و خدمات را در داخل کشور دارند موظف هستند در ایران تولید کنند ضمن اینکه باید ۳۰ درصد محصول تولیدی در ایران را شرکت اصلی صادر کند.
انتهاى پيام/