آیا مردم بازهم به غیرمجاز‌ها اعتماد می‌کنند؟

10:56 - 31 خرداد 1396
کد خبر: ۳۲۱۳۲۶
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
به گفته برخی از کارشناسان ادغام موسسات غیرمجاز باهم نظارت بانک مرکزی را بروی این نهادهای پولی افزایش می‌دهد حال باید دید مردم باتوجه به تجربیات گذشته تمایلی به اطمینان به موسسات غیرمجاز را دارند یا خیر.
افزایش نظارت بانک مرکزی با ادغام موسسات/ آیا مردم بازهم به غیرمجاز‌ها اعتماد می‌کنندبه گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، چندی پیش رئیس بانک مرکزی خبر از ادغام بانک‌ها داد و با نام بردن از برخی موسسات و پخش شدن بعضی شایعات در خصوص برشکستگی بانک‌ها مردم را با نگرانی‌هایی روبرو کرد.

در این میان افرادی با توجه به اطلاعیه‌های گوناگون درخصوص هشدارهای بانک مرکزی در رابطه با موسسات فاقد مجوز، تصمیم گرفتند این هشدار‌ها را جدی گرفته و پول‌های خود را از غیرمجاز‌ها به سمت بانک‌ها و موسسات مجاز ببرند.

با این حال بانک مرکزی به طور مکرر اعلام کرده است که بانک‌ها و موسسات اعتباری یا سایر نهادهایی که نام آن‌ها در فهرست بانک‌ها و موسسات مالی مجاز قرار ندارد، دارای مجوزی از سوی این بانک نبوده و مسئولیت ناشی از عملکرد ناصحیح آن‌ها مستقیماً متوجه کسانی می‌شود که به این موسسات مراجعه داشته‌اند. 

بعد از تجمعات صورت گرفته در مقابل موسسات غیرمجاز و تشدید نگرانی‌های مردم درخصوص اینکه با این هشدار‌ها چه بر سر سرمایه آن‌ها در موسسات غیرمجاز خواهد آمد، معاون نظارتی بانک مرکزی در رابطه با موسسه ثامن به مردم اطمینان داد که این موسسه در مسیر پیوستن به موسسات مجاز است و سپرده گذاران نگران نباشند.

همچنین حیدری در ادامه می‌افزاید، فرآیند قانونی و رسیدگی به تقاضای این موسسه در حال انجام بوده و ممکن است منجر به صدور مجوز و یا ادغام با یکی از بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری شود.

حال با اطمینان بخشی معاون نظارتی بانک مرکزی در رابطه با اینکه ممکن است تقاضای این موسسه منجر به صدور مجوز و یا ادغام با یکی از بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری شود باید دید، مردم با وجود نگرانی و تجربیات بد از موسسات بدون مجوز بازهم سپرده‌های خود را در غیرمجاز‌ها نگه می‌دارند یا خیر.

در مدت اخیر با شایعه ورشکسته شدن بانک‌ها و موسسات به ویژه غیرمجاز‌ها و همچنین اتفاقی که برای موسسه مجاز کاسپین با داشتن هشت زیرمجموعه غیرمجاز رخ داد روال چگونه رقم می‌خورد. 

همچنین حیدری در صحبت‌های خود با بیان اینکه برخورد‌ها با موسسات غیرمجاز با قاطعیت در حال انجام است ابراز امیدواری کرد در پایان سال ۱۳۹۶ شاهد حضور هیچ مؤسسه غیرمجازی در عرصه اقتصادی کشور نباشیم. 

در همین راستا کاظم دوست حسینی کارشناس حوزه بانکی یکی از مهمترین مزایا در تحقق ادغام موسسات را افزایش نظارت بانک مرکزی دانست و گفت: مهمترین اثر طرح ادغام موسسات این است که نظارت بانک مرکزی بروی بانک‌ها و موسسات مالی بیشتر خواهد شد که خود امر مهمی است.

وی در رابطه با مشکلات نظام بانکی خاطرنشان کرد: مهمترین مشکل در نظام بانکی بحث معوقات و نبود بودجه برای ارائه تسهیلات است که باید مورد توجه قرار گیرد و ادغام بانک‌ها در این مورد تاثیری نخواهد داشت.

دوست حسینی یکی از مهمترین مسائلی که در ادغام بانک‌ها باید مورد توجه قرارگیرد را اینگونه بیان کرد: اینکه دو موسسه یا بانک ناموفق باهم ادغام شوند نمی‌توانند برای نظام بانکی کشور موثر باشند.

همچنین وی عقیده دارد، باید یک موسسه یا بانک موفق با یک موسسه ناموفق ادغام شوند تا بخشی از مشکلات در نظام بانکی حل شود و ضعف‌های موسسات در کنارهم رفع شود.
 
با این اوضاع باید دید بانک مرکزی برای بانک‌ها و موسسات غیرمجاز چه تصمیمی خواهد گرفت و نکته حائز اهمیت این است که ادغام موسسات باهم یک موسسه موفق را در این مورد تهدید نکند و تبعات دیگری به همراه نداشته باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *