اعتدال در قیمت گوشت گرم در ۴۰۰ نقطه تهران/ مازندرانیها چشم انتظار تحول در صنعت گل و گیاه/ ورود مجلس به ابهام در قیمتگذاری "پژو ۲۰۰۸ "
اعتدال در قیمت گوشت گرم در ۴۰۰ نقطه تهران، مازندرانیها چشم انتظار تحول در صنعت گل و گیاه و ورود مجلس به ابهام در قیمتگذاری "پژو ۲۰۰۸ " از اخباری است که صفحه اقتصاد در رسانههای خبری به آنها پرداخته است.
خبرگزاری میزان -
مازندرانیها چشم انتظار تحول در صنعت گل و گیاه
ایسنا: مازندران با تولید بالای شاخه گل، قطب مهم تولیدات گل و گیاه در کشور است. در حال حاضر حدود شش هزار بهره بردار و تولیدکننده گل و گیاه در استان مازندران فعالیت میکنند که با مشکلات متعددی از جمله عدم دسترسی به اطلاعات علمی مناسب و فقدان مجتمع تحقیقاتی در زمینه گل و گیاه، قاچاق بیرویه، نبود گلخانههای استاندارد، نداشتن پایانه حمل و نقل مناسب و بوروکراسی اداری روبرو هستند. بحران برف بهمن ماه سال ۹۲ و سرمای پاییزه سال ۹۵ به نیمی از گلخانههای استان خسارت زد، به طوری که بیش از ۹۰ درصد تولیدکنندگان در این بحران خسارت دیدند و چشم انتظار حمایتهای مسئولان برای رفع مشکلات هستند. برنامهریزی نامناسب برای جبران خسارات وارده به این بخش و اتخاذ نکردن سیاستهای مناسب در رونق صنعت گل و گیاه منجر به تضعیف این صنعت و از دست رفتن مشاغل تولیدی، گرم شدن بازار دلالان و خرید و فروش زمینها و تبدیل آنها به باغ و ویلا و در نهایت مهاجرت تولیدکنندگان به شهرهای اصلی استان میشود. این استان با دارا بودن شرایط آب و هوایی مناسب، میزان بارندگی مطلوب، داشتن خاک زراعی غنی و حاصلخیز و منابع ژنتیکی طبیعی یکی از قطبهای تولید گل و گیاهان زینتی و دارویی در کشور محسوب میشود. الیاس لاریجانی، نائب رئیس گلخانهداران استان مازندران گفت: سطح زیر کشت گلخانهها در استان مازندران حدود هزار هکتار است که ۷۰۰ هکتار آن مربوط به گل و گیاه فضای باز بوده که مازندران با توجه به اقلیم آن بزرگترین مرکز تولید گل و گیاه زینتی در ایران است. وی افزود: از ۳ هزار هکتار گلخانهای که در کشور وجود دارد حدود ۳۰۰ هکتار آن مربوط به مازندران است و عمده آن مربوط به گل و گیاهان زینتی بوده که در زمینه برگ شاخه بریده و گیاهان آپارتمانی فعالیت میکند. در کل کشور، استان مازندران در زمینه گیاهان برگ شاخه بریده و گیاهان آپارتمانی و نیز تولیدات فضای باز مقام نخست را دارد. نائب رئیس گلخانهداران استان مازندران تأکید کرد: حدود ۹۵ درصد از گلخانههای استان مازندران خاکی بوده و به شکل سنتی در حال فعالیت هستند و ۵ درصد آن هیدروپنیک است که با توجه به رویکرد دولت که ایران باید از ۱۰ هزار هکتار تولید محصولات گلخانهای به ۵۰ هزار هکتار برسد، در زمینه هیدروپنیک دولت باید از گلخانهداران حمایت ویژه داشته باشد. وی گفت: در استان مازندران حدود ۶ هزار بهرهبردار گل و گیاه وجود دارند که زیر نظر اتحادیه گل و گیاه استان بوده که البته افرادی نیز هستند که به طور آزاد در حال فعالیت بوده بنابراین این تعداد بهرهبردار بیش از این است. در طی چند سال اخیر هر چند تسهیلات کم بهره در اختیار تولیدکنندگان گل و گیاه قرار گرفت، اما تولید و سود حاصل از فروش به آن میزان نبود که مورد اقبال عمومی واقع شود.
جزییات تشکیل ستاد نرخ سود/ شورای ثبات مالی ایجاد میشود
ایلنا: رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی و بانکها موافق پرداخت سودهای بالا به سپردهها نیستند، جزییات تشکیل ستادی برای بررسی نرخ سود در بازارهای مختلف را تشریح کرد. علی دیواندری گفت: یکی از موضوعاتی که امروز در بیست و هفتمین همایش سیاستهای پولی و ارزی بر آن تاکید و مورد اجماع مقامات اقتصادی بود، کاهش نرخ سود بانکی برای افزایش رشد اقتصادی و رونق بازارهای پولی بود. وی به مشکلات ترازنامههای بانکها و دلایل کاهش نیافتن نرخ سود بانکی اشاره کرد و اظهار داشت: سال گذشته شورای پول و اعتبار نرخ ۱۵ درصد برای سپردههای بلندمدت و ۱۸ درصد را برای تسهیلات اعلام کرد، ولی در عمل این نرخها قابلیت پیاده سازی به طور کامل را نیافت که این امر نیز دلایل مختلفی داشت. دبیر بیست و هفتمین همایش سیاستهای پولی و ارزی در تشریح این موضوع تصریح کرد: یکی از دلایلی که بانکها نمیتوانند نرخهای پایین تری را به سپردهها پرداخت کنند، کمبود نقدینگی و تنگنای اعتباری است. دیواندری خاطرنشان کرد: بخشی از تسهیلاتی که بانکها به بنگاههای اقتصادی و مردم میپردازند، برنمی گردد و در ترازنامه آنها رسوب میکند. رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بازنگشتن بخشی از تسهیلات را باعث عطش بیشتر برای جذب سپرده با نرخهای بالاتر دانست و افزود: برخی از موسسات غیرمجاز در بازار غیرمتشکل پولی و خارج از نظارت بانک مرکزی فعالیت و سپردههای مردمی را در مسیرهای دیگری هزینه میکنند و بانکها نیز برای جلوگیری از فرار سپردهها اقدام به پرداخت سودهای بالاتر میکنند. دیواندری تاکید کرد که با تلاشهای بانک مرکزی پرونده موسسات غیرمجاز تا پایان سال جاری بسته خواهد شد. وی با بیان اینکه بانک مرکزی و بانکها علاقمند به پرداخت سود بیشتر به سپردهها نیستند، گفت: بازار پول از بازار سرمایه و بدهی تبعیت میکند و از آنجایی که نرخها در برخی از بازارهای رقیب مانند خودروسازها بالاتر است، باعث چسبندگی به نرخهای بالاتر میشود. رئیس پژوهشکده پولی و بانکی خاطرنشان کرد: قرار است که ستادی تحت عنوان ثبات مالی تشکیل شود تا برای نیروهای مخل در بازار چارهاندیشی کند. دیواندری توضیح داد تشکیل این ستاد با هدف کاهش یافتن نرخ سود سپرده هاست و باعث حرکتی در ترازنامهها در جهت وصول مطالبات شده و جریان نقدی در بانکها شکل میگیرد. وی با بیان اینکه اقتصاددانان و علما نرخ بالای سود را برای اقتصاد مفید نمیدانند، افزود: موضوع جدیدی که در همایش امروز درباره آن بحث شد، تشکیل شورای ثبات مالی بود که جدای از ستاد ثبات، نرخهای سود را در بازارهای مختلف رصد کرده و مانع از بالا رفتن نرخ سود در بازارهای رقیب شود.
گران فروشی گوشتهای وارداتی در فروشگاههای زنجیرهای
باشگاه خبرنگاران: عضو شورای تامین کنندگان دام زنده گفت:قرار بود گوشتهای وارداتی هر کیلو با قیمت ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش رسد، این درحالی است که با قیمتهای ۳۶ تا ۳۹ هزار تومان در فروشگاهها به فروش میرسد. منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده با اشاره به آخرین وضعیت عرضه گوشت در بازار اظهار داشت: علی رغم عرضه انبوه دام، اما تقاضای چندانی در بازار وجود ندارد. وی افزود: در هفته گذشته با شروع تعطیلات تا حدودی قیمتها کاهش یافت به طوریکه هر کیلو دام زنده ۱۴ هزار تومان و لاشه کشتار شده ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش میرسد. پوریان با اشاره به واردات انبوه لاشه از کشورهای شمالی و استرالیا به منظور تامین بازار گفت:: در حال حاضر هر کیلو لاشه از کشورهای ارمنستان، گرجستان و قرقیزستان با نرخ ۲۹ هزار تومان تحویل شرکت پشتیبانی میشود که درنهایت با قیمت ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان باید به مصرف کنندگان عرضه شود. رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده با انتقاد از گران فروشی گوشتهای وارداتی در فروشگاههای زنجیرهای بیان کرد: قرار بود گوشتهای وارداتی هر کیلو با قیمت ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش رسد و این درحالی است که با قیمتهای ۳۶ تا ۳۹ هزار تومان در این فروشگاهها به فروش میرسد. به گفته وی در شرایط کنونی هر کیلو شقه گوسفندی ۳۸ الی ۳۹ هزار تومان به فروش میرسد که انتظار میرود با افزایش عرضه شاهد کاهش قیمت گوشت باشیم.
ورود مجلس به ابهام در قیمتگذاری "پژو ۲۰۰۸ "
تسنیم: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از ورود این کمیسیون به نحوه قیمتگذاری "پژو ۲۰۰۸ " خبر داد. محمدرضا منصوری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از بررسی ابهامات ایجاد شده در قیمتگذاری خودروی «پژو ۲۰۰۸» در این کمیسیون خبر داد و گفت: ابهاماتی که در نحوه قیمتگذاری خودوری پژو ۲۰۰۸ ایجاد شده، باعث شد تا در کمیسیون صنایع مجلس به آن ورود کنیم و موضوع را مورد بررسی قرار دهیم. وی با بیان اینکه شورای رقابت مسئول قمیتگذاری انواع محصولات شرکتهای خودروسازی است و خودروسازان نقش چندانی در تعیین قیمت خودروها ندارند، افزود: طبق قانون میبایست ۵۰ درصد قیمت نهایی خودرو به صورت پیش پرداخت از مشتریان دریافت شود، در صورتی که مبلغ ۶۰ میلیون تومانی برای پیشپرداخت پژو ۲۰۰۸ قیمت نهایی این محصول را افزایش میدهد. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: از مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز خودروسازیها با حضور کارشناسان شورای رقابت درباره نحوه قیمتگذاری پژو ۲۰۰۸ توضیح میخواهیم و باید این موضوع روشن شود.
سامانه ملی املاک و اسکان در حال نهایی شدن است
خبرگزاری صدا و سیما: مدیر کل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی درباره مالیات بر خانههای خالی گفت: سامانه ملی املاک و اسکان در حال نهایی شدن است. علی چگینی افزود: این سامانه در اختیار وزارت اقتصاد و دارایی قرار میگیرد تا مالیات دریافت شود. چگینی تاکید کرد: نگه داشتن خانه دو هزینه دارد که یکی نگه داشتن مالیات بر خانه خالی و دوم هزینه مالی خانه است یعنی خانهای که چند سال از زمان ساخت میگذرد، با کاهش قیمت همراه میشود و اگر سه سال نگه داریم ۵۰ درصد کل ارزش مالی را باید هزینه بپردازند. وی درباره قانون جدید مالیات بر ساخت و سازهم گفت: براساس اصلاحیه آییننامه ماده ۷۷ مالیات مستقیم، مبنای محاسبات عوض شده است. وی ادامه داد: در گذشته ۱۰ درصد از ارزش واحدهای مسکونی بر اساس قیمتهای معاملاتی منطقهای مالیات دریافت میشد، اما اکنون این مالیات به صورت علی الحساب و بر اساس محاسبه سود و زیان است. چگینی تصریح کرد: در این قانون همه هزینههای تولیدمسکن، قیمت زمین و. را محاسبه میکنند بعد از محاسبه، میزان سود مشمول مالیات میشود. وی تاکید کرد: این قانون یک آیین نامهای داشت که بیش از یکسال طول کشید و ما تلاش کردیم میزان مالیات را در آیین نامه تعدیل کنیم. مدیر کل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن با اشاره به برخی از نقاط ضعف این قانون گفت: افزایش هزینه ساخت و انتقال ان به خریدار از اثار این قانون است. وی افزود: پیشنهاد به تعویق انداختن قانون را دادیم، اما مورد موافقت قرار نگرفت، چون این طرح به ادامه رکود مسکن هم دامن میزند. چگینی تاکید کرد: در این قانون برای بافت فرسوده تخفیف هایی لحاظ شد و هزینههای مالی و زمین انبوه سازان در این بافت محاسبه میشود. مدیر کل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن با اشاره به اینکه اشخاص حقیقی اگر سه سال از زمان ساخت مسکن بگذرد مشمول این قانون نمیشود، تصریح کرد: این قانون باعث احتکار مسکن نمیشود، چون اگر سازنده واحدهای خود را نگه دارد هزینه مالی به سازنده تحمیل میشود و باعث کاهش قیمت واحدهای ساخته شده میشود. چگینی با اشاره به اینکه شرایط مالیات بر سازندگان مانند سایر تولید کنندگان است، تصریح کرد: همه واحدهای تولیدی بر اساس ماده ۱۳۱ مشمول مالیات میشوند و سود بیش از ۱۰۰ میلیون تومان مشمول ۲۵ درصد مالیات است و بخش جدیدی نیست. وی افزود: در گذشته مالیات بر اساس قیمت معاملاتی مسکن اخذ میشد که بسیار کم بود به طور مثال یک واحد ۵۰۰ میلیون تومانی که به فروش میرفت حدودا یک میلیون تومان مالیات بر فروش داشت. مدیر کل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن تاکید کرد: اخذ مالیات در شرایط فعلی بازار مسکن، تاثیری بر قیمتها نخواهد گذاشت و تنها هزینه تمام شده را افزایش و به خریدار انتقال میدهد. وی در ادامه افزود: البته قانون مالیات بر ساخت و ساز باعث افزایش معاملات غیررسمی و قولنامهای میشود.
آخرین قیمتها از بازار میوه و تره بار/ نرخ پیاز صعودی شد
به گزارش گروه فضای مجازی ، اعتدال در قیمت گوشت گرم در ۴۰۰ نقطه تهران، مازندرانیها چشم انتظار تحول در صنعت گل و گیاه و ورود مجلس به ابهام در قیمتگذاری "پژو ۲۰۰۸ " از اخباری است که صفحه اقتصاد در رسانههای خبری به آنها پرداخته است.
اعتدال در قیمت گوشت گرم در ۴۰۰ نقطه تهران
ایلنا: سرپرست اداره کل تامین دام شرکت پشتیبانی امور دام گفت: با توزیع روزانه ۳۰ تن گوشت گرم گوسفندی باکیفیت در ۴۰۰ نقطه تهران، مصرف کنندگان میتوانند این محصول را با قیمت مناسب خریداری کنند. منوچهر توسلی سرپرست اداره کل تامین دام شرکت پشتیبانی امور دام اظهار کرد: گوشت گرم گوسفندی وارداتی با کیفیت و سالم در نقاط مختلف تهران از جمله ۲۵ فروشگاه افق کورش، ۵۵ غرفه در میادین میوه و تره بار، ۱۲ فروشگاه شهروند، ۹ فروشگاه رفاه و مجتمع گوشت ملاصدرا با قیمت مناسب عرضه میشود. وی افزود: ستاد تنظیم بازار در وزارت جهاد کشاورزی در راستای تعادل بخشی به قیمت گوشت قرمز و جلوگیری از افزایش غیر منطقی قیمتها در کنار حمایت از تولید داخلی، سیاست واردات گوشت قرمز سبک از آسیای میانه و استرالیا را از ابتدای امسال اتخاذ کرده است. توسلی با بیان این که گوشت گرم گوسفندی توسط بخش خصوصی وارد و با مدیریت شرکت پشتیبانی امور دام توزیع میشود، اذعان داشت: گوشتهای گرم گوسفندی وارداتی از آسیای میانه با قیمت مصوب در ستاد تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی بر اساس قیمت لاشه به قرار هر کیلو گرم ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان و گوشت وارداتی از استرالیا با قیمت هر کیلو گرم ۳۳ هزار تومان در فروشگاههای زنجیری تهران به دست مصرف کننده میرسد. توسلی افزود: واردات و توزیع این محصول با نظارت دقیق سازمان دامپزشکی کشور و سازمان حمایت از مصرف کنند وتولید کننده و بر اساس موازین ذبح شرعی صورت میگیرد. وی در عین حال از توزیع گوشت گرم گوسفندی وارداتی به میزان ۱۶ تن در استانهای البرز، ۱۵ تن در قم و سه تن در آذربایحان غربی خبر داد و اعلام کرد: به زودی این محصول به استانهای یزد، خراسان رضوی و همدان ارسال میشود. سرپرست اداره کل تامین دام شرکت پشتیبانی امور دام اذعان داشت: در صورت همکاری صنف قصابان تهران، گوشت گرم گوسفندی وارداتی با قیمت مصوب در فروشگاههای خرد سطح تهران نیز عرضه خواهد شد. وی کل گوشت قرمز مورد نیاز کشور را بین ۸۱۵ هزار تا ۸۲۰ هزار تن عنوان و تصریح کرد: قسمت اعظم این نیاز با تولیدات داخلی تامین میشود و جبران بخش کوچکی از گوشت قرمز مورد نیاز از طریق کشورهای معتبر در این حوزه صورت میگیرد.
ایلنا: سرپرست اداره کل تامین دام شرکت پشتیبانی امور دام گفت: با توزیع روزانه ۳۰ تن گوشت گرم گوسفندی باکیفیت در ۴۰۰ نقطه تهران، مصرف کنندگان میتوانند این محصول را با قیمت مناسب خریداری کنند. منوچهر توسلی سرپرست اداره کل تامین دام شرکت پشتیبانی امور دام اظهار کرد: گوشت گرم گوسفندی وارداتی با کیفیت و سالم در نقاط مختلف تهران از جمله ۲۵ فروشگاه افق کورش، ۵۵ غرفه در میادین میوه و تره بار، ۱۲ فروشگاه شهروند، ۹ فروشگاه رفاه و مجتمع گوشت ملاصدرا با قیمت مناسب عرضه میشود. وی افزود: ستاد تنظیم بازار در وزارت جهاد کشاورزی در راستای تعادل بخشی به قیمت گوشت قرمز و جلوگیری از افزایش غیر منطقی قیمتها در کنار حمایت از تولید داخلی، سیاست واردات گوشت قرمز سبک از آسیای میانه و استرالیا را از ابتدای امسال اتخاذ کرده است. توسلی با بیان این که گوشت گرم گوسفندی توسط بخش خصوصی وارد و با مدیریت شرکت پشتیبانی امور دام توزیع میشود، اذعان داشت: گوشتهای گرم گوسفندی وارداتی از آسیای میانه با قیمت مصوب در ستاد تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی بر اساس قیمت لاشه به قرار هر کیلو گرم ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان و گوشت وارداتی از استرالیا با قیمت هر کیلو گرم ۳۳ هزار تومان در فروشگاههای زنجیری تهران به دست مصرف کننده میرسد. توسلی افزود: واردات و توزیع این محصول با نظارت دقیق سازمان دامپزشکی کشور و سازمان حمایت از مصرف کنند وتولید کننده و بر اساس موازین ذبح شرعی صورت میگیرد. وی در عین حال از توزیع گوشت گرم گوسفندی وارداتی به میزان ۱۶ تن در استانهای البرز، ۱۵ تن در قم و سه تن در آذربایحان غربی خبر داد و اعلام کرد: به زودی این محصول به استانهای یزد، خراسان رضوی و همدان ارسال میشود. سرپرست اداره کل تامین دام شرکت پشتیبانی امور دام اذعان داشت: در صورت همکاری صنف قصابان تهران، گوشت گرم گوسفندی وارداتی با قیمت مصوب در فروشگاههای خرد سطح تهران نیز عرضه خواهد شد. وی کل گوشت قرمز مورد نیاز کشور را بین ۸۱۵ هزار تا ۸۲۰ هزار تن عنوان و تصریح کرد: قسمت اعظم این نیاز با تولیدات داخلی تامین میشود و جبران بخش کوچکی از گوشت قرمز مورد نیاز از طریق کشورهای معتبر در این حوزه صورت میگیرد.
مازندرانیها چشم انتظار تحول در صنعت گل و گیاه
ایسنا: مازندران با تولید بالای شاخه گل، قطب مهم تولیدات گل و گیاه در کشور است. در حال حاضر حدود شش هزار بهره بردار و تولیدکننده گل و گیاه در استان مازندران فعالیت میکنند که با مشکلات متعددی از جمله عدم دسترسی به اطلاعات علمی مناسب و فقدان مجتمع تحقیقاتی در زمینه گل و گیاه، قاچاق بیرویه، نبود گلخانههای استاندارد، نداشتن پایانه حمل و نقل مناسب و بوروکراسی اداری روبرو هستند. بحران برف بهمن ماه سال ۹۲ و سرمای پاییزه سال ۹۵ به نیمی از گلخانههای استان خسارت زد، به طوری که بیش از ۹۰ درصد تولیدکنندگان در این بحران خسارت دیدند و چشم انتظار حمایتهای مسئولان برای رفع مشکلات هستند. برنامهریزی نامناسب برای جبران خسارات وارده به این بخش و اتخاذ نکردن سیاستهای مناسب در رونق صنعت گل و گیاه منجر به تضعیف این صنعت و از دست رفتن مشاغل تولیدی، گرم شدن بازار دلالان و خرید و فروش زمینها و تبدیل آنها به باغ و ویلا و در نهایت مهاجرت تولیدکنندگان به شهرهای اصلی استان میشود. این استان با دارا بودن شرایط آب و هوایی مناسب، میزان بارندگی مطلوب، داشتن خاک زراعی غنی و حاصلخیز و منابع ژنتیکی طبیعی یکی از قطبهای تولید گل و گیاهان زینتی و دارویی در کشور محسوب میشود. الیاس لاریجانی، نائب رئیس گلخانهداران استان مازندران گفت: سطح زیر کشت گلخانهها در استان مازندران حدود هزار هکتار است که ۷۰۰ هکتار آن مربوط به گل و گیاه فضای باز بوده که مازندران با توجه به اقلیم آن بزرگترین مرکز تولید گل و گیاه زینتی در ایران است. وی افزود: از ۳ هزار هکتار گلخانهای که در کشور وجود دارد حدود ۳۰۰ هکتار آن مربوط به مازندران است و عمده آن مربوط به گل و گیاهان زینتی بوده که در زمینه برگ شاخه بریده و گیاهان آپارتمانی فعالیت میکند. در کل کشور، استان مازندران در زمینه گیاهان برگ شاخه بریده و گیاهان آپارتمانی و نیز تولیدات فضای باز مقام نخست را دارد. نائب رئیس گلخانهداران استان مازندران تأکید کرد: حدود ۹۵ درصد از گلخانههای استان مازندران خاکی بوده و به شکل سنتی در حال فعالیت هستند و ۵ درصد آن هیدروپنیک است که با توجه به رویکرد دولت که ایران باید از ۱۰ هزار هکتار تولید محصولات گلخانهای به ۵۰ هزار هکتار برسد، در زمینه هیدروپنیک دولت باید از گلخانهداران حمایت ویژه داشته باشد. وی گفت: در استان مازندران حدود ۶ هزار بهرهبردار گل و گیاه وجود دارند که زیر نظر اتحادیه گل و گیاه استان بوده که البته افرادی نیز هستند که به طور آزاد در حال فعالیت بوده بنابراین این تعداد بهرهبردار بیش از این است. در طی چند سال اخیر هر چند تسهیلات کم بهره در اختیار تولیدکنندگان گل و گیاه قرار گرفت، اما تولید و سود حاصل از فروش به آن میزان نبود که مورد اقبال عمومی واقع شود.
جزییات تشکیل ستاد نرخ سود/ شورای ثبات مالی ایجاد میشود
ایلنا: رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی و بانکها موافق پرداخت سودهای بالا به سپردهها نیستند، جزییات تشکیل ستادی برای بررسی نرخ سود در بازارهای مختلف را تشریح کرد. علی دیواندری گفت: یکی از موضوعاتی که امروز در بیست و هفتمین همایش سیاستهای پولی و ارزی بر آن تاکید و مورد اجماع مقامات اقتصادی بود، کاهش نرخ سود بانکی برای افزایش رشد اقتصادی و رونق بازارهای پولی بود. وی به مشکلات ترازنامههای بانکها و دلایل کاهش نیافتن نرخ سود بانکی اشاره کرد و اظهار داشت: سال گذشته شورای پول و اعتبار نرخ ۱۵ درصد برای سپردههای بلندمدت و ۱۸ درصد را برای تسهیلات اعلام کرد، ولی در عمل این نرخها قابلیت پیاده سازی به طور کامل را نیافت که این امر نیز دلایل مختلفی داشت. دبیر بیست و هفتمین همایش سیاستهای پولی و ارزی در تشریح این موضوع تصریح کرد: یکی از دلایلی که بانکها نمیتوانند نرخهای پایین تری را به سپردهها پرداخت کنند، کمبود نقدینگی و تنگنای اعتباری است. دیواندری خاطرنشان کرد: بخشی از تسهیلاتی که بانکها به بنگاههای اقتصادی و مردم میپردازند، برنمی گردد و در ترازنامه آنها رسوب میکند. رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بازنگشتن بخشی از تسهیلات را باعث عطش بیشتر برای جذب سپرده با نرخهای بالاتر دانست و افزود: برخی از موسسات غیرمجاز در بازار غیرمتشکل پولی و خارج از نظارت بانک مرکزی فعالیت و سپردههای مردمی را در مسیرهای دیگری هزینه میکنند و بانکها نیز برای جلوگیری از فرار سپردهها اقدام به پرداخت سودهای بالاتر میکنند. دیواندری تاکید کرد که با تلاشهای بانک مرکزی پرونده موسسات غیرمجاز تا پایان سال جاری بسته خواهد شد. وی با بیان اینکه بانک مرکزی و بانکها علاقمند به پرداخت سود بیشتر به سپردهها نیستند، گفت: بازار پول از بازار سرمایه و بدهی تبعیت میکند و از آنجایی که نرخها در برخی از بازارهای رقیب مانند خودروسازها بالاتر است، باعث چسبندگی به نرخهای بالاتر میشود. رئیس پژوهشکده پولی و بانکی خاطرنشان کرد: قرار است که ستادی تحت عنوان ثبات مالی تشکیل شود تا برای نیروهای مخل در بازار چارهاندیشی کند. دیواندری توضیح داد تشکیل این ستاد با هدف کاهش یافتن نرخ سود سپرده هاست و باعث حرکتی در ترازنامهها در جهت وصول مطالبات شده و جریان نقدی در بانکها شکل میگیرد. وی با بیان اینکه اقتصاددانان و علما نرخ بالای سود را برای اقتصاد مفید نمیدانند، افزود: موضوع جدیدی که در همایش امروز درباره آن بحث شد، تشکیل شورای ثبات مالی بود که جدای از ستاد ثبات، نرخهای سود را در بازارهای مختلف رصد کرده و مانع از بالا رفتن نرخ سود در بازارهای رقیب شود.
گران فروشی گوشتهای وارداتی در فروشگاههای زنجیرهای
باشگاه خبرنگاران: عضو شورای تامین کنندگان دام زنده گفت:قرار بود گوشتهای وارداتی هر کیلو با قیمت ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش رسد، این درحالی است که با قیمتهای ۳۶ تا ۳۹ هزار تومان در فروشگاهها به فروش میرسد. منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده با اشاره به آخرین وضعیت عرضه گوشت در بازار اظهار داشت: علی رغم عرضه انبوه دام، اما تقاضای چندانی در بازار وجود ندارد. وی افزود: در هفته گذشته با شروع تعطیلات تا حدودی قیمتها کاهش یافت به طوریکه هر کیلو دام زنده ۱۴ هزار تومان و لاشه کشتار شده ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش میرسد. پوریان با اشاره به واردات انبوه لاشه از کشورهای شمالی و استرالیا به منظور تامین بازار گفت:: در حال حاضر هر کیلو لاشه از کشورهای ارمنستان، گرجستان و قرقیزستان با نرخ ۲۹ هزار تومان تحویل شرکت پشتیبانی میشود که درنهایت با قیمت ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان باید به مصرف کنندگان عرضه شود. رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده با انتقاد از گران فروشی گوشتهای وارداتی در فروشگاههای زنجیرهای بیان کرد: قرار بود گوشتهای وارداتی هر کیلو با قیمت ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش رسد و این درحالی است که با قیمتهای ۳۶ تا ۳۹ هزار تومان در این فروشگاهها به فروش میرسد. به گفته وی در شرایط کنونی هر کیلو شقه گوسفندی ۳۸ الی ۳۹ هزار تومان به فروش میرسد که انتظار میرود با افزایش عرضه شاهد کاهش قیمت گوشت باشیم.
ورود مجلس به ابهام در قیمتگذاری "پژو ۲۰۰۸ "
تسنیم: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از ورود این کمیسیون به نحوه قیمتگذاری "پژو ۲۰۰۸ " خبر داد. محمدرضا منصوری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از بررسی ابهامات ایجاد شده در قیمتگذاری خودروی «پژو ۲۰۰۸» در این کمیسیون خبر داد و گفت: ابهاماتی که در نحوه قیمتگذاری خودوری پژو ۲۰۰۸ ایجاد شده، باعث شد تا در کمیسیون صنایع مجلس به آن ورود کنیم و موضوع را مورد بررسی قرار دهیم. وی با بیان اینکه شورای رقابت مسئول قمیتگذاری انواع محصولات شرکتهای خودروسازی است و خودروسازان نقش چندانی در تعیین قیمت خودروها ندارند، افزود: طبق قانون میبایست ۵۰ درصد قیمت نهایی خودرو به صورت پیش پرداخت از مشتریان دریافت شود، در صورتی که مبلغ ۶۰ میلیون تومانی برای پیشپرداخت پژو ۲۰۰۸ قیمت نهایی این محصول را افزایش میدهد. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: از مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز خودروسازیها با حضور کارشناسان شورای رقابت درباره نحوه قیمتگذاری پژو ۲۰۰۸ توضیح میخواهیم و باید این موضوع روشن شود.
سامانه ملی املاک و اسکان در حال نهایی شدن است
خبرگزاری صدا و سیما: مدیر کل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی درباره مالیات بر خانههای خالی گفت: سامانه ملی املاک و اسکان در حال نهایی شدن است. علی چگینی افزود: این سامانه در اختیار وزارت اقتصاد و دارایی قرار میگیرد تا مالیات دریافت شود. چگینی تاکید کرد: نگه داشتن خانه دو هزینه دارد که یکی نگه داشتن مالیات بر خانه خالی و دوم هزینه مالی خانه است یعنی خانهای که چند سال از زمان ساخت میگذرد، با کاهش قیمت همراه میشود و اگر سه سال نگه داریم ۵۰ درصد کل ارزش مالی را باید هزینه بپردازند. وی درباره قانون جدید مالیات بر ساخت و سازهم گفت: براساس اصلاحیه آییننامه ماده ۷۷ مالیات مستقیم، مبنای محاسبات عوض شده است. وی ادامه داد: در گذشته ۱۰ درصد از ارزش واحدهای مسکونی بر اساس قیمتهای معاملاتی منطقهای مالیات دریافت میشد، اما اکنون این مالیات به صورت علی الحساب و بر اساس محاسبه سود و زیان است. چگینی تصریح کرد: در این قانون همه هزینههای تولیدمسکن، قیمت زمین و. را محاسبه میکنند بعد از محاسبه، میزان سود مشمول مالیات میشود. وی تاکید کرد: این قانون یک آیین نامهای داشت که بیش از یکسال طول کشید و ما تلاش کردیم میزان مالیات را در آیین نامه تعدیل کنیم. مدیر کل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن با اشاره به برخی از نقاط ضعف این قانون گفت: افزایش هزینه ساخت و انتقال ان به خریدار از اثار این قانون است. وی افزود: پیشنهاد به تعویق انداختن قانون را دادیم، اما مورد موافقت قرار نگرفت، چون این طرح به ادامه رکود مسکن هم دامن میزند. چگینی تاکید کرد: در این قانون برای بافت فرسوده تخفیف هایی لحاظ شد و هزینههای مالی و زمین انبوه سازان در این بافت محاسبه میشود. مدیر کل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن با اشاره به اینکه اشخاص حقیقی اگر سه سال از زمان ساخت مسکن بگذرد مشمول این قانون نمیشود، تصریح کرد: این قانون باعث احتکار مسکن نمیشود، چون اگر سازنده واحدهای خود را نگه دارد هزینه مالی به سازنده تحمیل میشود و باعث کاهش قیمت واحدهای ساخته شده میشود. چگینی با اشاره به اینکه شرایط مالیات بر سازندگان مانند سایر تولید کنندگان است، تصریح کرد: همه واحدهای تولیدی بر اساس ماده ۱۳۱ مشمول مالیات میشوند و سود بیش از ۱۰۰ میلیون تومان مشمول ۲۵ درصد مالیات است و بخش جدیدی نیست. وی افزود: در گذشته مالیات بر اساس قیمت معاملاتی مسکن اخذ میشد که بسیار کم بود به طور مثال یک واحد ۵۰۰ میلیون تومانی که به فروش میرفت حدودا یک میلیون تومان مالیات بر فروش داشت. مدیر کل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن تاکید کرد: اخذ مالیات در شرایط فعلی بازار مسکن، تاثیری بر قیمتها نخواهد گذاشت و تنها هزینه تمام شده را افزایش و به خریدار انتقال میدهد. وی در ادامه افزود: البته قانون مالیات بر ساخت و ساز باعث افزایش معاملات غیررسمی و قولنامهای میشود.
آخرین قیمتها از بازار میوه و تره بار/ نرخ پیاز صعودی شد
باشگاه خبرنگاران: قیمت انواع میوه و تره بار در مقایسه با هفتههای اخیر در بیشتر اقلام با ثبات نسبی همراه بوده، اما در برخی اقلام از جمله موز، گیلاس و پیاز با افزایش قیمت روبرو شده است. براساس گزارشهای میدانی به طور کلی وضعیت عرضه انواع میوههای نوبرانه در هفتههای نخست تابستان کاستی چندانی نداشته و حتی در برخی اقلام بیش از آنچه که انتظار میرفته در بازار عرضه شده که درنهایت این موضوع سبب شده که بیشتر اقلام افزایش چندانی در بازار پیدا نکند. همچنین فروشندگان میوه معتقدند که علی رغم فراوانی عرضه تقاضا افت چشمگیری در هفتههای اخیر داشته است. حسین مهاجران رئیس اتحادیه میوه و سبزی با اشاره به آخرین وضعیت بازار میوه و تره بار اظهار داشت: علی رغم فراوانی عرضه و تعادل قیمت رکود بر بازار میوه و تره بار حاکم است. وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد قیمت برخی محصولات جوابگوی هزینه هایشان نیست، افزود: در حال حاضر تنها قیمت گیلاس حدود ۱۰ درصد بالاست. مهاجران نرخ هر کیلو زردآلو را ۶ تا ۷ هزار تومان اعلام کرد و افزود: همچنین قیمت هر کیلو هلو ۲ تا ۶ هزار تومان، انگوریاقوتی ۷ تا ۸ هزار تومان، سیب گلاب ۳ تا ۶ هزار تومان، شبرنگ ۳ تا ۶ هزار تومان، آلبالو ۴ تا ۶ هزار تومان، گیلاس ۶ تا ۱۲ هزار تومان است. به گفته وی طی چند روز اخیر نرخ هر کیلو موز با افزایش ۵۰۰ تومانی ۳ هزار و ۵۰۰ الی ۴ هزار و ۵۰۰ تومان درمیدان به فروش میرسد. رئیس اتحادیه میوه و سبزی ادامه داد: نرخ هر کیلو خربزه هزار و ۵۰۰ الی ۲ هزار و ۵۰۰ تومان، هندوانه ۶۰۰ تا ۸۰۰ تومان، طالبی ۷۰۰ تا هزار و ۵۰۰ تومان و ملون ۸۰۰ تا هزار تومان است. مهاجران با اشاره به اینکه قیمت پیاز همچنان در میدان بالاست، بیان کرد: در حال حاضر نرخ هر کیلو پیاز ۲ هزارو ۵۰۰ الی ۳ هزار و ۲۰۰ تومان و سیب زمینی هزار و ۴۰۰ تا هزار و ۸۰۰ تومان است که با رسیدن پیاز اصفهان طی چند روز آینده نرخ محصول به کمتر از هزار تومان خواهد رسید. به گفته وی نرخ هر کیلو سبزی خورن ۲ هزار تومان و سبزی جور (پلو، آش، قورمه) هزار و ۵۰۰ تومان است. رئیس اتحادیه میوه و سبزی در خصوص پیش بینی وضعیت قیمت طی روزهای آتی تصریح کرد: با توجه به فروانی میوه پیش بینی میشود که در صورت نبود مشکل خاص دربرداشت محصول شاهد نوسان قیمتها در بازار نباشیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *