نماز و دعای روز پانزدهم ماه مبارک رمضان/ ترویج سفرههای افطاری ساده بین خانوادهها
یک کارشناس علوم قرآنی با اشاره به نماز و دعای روز پانزدهم ماه مبارک رمضان، بر ترویج هرچه بیشتر سفرههای ساده افطاری بین خانوادهها تأکید کرد.
محمدطاها مرادی کارشناس علوم قرآنی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: یکی از مهمترین اعمال ارزشمندی که میتوان در ماه مبارک رمضان انجام داد، افطاری دادن به روزهداران است.
وی ادامه داد: حضرت محمد (ص) درباره ثواب افطاری دادن فرمودهاند: اگر کسی به روزهداری افطاری دهد، ثواب عمل روزه و هر عمل نیکی که در آن روز توسط روزهدار انجام شده را بدون آنکه از اجر روزهدار چیزی کم شود، از آن خود کرده است.
این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: هرچقدر به ماه رمضانهای سالهای گذشته نگاهی میاندازیم، متوجه میشویم که این سنت نیکو در گذشته پررنگتر بوده و افراد برای افطاری دادن به روزهداران همواره در تکاپو بودند در حالیکه این موضوع امروز کمرنگتر شده است.
وی در ادامه صحبتهای خود اظهار کرد: کم شدن دورهمیها در ضیافت افطار با توجه بیشتر به تجملات و زرق و برقهای دنیوی ارتباط مستقیم دارد چرا که سفرههای ساده و به اصطلاح آسان افطاری است که میتواند موجب گردهم جمع شدن اعضای خانواده در ماه میهمانی خدا شود.
مرادی افزود: امیدواریم مردم عزیز کشورمان با ساده برگزار کردن دورهمیهای خانوادگی، سنت نیکو و ارزشمن صله ارحام را هرچه بیشتر زنده نگاه دارند چرا که بر اساس آنچه در روایتها آمده، صله رحم باعث افزایش عمر میشود.
وی یادآور شد: ثواب افطاری دادن از بسیاری از دیگر عبادتهای ماه رمضان بیشتر است چرا که بهعنوان نمونه اگر فردی در این ماه مبارک به تلاوت قرآن کریم بپردازد، ثوابی را به تنهایی برای خود کسب میکند اما اگر به روزهداری افطار بدهد، نه تنها ثواب یک عبادت فردی بلکه ثواب عبادت میهمان خود را نیز بهدست میآورد.
این کارشناس علوم قرآنی توضیح داد: خواندن این دعا در روز پانزدهم ماه مبارک رمضان مورد سفارش قرار گرفته است:
"بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ طاعَةَ الخاشِعین واشْرَحْ فیهِ صَدْری بإنابَةِ المُخْبتینَ بأمانِكَ یا أمانَ الخائِفین.
خدایا روزى كن مرا در آن فرمانبردارى فروتنان و بگشا سینهام در آن به بازگشت دلدادگان به امان دادنت اى امان ترسناكان."
وی خاطرنشان کرد: همچنین در این روز خواندن نمازی چهار رکعتی بهگونهای که در دو رکعت اول پس از سوره حمد، صد مرتبه سوره توحید و در دو رکعت دیگر، پس از حمد، 50 مرتبه سوره توحید خوانده شود، از ثواب و ارزش بسیاری برخوردار است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *