اجرای طرح" هر مسجد یک جهیزیه"/ بهره گیری از ظرفیت مساجد برای رفع مشکلات نیازمندان
تفاهم نامه برای استفاده از ظرفیت مساجد برای رفع مشکلات نیازمندان محلی و غیر محلی به امضاء رسید.
به گزارش گروه جامعه ، سید پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد و حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد حاج علی اکبری، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور به منظور تقویت جایگاه محوری مساجد در فرهنگ سازی و ترویج سنتهای الهی و استفاده از ظرفیت مساجد برای رفع مشکلات نیازمندان محلی و غیر محلی تفاهم نامه همکاری امضاء کردند.
سید پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد دراین مراسم با اشاره به سابقه همکاری این نهاد و مرکز رسیدگی به امور مساجد، گفت: کمیته امداد در تلاش است با بهره مندی از ظرفیت مساجد کشور سطح رسیدگی به معیشت و زندگی طبقات کم بضاعت جامعه را از نظر کمی و کیفی ارتقاء بخشد.
وی با بیان اینکه از صدر اسلام خصوصا در زمان حکومت امام علی (ع) مساجد به عنوان پایگاهی برای رفع مشکلات مردم بوده است، اظهار کرد: پس از انقلاب اسلامی با تاسی از ائمه معصومین (ع) این فرهنگ ترویج پیدا کرده است و اکنون ضرورت دارد در اولویت امور فرهنگی ما قرار گیرد.
رئیس کمیته امداد با تاکید بر نقش مساجد در تامین نیازهای ضروری خانوادههای بی بضاعت از جمله تامین جهیزیه برای نوعروسان این خانوادهها خاطر نشان کرد: با مشارکت پررنگ مردم خیر و نهادهای مردمی در حال حاضر متقاضی دریافت جهیزیه در کمیته امداد به صفر رسیده و این در حالی است که بیش از ۹۴ هزار جهیزیه در سال ۹۵ به خانوادههای تحت حمایت کمیته امداد پرداخت شده است.
فتاح در ادامه با اشاره به اهمیت اطعام نیازمندان به ویژه در ماه مبارک رمضان یادآور شد: با توجه به مشارکت خیران و مسئولان در اطعام نیازمندان، این موضوع در میان مردم فرهنگ سازی شده است که در این زمینه مساجد هم میتوانند نقش اساسی برای اطعام نیازمندان داشته باشند.
وی رسیدگی به وضعیت و معیشت نیازمندان را وظیفه ذاتی نظام اسلامی عنوان کرد و افزود: تعداد زیادی از مراکز نیکوکاری در مساجد مستقر هستند تا نسبت به مشکلات نیازمندان هر محله رسیدگی کنند که در نظر داریم در آینده با امضای این تفاهم نامه مشارکت تعداد بیشتری از مساجد را در این طرح داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد حاج علی اکبری، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور در این مراسم با بیان اینکه کمیته امداد از افتخارات انقلاب و نظام اسلامی است، گفت: تلاش کمیته امداد برای بهره مندی از ظرفیت مساجد به عنوان پایگاه ماموریتهای الهی در جهت خدمت رسانی به محرومان جامعه، شایسته تبریک است.
وی با اشاره به کارکردهای آموزشی، فرهنگی، عبادی، ایمانی و اجتماعی مساجد یادآور شد: مساجد در حوزههای ایجاد وحدت و اخوت بین مسلمانان و سبک زندگی اسلامی نقش موثری داشته است.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری با اشاره جایگاه مساجد در محلات برای گره گشایی از مشکلات مردم، اظهار کرد: مساجد از ابتدا پناهگاه، صیانت بخش و فریاد رس افراد جامعه بوده و باید در جهت امداد رسانی، تلطیف کننده فضای کشور و محیطی برای زدودن غم از دلها و مرکز تربیت الهی انسانها باشد.
گفتنی است، رئیس کمیته امداد و رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور این تفاهم نامه را با هدف احیا و تقویت کارکردهای مترتب بر مسجد طراز نظام اسلامی در عرصه اجتماعی به عنوان پایگاه احسان و نیکوکاری، فرهنگ سازی در خصوص اهتمام مردم در پرداخت دیون و وجوهات شرعی واجب و مستحب از قبیل: نذورات –صدقات –قربانی و مناسبتهای خاص مانند جشن نیکوکاری – عاطفهها – جشن رمضان، در جهت رفع حوائج نیازمندان محلی و غیر محلی. تبیین و ترویج مصادیق وجوب پرداخت زکات و مصارف آن در شهرها و روستاها با محوریت مساجد امضاء کردند.
کمیته امداد در این تفاهم نامه متعهد شده است علاوه بر حمایت از محوریت مساجد به عنوان تشکلهای نیکوکاری مردمی در جمع آوری کمکهای مردمی و توزیع آن میان نیازمندان، نسبت به شناسایی نیازمندان ساکن در محله و معرفی به مسجد با اولویت مددجویان تحت حمایت ساکن در محله و سایر محلات اقدام کند.
همچنین اطلاع رسانی عمومی در خصوص شیوههای دریافت و مصرف وجوه جمع آوری شده به منظور افزایش اعتماد عمومی، جذب مشارکتهای مردمی، تبدیل آن به اقلام جهیزیه و توزیع آن بین نیازمندان و گردآوری قرآنهای مازاد بر نیاز با محوریت مساجد و ارائه به محرومان در سطح محله از جمله تعهدات مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور است.
بر اساس این تفاهم نامه و با توجه به اجرای طرح" هر مسجد یک جهیزیه" مقرر شد در مرحله نخست مساجد استان تهران در ارتباط با موضوع تامین حداقل ۵۰۰ جهیزیه برای نیازمندان اقدام کنند و در مرحله دوم فعال سازی تشکلهای نیکوکاری مردمی در مساجد مستعد استان انجام شود.
این تفاهم نامه در ۷ بخش و ۳۵ بند با مدت اجرای دو ساله به امضای طرفین رسید.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *