هشدار؛ خطر گزیدگی در کمین مسافران تابستانی/ دستور خوراکی برای پیشگیری از میگرن/ شایعترین مسمومیتهای فصل گرما
خطر گزیدگی در کمین مسافران تابستانی، دستور خوراکی برای پیشگیری از میگرن، شایعترین مسمومیتهای فصل گرما و ... را در بسته سلامت امروز بخوانید.
خبرگزاری میزان - باشگاه خبرنگاران: اسموتی نوعی نوشیدنی مغذی است که میتوان به عنوان میان وعده هم از آن استفاده کرد. اسموتی اصولا از مخلوط انواع میوه و سبزیجات تهیه میشود. برای تهیه آن به غذاساز یا مخلوط کن نیاز دارید. میوه یا سبزیجات را داخل غذاساز بریزید و پس از خرد شدن تکههای یخ را اضافه کنید تا خرد و پوره شوند. اسموتی یکی از راههای ساده برای اضافه کردن میوه به برنامه غذایی افراد و مخصوصا کودکان است. زنجبیل به جز اینکه میتواند در پخت و پز خواص و مزه خاصش را به غذا برساند روزانه با بسیاری از میان وعدهها هم میتواند مورد مصرف قرار بگیرد، همچنین اسموتی که از زنجبیل و بادام به دست میآید میتواند یک لکه بردار قوی برای پوست صورت شما محسوب شود. حتی میتوانید زنجبیل و کره بادام زمینی را در پاییز و زمستان بیشتر مصرف کنید تا از سرماخوردگی در امان باشید.
خواص بسیاری از گیاهان و میوهها که در این اسموتی مصرف میشود، به این ترتیب است:
۲. زنجبیل برای تسکین دستگاه گوارش بسیار مفید است. خواص ضد التهابی زنجبیل میتواند به عنوان لکه بردار قوی برای پوست عمل کند، همچنین سیستم ایمنی بدن را در برابر ویروسها را مقاوم میکند.
۴. تخم شاه دانه از دانههای روغنی مفید است که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ میباشد.
مادهای غیر منتظره برای کسانی که میخواهند وزن کم کنند!
مهر: مطالعه اخیر محققان نشان میدهد بیماری پارکینسون از روده آغاز شده و از طریق عصب واگ در مغز پخش میشود. عصب واگ طولانیترین عصب مغزی و دهمین زوج اعصاب مغزی از ۱۲ جفت عصب مغز است که در بلعیدن غذا، صحبت کردن، فعالیتهای پاراسمپاتیک و هاضمه نقش دارد. این عصب مانند بیشتر اعصاب مغزی از ساقه مغز آغاز شده و به شاخههای متعددی تقسیم میشود که عصب دهی اغلب عضلات حلق و حنجره، مری، معده و پاراسمپاتیک قلب، ریه، کبد، و طحال را انجام میدهد. عصب شماره ۱۰ اطلاعات حسی درونی را از شکم و سینه دریافت میکند. مطالعه ابتدایی بر روی افرادی انجام شد که تحت عمل جراحی واگوتومی قرار گرفته و بخش تنه یا شاخههای عصب واگ شان برداشته شده بود. عمل واگوتومی برای افراد مبتلا به زخم معده استفاده میشود. محققان از دادههای ملی سوئد برای مقایسه ۹۴۳۰ فرد که در طول یک دوره ۴۰ ساله عمل واگوتومی انجام داده بودند با ۳۷۷، ۲۰۰ نفر از جمعیت عمومی استفاده کردند. در طول این مدت، ۱۰۱ فرد که عمل واگوتومی انجام داده بودند مبتلا به بیماری پارکیسنون شده و ۱. ۲۸ درصد از جمعیت عمومی مبتلا به این اختلال شده بودند. تیم تحقیق عنوان میکند که این نتایج نشان میدهد که بیماری پارکیسنون از رودهها آغاز میشود و همچنین دلیل دیگر صحت این فرضیه این است که افراد مبتلا به پارکیسنون غالبا دچار مشکلات دستگاه گوارش نظیر یبوست هستند که از چندین دهه قبل از بروز بیماری آغاز میشود.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، خطر گزیدگی در کمین مسافران تابستانی، دستور خوراکی برای پیشگیری از میگرن، شایعترین مسمومیتهای فصل گرما و ... را در بسته سلامت امروز بخوانید.
متخصصان تغذیه اعلام کردند؛ دور ۵ خوراکی را خط قرمز بکشید!
دیلیاستار: نوشابههای گازدار، این نوشیدنی پرطرفدار که حاوی ۴۶ گرم کالری شیرین است در راس خوراکیهای پر ضرر قرار دارد. پوسیدگی دندان، چاقی، ابتلا به دیابت نوع ۲، زوال عقل، حملات قلبی، سکتههای مغزی و ابتلا به برخی از سرطانها گوشهای از خطرات مصرف این دسته از نوشدنیهاست. گوشتهای فراوری شده، سوسیس، کالباس، هات داگ، بیکن و دیگر فراوردههای گوشتی صنعتی، فراوری شده محسوب میشوند. همان طور که میدانیم این خوراکیها سرشار از نیترات بوده و مصرف آن دیابت، بیماریهای قلبی و سرطان را به همراه دارد. ذرت تهیه شده در ماکروویو هم شامل ترکیبات شیمیایی است که ریسک ابتلا به سرطان را افزایش میدهند. تحقیقات نشان داده است که مصرف بیش از اندازه سویا به دلیل وجود نمک فراوان میتواند موجب از دست دادن حافظه و آلزایمر شده و علاوه بر آن سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و بیماری کلیوی به همراه داشته باشد. چربیهای ترانس، کلسترول بد خون را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را به شدت بالا میبرد.
دستور خوراکی برای پیشگیری از میگرن
عصرایران: در شرایطی که روشهای درمانی برای میگرن وجود دارند، تنظیم رژیم غذایی میتواند تفاوتی بزرگ در شدت علائم میگرن ایجاد کند.
سبزیجات برگدار تیره
اسفناج به طور خاص از محتوای بالای ویتامینهای B۲ و B۶ و همچنین، اسیدهای چرب امگا- ۳ بهره میبرد که ثابت شده است در کاهش میگرن موثر هستند. ویتامین B۲ که به نام ریبوفلاوین نیز شناخته میشود میتواند به کاهش تکرر، شدت و مدت زمان سردرد کمک کند. از دیگر سبزیجات با اثری مشابه میتوان به کلم کیل، برگهای همیشه بهار، آروگولا، برگهای چغندر و کاهو اشاره کرد. هنگامی که در پی بهترین سبزیجات برای کنترل میگرن هستید، به خاطر داشته باشید که نمونه هایی با رنگ سبز تیرهتر از ارزش تغذیهای بالاتری برخوردار هستند. ماهیهای سالمون، تن، و خال مخالی از بهترین منابع برای روغن ماهی هستند. با این وجود، پیشنهاد میشود که پس از مشورت با پزشک از مکملهای روغن ماهی استفاده شود، زیرا احتمال آلودگی ماهی با جیوه وجود دارد. برای کنترل میگرن باید افزودن غلات کامل به رژیم غذایی خود را مد نظر قرار دهید، زیرا محتوای فیبر و ویتامینهای آنها به تثبیت قند خون کمک میکنند. هنگام خرید مواد غذایی مانند نان یا پاستا، نمونههای تهیه شده از غلات کامل را مد نظر قرار دهید. مشخص شده است که مواد غذایی کوچکی مانند مغزهای خوراکی و دانهها اثر بزرگی بر میگرنهای شما دارند. اگر از میگرن رنج میبرید، مصرف گوشتهای خشک شده، دودی یا نمک سود باید کنار گذاشته شود، زیرا آنها محرک میگرن هستند.
با این اسموتی به جنگ لکههای صورت بروید
خواص بسیاری از گیاهان و میوهها که در این اسموتی مصرف میشود، به این ترتیب است:
۱. موز حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین B. ۶ و پتاسیم است که کلیهها و استخوان و سلامت قلب و عروق را پشتیبانی میکند.
۳. روغن بادام یکی از گزینههای مصرف زیبا پسندان است که به دلیل ویتامین E. موجود در آن سبب سلامت و لطافت پوست میشود، بادام میتواند به کاهش وزن نیز کمک کند.
۵. این دانه سرشار از پروتئین گیاهی کامل میباشد و جهت روشن سازی پوست و سلامت تیروئید بسیار کارآمد است.
نکات طلایی برای سلامت کبد
ایرنا: علایم اولیه بیماری کبد زمانی بروز میکند که این اندام حیاتی آسیب جدی دیده است. آگاهی از عوامل آسیبرسان به کبد برای حفظ سلامت آن ضروری است. در ادامه به مواردی اشاره شده است که برای کبد مضر هستند؛ شکر، استفاده بی رویه از مکملهای گیاهی بدون تجویز پزشک، چاقی و اضافه وزن، مصرف بیش از حد ویتامین A، نوشابه و استامینوفن چربیهای ترانس.
درمانهای خانگی رفلاکس اسیدی معده
جام جم آنلاین: زنجبیل؛ این ریشه گیاهی سالم، میتواند با تحریک تولید بزاق بیشتر در دهان، به برطرف شدن رفلاکس اسیدی کمک کند. شما میتوانید برشهایی از زنجبیل تازه را در طول روز بجوید یا هنگام صبح، یک فنجان چای زنجبیلی بنوشید. مصرف میخک، یکی از راههای افزایش سطح اسید کلریدریک در معده است. از آنجا که پایین بودن میزان اسید معده میتواند عامل رفلاکس اسیدی باشد، جویدن سه عدد میخک در روز به گونهای که عصاره گیاهی آن آزاد شود، میتواند به کاهش علائم رفلاکس کمک کند. دارچین، این گیاه دارویی، یکی از بهترین درمانهای خانگی رفلاکس اسیدی است. این گیاه ضداسید، گاز جمع شده در معده را از بین میبرد. مقداری عسل به چای دارچین اضافه و آن را قبل از صبحانه میل کنید. برگهای ریحان، برگ ریحان، شامل ترکیباتی است که تولید بلغم را تحریک میکند. تولید بلغم، میتواند تا حد زیادی سطح اسیدیته معده را کاهش دهد. سرکه سیب، اسیدی است که pH آن حدودا پنج است؛ بنابراین میتواند با پایین آوردن pH محتویات معده (بیشتر اسیدی ساختن آن)، گوارش را بهبود بخشد و به کاهش علائم ترش کردگی و سوزش معده کمک کند. بالا رفتن سطح اسید معده باعث میشود، غذا در معده تخمیر نشود. آبلیمو، pH آبلیمو تقریبا حدود ۲ است و این باعث میشود اسیدیته آبلیمو قویتر از سرکه باشد. آبلیمو همچنین با داشتن مواد مغذی دیگر بویژه ویتامین C. میتواند در بهبود علائم رفلاکس بهتر از سرکه سیب عمل کند.
شایعترین مسمومیتهای فصل گرما
هر سال با آغاز فصل گرما هشدارها برای مصرف غذاهای سالم و بخصوص خودداری از مصرف آب آلوده و غذای شب مانده بیشتر میشود. واقعیت این است که همزمان با افزایش دمای هوا، امکان رشد میکروبها، باکتریها و قارچها افزایش پیدا میکند و میتواند مشکلاتی برای دستگاه گوارش یا بروز علائم در ارگانهای دیگر بدن به وجود آورد. علاوه بر این با گرم شدن هوا فسادپذیری مواد غذایی بیش از حد معمول اتفاق میافتد و افراد بیشتر در معرض مسمومیت با غذاهای فاسد قرار میگیرند. مسمومیتهای غذایی انواع مختلفی دارند و بسته به نوع میکروب و سیستم ایمنی بدن افراد، میتوانند گذرا یا خطرناک باشند. رعایت نکات بهداشتی در مورد مصرف آب و غذا و رعایت بهداشت فردی از مهمترین راهکارهای پیشگیری از ابتلا به این بیماریهاست. زمان فاسد شدن بعضی از مواد غذایی مثل نان خامهای کمتر از یک ساعت است. یکی از مسمومیتهای شایعی که در این فصل ممکن است اتفاق افتد، مسمومیتی به نام استافیلوکوک (Staphylococcus) است. این میکروب بخصوص نان خامهای و شیرینیهایتر را گرفتار میکند، اما میتواند در سوسیس و کالباس و انواع ساندویچهای سرد و گرم نیز دیده شود. علامت این میکروب استفراغهای مکرر است. فرد چند ساعت پس از خوردن شیرینی خامهای، سوسیس و کالباس یا غذای حاضری ممکن است گرفتار شود. استفراغ بر اثر این مسمومیت به اندازهای است که تمام محتویات معده فرد بیرون میآید و در حدود ۲۴ ساعت با ورود هر ماده غذایی به معده، فرد استفراغ میکند. معمولا بعد از این دوره بیماری بهبود پیدا میکند، اما اگر شدت پیدا کند، فرد به سرم یا آمپول نیاز پیدا میکند. این مسمومیت با تب همراه نیست و در روند درمان به مصرف آنتیبیوتیک احتیاج نیست. از فروشندههای دورهگرد مواد غذایی تهیه نکنیم و سعی کنیم از مواد غذایی بستهبندی و پاستوریزه استفاده کنیم. لازم است میوهها و سبزیجات پیش از مصرف بخوبی شسته و ضدعفونی شوند و از سلامت آب مصرفی برای شستن آنها نیز اطمینان حاصل شود. رعایت موارد بهداشتی هنگام سفر اهمیت بیشتری دارد و افراد باید دقت کنند در فضاهای شناخته نشده غذا و نوشیدنی مصرف نکنند و ابتدا از سلامت غذای مصرفی مطمئن شوند.
العالم: نتایج یک تحقیق جدید نشان داد که خوردن شکلات تلخ قبل از وعدههای اصلی، افراد را از پرخوری باز میدارد. این تحقیق که از سوی پژوهشگرانی در دانشگاه جان موریس انگلستان انجام شد، نشان میدهد که مصرف شکلات تلخ یا سیاه، نتایجی بهتر از شکلات سفید دربردارد. روزنامه انگلیسی دیلی میل نوشت پژوهشگرانی در این دانشگاه، ۱۴ زن را که سن آن بین ۵۰ تا ۶۵ سال بود، برای آزمایش مصرف سه نوع از این شکلات طی سه هفته انتخاب کردند وبه این نتیجه رسیدند که زنانی که شکلات تلخ خورده اند، درمقایسه با زنانی که از دو نوع دیگر شکلات خورده اند، تمایل کمتری به پرخوری داشتند. بعد از دادن مقادیری مشابه از این شکلات، محققان مقدار غذایی را که هریک از این زنان در یک وعده اصلی خورده بود، محاسبه کردند و بر اساس آن مشخص شد زنانی که شکلات تلخ خورده اند، فقط ۳۲۳ کالری غذا خوردند، درحالیکه آنانی که شکلات شیری خورده بودند، ۴۰۴ کالری و آن هایی که شکلات سفید خورده بودند، ۴۴۰ کالری مصرف کرده بودند.دراین تحقیق که نتایج آن در یک مجله علمی تخصصی منتشر شد، اعلام شد که قطعاً، این تحقیق با هدف تبلیغ برای مصرف شکلات با هدف کاهش وزن نیست، اما به زنان توصیه میکند که به جای شکلات سفید یا شیری از شکلات تلخ استفاده کنند.
سازمان غذا و دارو هشدار داد؛ خطر گزیدگی در کمین مسافران تابستانی/ اقدامات اورژانسی در زمان گزش حیوانات
سازمان غذا و دارو: اگر چه سفرهای تابستانی عموما پس از اتمام امتحانات دانش آموزی و دانشجویی و از دهه آخر خرداد ماه آغاز میشد، اما اوج سفرهای امسال عملا پس از اتمام ماه مبارک رمضان و مصادف با عید فطر شروع و تا اوایل مهرماه بطول میانجامد و طبیعی است که یکی از مقاصد همیشگی این سیر و سیاحتها که با جذابیتهای زیادی دارد، تفرج در دشت و جنگلها است و همه میدانیم که در طبیعتهای بکر امکان هر اتفاق مثل گزیدگی از سوی جانوران و حشرات وجود دارد. توصیه این است که از دستکاری سنگها و راهپیمایی بدون کفش برای جلوگیری از گزش مار سمی و عقرب خودداری نمایید، همچنین برای پیشگیری از گزش حشرات در محیطهای باز، پیراهن آستین بلند و شلوار بلند به کودکان بپوشانید. در هنگام مارگزیدگی بیمار را آرام کنید و از حرکات بیش از حد او جلوگیری کنید. عضو محل گزیدگی مار را باید بی حرکت و هم سطح یا کمی پایینتر از سطح قلب نگه داشت. گزش عقرب میتواند منجر به بروز درد شدید در ناحیه گزش شود، اما با اینکه علائم تهدیدکننده حیات و حوادث منجر به مرگ به ندرت رخ میدهد، مصدوم را به نزدیکترین مرکز درمانی برای تزریق پادزهر منتقل کنید. زنبور گزیدگی ممکن است در اثر نیش انواع زنبور مانند زنبورعسل و زنبورسرخ بروز کند، همچنین از دستکاری کندوی زنبورهای خصوصاً وحشی خودداری کنید. حمله و گزش دسته جمعی زنبورها میتواند کشنده باشد. نیش زنبورعسل ماده، به کیسه محتوی زهر متصل است و پس از گزش در زخم باقی میماند بنابراین برداشتن سریع نیش از روی زخم، جهت جلوگیری از ورود بیشتر سم به زخم ضروری است. اگر فرد زنبورگزیده مشکل تنفسی داشت و یا تورم شدید و سریع در محل گزش بروز کرد، باید به پزشک مراجعه کند. در مارگزیدگی، یک نوار محکم و پهن، چند انگشت بالاتر از محل گزیدگی مار بویژه اگر محل گزیدگی در دستها یا پاها باشد ببندید. هر ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، به مدت یک دقیقه نوار را باز کرده و دوباره ببندید. این کار باید تا زمان آماده شدن پادزهر در بیمارستان ادامه یابد. هر چه سریعتر فرد مار گزیده را به اورژانس بیمارستان منتقل کنید و زمان را با تلاش برای کشتن و یا گرفتن مار از دست ندهید همچنین از سرد کردن عضو مارگزیده با آب سرد یا یخ خودداری کرد. اگر طی ۵ تا ۷ سال اخیر مصدوم مارگزیده، واکسن کزاز تزریق نکرده است به پزشک اطلاع دهید.
محققان سوئدی میگویند؛ بیماری پارکینسون از رودهها آغاز میشود
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *