واکنش اوقاف به تخریب بنای دوره سلجوقی در بهمئی/بی‌توجهی میراث فرهنگی به بناهای تاریخی

11:57 - 31 خرداد 1396
کد خبر: ۳۲۱۲۶۶
مدیر اوقاف و امور خیریه بهمئی نسبت به تخریب بنای دوره سلجوقی در این شهرستان واکنش نشان داد و گفت: اوقاف هیچ مجوزی برای تخریب بناهای تاریخی دوره سلجوقی صادر نکرده است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، مدیر اوقاف و امور خیریه بهمئی نسبت به تخریب بنای دوره سلجوقی در این شهرستان واکنش نشان داد و گفت: اوقاف هیچ مجوزی برای تخریب بناهای تاریخی دوره سلجوقی صادر نکرده است.
 
 ۲۲ خردادماه امسال معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه بویراحمد طی گفتگویی از تخریب یک اثر تاریخی ثبت ملی در شهرستان بهمئی خبر داد.
 
بهمئی 

مسعود شفیع گفته بود: متاسفانه هیئت امناء امام زاده بابا احمد (ع) در شهرستان بهمئی در اقدامی غیر قانونی بناهای تاریخی دوره سلجوقی این مکان مذهبی را به بهانه تعمیر تخریب کردند.

وی با بیان اینکه مگر می‌شود کسی که پیر شد به بهانه مداوا آن را بکشند افزود: این اثر تاریخی بجا مانده از دوره سلجوقی بوده که نشان از هویت یک جامعه است و هرگونه اقدام مرمتی باید با نظر کارشناسان سازمان میراث فرهنگی کشور صورت گیرد نه اینکه خود سرانه اقدام به تخریب کنند.

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه بویراحمد با تاکید بر اینکه تخریب یک اثر تاریخی برابر با نابودی هویت یک جامعه است ادامه داد: از طریق اداره حقوقی این اداره کل پیگر هستیم تا با عوامل این کار برخورد قانونی شود.

شفیعی تصریح کرد: امام زاده بابا احمد در دوم آبان‌ماه ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۱۰۵۸۰ به عنوان یک اثر تاریخی در فهرست آثار ملی کشور ثبت ملی شده است.

مجوز صادر نکردیم/بی‌توجهی میراث فرهنگی به بناهای تاریخی

عبدالمحمد نمازی اظهار داشت: بر اساس نص صریح قانون متولی قانونی و شرعی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه و ادارات وابسته به آن بوده و بالطبع هرگونه اقدام و دخل و تصرف از قبیل: ثبت ملی کردن بقاع متبرکه و موقوفات می‌بایست با اجازه و هماهنگی یا حضور حقوقی این سازمان باشد، اما در استان عکس این قضیه بوده و پس از انجام همه مراحل رونوشتی از ثبت شدن یک بقعه متبرکه به اداره اوقاف واصل می‌شود.

وی عنوان کرد: تبدیل یک مکان مذهبی به یک اثر ثبت شده ملی که در زمره آثار ملی به ثبت می‌رسد تعهدات و مسئولیت‌های ملی و بزرگی را برای سازمان میراث فرهنگی شامل حفاظت فیزیکی از اثر، ایجاد امکانات رفاهی و گردشگری، تخصیص بودجه مناسب جهت حفظ یا بهبود اثر، اطلاع رسانی به گردشگران و بازدید کنندگان در خصوص وضع قوانین باز دارنده و الزام آور در رابطه با حفظ و عدم تعرض به آن آثار ایجاد می‌کند.

نمازی ادامه داد: متاسفانه اقدام قابل توجهی در این خصوص و در راستای عمل به این تعهدات انجام نگرفته و تنها اقدام اداره میراث فرهنگی در این خصوص ساخت یک سالن نیمه کاره در ضلع جنوبی بقعه بوده و اگر موانعی از قبیل: مخالفت مردم روستا بر اساس آنچه مسئولان آن اداره در رسانه‌ها گفتند وجود داشته نه اثبات شده و نه در راستای رفع آن موانع تدبیری صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: از سال ۱۳۹۲ که نمایندگی اوقاف و امور خیریه شهرستان با حداقل امکانات و نیروی انسانی شروع بکار نموده ضمن پیگیری مجدانه و برگزاری جلسات و ایجاد تفاهم نامه و نامه نگاری‌های مکرر با مسئولان شهرستانی، استانی و کشوری تلاش وافری جهت حل معضلات و مشکلات آن بقعه متبرکه انجام داد.

رئیس اوقاف و امورخیریه شهرستان بهمئی اظهار داشت: تمامی اسناد و آثار این پیگیری‌ها از قبیل: جذب اعتباری افزون‌بر ۲۹۵ میلیون تومان از وزارت نفت جهت توسعه و ایجاد امکانات رفاهی آن بقعه متبرکه جذب نموده که در سال ۹۵ زائرسرای بقعه با اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیون تومان تکمیل و به بهره برداری رسید و ساخت سرویس‌های بهداشتی و وضوخانه و حمام به تعداد ۱۴ باب درحال تکمیل است.

نمازی افزود: با وجود مشاهده زیاد و درک نارضایتی مردم و مسئولان از وضعیت فیزیکی، بهداشتی و رفاهی آن مکان و تلاش در حد چهار چوب‌های قانونی برای رفع دغدغه‌های مردمی نسبت به آن مکان مقدس که مطالبه به حقی بوده و اداره اوقاف بر اساس فرمایشات بنیانگدار فقید جمهوری اسلامی و رهبری معظم انقلاب اسلامی و مسئولان دلسوز سازمانی و ستادی و وظایف مصرح قانونی موظف به تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و ایجاد امکانات رفاهی برای زائران بقاع متبرکه هستند.

وی ادامه داد: اوقاف و امورخیریه خود را با مردم و برای مردم و در کنار مردم می‌داند، اما هیچ گاه از قوانین موجود تخطی نکرده و با قانون شکنان نیز در حیطه وظایف و اختیارات برخورد می‌کند و در همین راستا مجوزی برای تخریب یا بازسازی امامزاده بابا احمد صادر نکرده است و نهایت تلاش خود را جهت تعامل با سازمان‌ها و نهادهای ذیربط جهت بازسازی یا مرمت این بقعه متبرکه انجام می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: تخریب بقعه تاریخی بابا احمد (ع) مربوط به دوران سلجوقیان توسط هیئت امنا بوده با توجه به اینکه تخریب بخشی از بنا نه همه آن در روز تعطیل جمعه بوده و ما بررسی‌های خود را آغاز و تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم که چه اشخاصی باعث این اتفاق شده‌اند و هیچ‌کدام از هیئت امنای نیز مسئولیت تخریب را برعهده نگرفته‌اند.
 
 

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.
 
منبع: تسنیم


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *