با این ۴ روش موقعیت مکانی شما و دیگران ردیابی میشود !
اکثر مردم به موضوع ردیاب اهمیتی نمیدهند و فکر میکنند که مزیتهای قابلیت ردیابی موقعیت مکانی بیشتر از پیامد هایش است. کمپانی هایی هستند که موقعیت مکانی شما را ردیابی میکنند. این کمپانیها با استفاده از روش هایی، اطلاعات شما را بدون اجازه دریافت میکنند و میتوانند موقعیت مکانی شما را ردیابی کنند. بعضی از این کمپانیها این کار را بدون دلیل خاصی انجام میدهند و برخی هم به دلیل اهداف مالی خود این کار را انجام میدهند.
خبرگزاری میزان -
توجه داشته باشید که با جدا کردن باتری اصلی، باز منبع انرژی دیگری داخل تلفن وجود دارد که مورد استفاده قرار میگیرد (بهطور مثال برای کارکردهایی نظیر فعال نگه داشتن ساعت داخلی تلفن در زمان خاموش بودن)، بنابراین باز هم این روش به صورت کامل نمیتواند مانع از ردیابی و نفوذ به تلفنهای همراه شود.
۳ - چگونه دیگران را به وسیله پمپ بنزینها و پارکینگها ردیابی کنیم؟
۴ - ردیابی از طریق گوشیهای قابل شنود
به گزارش خبرنگار فضای مجازی ، جیپیاس (GPS) یا سامانه موقعیت یابی جهانی یک تکنولوژی است که در آن ماهوارههایی که همیشه در مدار مشخصی حرکت میکنند، سیگنالهایی را به زمین ارسال میکنند. موقعیت ماهوارهها به گونهای است که در هر سطحی از زمین حداقل ۴ ماهواره بر روی سرمان قرار گرفته است.
گوشیها با داشتن یک چیپ سخت افزاری مخصوص این سامانه، سیگنالها را دریافت کرده و از آنجایی که سه پارامتر مکان ارسال، مکان دریافت و فاصله همیشه به یکدیگر بستگی دارند، میتوانند با در دست داشتن مکان ماهواره و فاصله (که از دادههای موجود در سیگنالها محاسبه میشوند)، مکان ما را مشخص کند.
۱ - ردیابی نشدن گوشی از طریق بیرون آوردن باتری گوشیهای هوشمند
در گوشیهای هوشمند شما طیف وسیعی از سخت افزارهای حساس به مکان و GPS وجود دارد که از طریق آنها شما میتوانید ردیابی شوید. شما میتوانید GPS را خاموش کنید.
با این کار تلفن شما مثل سابق توانایی انجام یک سری کارها را ندارد، اما حداقل توسعه دهندگان نرم افزار دیگر نمیتوانند به موقعیت مکانی شما دسترسی داشته باشند. طی تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۵ توسط محققان دانشگاه استنفور انجام شد، یک روش شگفت آور کشف شد که زیر نظر گرفتن میزان کم شدن باتری گوشی موقعیت مکانی گوشی تشخیص داده میشد.
برخلاف ردیابی GPS و WiFi، دسترسی به اطلاعات مربوط به میزان استفاده از باتری برای تمام برنامهها آزاد است و نیاز به مجوز خاصی ندارند. روشی که این تیم کشف کرده بودند شگفت آورد بود و ۹۰ درصد ردیابی موقعیت درست انجام میشد. اما روش آنها چطور کار میکرد؟
خیلی ساده، زمانی که یک گوشی نزدیک به یک برج مخابراتی است از باتری بیشتری نسبت به حالت عادی استفاده میکند. همچنین اگر تپهها و ساختمانها در راه ارتباط گوشی با برج مخابراتی باشند میزان باتری بیشتری نیز استفاده خواهد شد. اگر یک هکر استفاده از باتری را به مدت ۵ دقیقه نظارت کند، موقعیت و جهت حرکت را فورا تشخیص میدهد. خوشبختانه این روش جدید یک مشکل بزرگ دارد. هکری که از این روش میخواهد استفاده کند، جهت رصد کردن موقعیت مکانی و تشخیص شما از افراد دیگر، نیاز به اطلاعاتی راجع به مصرف باتری گوشی دارد. دسترسی به این اطلاعات ممکن است، اما برای هکرها بسیار زمان بر باشد.
توجه داشته باشید که با جدا کردن باتری اصلی، باز منبع انرژی دیگری داخل تلفن وجود دارد که مورد استفاده قرار میگیرد (بهطور مثال برای کارکردهایی نظیر فعال نگه داشتن ساعت داخلی تلفن در زمان خاموش بودن)، بنابراین باز هم این روش به صورت کامل نمیتواند مانع از ردیابی و نفوذ به تلفنهای همراه شود.
۲ - ردیابی از طریق سیستمهای اطلاعاتی و سرگرمی خودروها
در حال حاضر میان گوگل و اپل و سازندگان ماشین برای کنترل اتومبیل رقابت است. سرویس هایی مانند Android Auto و Car Play در چند سال اخیر ساخته شدند. Car Play یکی از امکانات اپل است که به وسیله آن میتوانید گوشی آیفون را به ماشین خود متصل کنید و از امکانت گوشی خود در ماشین بهره ببرید. Car Play به کاربران اجازه میدهد تا صفحه نمایش ماشین خود را به صفحه گوشی خود تبدیل کنند و در حین رانندگی از آن استفاده کنند. با این امکان میتوانید تماس برقرار کنید، پیامک ارسال کنید، موزیکها را پخش کنید، از دستیار صوتی خود کمک بخواهید و از همه مهمتر نقشه را روی صفحه نمایش گوشی خود داشته باشید.
اندروید اتو (Android Auto) پاسخ گوگل به اپل Car Play و پلتفرمی برای هوشمندسازی استفاده از خودروهاست. Android Auto را میتوان تلفیقی از تلفن هوشمند و رابط سیستم مولتی مدیا خودرو دانست که به وسیله آن میتوانید روی موزیک در حال پخش کنترل داشته باشید یا در هنگام رانندگی، از طریق آن به مسیریابی بپردازید. هدف از تولید Android Auto، انجام کلیه کارهای مورد نیاز شخص راننده به وسیله لمس صفحهای بزرگ و یا از طریق فرمانهای صوتی است.
اما سازندگان از این مبارزه عقب نماندند. برای مثال فورد و تویوتا یک پروه به نام کنسرسیوم SmartDeviceLink تاسیس کردند. به معنای کلی، کاربران قادر خواهند بود اپلیکیشنهای موجود در گوشی هوشمند خود را از طریق ادوات کنترلی روی فرمان، نمایشگر لمسی داشبورد خودرو یا فرامین صوتی، کنترل کنند. اطلاعات موقعیت به معنای تبلیغات و تبلیغات به معنای پول است. با استفاده از اپلیکیشن هایی که توسط سازندگان طراحی میشود، خودروسازان میتوانند به اطلاعات مکانی شما دست یابند. زمانی که شما نیاز به تعمیر دارید آنها تعمیرگاه هایی را به شما پیشنهاد میدهند، اگر شما تصادف کرده باشید آنها به شما یک شرکت بیمه معرفی میکنند، فروشگاههای مواد غذایی را برای تبلیغات به شما نشان میدهد و خیلی پیشنهادهای دیگر.
۳ - چگونه دیگران را به وسیله پمپ بنزینها و پارکینگها ردیابی کنیم؟
کمپانیهای ماشین سازی راههای هوشمندانه زیادی برای ردیابی موقعیت مکانی شما دارند. در اتومبیلهای برقی، حتی اگر شما از یک سیستم GPS استفاده نکنید باز هم سازندگان خیلی ساده موقعیت شما را ردیابی میکنند. مثلا در BMW i۳ شانزده پمپ بنزین، ۱۰۰ پارکینگ و مختصات جغرافیایی که ماشین خاموش و روشن شده است ثبت میشود. تمامی این اطلاعات به کمپانی BMW فرستاده میشود.
به طور نگران کنندهای سازندگان ماشینها شیوههای استاندارد حفاظت از اطلاعات کاربران را دنبال نمیکنند. در سال ۲۰۱۴ دفتر پاسخگویی دولت آمریکا ۱۰ سازنده خودرو را بررسی کرد و ۵ سازنده را یافت که اطلاعات موقعیتی مشتریانش را به اشتراک میگذاشت.
۴ - ردیابی از طریق گوشیهای قابل شنود
بعضی از برنامهها با استفاده از سیگنالهای صوتی که از گوشی شما دریافت میکنند، میتوانند موقعیت مکانی شما را ردیابی کنند. کمپانیها میتوانند صداهایی که گوشی شما میتواند آنها را ضبط کند را شنود کنند. از طریق این صداها، کمپانیها میتوانند بفهمند که شما کجایید، چه چیزهایی را دیده اید و چه مدت در چه مکان هایی بوده اید. در حال حاضر برنامهها برای دسترسی به میکروفون گوشی نیاز به اجازه شما دارند، بنابراین زمانی که برنامهای نصب میکنید، آن برنامه از شما مجوز دسترسی به میکروفن را میخواهد. به هر برنامهای اجازه دسترسی به میکروفن را ندهید.
نظرات بینندگان
خیلی جالب
جالبه
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *