احتمال جنگ نظامی عربستان و قطر و تاثیر آن بر اقتصاد منطقه
کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: با توجه به گمانه زنیهای موجود در خصوص اختلافات عربستان سعودی و قطر، احتمال کشیده شدن این اختلافات به جنگ نظامی محتمل است و اگر جنگ نظامی بین ۲ کشور صورت بگیرد، طبعا بر قیمت نفت و اقتصاد منطقه تاثیر مشخصی خواهد داشت.
حسن هانیزاده در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه اختلافات قطر و عربستان اختلافاتی ریشهای و مبتنی بر رقابت ۲ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس بر سر مسائل منطقه و همچنین ایفای نقش فرادستی در رخدادهای منطقه است، عنوان کرد: قطر در طول ۳۶ سال گذشته که شورای همکاری خلیج فارس به پیشنهاد عربستان سعودی شکل گرفت، همواره سعی کرده نقش «چکش تعادل» را در رفتار کشورهای عرب حوزه خلیج فارس با جمهوری اسلامی ایران ایفا کند.
وی افزود: با توجه به گمانه زنیهای موجود در خصوص اختلافات عربستان سعودی و قطر، احتمال کشیده شدن این اختلافات به جنگ نظامی محتمل است و اگر جنگ نظامی بین ۲ کشور صورت بگیرد، طبعا بر قیمت نفت و اقتصاد منطقه تاثیر مشخصی خواهد داشت.
هانی زاده با بیان اینکه قطر در سطحی نیست که بتواند از خودش دفاع کند، تصریح کرد: جمعیت قطر بسیار محدود است و امکانات مانور نظامی نیز در این کشور بسیار کم است؛ در صورت حمله احتمالی عربستان به قطر، «مصر، بحرین و امارات» هم با سعودیها همراه خواهند بود.
وی ادامه داد: با وجود آنکه آمریکاییها دو پایگاه نظامی با نامهای «السیلیه» و «العدید» در قطر دارند، اما بعید است که در رابطه نظامی و اقتصادی مستحکم خود با عربستان خدشهای ایجاد کنند.
هانی زاده افزود: گمانه زنی دیگری که وجود دارد این است که بحران فعلی در روابط قطر با عربستان همچنان ادامه خواهد داشت و از همین رو قطر ناچار خواهد شد که به سمت ایران، عراق و به طور کلی محور مقاومت تغییر جهت دهد و همچنان به چالش با عربستان سعودی ادامه دهد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه عربستان سعودی با تشکیل یک جبهه عربی قصد منزوی کردن قطر را دارد، گفت: عربستان تمایل دارد پای رژیم صهیونیستی را به خلیج فارس باز کند و کشورهای منطقه را به باز کردن درب سفارتخانه رژیم اسغالگر قدس، مجبور کند.
وی در پایان با بیان اینکه گمانه زنی هایی که به واقعیات نزدیک است نشان میدهد که اختلافات عربستان و قطر گذراست، یادآور شد: در ماه جاری آمریکا با عربستان سعودی قراردادی اقتصادی نظامی به ارزش ۵۰۰ میلیارد دلار به امضا رساند؛ در همین راستا آمریکاییها تلاش میکنند تا با وادار کردن قطر به امضای قرارداد حداقل ۳۰۰ میلیارد دلاری، بحران موجود در روابط این دو کشور عربی را کاهش دهند.
نظرات بینندگان
چه تفسیرهای آبکی هیچ جنگی صورت نخواهد گرفت بلکه با یک کودتا وبه دستور شورای عربی خلیچ فارس حکومت جابجا وحاکم مورد نظر آنها جایگزین خواهد شد آخه با کدام نیرو میخواهند جلوی چهار کشور عربی را بگیرد تازه در صورتی که ملتش هم بخواهند وپشت سرش باشند در صورتیمه اینطور نیست
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *