"پاکستان" باید در فهرست حامیان تروریسم قرار گیرد

12:10 - 23 تير 1396
کد خبر: ۳۲۸۰۳۳
در پی رایزنی‌های اخیر دولت کابل و سفر هیئت سنای آمریکا به افغانستان ، عضو مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که بدلیل سیاست‌های دوگانه اسلام‌آباد و حمایت از تروریست‌ها باید این کشور در فهرست حامیان تروریسم قرار گیرد.

به گزارش سرویس بین الملل تد پو نماینده ارشد جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا در یادداشتی در «واشنگتن تایمز» نوشت: کشورهایی وجود دارند که عنوان می‌کنند دوست ما هستند و در حالی که میلیاردها دلار از آمریکا کمک مالی دریافت می‌کنند از تروریست‌هایی حمایت می‌کنند که مشغول کشتن آمریکایی‌ها هستند.

این نماینده تگزاس در مجلس نمایندگان آمریکا با اشاره به کشورهای خوب، بد و زشت از پاکستان به عنوان زشت‌ترین نام برد.

وی درباره تاریخچه روابط دوگانه پاکستان با آمریکا در طی دوران جنگ سرد برای جلوگیری از پیشروی‌های شوروی سابق در جنوب آسیا توضیح داد.

این روابط در دهه 80 میلادی و زمانی که سازمان اطلاعات ارتش پاکستان (ISI) و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) با حمایت و کمک‌های مخفیانه از شبه‌نظامیان مخالف کمونیسم برای مقابله با شوروی به اوج خود رسید.

با این حال، پس از خروج شوروی از افغانستان، پاکستان به حمایت از شبه‌نظامیان در این کشور ادامه داد. تا سال 1996 و پس از دریافت حمایت‌های گسترده از «آی.اس.آی»، طالبان قسمت‌های زیادی از افغانستان را تحت کنترل گرفت.

«تد پو» در ادامه یادداشت خود می‌نویسد که در این بهشت بود که القاعده حمله خود علیه آمریکا را برنامه‌ریزی کرد و پاکستان نیز بلندپروازی‌های القاعده را نادیده نگرفت و با مشاوره سازمان اطلاعات ارتش خود از این گروه حمایت کرد.

وی افزود: اگر پاکستان متحد واقعی آمریکا بود پس از حمله القاعده به سفارت آمریکا به مقامات واشنگتن برای کشتن بن لادن کمک می‌کرد و شاید حادثه 11 سپتامبر هیچوقت صورت نمی‌گرفت؛ اما با این حال اسلام‌آباد از تروریست‌ها حمایت کرد.

حامد کرزی رئیس‌جمهور سابق افغانستان پیش از این در مصاحبه‌ای ضمن انتقاد از قرار دادن آمریکا به خاطر اتخاذ موضع نرم در قبال اسلام‌آباد، اظهار کرد: با وجود حمایت پاکستان از تروریسم به ویژه «شبکه حقانی» آمریکا باز هم حامی این کشور است.

نماینده ارشد جمهوریخواه تصریح کرد: پس از حمله 11 سپتامبر و زمانی که آمریکا حملات خود علیه بن لادن، القاعده و طالبان را آغاز کرد، پاکستان راه فراری را برای آنها ایجاد کرد. با وجود تعهدات پاکستان مبنی بر حمایت از آمریکا، اسلام‌آباد درهای خود را بر روی بن لادن و چند هزار تروریستی باز کرد که از حملات نیروهای امریکایی گریخته بودند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که پنتاگون استراتژی جدید آمریکا برای پیروزی در جنگ افغانستان را بررسی می‌کند.

بسیاری از مقامات آمریکایی و کارشناسان سیاسی نیز اظهار کردند تا زمانی که پناهگاه‌های تروریست‌ها در خاک پاکستان قرار دارد، آمریکا موفق به پیروزی در جنگ افغانستان نخواهد شد.

وینسنت استوارت رئیس سازمان اطلاعات دفاعی آمریکا نیز چندی پیش در کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا اظهار کرده بود: اسلام‌آباد از تروریست‌ها میزبانی می‌کند و آنها را به عنوان اهرم فشاری علیه حکومت افغانستان مورد استفاده قرار می‌دهد.

زمانی که آمریکا در نهایت محل استقرار بن لادن در «ایبت‌آباد» در ایالت «خیبرپختونخوا» را شناسایی کردند، بسیار مشخص بود که پاکستان از دیرباز آمریکا را به بازی گرفته است. مقامات پاکستانی حدود 10 سال حضور بن لادن در پاکستان را تکذیب می‌کردند، در حالی که این سرکرده القاعده در آنجا به راحتی زندگی می‌کرد و مشغول هدایت شبکه تروریستی خود بود.

با وجود حمایت پاکستان از تروریسم، آمریکا همچنان سالانه میلیون‌ها دلار در قالب کمک به پاکستان می‌پردازد.

وی در انتهای یادداشت خود نیز دلیل طرح‌های ارائه‌شده خود به مجلس نمایندگان آمریکا برای تحت فشار قرار دادن پاکستان را رفتار بد این کشور عنوان می‌کند.

گروه بین‌المللی بحران نیز پیش از این در گزارشی نوشته بود که آمریکا باید کمک‌های نظامی خود به پاکستان را مشروط بر قطع حمایت از شورشیان در افغانستان کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *