۲۴ اقدام بزرگ!
به گزارش گروه فضای مجازی ، روزنامه حمایت در یادداشتی از حسامالدین برومند نوشت: اکنون که از هفته قوه قضاییه عبور کردیم واکاوی یک مطلب ضروری به نظر میرسد که چرا از چند هفته مانده به هفته قوه قضاییه، رسانهها و کانالهای معاند، ضدانقلاب و اپوزیسیون خارج نشین در قالب شبکه عنکبوتی و زنجیرهای خود، خط آتش هجمهها و اشکال تراشیهای واهی بر ضد دستگاه قضا را در دستور کار داشتند؟.
علت بالاگرفتن هجمهها و تخریبها علیه قوه قضاییه (که متاسفانه با همراهی یک جریان مرموز در داخل دنبال شد) روشن است و مطلب پیچیدهای نیست چرا که هدف این حملات رسانهای به حاشیه بردن کارهای مهم و بزرگی است که دستگاه قضا انجام داده و معمولا در هفته قوه قضاییه درباره آنها اطلاع رسانی میشود؛ بنابراین کارکرد هجمهها و تخریبها علیه عدلیه، برای انحراف و فریب افکار عمومی از اقدامات مهم دستگاه قضایی بوده است؛ با این محاسبه که قوه قضاییه در موضع انفعال و پدافند قرار بگیرد و نتواند آنچنان که شایسته است کارهای بزرگ و مهم را به اطلاع مردم برساند.
البته ناگفته پیداست هجمهها و تخریبها علیه قوهای همچون قوهقضاییه همواره در دستور کار دشمن قرار دارد؛ چون دشمن در راهبرد کلان خود یکی از راههایی که در جهت تضعیف ساختار نظام دنبال میکند، اعتبارزدایی از قوه قضاییه است، که براساس ادعاهای واهی و پمپاژ سنگین شایعات و شبهات پیرامون دستگاه قضا، در دستور کار قرار گرفته است. ضمن آنکه وظایف خطیر و حساس و بعضا منحصر بفرد قوه قضاییه در تامین امنیت و پیشگیری از جرایم، باعث شده تا دشمن همواره بر مواجهه با دستگاه قضا تمرکز داشته باشد.
با بالاگرفتن هجمهها و نشر گزارشهای دروغ و تحلیلهای خلاف و خصمانه در هفته قوه قضاییه، آنچه که سناریوی دشمن و شبکه رسانهای او را ناکام گذاشت یک واقعیت بزرگ و غیرقابل انکار است که نمیتوان نادیده گرفت. چون مردم علی رغم همه این هجمهها و تخریبها کارهای بزرگ و با ارزش قوه قضاییه در سالهای اخیر را با چشم خود دیده اند. این همان نکته کلیدی و مورد توجه رهبر حکیم انقلاب است که هفته گذشته دردیدار با رییس و مسئولان قضایی مورد اشاره قرار گرفت و ضمن بیان نکاتی درباره نقشه راه دستگاه قضا، فرمودند:" در سالهای اخیر در قوه قضاییه کارهای مهم و با ارزشی انجام شده است. "
از همین روی؛ در این مجال فرصت مناسبی است که برخی از مهمترین کارها و اقدامات دستگاه قضایی در سالهای اخیر، فهرست وار مورد بازخوانی و توجه قرار بگیرد تا بهتر بتوان به رمز و راز بالاگرفتن هجمهها و تخریبها و شایعات در هفتههای منتهی به هفته قوه قضاییه پی برد. این فهرست بخشی از اقدامات مهم و ارزشمند دستگاه قضایی در حوزههای: الف- برخورد قانونی و مستمر با مفاسد اقتصادی و دانه درشت ها، ب-تقویت رویکردقاطعانه درمفاسد اجتماعی و برخورد با اشرار، اوباش و سلب کنندگان امنیت، پ-رسیدگی به پروندههای فتنه گران در سال۸۸، ت- تقویت سسیستم دادرسی، ث- استفاده از ابزارهای الکترونیک، ج-تمرکز بر کاهش جمعیت کیفری و پیشگیری از وقوع جرم و... را شامل میشود که مصادیقی از آنها به شرح ذیل است:
۱ - رسیدگی قاطعانه به پرونده ۲۰ هزار صفحهای فساد بزرگ بانکی (موسوم به فساد سه هزار میلیاردی) و اجرای حکم اعدام مهآفرید امیرخسروی مجرم اصلی
۲- رسیدگی به پرونده اختلاس از شرکت بیمه ایران و استانداری تهران با ۷۸ متهم و در نهایت اجرای احکام قاطعانه مجرمان
۳ - رسیدگی و اجرای حکم پرونده یک مقام ارشد سیاسی در دولت قبلی و خط بطلان بر روی خطوط قرمز توهمی
۴ - رسیدگی و اجرای حکم یک آقازاده سیاسی مشهور وعدم تاثیرپذیری دستگاه قضا از فشار باندهای قدرت و ثروت
۵ - رسیدگی به پرونده فساد نفتی و قطعیت حکم اعدام برای متهم ردیف اول و تداوم رسیدگی به اتهامات ۳ متهم دیگر
۶- وصول معوقات بانکی به میزان ۴۸ هزار و ۴۶۷ میلیارد ریال از طریق دایره اجرای ثبت در سال ۱۳۹۵،
۷ - بازگشت ۳۲۸ هزار هکتار از اراضی تصرف شده به بیت المال به ارزش ۹۷ هزار میلیارد تومان در سال ۹۵،
۸ - الکترونیکی شدن ابلاغ قضایی در قالب سامانه ثنا و صرفه جویی ۳۰۰ میلیارد ریالی در هزینهها
۹ - تکمیل طرح کاداستر تا ۹۹ درصد نقاط شهری و روستایی و ثبت حدود ۲۱.۵ میلیون هکتار از اراضی ملی در داخل سیستم کاداستر
۱۰-اجرای طرح ثبت الکترونیکی اسناد و معاملات و گواهی امضاء در دفاتر اسناد رسمی و حذف دفاتر سنتی
۱۱-تشدید نظارتها از سوی دستگاه قضایی و تشکیل ۳۲۴۵ مورد پرونده برای وکلا، کارشناسان و ضابطان متخلف و کارچاقکنها و شهود دروغین
۱۲-تکمیل و راه اندازی آزمایشگاههای تخصصی پزشکی قانونی در ۱۰ استان کشور
۱۳-راه اندازی بانک ژنتیک و جمع آوری ۱۰ هزار نمونه از مجرمان خطرناک در این بانک
۱۴-کاهش ۸ درصدی جمعیت کیفری زندانها با اجرای دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری از شهریورماه ۹۵ تاکنون
۱۵- آغاز اجرای طرح پابند الکترونیک با استفاده از فناوری بومی با پوشش ۳۰۰ زندانی به صورت پایلوت
۱۶-تشکیل ۲۰۲ انجمن حمایت از زندانیان در سراسر کشور و اختصاص ۱۲ میلیارد تومان برای کمک به خانواده زندانیان
۱۷-جذب ۴۵۰۰ قاضی و کارمند در طول برنامه پنجم توسعه
۱۸-ارسال ۲ هزار گزارش تخلفات دولتی از سوی سازمان بازرسی کل کشور به محاکم قضایی و صدور ۴۰۰ حکم محکومیت بر پایه گزارشهای سازمان بازرسی
۱۹-اجرای عملیات اجرایی برای نوسازی، بهسازی و توسعه اماکن و ساختمانهای قضایی کشور به میزان یک ونیم میلیون مترمربع
۲۰-رسیدگی به ۳.۵ میلیون پرونده در شورای حل اختلاف و ایجاد صلح و سازش در یک سوم پروندههای ارجاعی به شورای حل اختلاف
۲۱- اجرای طرح «آیینه» برای پیشگیری از طلاق در استانهای کشور و کاهش ۵ درصدی آمار طلاق
۲۲- اجرای طرح قاضی مدرسه و آموزش حقوقی به دانشآموزان در راستای پیشگیری از وقوع جرم
۲۳- برخورد قاطعانه و سریع در رسیدگی به پرونده هایی، چون «میدان سعادت آباد»، «عقرب سیاه»، «پل مدیریت»، «حادثه خمینی شهر»
۲۴-تشکیل کمیتههای حمایت از سرمایه گذاری در دادگستریهای سراسر کشور و رسیدگی به حدود ۴۰۰ پرونده در نیمه دوم سال ۹۵
و بالاخره ذکر این نکته ضروری است که همچنان اعتماد مردم به دستگاه قضایی مهمترین سرمایه این قوه است که اقدامات مهم و ارزشمندی که در بالا بدان اشاره شد، بخشی از تلاشها و عزم دستگاه قضا در سالهای اخیر برای ارتقای خدمات رسانی و صیانت از حقوق مردم است.