طرز تهیه شیر برنج افغانی
در این مطلب قصد داریم طرز تهیه شیر برنج افغانی را به شما آموزش دهیم .
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی، در این مطلب قصد داریم طرز تهیه شیر برنج افغانی را به شما آموزش دهیم .
مواد لازم
۱- برنج لک ۵۰۰ گرام
۲- شیر تازه گاوی چربی دار سه و نیم لیتر
شیر را در چندین مرحله اضافه کنید .
۳- ۱۰۰ الی ۱۱۰ گرام بوره
۴- پودر هل نیم قاشق چای خوری یا عرق گلاب
۵- دو الی سه قاشق قیماق ، اختیاری
۶ - پودر دارچین ، خلال پسته ، مربای زیاد شیرین نباشد ، میوه
طرز تهیه شیر برنج
برنج را تا آخرین آب شسته شب بایک لیترشیر تر نماید . فردای آن روز برنج را همراه شیر را در دیگ که نسوز نباشد . روی حرارت بگذارید آهسته آهسته شیر گرم شود . پس از آنکه شیر به جوش آمد حرارت را تا آخرین درجه ممکن کم نماید و بگذارید شیر برنج به آهستگی بپزد.
مواد لازم
۱- برنج لک ۵۰۰ گرام
۲- شیر تازه گاوی چربی دار سه و نیم لیتر
شیر را در چندین مرحله اضافه کنید .
۳- ۱۰۰ الی ۱۱۰ گرام بوره
۴- پودر هل نیم قاشق چای خوری یا عرق گلاب
۵- دو الی سه قاشق قیماق ، اختیاری
۶ - پودر دارچین ، خلال پسته ، مربای زیاد شیرین نباشد ، میوه
طرز تهیه شیر برنج
برنج را تا آخرین آب شسته شب بایک لیترشیر تر نماید . فردای آن روز برنج را همراه شیر را در دیگ که نسوز نباشد . روی حرارت بگذارید آهسته آهسته شیر گرم شود . پس از آنکه شیر به جوش آمد حرارت را تا آخرین درجه ممکن کم نماید و بگذارید شیر برنج به آهستگی بپزد.
دو لیتر باقی مانده شیر را طی دو مرحله اضافه نمایید . مدت طبخ شیر برنج ۳۰ الی ۴۰ دقیقه است . هر چند دقیقه ته دیگ را هم بزنید .
همین که دانه های برنج مغز نداشتند . بوره را و هل یا عرق گلاب را اضافه نمایید و شیر برنج را خوب هم بزنید تا بوره کاملا مخلوط گردد . برای چند دقیقه دیگر روی حرارت بسیار کم آخرین درجه بگذارید . بوره حل گردد . همچنان مراقب باشید شیر، شیر برنج زیاد تبخیر نگردد تا بعد از سرد شدن زیاد سفت نشود . یعنی به اندازه غلیظ باشد تا ملاقه به راحتی داخل دیگ دور بخورد . در این صورت شیر برنج ما آماده است . آن را در ظرف مد نظر کشیده بگذارید سرد گردد . روی شیرنج با پسته و بادام آراسته شیربرنج را سرو کنید .
نکته
۱- شیر برنج را میتواند ابتدا با کمی آب روی حرارت بگذارید . مگر طبخ شیربرنج تنها با شیر مزه بیشتر به شیر برنج میدهد .
۲- بوره را در دقایق آخیر علاوه نماید .
۳- برای اینکه شیر برنج رنگ شکری نه بلکه سفید روشن را دار باشد.در مرحله آخر بوره بعد از اضافه نمودن بوره و حل شدن آن یک مقدار کم شیر دیگر را علاوه و ته دیگ را شور دهید . شیر برنج را سرویس نماید.
۴- اگر برنج را شب تر نکنید برای طبخ شیربرنج شیر بیشتر از۳،۵ لیتر نیاز است .
۵- در افغانستان بهتر است شیر برنج را از برنج لک دوشی تهیه کنید
همین که دانه های برنج مغز نداشتند . بوره را و هل یا عرق گلاب را اضافه نمایید و شیر برنج را خوب هم بزنید تا بوره کاملا مخلوط گردد . برای چند دقیقه دیگر روی حرارت بسیار کم آخرین درجه بگذارید . بوره حل گردد . همچنان مراقب باشید شیر، شیر برنج زیاد تبخیر نگردد تا بعد از سرد شدن زیاد سفت نشود . یعنی به اندازه غلیظ باشد تا ملاقه به راحتی داخل دیگ دور بخورد . در این صورت شیر برنج ما آماده است . آن را در ظرف مد نظر کشیده بگذارید سرد گردد . روی شیرنج با پسته و بادام آراسته شیربرنج را سرو کنید .
نکته
۱- شیر برنج را میتواند ابتدا با کمی آب روی حرارت بگذارید . مگر طبخ شیربرنج تنها با شیر مزه بیشتر به شیر برنج میدهد .
۲- بوره را در دقایق آخیر علاوه نماید .
۳- برای اینکه شیر برنج رنگ شکری نه بلکه سفید روشن را دار باشد.در مرحله آخر بوره بعد از اضافه نمودن بوره و حل شدن آن یک مقدار کم شیر دیگر را علاوه و ته دیگ را شور دهید . شیر برنج را سرویس نماید.
۴- اگر برنج را شب تر نکنید برای طبخ شیربرنج شیر بیشتر از۳،۵ لیتر نیاز است .
۵- در افغانستان بهتر است شیر برنج را از برنج لک دوشی تهیه کنید
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *