پیچ خوردگی قوزک پا و کمک‌های اولیه برای آن

17:47 - 18 تير 1396
کد خبر: ۳۲۷۰۶۹
بیشتر پیچ خوردگی های جزئی قوزک پا می توانند در خانه درمان شوند، اما مواد جدی‌تر نیازمند توجه پزشکی هستند و ممکن است به انجام عمل جراحی نیز نیاز باشد.

پیچ خوردگی قوزک پا و کمک‌های اولیه برای آنبه گزارش گروه فضای مجازی ،  پیچ خوردگی قوزک پا شایع‌ترین آسیب مچ پا محسوب می شود. این آسیب دیدگی زمانی رخ می دهد که یک یا تعداد بیشتری از رباط ها دچار کشیدگی، پیچ خوردگی یا پارگی می شوند. در یک پیچ خوردگی جزئی، فیبرهای درون رباط کشیده می شوند، اما در موارد جدی‌تر، رباط ممکن است دچار پارگی شود.

 

بیشتر پیچ خوردگی های جزئی قوزک پا می توانند در خانه درمان شوند، اما مواد جدی‌تر نیازمند توجه پزشکی هستند و ممکن است به انجام عمل جراحی نیز نیاز باشد. اگر درباره شدت پیچ خوردگی دچار تردید هستید، باید برای انجام تصویربرداری پرتو اکس به بیمارستان مراجعه کنید.

در پی چه چیزی باید بود:

در یک آسیب دیدگی شدید، ممکن است قادر به تحمل وزن خود روی پای آسیب دیده نباشید.

درد در مفصل و اطراف آن احساس می شود. شما ممکن است به واسطه درد دچار غش و ضعف شوید.

تورم، و بعدا کبودی در اطراف مفصل دیده می شود.

روند درمان را فراموش نکنید: استراحت، کمپرس سرد، اعمال فشار، بالا نگه داشتن

به پا استراحت دهید

شما باید بلافاصله فعالیتی را که موجب آسیب دیدگی شده است را متوقف کنید، بنشینید، و به قوزک خود استراحت دهید. پا را بالاتر از سطح بدن قرار دهید.

از کمپرس سرد استفاده کنید

قوزک پای خود را با استفاده از کمپرس یخ خنک کنید تا درد و تورم کاهش یابد. در حالت ایده آل، یک کیسه یخ را در یک پارچه یا حوله پیچیده و آن را روی قوزک پای خود قرار دهید. یخ را به صورت مستقیم روی پوست قرار ندهید، زیرا ممکن است موجب سوختگی پوست در اثر سرما شود. اجازه دهید کمپرس یخ به مدت 20 دقیقه در همان حالت باقی بماند.

اعمال فشار را فراموش نکنید

در صورتی که کمپرس کوچک است اجازه دهید در همان مکان باقی بماند یا با استفاده از یک پارچه نرم قوزک پای خود را ببندید. با استفاده از یک باند کشی مقداری فشار روی ناحیه تحت تاثیر قرار گرفته اعمال کنید تا به محدود کردن تورم کمک کند. این کار باید از انگشتان پا تا بالای قوزک پا و نزدیک زانو انجام شود.

قوزک پا را بالا نگه دارید

قرار دادن قوزک پا در سطحی بالاتر از کفل به پیشگیری از تورم و حصول اطمینان از استراحت پا کمک می کند. اگر آسیب دیدگی جدی به نظر می رسد به بیمارستان مراجعه کنید.

گردش خون را بررسی کنید

اطمینان حاصل کنید که بانداژ بیش از اندازه تنگ نباشد. ناخن یکی از انگشت های پا را تا زمانی که سفید شود، فشار دهید، سپس آن را آزاد کنید. رنگ ناخن باید بلافاصله به حالت عادی بازگردد. اگر این گونه نشد، بانداژ بیش از اندازه تنگ بسته شده است. آن را باز کرده و باندپیچی را دوباره انجام دهید. هر 10 دقیقه یک بار شرایط را بررسی کنید.

هر دو تا سه ساعت یک بار از کمپرس سرد استفاده کنید

بانداژ را هنگام شب باز کنید و زمانی که کمپرس یخ روی محل آسیب دیده قرار دارد به خواب نروید.

 
انتهای پیام/
 
 : انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
 

برچسب ها: مچ پا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *