پالایشگاه چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، هنگامیکه نفت خام وارد پالایشگاه می شود فرآیندی موسوم به مراحل تقطیر را طی می کند. در این فرآیند اجزاء تشکیل دهنده نفت خام از آن جدا شده و می توان این اجزاء را بیشتر پالایش نمود.
فرآیند تقطیر از زمان ورود نفت خام به بویلری با فشار بالا شروع می شود. نفت خام خود مخلوطی از هیدروکربن های مختلف است. بویلر مخزنی است که نفت در آن جوش می آید و مانند آب بخار می شود. نفت خام تا 1112 درجه فارنهایت گرم می شود.
نفت خام بخار پس از بخار شدن از طریق یک لوله وارد بخش تحتانی برج تقطیر می گردد. برج تقطیر یک مخزن بلند است که دارای صفحات یا سینی های زیادی می باشد. بخار نفت خام از این برج شروع به بالا رفتن می کند و هرچه بالاتر برود سردتر می شود. بخار نفت خام در جریان سرد شدن به نقطه جوش رسیده و روی صفحات یا سینی ها بصورت مایع قرار می گیرد. بخار نفت خام مانند بخار آب که روی سطح شیشه به آب تبدیل می شود روی این صفحات یا سینی ها بحالت میعانات در می آید. سپس میعانات مختلف از طریق لوله به مخازن جداگانه منتقل می گردد. این میعانات شامل گازها، نفتا، بنزین، نفت سفید، گازوئیل، روغن های روانکاری، روغن های سنگین، و سایر فرآورده ها می باشند.
این میعانات از این به بعد برای فرآورش بیشتر به سایر بخش های پالایشگاه منتقل می شوند.
امروزه نفت خام برای تبدیل به فرآورده های مورد نیاز ما بوسیله خطوط لوله، راه آهن، نفتکش ها، و کامیون ها به پالایشگاه ها منتقل می شوند . پالایشگاه ها معمولا" مکان های بسیار آلوده کننده ای بشمار می آیند. اما اغلب دولت ها در مورد دور ریختن مایعات و متصاعد شدن گازهای پالایشگاه ها در هوا محدودیت هائی را اعمال می کنند. برنامه های زیست محیطی فراوانی وجود دارد که پالایشگاه ها را صنعتی ایمن تر و تمیزتر می کنند.