تولید داروهای مورد نیاز بیماران تب کریمه کنگو درکشور
رئیس مرکز تحقیقات بیماری عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که داروهای مورد نیاز بیماران مبتلا به تب کریمه کنگو درداخل کشور تولید میشود، گفت: در زمینه تهیه دارو هیچ مشکلی نداریم و داروها در اختیار مراکز درمانی قرار دارد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، دکتر داود یادگاری رئیس مرکز تحقیقات بیماری عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مهمترین مشکل را تشخیص ندادن به موقع بیماری اعلام کرد و افزود: این موضوع میتواند عوارض زیادی برای بیمار داشته باشد.
بیماری ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) با گزش یک کنه از خانواده Bunyaviridae منتقل میشود و گرچه میزبان اصلی آن حیوانات است، ولی موارد پراکنده آن در انسان نیز دیده میشود.
این بیماری برای اولین بار در سال ۱۹۴۴ در شبه جزیره کریمه توسط دانشمندان روسی شناسایی شد و تب هموراژیک کریمه نام گرفت. در سال ۱۹۶۹ مشخص شد عامل تب خونریزی دهنده کریمه مشابه عامل بیماری است که در جریان اپیدمی سال ۱۹۵۶ در کنگو پیدا شد و ترکیب نام این دو منطقه علت نامگذاری این بیماری است.
رئیس مرکزمدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز چندی پیش در یک گفت: وگوی رسانهای در باره آخرین وضعیت شیوع بیماری تب کریمه کنگو درکشورگفت: این بیماری بیشتر در فصلهای بهار و تابستان شایع میشود که از طریق دام یا حشراتی مانند کنه به انسان منتقل میشود.
دکتر محمد مهدی گویا به آمار مبتلایان به این بیماری از ابتدای سال جاری اشاره کرد و ادامه داد: از ابتدای سال جاری ۲۸ مورد در سطح کشور به این بیماری مبتلا شدهاند که از این تعداد ۱۹ نفر مربوط به شهر زاهدان است که مبتلایان در سردخانه یک کارگاه بستهبندی گوشت مشغول به کار بودند و ۹ مورد مربوط به دیگر شهرستانهای کشور است.
دکتریادگاری با بیان این که این بیماری جز بیماریهای خونریزی دهنده محسوب میشود، اظهار کرد: کسانی که این علائم را مشاهده میکنند برای تشخیص و درمان به موقع در اسرع وقت به مراکز درمانی یا پزشک مراجعه کنند.
وی مهمترین راه پیشگیری از این بیماری را استفاده از وسایل مناسب، رعایت اصول بهداشت و آموزش صحیح دانست و یادآور شد: افراد در موقع ذبح دام حتما باید از دستکش، چکمه، ماسک و عینک استفاده و مسائل بهداشتی را حتما رعایت کنند.
رئیس مرکز تحقیقات بیماری عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
با یادآوری این که له کردن کنه آلوده بر روی پوست انسان، زمینه انتقال بیشتر بیماری را فراهم میآورد از مردم تقاضا کرد از این کار بشدت خودداری کنند.
یادگاری به کسانی که به صورت موردی در مراسمهای مختلف اعم از مذهبی و ملی مانند عید قربان اقدام به ذبح گوسفند میکنند توصیه کرد که دام را از مراکز مطمئن تهیه و با رعایت کامل اصول بهداشتی، ذبح کنند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین تهیه گوشت از مراکز مورد تایید بهداشتی و دامپزشکی و فریز کردن گوشت قبل از مصرف به مدت سه تا چهار ساعت، ویروس تب کنگو را از بین میبرد. پختن درست و کامل گوشت مصرفی همین اثر را خواهد داشت.
** دامهای آلوده قاچاق وارداتی یکی از منابع اصلی انتشار بیماری هستند
یادگاری به قاچاق دامهای آلوده از کشورهای همسایه شرقی اشاره کرد و گفت: بخش از گوسفندان مورد نیاز کشور از مرزهای شرقی کشور به صورت قاچاق وارد کشور میشود که این دامها یکی از منابع انتشار این بیماری هستند.
متخصص بیماری عفونی ادامه داد به همین دلیل بیشترین موارد ابتلای بیماری کریمه و کنگو در استانهای شرقی کشور به خصوص سیستان و بلوچستان گزارش میشود.
وی ادامه داد: معمولا در استان هایی مانند سیستان و بلوچستان که مرکز درمانی شناخت کافی از بیماری دارند، مرگ و میر ناشی از این بیماری خیلی بالا نیست، اما در مناطقی که معمولا بیماری شایع نیست، مرگ و میر به دلیل عدم تشخیص بموقع، بالا است.
یادگاری افزود: در برخی موارد علیرغم درمان مناسب، به موقع و نیز رعایت اصول بهداشتی، اما فرد بیمار به دلیل خونریری و عفونتهای شدید فوت میکند.
وی برلزوم افزایش آگاهی مردم در این زمینه اشاره کرد و گفت: ارتقا آگاهی مردم و آمادگی پرسنل مراکز درمانی میتواند از شیوع این بیماری جلوگیری کند.
:
انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به
معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای
منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *