طرز تهیه شیربرنج برای 4 نفر
شیر برنج یک دسر ایرانی است که طعم و نحوه پخت آن کمی شبیه به فرنی است.
خبرگزاری میزان -
برنج 2 پیمانه
شیر 8 پیمانه
شکر 1 پیمانه
گلاب نصف پیمانه
خامه نصف پیمانه ( اختیاری )
طرز تهیه :
برنج را از شب قبل بدون نمک خیس کنید .
در قابلمه مناسبی برنج را همراه با 3 لیوان آب روی حرارت متوسط بپزید تا برنج نرم شود و حدود نصف لیوان از آب باقی بماند.
شیر را به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا باز و مغز پخت شود .
بعد از اینکه دانه برنج کاملا باز شدند، شکر را در نصف لیوان آب جوش حل کنید و به شیر برنج اضافه کنید.
شیر برنج را مرتب هم بزنید تا شکر در آن حل شود .
10 دقیقه آخر طبخ، گلاب را اضافه کنید و همچنان هم بزنید تا هم شیربرنج ته نگیرد و هم مواد کاملا با هم مخلوط شوند .
10 دقیقه بعد از اضافه کردن گلاب اگر مایل بودید خامه را بیفزایید و حرارت را خاموش کنید و یک دم کنی تمیز روی قابلمه بگذارید و درب قابلمه را ببنید و 5-10 دقیقه صبر کنید تا شیر برنج جابیفتد .
بعد از این مدت درب قابلمه را بردارید و بعد از اینکه شیربرنج کمی سرد شد، در ظرف مورد نظر سرو کنید. متوانید روی شیر برنج را با خلال بادام و پسته تزیین نمایید و یا با مقداری گل سرخ.
نکات:
در تبریز و معدود مناطقی دیگر، معمولا شیر برنج را همراه با مربای گل محمدی سرو میکنند
در بعضی از مناطق نیز با شیره انگور نوش جان میکنند
مقدار شکر ذکر شده بسته به ذائقه افراد متغیر است. این مقدار شکر میتواند حداکثر تا یک و نیم پیمانه افزایش و یا به نصف پیمانه کاهش یابد .
هنگامی که شیر را اضافه میکنید کمی حرارت را بالا ببرید تا شیر بجوشد و بعد حرارت را متوسط کنید. توجه داشته باشید حین پخت درب قابلمه باز باشد تا شیربرنج سر نرود .
به گزارش گروه فضای مجازی، شیر برنج یک دسر ایرانی است که طعم و نحوه پخت آن کمی شبیه به فرنی است. این دسر بعد از غذا به همراه شکر ، مربا ، شیره انگور یا هر چیز شیرین دیگر سرو میشود . شیر برنج بسیار لطیف و خوردن آن لذت بخش است.
زمان پخت: 60 دقیقه
مواد لازم برای 4 الی 5 نفر:
زمان پخت: 60 دقیقه
مواد لازم برای 4 الی 5 نفر:
برنج 2 پیمانه
شیر 8 پیمانه
شکر 1 پیمانه
گلاب نصف پیمانه
خامه نصف پیمانه ( اختیاری )
طرز تهیه :
برنج را از شب قبل بدون نمک خیس کنید .
در قابلمه مناسبی برنج را همراه با 3 لیوان آب روی حرارت متوسط بپزید تا برنج نرم شود و حدود نصف لیوان از آب باقی بماند.
شیر را به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا باز و مغز پخت شود .
بعد از اینکه دانه برنج کاملا باز شدند، شکر را در نصف لیوان آب جوش حل کنید و به شیر برنج اضافه کنید.
شیر برنج را مرتب هم بزنید تا شکر در آن حل شود .
10 دقیقه آخر طبخ، گلاب را اضافه کنید و همچنان هم بزنید تا هم شیربرنج ته نگیرد و هم مواد کاملا با هم مخلوط شوند .
10 دقیقه بعد از اضافه کردن گلاب اگر مایل بودید خامه را بیفزایید و حرارت را خاموش کنید و یک دم کنی تمیز روی قابلمه بگذارید و درب قابلمه را ببنید و 5-10 دقیقه صبر کنید تا شیر برنج جابیفتد .
بعد از این مدت درب قابلمه را بردارید و بعد از اینکه شیربرنج کمی سرد شد، در ظرف مورد نظر سرو کنید. متوانید روی شیر برنج را با خلال بادام و پسته تزیین نمایید و یا با مقداری گل سرخ.
نکات:
در تبریز و معدود مناطقی دیگر، معمولا شیر برنج را همراه با مربای گل محمدی سرو میکنند
در بعضی از مناطق نیز با شیره انگور نوش جان میکنند
مقدار شکر ذکر شده بسته به ذائقه افراد متغیر است. این مقدار شکر میتواند حداکثر تا یک و نیم پیمانه افزایش و یا به نصف پیمانه کاهش یابد .
هنگامی که شیر را اضافه میکنید کمی حرارت را بالا ببرید تا شیر بجوشد و بعد حرارت را متوسط کنید. توجه داشته باشید حین پخت درب قابلمه باز باشد تا شیربرنج سر نرود .
نظرات بینندگان
عالیییییی
سلام
فقط باشیره انگور لذت بخش میشه
وممنون از توضیحات همه واین سایت
فقط باشیره انگور لذت بخش میشه
وممنون از توضیحات همه واین سایت
سلام منم بانمک دوست دارم
شیر برنج فقط با شکر خوشمزه میشه با نمک بد میشه و اصلا خوشمزه نمیشه به نظرمن.به شیر نمک اضافه کنن چی میشه به نظرتون?
سلام.ممنومم اتوضیحات عالی وکاملتون.
مشاهده نظرات دیگر
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *