ناگفتههایی از تبعات ۳ برابر شدن مستمری محرومان/ «ایلیسو»؛ هدیه ترکیه به ایران/ رمز و راز معروفترین کلنگ «طهران»/ «افعی لطیفی» در تهران
ناگفتههایی از تبعات ۳ برابر شدن مستمری محرومان، «ایلیسو»؛ هدیه ترکیه به ایران، «افعی لطیفی» در باغ وحش تهران و ... از جمله اخباری است که صفحه جامعه در رسانه های خبری به آن ها پرداختهاند.
به گزارش گروه فضای مجازی ، ناگفتههایی از تبعات ۳ برابر شدن مستمری محرومان، «ایلیسو»؛ هدیه ترکیه به ایران، «افعی لطیفی» در باغ وحش تهران و ... از جمله اخباری است که صفحه جامعه در رسانه های خبری به آن ها پرداختهاند.
ناگفتههای فتاح از تبعات ۳ برابر شدن مستمری محرومان/ وعدههای دولت به «تب» در جامعه دامن میزند
ساخت سدی در ترکیه که ریزگردها را به ایران هدیه میدهد
مشرق: ترکیه در حالی اقدام به ساخت سدی به نام «ایلیسو» بر روی رود «دجله» در جنوب شرقی کشور خود کرده است که آب دجله به «اروندرود» ایران سرازیر میشود و این اتفاق موجب خواهد شد میزان آب در تالاب هورالعظیم به حداقل خود برسد و خشک شود. البته خسارات احداث این سد به هورالعظیم محدود نمیشود و خسارات جبرانناپذیری برای کشورهای پاییندست به بار خواهد آورد. از مشکلات معیشتی که برای ساکنان منطقه توسط ریزگردها پیش خواهد آمد، گرفته تا ایجاد فرآیندهایی نظیر بیابانزایی و خشکسالی در عراق و حتی ایران. در سال ١٩٩٢ دولت ترکیه با افتتاح سد بزرگ آتاتورک روی رود فرات که ظرفیت آن معادل ٦٥٠ سد ایرانی بود، عملا آغاز شکلگیری ریزگردها در غرب ایران و تشدید بیابانزایی در عراق را رقم زد. سد ایلیسو نیز یکی از سدهای بزرگ در حال احداث در کشور ترکیه است که ساخت آن از سال ٢٠٠٦ شروع شد و در سال ٢٠١٩ به پایان خواهد رسید. احداث این سد بر روی رود دجله که به خاک عراق سرازیر میشود و محیط زیست کشور ایران را نیز به خود وابسته کرده، نیازمند مجوزهای قانونی بینالمللی و جلب رضایت کشورهای ایران و عراق بوده که دولت ترکیه بدون اخذ مجوزهای قانونی از مجامع بینالمللی در حال ساخت آن است.
رمز و راز معروفترین کلنگ «طهران»
تسنیم: تصور اینکه ابزار دستی که شامل یک سر محکم و یک دسته است، چگونه با زندگی تهرانیها گره خورده است، کما اینکه کلنگ دوسر نیز داریم که دارای دو سر است که یکی نوک تیز و یکی صاف و پهن است که مردم نسبت به موردی که میخواهند استفاده کنند، ولی این ابزار چه رمز و رازی دارد که با زندگی ۱۵۴ ساله پایتخت نشینان آنچنان تنیده شده است، که برای خود تاریخی جاودانه خلق کرده است. در گیرودار گذر روزمرگیها وقتی از برخی آدمها درباره واژه "کلنگ" میپرسی، هر کسی به فراخور خود با شنیدن عنوان این ابزار، چیزی در ذهن و کلام جاری میکند «کلنگ یعنی خراب کردن» - «کلنگه دیگه طرف!» - «کلنگ یعنی رونمایی - همین کاری که مسئولها میکنند» ... این آخرین معنی، بیشتر به فراخور این گزارش میآید، اما داستان ما به یک قرن و ۵۰ سال قبل به همراه ۴ سال اضافه آن بر میگردد، پایتختی که روزگاری با چنارهای معروفش «طهران» مینامیدند. دم دمای غروبی در همین «طهران قدیم» در اول هفتهای در روز یکشنبه یازدهم شعبان ۱۲۸۴ ه. ق. که آن سال هم سال "خرگوش" بود، مردم، چشمشان به "قبله عالم" روشن شد، که با کلنگی در دست به امر مبارکی گام برداشته بود، امری که بعد از آن و تا همین امروز هم هر از گاهی از قاب جعبه جادو مشاهده میکنیم که مسئولان کشور نیز کلنگی به دست، مراسم کلنگ زنی برگزار میکنند. حال ۱۵۴ سال قبل، ناصرالدینشاه قاجار با کلنگی دسته کوتاه تشریفاتی که مزین به حکاکیهای زیبایی نیز بود، بنای شهر جدید ناصری را به دست مبارک اقدس همایونی بر زمین زد و این ضربه نخستین کلنگی بود که به دست سلطان صاحبقران بطالع ثور بر زمین زده شد. حکایت کلنگ دسته کوتاه تشریفاتی چهارمین شاه قجر، از جای شنیدنی میشود که باید بدانید که تهران قدیم از چهار محله تشکیل شده بود، به نامهای سنگلج، اودلاجان (عودلاجان)، بازار و چالهمیدان؛ که در زمان ناصرالدینشاه قاجار نیز چندین محله تازه در تهران ساخته شد به نامهای ارگ، چاله حصار، خانی آباد، قناتآباد، پاچنار، پامنار، گار ماشین، گود زنبورکخانه، صابونپزخانه، گود عربها و دروازه قزوین. اگر کمی نیز با ماشین زمان به عقب برگردیم، تهرانی که از قراء «ری» بود، پناهگاه خوبی برای دولتمردان به حساب میآمد، بطوریکه در زمان شاه تهماسب صفوی در تهران بناهای تازه و کاروانسراها و برجهای مستحکمی بنا شد و نخستین بناهای رسمی در طهران قدیم در سال ۹۷۱ هجری قمری با ایجاد ۱۱۴ برج (به تعداد سورههای قرآن) در تهران ساخته شد و زیر هر برج یکی از سورههای قرآن را دفن کردند.
تسهیلات تازه برای نوسازی بافتهای فرسوده
ایسنا: عبادالله فتحاللهی دبیر ستاد بازآفرینی بافتهای فرسوده کشور درباره تسهیلات و مشوقهای ویژه ساخت و ساز در بافتهای فرسوده کشور گفت که در صدور جواز جهت عوارض، تراکم، پایان کار و تشریفات اداری هم مشوق هایی در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر تسهیلات مالی برای نوسازی در بافت فرسوده تعلق میگیرد. وام مربوط به تسهیلات را دولت و شهرداری تقبل میکنند و هزینه مهندس ناظر هم حذف شده است، که ۵۰ درصد این هزینه را شهرداری و ۵۰ درصد بقیه از طریق پروژه پرداخت میشود. سال گذشته ۷۰ میلیون تومان وام قرضالحسنه برای نوسازی بافت فرسوده در تهران مصوب شد. طی ۵ سال گذشته روند ساخت و ساز در تهران منفی بود، ولی از سال ۹۵ به بعد ساخت و ساز ۶ درصد رشد پیدا کرد و این به دلیل هماهنگی دولت و مردم بود. با این روش حدود ۳۰ درصد هزینه ساخت به مالکان پرداخت میشود. اینها نشانگر این هستند که همکاری مردم و مسئولان مشوقی در رشد و سازندگی است و اگر ما با این روند پیش برویم تا پایان سال، ۴۰ درصد رشد ساخت و ساز خواهیم داشت. طبق آمارها یک چهارم بافتهای فرسوده درگیر مسئله معبر اختصاصی است که البته تخفیفهای جدید تاحدودی گره نوسازی در بافت فرسوده را حل میکند. در حال حاضر بیشترین مشکل بافت فرسوده تهران در قطعات زیر ۱۰۰ متر است. برای حمایت از نوسازی در این بخش هم تسهیلات و حمایت هایی در نظر گرفته شده است. ۳۲ دستگاه در فرآیند نوسازی مسئول هستند که تنوع مسئولیتها هم در روند نوسازی بافتهای فرسوده تاثیر دارد. هر شهروند میتواند شماره پلاک منزل خود را وارد سیستم اتوماسیون کند تا بتواند از استاندارد بودن ساختمان خود آگاهی یابد و دفاتر خدمات نوسازی در محلات مختلف در این زمینهها اطلاعات لازم را در اختیار شهروندان قرار میدهند و بافتهای فرسوده و نیازمند بازسازی را مشخص میکنند.
جشنواره «افعی لطیفی» در باغ وحش تهران
مهر: افعی کوهستانی لطیفی از کمیابترین افعیهاست. این افعی درحال حاضر در لیست اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN) در رده گونههای در خطر انقراض (EN) قرار گرفته است از این رو که پراکندگی آن در سراسر دنیا تنها به منطقه البرز مرکزی ایران محدود میشود. تعداد دقیق افعیهای دماوندی هنوز معلوم نیست، اما نزدیک بودن محل زیست آن به تهران و تخریب گسترده زیستگاهی اش را میتوان یکی از دلایل اصلی کاهش شدید جمعیت آن عنوان کرد. اولین جشنواره حفاظت از افعی کوهستانی لطیفی در باغ وحش تهران برگزار خواهد شد تا قدمی باشد برای آشنایی بیشتر مردم با این گونه اندمیک و بینظیر ایرانی از مارها و راهی باشد برای حفاظت بیشر از آن در تنها زیستگاهش در دنیا و همه علاقه مندان میتوانند روز جمعه ۱۹ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰ صبح در ۴ بعد از ظهر در باغ وحش تهران با اقدامات حفاظتی موسسه خزنده شناسان پارس، باغ وحش تهران و باغ وحش پلسین در زیستگاه اصلی افعی کوهستانی لطیفی آشنا شوند.
امان از دست هایی که از روی بوق برداشته نمیشود
بیایید بیشتر به فکر خودمان باشیم و بدانیم که تک تک اعضای این جامعه اعضای خانواده خودمان هستند و همچون مهرههای تسبیح به یکدیگر متصل هستیم اگر امروز باعث آزاری شهروندی شدم بدانم که شاید در جای دیگری یکی از اعضای خانواده ام آزار ببیند. بیایید همچون یک شهروند متمدن به حقوق شهروندی یکدیگر احترام بگذاریم و بدانیم که بوق زدنهای ممتمد در کنار گوش کودکانی که در خودروها آرام در آغوش والدینشان خفته اند یا در کنار گوش هر زن و مرد دیگری که در افکار خود غرق هستند، عین بی توجهی به حقوق دیگران و بی توجهی به حقوق خانواده خودمان است.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *