راهکارهای طب سنتی برای پایین آوردن فشار خون در منزل

22:08 - 13 تير 1396
کد خبر: ۳۲۵۶۰۶
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی به چند نسخه طبیعی تمام عیار برای کنترل و درمان فشار خون در همه مزاج ها اشاره کرد.
راهکارهای طب سنتی برای پایین آوردن فشار خون در منزلبه گزارش گروه فضای مجازی ، سید مهدی میر غضنفری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی اظهار کرد: از دیدگاه طب سنتی پیش از درمان فشار خون باید در ابتدا علت آن رفع شود زیرا یکی از مهم ترین دلایل بروز این عارضه تجمع مواد دم بلغم ( مواد زائد یا خلط در بدن) است، بنابراین افزایش فشار خون در مزاج های بلغم و چاق بیشتر به چشم می خورد.

وی با تاکید بر اینکه پرخوری، فعالیت کم موجب افزایش حجم خون و یا بیشتر شدن سرعت جریان خون در بدن می شود، مطرح کرد: با افزایش حجم غذا و کاهش تحرک، فشار زیادی به قلب برای پمپاژ خون وارد می شود که تکرار این وضعیت به افزایش فشار خون می انجامد بنابراین کم کردن حجم غذای مصرفی، ورزش و تحرک در پیشگیری و کنترل فشار خون نقش بسزایی دارند.

این متخصص فیزیولوژی و پژوهشگر طب سنتی همچنین با اشاره به احتمال وجود فشار خون در خشک مزاج ها که عموما افراد لاغر هستند، افزود : در این قشر به علت نوعی کاهش انعطاف پذیری یا در اصطلاح خشکی عروق، خون باید با فشار بیشتری در رگ ها حرکت کند که این وضعیت فشار خون را بالا می برد.

میرغضنفری با بیان چند نسخه مهم برای کنترل و درمان فشار خون در خشک مزاج ها، تصریح کرد: این افراد برای حفظ رطوبت بدن و افزایش انعطاف پذیری عروق می توانند به طور روزانه بدنشان را با روغن بادام شیرین خوراکی ماساژ دهند، علاوه بر آن ماساژ کف پا نیز برای کنترل و درمان فشار خون در خشک مزاج ها بسیار موثر است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: آفتاب زیاد، مصرف زیاد نمک، سرکه ، بی خوابی، استرس های زیاد و یبوست های مداوم در افراد خشک مزاج، احتمال بروز فشار خون را به طرز چشم گیری افزایش می دهد، بنابراین انجام نسخه های فوق تاثیر زیادی در پیشگیری و حتی کنترل این عارضه دارد، با این وجود مصرف گریپ فروت در مزاج های گرم برای کنترل فشار خون گزینه خوبی محسوب می شود.

وی همچنین گفت: به طور کلی مصرف زیاد ادویه های تند ، غذا های سرخ کردنی و نظایر آن هم در افراد چاق و مزاج های دم بلغم و هم در افراد لاغر و خشک مزاج در پیدایش فشار خون و یا تشدید آن نقش بسزایی دارد که انجام اقدامات پیشگیرانه در هر گروه خطر ابتلا به چنین عارضه ای را به طور چشمگیری کاهش می دهد .

میرغضنفری مطرح کرد: در طب سنتی نسخه واحدی برای درمان و کنترل فشار خون برای همه وجود ندارد و باید نسخه هر فرد مطابق نوع مزاجش تعیین شود، در مجموع پرهیز از عوامل کاهش دهنده رطوبت بدن برای خشک مزاج ها و استفاده از غذاهای لعابدار خوش هضم گیاهی همچون آش های طبی ، سوپ جو در مزاج های دم بلغم و چاق می تواند مانع از بروز و یا افزایش فشار خون شود .
 
منبع: باشگاه خبرنگاران
 
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *