"روسیه": مسکو، تهران و آنکارا اسناد مناطق کاهش تنش در سوریه را تنظیم می کنند
ارتشبد سرگئی شایگو وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که این کشور، ایران و ترکیه تدوین اسناد ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه را به زودی پایان می دهند.
خبرگزاری میزان - مذاکرات آستانه که راهبرد آن دی ماه سال گذشته در نشست مشترک محمدجوادظریف، سرگئی لاوروف و مولود چاووش اوغلو وزیران امور خارجه ایران، روسیه و ترکیه در مسکو اعلام شد، رویداد همگرایی سه کشور برای کاهش دامنه درگیری ها، توافق جمعی مبارزه با تروریسم و همچنین برقراری آتش بس فراگیر در سوریه (از 10 دی ماه 95) را در پی داشت که در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نیز تائید شد.
به گزارش سرویس بین الملل آژانس اخبار فدرال روسیه به نقل از سخنان وزیر دفاع این کشور نوشت: روند تدوین اسناد مربوط به مرزبندی و مراتب کنترل مناطق کاهش تنش در سوریه به پایان خود نزدیک می شود.
برخی رسانه ها نیز اعلام کرده اند که توافق نامه ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه در دور پنجم مذاکرات آستانه، امضا خواهد شد.
در مذاکرات دو روزه سوری-سوری در آستانه پایتخت قزاقستان از روز (سه شنبه) این مساله و موضوع های دیگر مرتبط با دستور کار نشست بررسی خواهد شد.
خبرگزاری ایتارتاس هم از برنامه دیدار هیات های روسیه، ترکیه و ایران کشورهای ضامن آتش بس در سوریه و مذاکرات آستانه در قالب کار گروه با موضوع اصلی توافق های آتی برای شاخص های چهار منطقه امن در سوریه خبر داده است.
ایران، روسیه و ترکیه 14 اردیبهشت و در چهارمین دور این مذاکرات، تفاهم نامه ایجاد چهار منطقه امن را در سوریه امضا کردند که در برگیرنده مناطقی در استان های ادلب، بخش هایی از حمص، غوطه شرقی، درعا و قنیطره با هدف کاهش زودهنگام خشونت ها است.
توقف همه اقدام های جنگی بین طرف های مناقشه شامل نیروهای دولتی و معارضان پیوسته به آتش بس، تسهیل دسترسی ساکنان به کمک های انسانی، بازسازی زیرساخت ها، تامین شرایط ارائه کمک های پزشکی و بازگشت آوارگان نیز در این تفاهم نامه مورد تاکید قرار گرفته است.
ایجاد کمربند امنیتی برای جلوگیری از بروز وقایع و حوادث از جمله برخوردهای جنگی بین طرف های مناقشه در امتداد مرزهای مناطق کاهش تنش، فعالیت ایستگاههای بازرسی و گذرگاهها همراه مقرهای ویژه نظارت بر آتش بس از دیگر تدابیر پیش بینی شده است.
بنا به این تفاهم نامه، کشورهای ضامن روند مذاکرات آستانه (روسیه، ایران و ترکیه) متعهد می شوند، همه تدابیر لازم را در چارچوب تامین شرایط ایجاد مناطق امن برای تمامی طرف های مناقشه بکار گیرند و همزمان مبارزه با داعش، جبهه النصره و همه گروههای مرتبط با آنها اعمال می شود و تلاش ها برای پیوستن گروههای معارض به آتش بس نیز ادامه می یابد.
روند مذاکرات چندجانبه سوری آستانه که به ابتکار ایران، روسیه و ترکیه بهمن ماه سال گذشته آغاز شد، برای نخستین بار مذاکره مستقیم نمایندگان دولت قانونی سوریه و معارضان مسلح را در پی داشت و همچنین سبب برقراری آتش بس تقریبا فراگیر و پایدار مورد تائید شورای امنیت سازمان ملل در این کشور شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *