توافق ایران و کره جنوبی برای توسعه واحدهای LNG
به گزارش گروه اقتصاد ، سعید پاکسرشت، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد: در این همکاری فنی چهارساله قرار است دانش فنی واحدهای کوچک ال ان جی از نوع ISO Container توسعهیافته و نمونهای از آن ساخته شده و مورد تست و ارزیابی قرار گیرد.
وی با اشاره به این که بر اساس مفاد این توافقنامه، در پایان، مالکیت این دانش فنی متعلق به طرفین قرارداد است، تصریح کرد: این نوع از واحدهای مینی LNG به واسطه طراحی ویژه و متراکم تجهیزات، قابلیت قرار گرفتن در کانتینرهای مخصوص را داشته و بر اساس همین ویژگی، امکان نقل و انتقال و بهکارگیری در نقاط مختلف را خواهند داشت.
پاکسرشت افزود: کنسرسیوم طرف کرهای با مدیریت شرکت Oceanus بوده و اعضای آن، مرکز تحقیقات KITECH و شرکتهای DongHwa Entec, Sung-IL Encare, Gs E&C, KoGas Tech و KGS هستند. این در حالی است که ریاست کنسرسیوم طرف ایرانی نیز با شرکت ملی گاز ایران بوده و اعضای آن، انستیتو LNG دانشگاه تهران (ILNG)، پژوهشگاه صنعت نفت (RIPI) به همراه تعدادی از شرکتهای سازنده تجهیزات و شرکت مهندسی و اجرا هستند.
به گزارش شرکت ملی گاز ایران، در مراسم امضای این توافقنامه که هشتم ژوئن (۱۸ خردادماه) در دفتر شرکت Oceanus در شهر بوسان کره جنوبی برگزار شد، از طرف کنسرسیوم کرهای، مدیرعامل شرکت Oceanus، مدیر مرکز تحقیقات KITECH و نایبرئیس KoGas Tech و از طرف هیئت ایرانی مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران، علی وطنی، رئیس انستیتو LNG و منصور بزمی، قائممقام پژوهشگاه صنعت نفت توافقنامه یادشده را امضا کردند.
طی این سفر، افزون بر بازدیدهایی که از تأسیسات مربوط به موضوع توافقنامه انجام شد، مذاکرات متعددی نیز میان هیئت ایرانی و شرکتهای کرهای صورت گرفت که از مهمترین آنها میتوان به مذاکره حمیدرضا عراقی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و مدیرعامل شرکت کوگس کره جنوبی (KoGas) اشاره کرد.
کوگس (KoGas) بزرگترین واردکننده LNG در کره جنوبی و تأمین کننده اصلی گاز این کشور است، این شرکت به نمایندگی از طرف کره جنوبی، ریاست دورهای IGU را برای دوره آینده (۲۰۲۱-۲۰۱۸) بر عهده دارد.