انزوای آمریکا درشورای امنیت بر سر برنامه موشکی ایران

12:50 - 11 تير 1396
کد خبر: ۳۲۴۶۳۹
نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل روز پنجشنبه با طرح این اتهام که ایران به طور مکرر قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده، گفت: شورای امنیت حتی کوچک‌ترین گامی در پاسخ به این موضوع بر نداشته است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل روز پنجشنبه با طرح این اتهام که ایران به طور مکرر قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده، گفت: شورای امنیت حتی کوچک‌ترین گامی در پاسخ به این موضوع بر نداشته است.
 
نیکی هیلی

جلسه پرحاشیه شورای امنیت برای بررسی آخرین وضعیت اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برنامه موشکی کشورمان در حالی «بدون نتیجه خاصی» به پایان رسید که نماینده آمریکا ادعا کرد ایران قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده است؛ با این حال کشورهای اروپایی بر پایبندی ایران به برجام تأکید کردند، نماینده روسیه هم نسبت به گزارش جانبدارانه دبیر کل سازمان ملل علیه برنامه موشکی ایران انتقاد و تأکید کرد که موشک‌های ایران مشمول موشک‌های ممنوعه ذکر شده در قطعنامه ۲۲۳۱ نیست.
 

این نخستین بار نیست که آمریکا در شورای امنیت موفق نمی‌شود به یک مصوبه یا تصمیم علیه ایران دست یابد و در ۱. ۵ سال اخیر دست کم ۳ بار انزوای آمریکایی‌ها برسر برنامه موشکی ایران تکرار شده و به نظر می‌رسداین انزوای دیپلماتیک واشنگتن در حال تثبیت شدن است. در این جلسه که بامداد دیروز برگزار شد، نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل تأکید کرد که گزارش دبیرکل سازمان ملل نباید حاوی اشاره‌های سیاسی باشد و باید از زبان تهدید دوری کند.
 

 به نقل از روزنامه الشرق الاوسط ولادیمیر سافرونکوف با اشاره به «درخواست گوترش از ایران برای پرهیز از پرتاب موشک‌های بالستیک و ارتباط دادن آن با بالا رفتن پتانسیل افزایش تنش ها» گفت: این بیانیه‌ها جایی در این گزارش نداشت، زیرا گزارش موجود صرفاً در خصوص اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ نوشته شده است. سافرونکوف به نقل دبیرکل به مبهم بودن متن برجام در خصوص حقوق موشکی ایران اشاره کرد و ضمن رد این ادعا گفت: «در قطعنامه ۲۲۳۱ از ایران خواسته شده که هیچ فعالیتی در حوزه موشک‌های بالستیک طراحی‌شده برای حمل کلاهک هسته‌ای، انجام ندهد که این بند هیچ جایی برای سوء تفسیر باقی نمی‌گذارد.» دفاعیات نماینده روسیه به معنای آن است که از نظر روسیه موشک‌های آزمایش شده توسط ایران مشمول قطعنامه ۲۲۳۱ و تحریم‌های ذیل آن نیستند.
 

وی سپس به انتشار گزارش فرانسوی‌ها از توقیف یک محموله سلاح ایرانی در شمال اقیانوس هند پرداخت و گفت: «در خصوص گزارش فرانسه از توقیف محموله‌های تسلیحاتی هم باید بگوییم که این مسئله برای ما شک‌برانگیز است.» نماینده روسیه در سازمان ملل در انت‌ها هشدار داد: «باز هم می‌گوییم که این گزارش نباید به سند سیاسی تبدیل شود، زیرا این کار باعث تضعیف برجام خواهد شد.»
 

انتقاد دبیر کل سازمان ملل از سفرهای سردار سلیمانی

در گزارش دبیر کل سازمان ملل از ایران خواسته شده که با توجه به عدم اتفاق نظر اعضای شورای امنیت در خصوص آزمایش‌های موشکی بالستیک ایران، تهران از چنین آزمایش هایی که «به طور بالقوه امکان افزایش تنش‌ها را دارند» خودداری کند! گوترش از سرلشکر «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه هم در گزارش خود نام برده و با اشاره به انتشار خبر سفرهای خارجی وی از سوی رسانه‌های ایرانی و عربی، بدون نام بردن از کشوری خاص، نسبت به این ۲ مسافرت اعتراض کرده و از همه کشورهای عضو سازمان ملل خواسته که به تعهداتشان ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ پایبند بمانند. در گزارش «آنتونیو گوترش» برخلاف ادعای نماینده آمریکا، تاکید شده که تاکنون هیچ گزارشی از تامین، انتقال، فروش یا صادرات اقلام هسته‌ای یا با کاربرد دوگانه مواد، تجهیزات، کالا یا فناوری به ایران در تناقض با قطعنامه ۲۲۳۱ به دبیرخانه این سازمان ارائه نشده است.

 

آمریکا: ایران قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده است

همزمان جفری فلتمن، معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل تأکید کرده که شورای امنیت نظر واحدی در مورد برنامه موشکی ایران ندارد. اظهارات دبیر کل سازمان ملل در حالی است که نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل روز پنجشنبه با طرح این اتهام که ایران به طور مکرر قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده، گفت: شورای امنیت حتی کوچک‌ترین گامی در پاسخ به این موضوع بر نداشته است.

 
به نقل از خبرگزاری رویترز، هیلی افزود: ما باید به ایران نشان دهیم که تمسخر آشکار قطعنامه‌های سازمان ملل را تحمل نمی‌کنیم. انتقادات نیکی هیلی از اجرای برجام و قطعنامه آن توسط ایران در حالی است که نمایندگان آلمان، ایتالیا و اتحادیه اروپا در جلسه شورای امنیت این توافق را بهترین راه برای ایجاد ثبات و امنیت در منطقه دانستند. در این نشست تعداد زیادی از اعضای شورای امنیت، نماینده اتحادیه اروپا و آلمان که در این نشست حاضر بودند، پایبندی ایران به تعهداتش براساس برجام را ستودند و خواهان تداوم حمایت جامعه بین المللی از توافق تاریخی مذکور شدند. نماینده اتحادیه اروپا، آلمان، فرانسه و انگلیس به منافع اقتصادی ناشی از اجرای برجام اشاره کردند و تاثیر مثبت آن بر مناسبات دوجانبه را برجسته کردند.

به گزارش صدای آمریکا نماینده اتحادیه اروپا نیز مدعی شد «نمی شود کارهای مثبت ایران را دید و چشم به اقدامات مخرب تهران بست.»

 

ظریف: آمریکا به خاطر نفرتش مجبور است واقعیت را انکار کند

وزیر خارجه کشورمان نیز ضمن انتقاد از اظهارات نیکی هیلی در توئیتی نوشت: «سازمان ملل و تمام دنیا می‌گوید ایران به طور کامل به تعهداتش پایبند است، اما آمریکا به‌خاطر نفرت نهادینه شده‌ای که از تهران دارد، مجبور است واقعیت را انکار کند.»
 
 

انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

 
 
منبع: جام نیوز 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *