بازگشایی ساختمان مراجعات مردمی نمایندگان از فردا/درخواست نمایندگان برای مسلح شدن/بخشی از مجلس «موزه» میشود
بخشی از راهرو طبقه چهارم و یکی از دفاتر نمایندگان برای سند جنایت تروریسم «موزه» میشوند، در بازطراحی اراک نیازی به کمک مالی دیگر کشورها نداریم، درخواست نمایندگان برای مسلح شدن بهمنظور مقابله با تروریستها و ... از جمله اخباری است که صفحه سیاسی در رسانههای خبری به آنها پرداختهاند.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، بخشی از راهرو طبقه چهارم و یکی از دفاتر نمایندگان برای سند جنایت تروریسم «موزه» میشوند، در بازطراحی اراک نیازی به کمک مالی دیگر کشورها نداریم، درخواست نمایندگان برای مسلح شدن بهمنظور مقابله با تروریستها و ... از جمله اخباری است که صفحه سیاسی در رسانههای خبری به آنها پرداختهاند.
روایت فردی که چهار ساعت در حمله تروریستی در اتاق محبوس بود
ایسنا: حسام خوشبین فر اتفاقات روز حادثه تروریستی مجلس را به شرح زیر تعریف و تشریح کرد:
ساعت ۱۰: ۱۵ صبح روز چهارشنبه (۱۷ خرداد) بود که بنده به همراه دو ارباب رجوع در دفتر آقای بروجردی واقع در ابتدای راهروی طبقه چهارم نشسته بودم. یکی از این مراجعه کنندهها خانومی بود که برای پیگیری کارش و گرفتن نامهای به دفتر آقای بروجردی مراجعه کرده بود. دیگری یکی از شهروندان بروجردی بود که برای پیگیری کارش به تهران آمده بود. زمانی که صدای تیر آمد فکر نمیکردم که به مجلس حمله شده، چون اصلا کسی چنین فکری به ذهنش خطور نمیکرد. با خودم فکر کردم شاید صدای تعمیرات باشد به خاطر همین به کارم ادامه دادم. آن خانم نامهای که میخواست نوشتم و به او دادم و آن خانم از آسانسور پایین رفت. آن آقا نیز به همراه یک نفر دیگر از راه پلهها به سمت طبقه هم کف رفت.
در شرایطی که من هنوز از حمله به مجلس اطلاعی نداشتم ظاهرا آن خانم از آسانسور که پیاده میشودبا تروریستها مواجه شده و حتی در معرض تیراندازی آنها قرار میگیرد، اما پناه گرفته و خوشبختانه صدمهای نمیبیند. آن آقای مراجعه کننده و همراهش نیز که از راهپلهها به پایین میرفت با تروریست دیگری روبرو میشود یکی از آنها خود را از طبقه دوم به اول پرت میکند که خوشبختانه تیر نمیخورد، اما به خاطر آسیب دیدگی زانو دچار شکستگی پا میشود، اما همراه او تیر خورده و زخمی میشود.
بنده در تمامی این اتفاقات در اتاقم مشغول بودم، با تلفن صحبت میکردم و باز هم فکر نمیکردم که حمله شده، چون در ابتدا تیراندازیها پشت سر هم نبود و با خودم تصور میکردم که قسمی از مجلس در حال تعمیرات است. در این هنگام آقای فلاح؛ آبدارچی مجلس از راه پله طبقه سه وارد اتاق بنده در طبقه ۴ شد و گفت که حمله تروریستی شده، در اتاق را قفل و موبایلت را بی صدا کن و صدای تلفنها را قطع کن. من هم همین کار را کردم. شهید فلاح بعد در راهروی طبقه ۴ به بقیه بچهها هم با فریاد گفت که حمله تروریستی شده، شوخی نگیرید و در اتاق هایتان بروید. شهید فلاح در همین زمان که میخواست از راه پله برود با یکی از تروریستها روبرو میشود فکر میکند که یک نفر به مجلس حمله کرده پس میخواهد اسلحه اش را بگیرد، اما تروریست دیگر او را به رگبار میبندد. اگر شهید فلاح نبود تعداد زیادی از کارمندان و مسئولان دفاتر نمایندگی در طبقه چهارم شهید میشدند. او بود که با از خودگذشتگی همه ما را از حمله تروریستی مطلع کرد و ما نجات جانمان را مدیون اش هستیم.
من از ساعت ۱۰ و ربع تا ۲ ظهر داخل اتاق در بسته خود را محبوس کرده بودم. آن طرف در یکی از تروریستها بود که در ابتدای راهروی یعنی مقابل دفتر ما کمین کرده بود. موقعیت دفتر آقای بروجردی طوری است که بین پاگرد و ابتدای راهرو قرار دارد. اگر تروریستها میخواستند فرار کنند باید از راه پله و اتاق آقای بروجردی فرار میکردند و راه دیگری نبود به خاطر همین یکی از آنها سه ساعت پشت در من بود و من صدای حرف زدنشان و حتی ناسزا گفتنشان را آن هم به زبان فارسی میشنیدم. معجزه خدا این بود که این تروریست در اتاق را نشکست. فقط امتحان کرد دید که اتاق قفل است و بعد هیچ کار دیگری نکرد. من فقط اشهد را گفتم و به امام حسین و اهل بیت (ع) توسل کردم البته با فردی تماس گرفتم که به من روحیه بسیاری داد. ما در بروجرد مداحی به نام آقای ترابی داریم که بنده ارادت خاصی به او دارم، در تماسی به او گفتم به مجلس حمله شده که در واکنش بهم گفت: قدرت شش ماهه امام حسین (ع) از همه عالم بیشتر است بعد هم برایم حضرت علی اصغر نذر کرد، شوخی میکرد و روحیه میداد و مدام در تماس بود. او فردی بود که بسیار به من روحیه داد. در طول زمانی که من در اتاق بودم آقای بروجردی زنگ میزد و شرایط را میپرسید و از من میخواست زیر میز خود را مخفی کنم.
ساعت ۲ که صدای تیراندازی زیاد شد و بچههای سپاه به طبقه چهارم یورش آوردند. در این هنگام این تروریست خواست که در اتاق من را بشکند که بچههای سپاه به کمک آمدند و این تروریست سمت دیگر راهروی طبقه چهار پشت سرویس بهداشتی پناه گرفت و تیراندازی میکرد. در این هنگام یکی از بچههای سپاه در اتاق آمد و پرسید که کسی هست. من خودم را نشان دادم و از من خواست از اتاق خارج شوم او با از خودگذشتگی خود را سپر من قرار داد و خواست که از راه پله به سمت پایین بروم. در آنجا بود که محل شهادت شهید فلاح را دیدم و بسیار منقلب شدم. البته که وقتی خواستم از اتاق بیرون بیام آن تروریست شلیک کرد که جای گلولهها در انتهای راهرو و نزدیک دفتر ما وجود دارد. به هر صورت با رشادت بچههای سپاه من به طبقه همکف رفتم. در آنجا با سردار عزیزی روبرو شدم. او از من پرسید که آیا آنها به زبان فارسی صحبت میکردند من هم گفتم آنها کلا تمامی صحبتها حتی فحش هایی که لایق خودشان بود را به فارسی میگفتند. وقتی که وارد هم کف شدم دو جنازه شهید را دیدم که در حال انتقال به بیرون بودند. در نهایت نیز به سمت کمیسیونهای مجلس رفتم که آقای بروجردی را دیدم. او من را بغل کرد و خدا روشکر گفت و در کمیسیون امنیت ملی نماز جماعت خواندیم. آن طرف ماجرا مادر و پدرم که خبر تیراندازی در مجلس را شنیده بودند به دم در مجلس میآیند که نیروهای امنیتی اجازه ورود به آنها را نمیدهند. مادرم با شنیدن هر صدای تیر احساس میکرد که تروریستها من را هدف گرفته اند و حالش هر لحظه بدتر میشود. در نهایت که به او خبر سلامتی ام را میدهم به دلیل حال بد در بیمارستان برای ساعاتی بستری شد.
در این حادثه شهید فلاح جانفشانی کرد و ما را نجات داد و بچههای سپاه آنهایی که همسن و سال من بودند، با وجودی که تاکنون جبهه و جنگ را ندیده بودند، اما با روحیه بسیار بالایی جلوی تروریستها ایستادند و از جانشان گذشتند. حتی شنیدم یکی از ماموران حفاظت مجلس چند ساعت به تنهایی طبقه چهارم را حفظ کرد. شهید تیموری را هم که دم در شهید کردند. تروریست هایی که به هیچ چیز رحم نمیکردند و فقط میخواستند وارد صحن شوند، ولی با مقاومت مثال زدنی بچههای سپاه موفق به انجام نقشه شان نشدند.
بازگشایی ساختمان مراجعات مردمی نمایندگان از فردا
تسنیم: محمدجواد جمالی عضو هیئترئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حادثه تروریستی روز چهارشنبه (۱۷ خرداد) در محل ساختمان ملاقات مردمی نمایندگان مجلس گفت: بخشی از ساختمان در طبقات ششم و چهارم ملاقات مردمی نمایندگان مجلس که جنب صحن پارلمان قرار دارد، در حمله تروریستها به مجلس تخریب شد که کار بازسازی آن از ساعات اولیه و پس از بررسی صحنه، توسط نیروهای مجلس آغاز شد.
عضو هیئترئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: در بازدید از اطراف ساختمان مجلس و محل مراجعات مردمی و طبق گزارشهای نیروهای امنیتی و انتظامی، در حال حاضر این اماکن از امنیت کامل برخوردار است.
جمالی خاطرنشان کرد: با وجود امنیت کامل در اطراف مجلس و محل مراجعات مردمی، مراجعهکنندگان میتوانند از فردا به راحتی و طبق روال معمول برای ملاقات با نمایندگانشان به ساختمان اداری مجلس مراجعه کنند.
به گزارش تسنیم، در جریان حمله تروریستها در روز (چهارشنبه ۱۷ خرداد) به ساختمان محل ملاقات مردم با نمایندگان، بخش هایی از طبقات این ساختمان که در جنب صحن پارلمان قرار دارد، تخریب شد.
اعلام خبر حمله داعش به مجلس توسط نماینده زن/ درخواست نمایندگان برای مسلح شدن بهمنظور مقابله با تروریستها
فارس: حشمتالله فلاحت پیشه نماینده مردم اسلامآباد غرب در مجلس شورای اسلامی به تشریح جزئیات حادثه تروریستی روز چهارشنبه به مجلس از زبان خود پرداخت.
وی در این باره عنوان داشت: روز چهارشنبه صحن دستور کار خود را داشت که خانم هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور از بیرون وارد صحن شد و در حالی که مضطرب بود و به نمایندگان گفت که داعش به مجلس حمله کرده است.
فلاحت پیشه اظهار داشت: خود من ابتدائاً خبر را باور نکردم و واکنشی مزاحگونه نشان دادم، اما ایشان با اطمینان میگفت که خود شاهد بوده است که در مجلس حادثه تروریستی رخ داده است.
وی ادامه داد: پس از چند لحظه آقای کوروش کرمپور نماینده مردم فیروزآباد هم وارد صحن شد و در حالی که چند لکه خون بر روی پیراهن او ریخته بود خبر خانم چنارانی را تایید کرد و گفت که این لکههای خون نیز متعلق به یکی از پاسدارهای مجروح شده مجلس است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجلس در این لحظه دچار التهاب شد، گفت: البته فوراً نمایندگان توافق کردند که خبر این حمله از تریبون مجلس اعلام نشود و صحن، روال عادی خود را ادامه دهد و حتی به آقای جمالی نوبندگانی هم که صندلیاش کنار من قرار دارد، وقتی برای نطق میان دستور فرا خوانده شد، اعلام شد که کوچکترین اشارهای به این موضوع نکند.
وی با ذکر این نکته که با نزدیک شدن به درهای صحن مجلس صدای تیراندازیها شنیده میشد خاطرنشان کرد: پس از اتمام جلسه علنی مجلس قرار شد نمایندگان از در پشتی خارج شوند که البته وکلای ملت نماز ظهر و عصر را در مجلس اقامه کردند و سپس بدون هیچ التهابی از مجلس خارج شدند.
فلاحت پیشه با رد اظهارات یکی از نمایندگان ویلچرنشین مجلس که مدعی شده بود نمایندگان پس از اتمام صحن با عجله بیرون رفته و هیچ کمکی به او جهت خروج نکردهاند، گفت: این ادعا از خود شیرینیهای این نماینده است، زیرا که همکاران ما هیچ عجلهای برای خروج نداشتند و حتی از یگان حفاظت مجلس خواستند که آنها را برای مقابله با تروریستها مسلح کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اگر دوربینهای مدار بسته ورودیهای مجلس دقیقتر رصد میشد به راحتی میشد تروریستها را در همان بدو ورود ناکام کرد عنوان داشت: البته به هر حال تروریستها به اهداف خود نرسیدند.
بخشی از راهرو طبقه چهارم و یکی از دفاتر نمایندگان برای سند جنایت تروریسم «موزه» میشوند
فارس: بهروز نعمتی نماینده مردم اسدآباد و سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به حمله تروریستی روز چهارشنبه هفته گذشته به پارلمان، اظهار داشت: با توجه به اینکه حجم عملیات تروریستی در طبقه چهارم ساختمان مراجعات مردمی خانه ملت بوده است، بخشی از راهروی طبقه چهارم و یکی از اتاقهای طبقه چهارم که بیشترین تخریب در آن انجام شده است، برای سند جنایت تروریسم بدون بازسازی باقی میماند و تبدیل به موزه میشود.
وی افزود: تلاشمان این است که بازسازی دفاتر نمایندگان تا فردا به اتمام برسد تا در اختیار نمایندگان قرار دهیم.
در بازطراحی اراک نیازی به کمک مالی دیگر کشورها نداریم
مهر: بهروز کمالوندی درباره هزینه بازطراحی راکتور آب سنگین اراک و در پاسخ به این سوال که در سند امضا شده برای بازطراحی، ۱ + ۵ متعهد شده بود که هزینه بازطراحی رآکتور اراک را پرداخت کند، اظهار داشت: در سندی که امضا شده گفته شده است که آنها تسهیلاتی را قائل میشوند.
وی افزود: وقتی میخواهیم تفسیر کنیم باید بگوییم این تسهیلات، تسهیلات فنی، کاری و یا پولی است؛ واقعیت قضیه این است که موضوع هزینهها موضوع اصلی برای ما نبوده است و موضوع اصلی برای ما، فنی بوده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: وقتی بر این اصرار کنیم که بخواهند هزینه را بدهند، باید از بخشی از مدیریت هم صرفنظر کنیم، اما آنچه که برای مهم است آن است که چیزی طراحی شود که نیازهای کشور را برطرف کند و مدیریتش با ما باشد.
کمالوندی ادامه داد: البته این بدان معنی نیست که ما در مراحل بعدی برخی از مطالبات تجهیزاتی و تسهیلات مالی نکنیم، اما در مرحله فعلی که در مرحله طراحی است و خودمان انجام میدهیم و بازبینی آن توسط چین صورت میگیرد نیازی به کمک مالی دیگر کشورها نداریم.
وی توضیح داد: بر اساس ساز وکار پیش بینی شده برای بازطراحی راکتور اراک، ایران مدیر پروژه است و کشورهای چین و آمریکا با ما همکاری میکنند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به قراردادی که با چینیها منعقد شده است، گفت: امضای این قرارداد زمان زیادی برد وی با روشی که مورد نظر ما بود نهایی شد و نه تنها یک روز هم از برنامه عقب نیفتادیم بلکه جلو هم هستیم.
کمالوندی با اشاره به مراحل بازطراحی راکتور اراک ادامه داد: مرحله اول طراحیهای پایه است که توسط مهندسین ما انجام شده و بلافاصله بعد از توافقی که سند آن در وین امضا شد، این قرارداد در پکن در اختیار طرف چینی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه بعد از فاز طراحی وارد فاز مهندسی و اجرا خواهیم شد، خاطرنشان کرد: تاکنون یک سال از این پروژه را گذرانده ایم و حدود سه چهار سال دیگر راکتور اراک به بهره برداری میرسد.
به گزارش مهر، در طول مذاکرات هستهای بعد از آنکه ایران خارج کردن قلب راکتور اراک را پذیرفت گفته شد که ۱ + ۵ موافقت کرده که هزینه بازطراحی رآکتور اراک را پرداخت کند. از اینرو سند رسمی فیمابین چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا همراه با نماینده عالی اتحادیه اروپایی در امور خارجه و سیاست امنیتی و جمهوری اسلامی ایران برای همکاری جهت پیشبرد پروژه مدرنسازی رآکتور اراک منعقد شد.
اما با گذشت یکسال و چند ماه از اجرایی شدن برجام قرارداد «بازطراحی رآکتور اراک» تنها با کشور چین به امضا رسید و برخلاف اساس مفاد توافقنامه که تأمین هزینه بازطراحی رآکتور اراک باید از سوی اتحادیه اروپا تأمین شود، ولی در متن توافق با چین، نوشته شده «بهتر است هزینهها از سوی طرف مقابل» تأمین شود و تاکنون ایران هزینه این بازطراحی را پرداخت کرده است.
همچنین امضاکنندگان سند کمک به بازطراحی و بازسازی رآکتور اراک متعهد به موارد ذیل شدند:
الف) چین در طراحی و ساخت رآکتور مدرن شده مشارکت میکند، که مشتمل بر حوزههایی همچون مهندسی طراحی رآکتور، خدمات فناوری مهندسی، تأمین تجهیزات، و ساخت سوخت برای بارگذاری اولیه هسته مرکزی، بر مبنای ترتیبات تجاری، خواهد بود. چین رییس مشترک گروه کاری ۱ + ۵ است.
ب) ایالات متحده آمریکا، پشتیبانی فنی و بازنگری در طراحی رآکتور مدرن شده، همراه با تحلیل طراحی سوخت و استانداردهای ایمنی جهت تضمین سازگاری با شرایط و مشخصات کلیدی رآکتور مدرن شده را بهگونهای که در برجام درج شده، ارائه خواهد کرد. آمریکا رییس مشترک گروه کاری ۱ + ۵ است.
پ) فرانسه در بازبینی طراحی رآکتور، ارائه تجهیزات، بر مبنای ترتیبات تجاری و دریافت و مدیریت سوخت مصرفی، بر مبنای ترتیبات تجاری، مشارکت میکند.
ت) انگلستان در بازبینی در طراحی رآکتور، آموزش ایمنی و امنیت و تأمین تجهیزات، بر مبنای ترتیبات تجاری، مشارکت میکند.
ث) آلمان در بازبینی طراحی، مطالعات امکانسنجی تأمین تجهیزات، بر مبنای ترتیبات تجاری، مشارکت میکند.
ج) روسیه خدمات مشاورهای و دسترسی به متخصصان را بر اساس اعلام نیاز رؤسای مشترک گروه کاری ۱ + ۵ فراهم خواهد کرد.
چ) نماینده عالی اتحادیه اروپایی، بهعنوان هماهنگکننده کمیته مشترک، فرایند تأیید طراحیهای مربوطه و در صورت نیاز، صادرات تجهیزات لازم برای پروژه مدرن کردن را تسهیل میکند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *