حاکمان آل سعود در وضعیت بدی قرار دارند / سیاستهای قبیلهای و دیپلماسی دلار منطقه و جهان اسلام را در معرض تفرقه قرار داده است
وی افزود: در ایران همواره تلاش شده تا روابط با همسایگان و از جمله رابطه عربی در حوزه جنوبی خلیج فارس در بهترین و مطلوب ترین وضعیت باشد که البته مداخلات خارجی و برداشت های نادرست برخی طرف های مقابل در مقاطعی مشکلاتی را ایجاد کرده است.
دستیار ارشد رئیس مجلس در امور بین الملل تصریح کرد: متاسفانه سیاست های قبیله ای ، فرقه گرا، دیپلماسی دلار و راهبرد توسعه صادرات اندیشه های وهابی از سوی سعودی و معدود متحدان آن به جهان، بیش از هر چیز منطقه و جهان اسلام را در معرض تفرقه، اختلاف، افراط گرایی و تروریسم تکفیری قرار داده است.
امیرعبداللهیان گفت: امروز حاکمان آل سعود در وضعیت بدی قرار دارند و دچار سرگیجه سیاسی شدیدی اند که نه تنها قادر به حل مشکلات خود در درون شورای همکاری خلیج فارس نیستند که خود بخش اصلی مشکل افرینی در منطقه بشمار می روند.
وی افزود: مقامات سعودی با اتکاء نادرست به بیگانگان تصور می کنند با توسل به دیپلماسی قطع رابطه سیاسی، اتخاذ رویکرد نظامی و امنیتی و وعده دلار های نفتی، تهاجم نظامی به همسایگان و تقویت روحیه تروریسم پروری در منطقه می توانند رهبری جهان عرب و اسلام را تصاحب کنند و مسائل را به نفع نوزاد ناقص الخلقه حاصل از "هم پیمانی سیاسی امنیتی تل اویو و ریاض "حل و فصل نمایند . در این راستا عربستان برای کشورهای عرب حاشیه جنوبی خلیج فارس (باصطلاح هم پیمانان خود) هم اعتباری قائل نیست.
دستیار ارشد رئیس مجلس در امور بین الملل اظهار داشت: ما قبلا به سعودی و برخی کشورهای حامی تروریسم گوشزد کرده بودیم که این سیاست ، امنیت همگان را تهدید می کند و جز تفرقه و اختلاف در منطقه نتیجه دیگری در بر نخواهد داشت.
امیرعبداللهیان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر سیاست اصولی خود مبنی بر ضرورت حفظ امنیت جمعی منطقه ای - بدون مداخلات خارجی - تاکید می ورزد.
وی خاطرنشان کرد: تهران با سیاست های قلدرمابانه، تنش آفرین و تروریسم پرور از ناحیه هر کشوری که باشد قویا مخالف است؛ تهران راه حل مشکلات منطقه را توقف استفاده ابزاری از تروریسم و همچنین گفتگوی مستقیم و توام با احترام متقابل می داند.