روابط آلمان و ترکیه در دورهی سختی قرار دارد/ عدم توافق برسر استرداد اعضای گروه گولن به ترکیه
روابط دو کشور به خصوص در زمینه استرداد اعضای گروه گولن به ترکیه که از آلمان درخواست پناهندگی کرده اند، در دوره سختی قرار دارد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه بینالملل ،زیگمار گابریل وزیر امور خارجه آلمان که به ترکیه سفر کرده است، اعلام کرد که کشورش هنوز نتوانسته برای استرداد اعضای پناهنده گروه گولن به ترکیه به راه حلی برسد و بر این اساس دو کشور در این زمینه به توافق نرسیده اند.
وی اظهار کرد: دولت آلمان جهت تصمیم گیری در این زمینه متهمان کودتا و پناهندگان، نیاز به شواهد و مستندات قوی دارد و در غیر این صورت نمی تواند این افراد را به ترکیه تحویل دهد.
وزیر امور خارجه آلمان در ادامه گفت: قصد نداریم با بحث در مورد بازدید مقامات آلمانی از پایگاه نظامی اینجرلیک، باعث بروز تنش شویم ولی از این که این بازدید صورت نگرفت، متاسفیم.
به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، گابریل روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با مولود چاووش اوغلو، همتای ترکیه ای خود در آنکارا گفت: روابط دو کشور به خصوص در زمینه استرداد اعضای گروه گولن به ترکیه که از آلمان درخواست پناهندگی کرده اند، در دوره سختی قرار دارد.
وی تاکید کرد: ولی نباید این رفتار، به مثابه اقدام علیه ترکیه تلقی شود.
وی با اشاره به احتمال خروج نیروهای آلمان از پایگاه نظامی اینجرلیک ترکیه بیان کرد: جا به جا کردن واحدهای ارتش به معنای بد شدن روابط نیست و ما می خواهیم این موضوع را با ترکیه بدون هیچ تنشی، به صورت دوستانه و مسالمت آمیز حل و فصل کنیم.
وی پ.ک.ک را گروهی تروریستی عنوان کرد و افزود: این گروه هم در ترکیه و هم در آلمان به علت قاچاق مواد مخدر و سلاح و جمع آوری پول به زور، یک گروه خطرناک معرفی و فعالیت آن ممنوع شده است.
به گزارش ایرنا، زیگمار گابریل وزیر امور خارجه آلمان روز دوشنبه در جریان سفر به آنکارا و در پی دیدار با وزیر همتای ترک خود و لغو دیدارش با نخست وزیر ترکیه و دیدار خصوصی یک ساعته با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد که نیروهای نظامی این کشور طی هفته جاری و یا هفته آینده از پایگاه نظامی اینجرلیک ترکیه خارج می شوند.
به نظر می رسد که وی در جریان این سفر که با هدف عادی سازی روابط و فراهم کردن شرایط بازدید نمایندگان پارلمان آلمان از سربازان آلمانی مستقر در پایگاه اینجرلیک ترکیه انجام شد، نتوانسته است مقامات آنکارا را برای این بازدید و ادامه حضور نیروهای آلمانی در پایگاه اینجرلیک متقاعد و راضی کند.
بر اساس اطلاعات غیر رسمی منتشر شده، قرار است 250 نیروی نظامی آلمانی مستقر در پایگاه اینجرلیک ترکیه که در قالب ائتلاف کشورهای ضد داعش در این پایگاه حاضر شده اند، به پایگاهی در خاک کشور اردن نقل مکان کنند.
مولود چاووش اوغلو در دیدار با همتای آلمانی خود نیز گفت: آلمان نباید به مرکزی برای پناه دادن به اعضای گروه گولن تبدیل شود و آلمان باید افرادی را که در کودتای نافرجام سال گذشته مداخله داشته اند، به ترکیه مسترد کند.
وی با اشاره به وجود توافقنامه استرداد مجرمان بین ترکیه و آلمان افزود: آلمان به عنوان دوست ترکیه نباید به مرکزی برای پناه دادن به دشمنان ترکیه تبدیل شود و این طبیعی ترین حق آنکارا است که خواستار گام های جدی تر آلمان به عنوان کشور دوست و هم پیمان خود باشد.
وی در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر نمایندگان آلمان هیچ لیستی در خصوص بازدید از پایگاه اینجرلیک ترکیه نداده اند و این پایگاه نیز در شرایط فعلی آماده بازدید نبوده و در صورت عادی شدن وضعیت آن، در آینده می توان گام های مشترکی را برداشت.
به گزارش ایرنا، روابط ترکیه و آلمان از حدود سه ماه پیش و از زمان جلوگیری دولت آلمان از سخنرانی انتخاباتی مقامات ترکیه در اجتماع ترک تبارها در شهرهای مختلف آلمان، پیش از برگزاری همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه تیره شده است.
در ماه های گذشته مقامات دو کشور حرف های تندی علیه همدیگر بیان کرده اند به طوری که رجب طیب اردوغان مقامات آلمان را به نژادپرستی متهم کرده و اقدامات آنها را ناشی از تفکرات فاشیستی، اسلام هراسی و بیگانه ستیزی توصیف کرد.
همچنین دولت ترکیه با فراخوانی چند باره سفیر آلمان به وزارت امور خارجه خود، مراتب اعتراض خود را نسبت به اقدام دولت آلمان در ممانعت از حضور مقامات سیاسی ترکیه در اجتماع ترک تبارهای آلمان اعلام کرد.
حدود دو هفته پیش نیز دولت ترکیه به تلافی اقدامات آلمان در ماه های گذشته، درخواست سفر هیات پارلمانی آلمان برای حضور در مقر نیروهای آلمانی مستقر در پایگاه اینجرلیک را رد کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *