آیا مراجعه به روانشناس دلیل بیمار بودن است؟ /علت مضر بودن باد مستقیم کولر برای نوزادان/چرا باید بخندیم؟
چه "داروهایی" را سحر و چه داروهایی را افطار بخوریم؟، نوزادان را در معرض باد مستقیم کولر قرار ندهید، تفاوتهای بین التهاب مفاصل، آرتروز و پوکی استخوان، بین افطار و شام فاصله نیندازید و ... از خواندنیهای بسته سلامت امروز است.
خبرگزاری میزان - ایسنا: دکتر علی فاطمی، در خصوص مصرف داروها در ماه مبارک رمضان گفت: بیمارانی که قصد روزهداری دارند باید توجه داشته باشند که اثربخشی بعضی از داروها بستگی به زمان مصرف آنها دارد و انتخاب اینکه دارو را در سحر استفاده کنند یا افطار، میتواند موضوع حائز اهمیتی باشد که حتما باید بر اساس نظر پزشک یا داروساز تعیین شود.
وی ادامه داد: این اثر عمدتا با تغییرات شبانه روزی PH معده و تغییرات الگو و کیفیت وعده غذایی در ماه رمضان توجیه میشود. به عنوان مثال داروهایی مانند انالاپریل، پروپرانولول، نیفدیپین و دیگوگسین در صورتی که صبحها مصرف شوند، اثربخشی بهتری دارند. به همین دلیل مصرف این داروها در سحرهای ماه رمضان ارجح است. اما داروهایی مانند تئوفیلین، کورتیکواستروییدها، H۲ بلوکرها و دیلتیازم در بعد از ظهرها اثربخشی بهتری دارند و بهتر است بعد از افطاری مصرف شوند.
فاطمی در پاسخ به این پرسش که برنامه دارودرمانی بیمارانی که دو یا تعداد بیشتری دوز روزانه از دارو مصرف میکنند، در ماه رمضان چه تغییری میکند؟ اظهار داشت: به طور کلی توصیه میشود در صورت در دسترس بودن فرمولاسیونهای طولانی اثر، تعداد دوزها کاهش داده شده و دارو در فواصل طولانیتری مثلا یک بار در روز مصرف شود. به عنوان مثال مصرف قرص آهسته رهش تئوفیلین در یک دوز واحد و ترجیحا در پایان شب، میتواند در ماه رمضان چاره بهتری برای بیماران مبتلا به آسم باشد؛ یا جایگزینی با داروهایی که مصرف آنها تک دوز باشد. مثل جایگزین کردن دوز واحد روزانه ناپروکسن و یا پیروکسیکام به جای مصرف ۳ یا ۴ دوز داروی ایبوپروفن.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران اضافه کرد: بیمارانی که لازم است دو دوز دارو مصرف کنند، میتوانند نخستین دوز را هنگام باز کردن روزه و دوز دوم را قبل از آغاز روزه مصرف کنند.
وی افزود: بیماران باید توجه داشته باشند که در این حال زمانبندی دوزها و بازه زمانی بین دوزها، هر دو تغییر خواهند کرد. این تغییرات میتواند وضعیت غلظت دارو در خون و در نتیجه اثربخشی و تحمل آن را تحت تاثیر قرار دهد.
وی با اشاره به این موضوع که برخی داروها بهتر است قبل از غذا مصرف شوند، تصریح کرد: در صورتی که لازم است دارو با معده خالی مصرف شود، بهترین زمان مصرف دارو برای بیمار، یک ساعت قبل از سحری و یا دو ساعت بعد از افطاری است. مانند داروهایی نظیر Alendronate، Ampicillin، Astemizole، Bethanechol، Bisacodyl، Captopril، Etidronate، Lansoprazole، Levothyroxine، loratadine، Methotrexate، Mycophenolate، Omeprazole، Repaglinide، Rifampin، Sucralfate، Co-trimoxazole، Tetracycline
فاطمی در مورد داروهایی که بهتر است بعد یا به همراه غذا مصرف شوند نیز گفت: بعضی از این داروها عبارتند از: Allopurinol، Amoxicillin، Aspirin، Amiodarone، Baclofen، Bromocriptine، Carvedilol، Carbamazepine، Chloroquine، Cimetidine، Diclofenac، Doxycycline، Griseofulvin، Glibenclamide، Hydrocortisone، Indomethacin، Iron preparations، Itraconazole، Ketorolac، Lithium، Metronidazole، Misoprostol، Mebendazole، Naproxen، Nitrofurantoin، Niacin، Perphenazine، Pentoxifylline، Piroxicam، Prednisone، Procainamide، Spironolactone، Sulfasalazine، Ticlopidine، Tolmetin، Trazodone، Valproic acid
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران ادامه داد: در مصرف داروهایی که بعد غذا تجویز میشوند باید به این نکته توجه داشته باشیم که در صورت مصرف بعد از سحری احتمال بروز عوارض تحریک گوارشی نسبت به مصرف بعد از افطار بیشتر است. علاوه بر آن گرسنگی باعث القای آنزیمی و تغییر در فعالیت آنزیمها میشود به همین دلیل ممکن است در اثربخشی و عوارض دارو با مصرف بعد سحر و افطار تفاوتهایی را مشاهده کنیم.
باشگاه خبرنگاران: سید محمدصادق غفوری پزشک عمومی و عضو انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران اظهار کرد: یکی از شایعترین علل از حال رفتن و سنکوپ، گرمازدگی و کاهش مایعات بدن محسوب میشود.
وی ادامه داد: از حال رفتن یا سنکوپ به علت افت ناگهانی در خون رسانی به مغز ایجاد شده که کاهش زودگذر سطح هوشیاری در فرد را به همراه دارد.
این پزشک عمومی علائمی همچون سرگیجه، سردرد، تاری دید و سیاهی رفتن چشم را از نشانههای کاهش سطح هوشیاری دانست و افزود: به دنبال این علائم فرد تعادل خود را از دست داده و دچار بیحالی میشود.
غفوری عنوان کرد: از حال رفتن ممکن است همراه با تعریق و احساس تهوع باشد. همچنین به دلیل نوعی مکانیسم جبرانی در بدن، بیشتر حجم خون به سمت ارگانهای حیاتی مانند مغز جریان پیدا کرده و در چنین حالتی این امکان وجود دارد که شخص دچار رنگپریدگی در چهره و سایر اندامها شود.
وی تاکید کرد: در فصل تابستان افراد بیشتر با کاهش سطح هوشیاری روبرو میشوند. زیرا در این فصل به دلیل بالا بودن دمای هوا و گرمازدگی، احتمال عفونتهای ویروسی از طریق اسهال و استفراغ افزایش پیدا کرده در نتیجه ممکن است سطح هوشیاری کاهش یابد.
این عضو انجمن گوارش و کبد ایران در خصوص راههای جلوگیری از سنکوپ تصریح کرد: در بسیاری از موارد با مصرف مایعات فراوان و برخی نوشیدنیهای سنتی همچون عرق کاسنی و رعایت نکات بهداشتی میتوان مانع از بروز سنکوپ و گرمازدگی در فصول گرم سال شد.
نوزادان را در معرض باد مستقیم کولر قرار ندهید
سلامت نیوز: دکتر عبدالرحیم عبدی توضیح داد: نوزادان به دلیل ضعیف و حساس بودن در این دوران نیاز به مراقبت بیشتری دارند و در فصل گرما نباید آنها را در معرض باد مستقیم کولر قرار داد.
وی افزود: قرار گرفتن نوزاد در معرض باد کولر موجب سرماخوردگی و ناراحتیهای تنفسی او خواهد شد. به همین دلیل باید سعی شود نوزاد در مکانی قرار گیرد که سرمای کولر تاثیر مستقیمی بر او نداشته باشد.
عبدی اظهار کرد: قرار گرفتن در معرض غیر مستقیم باد کولر هم در شرایطی برای نوزاد خطر آفرین نیست که دمای آن تنظیم شده باشد نه اینکه فضای خانه خیلی سرد شود.
به گفته این متخصص اطفال، نوزادان در این شرایط باید پوشش مناسب داشته و بدن آنها باید دارای گرمای متعادلی باشد، در غیر این صورت ممکن است نوزاد علاوه بر این که احساس سرما کند دچار «هیپوترمی» یا افت دمای بدن نیز شود.
لکههای صورت را چگونه از بین ببریم؟
فرادید: بدن برای محافظت پوست از اشعه ماورای بنفش نور خورشید، رنگدانه ملانین را تولید میکند. یکی از عوارض نور خورشید ایجاد رنگدانه (ملانین) اضافی در پوست است که با گذشت زمان این رنگدانهها زیاد شده و لکههای کبدی را ایجاد میکند. این لکهها در پشت دست، ساعد، صورت، پا و شانهها ظاهر میشوند و تعدادشان به مرور زیاد میشود.
تاکنون انواع لوسیونها و کرمها برای از بین بردن این لکههای قهوهای رنگ به بازار عرضه شدهاند، اما علیرغم هزینهبر بودن، عوارض شیمیایی بعضا خطرناکی را نیز به دنبال دارند. از سوی دیگر ترکیبی کارآمد، ایمن و طبیعی وجود دارد که میتواند مشکل را حل کند.
ترکیب پیشنهادی یک متخصص پوست که ادعا میکند بر روی صدها نفر از بیمارانش جواب داده را در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد. برای این ترکیب به دو مورد نیاز دارید: سرکه سیب و آب پیاز. تنها کاری که باید انجام دهید این است که پیازها را در مخلوطکن ریخته تا آبشان را بگیرید. سپس سرکه سیب را نیز به آن اضافه کنید. در آخر نیز ترکیب به دست آمده را به کمک یک دستمال تمیز مستقیما بر روی لکههای قهوهای قرار دهید.
آب پیاز تازه به علت دارا بودن آنتی اکسیدان ضمن برطرف کردن انواع مشکلات پوستی، از آسیب دیدن پوست نیز جلو میکند. سرکه سیب نیز حاوی مقادیر فراوان اسید هیدروکسی است که سلولهای مرده پوست را نابود و سلامت پوست را تضمین میکند.
تفاوتهای بین التهاب مفاصل، آرتروز و پوکی استخوان
عصر ایران: آرتریت (التهاب مفاصل)، استئوآرتریت (آرتروز)، و استئوپروسیس (پوکی استخوان) موارد مشابهی نیستند. هر فردی که به این بیماریها مبتلا است، از این مساله آگاه است. با این وجود، اشتباه گرفتن آنها با یکدیگر برای دیگران میتواند آسان باشد.
به گزارش "استپ تو هلث"، التهاب مفاصل، آرتروز و پوکی استخوان شرایط پزشکی رایجی در دنیای امروز هستند. یکی از تشابهاتشان این است که زنان نسبت به مردان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آنها قرار دارند.
این سه بیماری ماهیتی مزمن دارند، نمونه هایی انحطاطی محسوب میشوند و در حال حاضر، درمان موثری برای آنها وجود ندارد. با این وجود، داروهایی وجود دارند که میتوانند نشانههای التهاب مفاصل، آرتروز و پوکی استخوان را بهبود ببخشند. افزون بر این، درمان هایی برای کمک به کاهش التهاب، بی حسی، یا درد در دسترس هستند.
در ادامه با تفاوت بین التهاب مفاصل، آرتروز و پوکی استخوان بیشتر آشنا میشویم.
آرتروز
در میان بیماریهای روماتیسمی، آرتروز شایعترین نمونه محسوب میشود. این بیماری در نتیجه انحطاط غضروف شکل میگیرد.
غضروف بافتی است که انتهای استخوانهای انسان را پوشش میدهد. غضروف قابلیت حرکت را در اختیار استخوانها قرار میدهد، بدون این که آنها با یکدیگر تماسی داشته باشند. با این وجود، درد ناشی از آرتروز به طور معمول زمانی که فرد دراز کشیده یا در حالت استراحت قرار دارد، کاهش مییابد.
هنگامی که غضروف قدرت یا کیفیت خود را از دست میدهد، این میتواند موجب اصطکاک، درد، و التهاب شود. آرتروز در کفل ها، زانوها و قوزک پا (هر مکانی که پشتیبان وزن بدن است) بسیار شایع است.
متاسفانه درمانی برای این شرایط وجود ندارد. در شرایطی که میتوانید آهنگ پیشرفت بیماری را کند کنید، اما امکان توقف کامل آن وجود ندارد.
اگر به آرتروز مبتلا نیستید و قصد پیشگیری از آن را دارید، انجام ورزشهای سبک و اجتناب از چاقی ایده خوبی محسوب میشود. همچنین، شما باید یک رژیم غذایی متعادل که سرشار از ویتامین C. است را مصرف کنید، زیرا این ماده مغذی به تولید کلاژن کمک میکند.
با این وجود، اگر به آرتروز نیز مبتلا شده اید، باید از دریافت ویتامین C. یا مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر، منیزیم، سیلیکون و گوگرد به میزان کافی اطمینان حاصل کنید.
التهاب مفاصل
باور داشته باشید یا خیر، التهاب مفاصل در طول سالها توسعه نمییابد. افزون بر این، التهاب مفاصل بیماری نیست که تنها در زمان پیری شما را تحت تاثیر قرار دهد. اگرچه انواع مختلفی از التهاب مفاصل وجود دارند، اما این بیماری میتواند در کودکان و افرادی که یک سبک زندگی فعال دارند، ورزشکاران، و افرادی که فعالیتهای شدید و طاقت فرسا را سر کار خود انجام میدهند نیز شکل بگیرد.
التهاب مفاصل میتواند از موارد مختلفی سرچشمه بگیرد:
سیستم ایمنی: سیستم ایمنی بدن شما ممکن است به غشا سینوویال (لایهای از بافت که مرز درون مفاصل را مشخص میکند) حمله کند.
ریشههای پس از سانحه: این زمانی رخ میدهد که فرد یک تصادف را تجربه کرده یا حرکات تکراری (به عنوان مثال، کار با صفحه کلید رایانه) را انجام میدهد.
همچنین، شکل گیری بلورهایی از اسید اوریک میتواند به التهاب مفاصل منجر شود.
التهاب مفاصل با درد شدید و پایدار همراه است. در شرایطی که افراد مبتلا به آرتروز هنگام استراحت درد ندارند، التهاب مفاصل دارای درد مداوم است.
برای پیشگیری از التهاب مفاصل، یک رژیم غذایی سرشار از کلسیم، اسیدهای چرب امگا- ۳ و اسیدهای چرب امگا- ۶ را دنبال کنید. افزون بر این، فعالیت جسمانی متوسط داشته باشید. همچنین، زمانی را در خارج از خانه و قرار گرفتن در معرض نور خورشید به منظور تولید ویتامین D. در بدن اختصاص دهید.
پوکی استخوان
پوکی استخوان یک بیماری سیستمیک، مزمن، و ناتوان کننده است که استخوانها را تحت تاثیر قرار میدهد. بسیاری از افراد مبتلا به پوکی استخوان تا زمانی که با یک شکستگی ناگهانی استخوان بدون دلیلی مشخص یا یک رویداد ساده مواجه نمیشوند، از ابتلا به بیماری آگاهی ندارند.
بافتهای استخوانی به طور مداوم تجدید میشوند و ساختارهای جدید را شکل میدهند و بافت قدیمی از بین میرود. با این وجود، گاه گاهی و اغلب طی دوران یائسگی، این تعادل به هم میریزد. شکل گیری بافت جدید که قوی است، متوقف میشود. با گذشت زمان، فرد با کاهش تراکم استخوانی خود مواجه میشود، که خطر شکستگی استخوان را افزایش میدهد.
ابتلا به پوکی استخوان موجب میشود تا استخوان ها، به ویژه در اطراف مچ دست، کفل و مهره ها، متخلخلتر شوند.
برای درمان این بیماری، مکملهای غذایی که سرشار از کلسیم و ویتامین C. هستند، مورد استفاده قرار میگیرند. در صورت توصیه پزشک، بیس فسفوناتها برای نفوذ کلسیم به بافت استخوانی و کمک به بازسازی آن بسیار مفید هستند.
به همین دلیل نکات ذیل از منظر طب ایرانی ــ اسلامی بهزبانی ساده و در پاسخ به سؤالات عمدهای که به ذهن روزهداران خطور میکند، بهرشته تحریر درآمده است.
شما ممکن است بین این نکات و مطالبی که در رسانهها میبینید یا میشنوید تعارضهایی بیابید که طبیعی است، زیرا همانطور که بیان شد، این مطالب مستند به منابع طب ایرانی ــ اسلامی است لذا نباید انتظار داشت که کاملاً با طب و تغذیه غربی انطباق داشته باشد.
برای حفظ سلامت خود در تمام طول سال خصوصاً ماه رمضان اصول ذیل را رعایت کنید؛ این متن تلخیص و ویرایششده متنی است که بههمت آقای دکتر ایلخانی متخصص طب سنتی تهیه شده است:
۱) از گرسنگی و تشنگی واهمه نداشته باشید
یکی از فوائد مهم روزهداری پاکسازی بدن از مواد مضری است که موجب بیماری میشود؛ شاید به همین دلیل است که امیر مؤمنان علی (ع) میفرمایند: «گرسنگی مفیدترین داروهاست» و اینکه فرمود: هاند «گرسنگی و بیماری یکجا جمع نمیشوند».
اما نکته مهم این است که روزه وقتی موجب سلامتی میشود که در مصرف غذا و آب زیادهروی نشود؛ اگر اصول صحیح تغذیه رعایت شود، باید وزن ما در پایان ماه مبارک رمضان حداقل چند کیلو کاهش یابد در حالی که متأسفانه در عمل چیز دیگری را شاهد هستیم.
عده زیادی از روزهداران بهدلیل ترس و واهمهای که از گرسنگی و تشنگی دارند در فاصله افطار تا سحر پرخوری کرده و در پایان ماه رمضان اضافهوزن پیدا میکنند! بنابراین باید در قدم اول، این ذهنیت را اصلاح کرد که چند ساعت گرسنگی و تشنگی برای بدن بد است.
۲) متنوع، ولی در هر وعده ساده غذا بخوریم
در اینکه بدن نیاز به مواد غذایی متنوع دارد شکی نیست، ولی نباید همه انواع غذاها را همزمان مصرف کرد؛ برخی غذاها زودهضم هستند (مثل سوپ یا زرده تخممرغ) و برخی دیرهضماند مثل هلیم، کلهپاچه، آبگوشت و برخی غذاها مثل ماست با گوشت ناسازگارند؛ خوردن انواع مواد غذایی در یک وعده موجب سوءهاضمه و آسیب دیدن معده میشود پس تنوع غذایی را در وعدههای مختلف اجرا کنید نه در یک وعده.
۳) بین افطار و شام فاصله نیندازید
برخی بر حسب عادت اول افطار کرده و ساعتی بعد شام میخورند؛ با توجه به فاصله کوتاه بین افطار و سحر، جدا خوردن افطار و شام هم باعث پرخوری و هم موجب سوءهاضمه میشود.
۴) با معده پر از غذا نخوابید
یکی دیگر از عواقب فاصله ایجاد کردن بین افطار و شام، دیر وقت خوردن شام و در نتیجه خوابیدن با معده پر است که عوارض زیادی دارد و چنین است در مورد افرادی که بعد از سحری میخوابند بنابراین ترجیحاً از سحر تا طلوع آفتاب (بینالطلوعین) نیز نباید خوابید.
۵) نوشیدن مایعات
ــ موقع افطار فقط در حد رفع نسبی عطش آب بنوشید و از نوشیدن حجم زیاد مایعات که موجب نفخ و سوءهاضمه میشود، بپرهیزید.
ــ آب یخ خوردن موقع افطار بسیار مضر است.
ــ آب یخ برای کبد بسیار مضر است و عطش را بیشتر میکند.
ــ آب را با حجم کم و بهتدریج بهصورت جرعه جرعه بنوشید.
ــ آب و سایر نوشیدنیهای مورد نیاز بدن را یک ساعت بعد از خوردن افطار میل کنید در این فاصله آب مورد نیاز بدن توسط سوپ و آش و حتی همان نان و برنجی که خورده میشود، تأمین میشود و جای نگرانی نیست.
ــ در وعده سحر نیز مایعات مورد نیاز بدن را نیم تا یک ساعت قبل از غذا مصرف کنید و بعد از خوردن سحری آب و چای نخورید.
ــ افراد مسن، نوشیدنیشان ترجیحاً گرم باشد (آب جوش، آب عسل، چای کمرنگ ایرانی)، ولی جوانانی که گرممزاج هستند و عطش زیادی دارند، مایعات خنک (نهیخ) میل کنند خصوصاً نوشیدنیهایی که عطش آنها را کم میکند (خاکشیر و آبلیمو، سکنجبین، عرق کاسنی و شاهتره).
۶) وعده سحری
ــ شام جای سحری را نمیگیرد؛ سحری را حتماً میل کنید اگرچه چند لقمه باشد؛ نخوردن سحری باعث تحلیل قوا در طول روز میشود.
ــ در سحر از اغذیه تند، شور و شیرین بپرهیزید همچنین غذاهایی مثل ماهی یا کباب یا سیر و پیاز زیاد نخورید تا دچار عطش نشوید.
ــ در وعده سحر بیشتر نان مصرف شود نه برنج، زیرا انرژی بیشتری ایجاد میکند.
۷) میوهخوردن
ــ زمان صحیح میوه خوردن بعد از هضم غذاست لذا از خوردن بلافاصله میوه بعد از افطار و سحر بپرهیزید.
ــ خوردن آب بعد از میوه مضر و باعث سوءهاضمه و فساد غذا است.
ــ از خوردن همزمان چند نوع میوه پرهیز کنید که مضر است، زیرا برخی میوهها طبیعت گرم (خربزه، انبه، موز، انجیر و انگور) و برخی طبیعت سرد (هندوانه، خیار، آلبالو، کیوی) دارند، همچنین برخی زودهضم (خربزه) و برخی دیگر دیرهضم (موز و هلو) هستند.
ــ با توجه به اینکه گفته شد مایعات مورد نیاز بدن را یک ساعت بعد از افطار میل کنید و میوه را همراه با مایعات نخورید، زمان مناسب برای خوردن میوه قبل از خواب یا یک ساعت قبل از سحری خوردن است.
۸) غذاهای ناسازگار را همزمان نخورید
برخی مواد غذایی وقتی همزمان با برخی غذاهای دیگر خورده شوند، ضرر میرسانند مثل خوردن ماست همراه گوشت یا پنیر یا ترشی یا باقلا، خوردن تخممرغ همراه با ماهی، خوردن شیر همراه با ماهی و مرغ یا ترشی یا خربزه؛ بهعنوان مثال اگر شام مرغ یا ماهی است، افطار را با شیر باز نکنید یا شیربرنج نخورید.
۹) پیشگیری از یبوست
بهدلیل کمآبی بدن در ایام روزهداری، یبوست شایع میشود؛ افرادی که مبتلا به یبوست میشوند:
ــ از خوردن چای پررنگ، غذاهای خشک و قابض مثل برنج، قهوه، رب انار، سماق، موز و نان بدون سبوس بپرهیزند.
ــ ابتدای افطار و ۲۰ دقیقه قبل از سحری یک لیوان آب جوش با عسل بخورند.
ــ دو قاشق غذاخوری خاکشیر را با آب گرم مخلوط و در فاصله افطار تا سحر بخورند.
۱۰) چند تذکر تغذیهای
ــ زیادهروی در مصرف چای و لبنیات موجب سنگ کلیه میشود.
ــ در مصرف زولبیا و بامیه زیادهروی نشود.
ــ مصرف سه وعده غذا در شبانهروز برای سلامت جسم و جان مضر است و دو وعده برای افراد سالم که فعالیت بدنی سنگین ندارند کافیست لذا بهتر است خوردن ناهار ترک شود و بهترین زمان ترک این عادت انتهای ماه رمضان است که یک ماه ناهار نخوردهایم.
در انتها، مجدداً تأکید میشود که در روزههای طولانی و در فصل گرما، گرسنگی و تشنگی ناگزیر است لیکن افراد سالم که اجازه روزه گرفتن دارند نباید واهمه داشته و به پرخوری و بدخوراکی پرداخته و سلامت خود را به خطر بیندازند.
از پروردگار متعال میخواهیم فرمایش پیامبر مکرم اسلام (ص) را که فرمود:: «صوموا تصحّوا» «روزه بگیرید تا سالم بمانید» در مورد همه ما محقق گرداند.
مراجعه به روانشناس دلیل بیمار بودن نیست
روزنامه آرمان: بهروز بیرشک، روانشناس، درباره انگ زدایی از بیماریهای روحی، میگوید: هنوز بسیاری افراد وقتی بحث مراجعه به روانشناس و مشاوره به میان میآید گارد میگیرند، حتی اگر مراجعه هم داشته باشند معمولا دوست ندارند این مساله را مطرح کنند. برای اینکه هنوز این ذهنیت وجود دارد که افراد دیوانه به روانشناس و روانپزشک مراجعه میکنند، در حالی که بزرگترین برداشت ناصحیح همین است. در واقع همین چیزها باعث شده که افراد دچار ترس شوند و به روانشناس و روانپزشک مراجعه نکنند.
بیشتر مردم از اینکه فردی به روانشناس مراجعه کند متاسف میشوند و پیش خود میگویند حتما مشکل روحی و روانی داشته که به روانشناس مراجعه کرده است. به نظر شما دلیل عدم کارایی روانشناسی و مراجعه نکردن بعضی از افراد به روانشناس چیست؟
یکی از مشکلات و معضلاتی که در بحث سلامت روان جامعه مطرح میشود، مساله انگ و برچسب بیماریهای روانی روی افراد است. شاید در مورد بیماریهای جسمانی به این شدت مساله انگ زدن وجود نداشته باشد، آن هم برای اینکه مردم آن را به عنوان مشکل جسمانی میدانند، اما وقتی مساله به روان و ویژگیهای شخصیت افراد برمیگردد میتواند بار منفی داشته باشد. بهطور کلی اگر بخواهم بگویم انگ چیست؛ در واقع یک نوع ویژگی منفی و نامطلوب است که میتواند در فردی وجود داشته باشد، به نحوی که او را از دیگران متفاوت و متمایز میکند. البته این انگ میتواند بار منفی شدیدتری هم داشته باشد که گاهی خطرناک است، یعنی به فرد کلماتی مانند جانی و دیوانه اطلاق شود. از سوی دیگر، بحث انگ را در زمینههای مختلف داریم. گاهی برخی معایب ظاهری، معلولیت ها، نواقص و مشکلات شخصیتی و اختلالات روانی برچسب میخورند.
اگر توجه کنید حتی مسائل قومی و نژادی هم با انگ زدن مواجه هستند. از این رو این مساله ریشه بسیار قدیمی دارد و ناشی از این است که ما اطلاعات و آگاهی بسیار کمی نسبت به مسائل اعصاب و روان و خصوصیات شخصیتی افراد داریم. همچنین در گذشتههای دور برخی بیماریهای روانی شناخته شده نبودند و زمانی که فرد در حالت شدید مشکل روانی قرار میگرفت دیگران فکر میکردند که او دیوانه و مجنون است و نمیتواند در جامعه با دیگران زندگی کند. این چنین بود که به مراکز مخصوص مانند دارالمجانین منتقل میشد، اما امروزه دید و آگاهی مردم تغییر کرده و علم پزشکی هم به پیشرفت رسیده است.
از سوی دیگر، همه افراد نسبت به مشکلاتی که برایشان ایجاد میشود احساس متفاوتی دارند. ممکن است برخی مدتی سر حال نباشند، کناره گیری کنند، حساس شوند، گریه کنند، انگیزه خود را از دست بدهند و...، تمام این موارد میتواند علل مختلفی داشته باشد. از دو سه دهه قبل سازمان جهانی بهداشت سلامت روانی افراد را مطرح کرد، یعنی دید جامع و کاملتری را در نظر گرفت که انسان جنبه فیزیکی، اجتماعی و روانی دارد، به گونهای که اکنون جنبه روانی برای اینکه ما بتوانیم از انسانها شناخت بهتری داشته باشیم بسیار کمککننده است. البته ما هم نسبت به سابق در این زمینه پیشرفت داشته ایم، ولی هنوز به آن حدی که لازم است دست نیافتهایم.
هنوز بسیاری افراد وقتی بحث مراجعه به روانشناس و مشاوره به میان میآید گارد میگیرند، حتی اگر مراجعه هم داشته باشند معمولا دوست ندارند این مساله را مطرح کنند، برای اینکه هنوز این ذهنیت وجود دارد که افراد دیوانه به روانشناس و روانپزشک مراجعه میکنند، در حالی که بزرگترین برداشت ناصحیح همین است. همه ما در ایامی نیاز داریم که با فرد متخصص حرف بزنیم. برای مثال به لحاظ جسمانی به پزشک معالج مراجعه میکنیم و در صورت نیاز با کمک دارو، امآرای، آزمایش و... بهبود مییابیم، اما وقتی جنبه روانی و ذهنیتی مطرح است بهتر است به مشاوره، روانشناس و روانپزشک مراجعه کنیم تا به کمک راهنمایی آنها به آرامش برسیم.
عدهای بر این باورند که برای بیماریهای اعصاب و روان، درمان قطعی وجود ندارد. آیا این باور درست است؟
به هیچوجه نمیتوانیم بر این مساله دست بگذاریم که ایجاد بیماریهای اعصاب و روان در کنترل انسان هاست. برای مثال ممکن است ترشح مادهای در بدن انسان ایجاد اشکال کرده باشد. از این رو روانپزشکان به این مساله میپردازند و با تجویز دارو سعی میکنند تعادل بیوشیمیایی که در بدن بیمار کاهش یافته را دوباره به وجود آورند. در نتیجه شرایط بیمار بهتر میشود. از سوی دیگر، بسیاری بیماران با پیشرفت علم پزشکی، تجویز دارو و مراقبتهای خاص اطرافیان زندگی عادی خود را دارند و دیگر بسیاری از بیماریها لاعلاج نیست؛ بنابراین باید این ذهنیت را برطرف کنیم که درمان قطعی برای بیماریهای اعصاب و روان وجود ندارد.
اطرافیان برخی بیماران روانی تا مدتی متوجه علت تغییرات بهوجودآمده در فرد بیمار نیستند و پس از آن نیز مراجعه به پزشک را عیب میدانند. در راستای انگزدایی از بیماریهای روحی باید چه اقدامی انجام داد؟
رسانهها در این زمینه نقش موثری دارند و میتوانند با فرهنگسازی دید افراد را برای مراجعه به روانشناس تغییر دهند. در واقع باید به جامعه القا شود که مراجعه به روانشناس و روانپزشک به معنای بیماری نیست، حتی امروزه در برخی فیلمها این موضوع عادی جلوه داده میشود، به گونهای که شخصیتهای معروف دنیا میگویند نیاز دارند که با یک روانشناس در تماس باشند. با توجه به اوضاعی که در دنیا وجود دارد، استرسهای فراوان مشکلاتی را برای افراد به وجود آورده است. در واقع استرس نه تنها روی جسم بلکه در ذهن ما نیز تاثیر میگذارد.
۲ - خنده باعث طولانی شدن عمر میشود.
۳ - خنده سن افراد را کمتر نشان میدهد.
۴ - خنده تعادل هورمونی ایجاد میکند.
۵ - خنده باعث افزایش هورمون_کورتیزول شده، ایمنی بدن را در برابر بیماریها زیاد میکند.
۶ - خنده هورمون_سوروتونین را افزایش داده و باعث احساس سرخوشی در انسان میشود.
۸ - خنده باعث شفاف شدن پوست صورت میشود.
۹ - خنده قدرت یادگیری را افزایش میدهد.
۱۰ - خنده از بیماریهای زخم معده و اثنی عشر جلوگیری میکند.
۱۱ - خنده در پیشگیری از سکتۀ قلبی و سکتۀ مغزی بسیار مؤثر است.
۱۲ – خنده چروک صورت را ازبین میبرد.
۱۳ - خنده باعث افزایش اندرفین مغز میشود و باعث احساس سرخوشی و شادی میشود.
۱۴ – خنده باعث رفع خستگی میشود.
۱۵ – خنده بهترین دارو برای درمان افسردگی است.
۱۶ - خنده با بازدم انجام میشود و این کار باعث خارج شدن ۲ co از خون میشود و احساس مطلوبی ایجاد میکند.
۱۷ - خنده نوعی تخلیۀ روانی بوده و تنشها و احساسات سرکوب شده را رها میکند.
فقط لحظهای به اطرافتون نگاه کنید شاید حتی چیزهای جدی هم خنده دار باشند.
دکتر بهاره بهرامی
اگر از اصلاح موهای زائد با تیغ و موم و موچین راضی نیستید، لیزر موهای زائد یک روش قابل قبول است. لیزر موهای زائد یک روش معمول در آمریکاست. در این روش اشعه نوری فولیکول مو را هدف قرار میدهد. رنگدانه داخل فولیکول نور را جذب میکند و مو را از بین میبرد.
در ادامه مطلب میتوانید پاسخ به سوالات رایج در این روش را مطالعه کنید.
فوائد لیزر موهای زائد
لیزرها برای رفع موهای زائد صورت، پا، زیر بغل، بازو، ساعد، کشاله ران و سایرقسمتهای بدن قابل استفاده است.
فواید لیزر مو شامل:
۱ - دقت بالا: لیزرها میتوانند بطور اختصاصی موهای ضخیم و تیره را بدون آسیب زدن به پوست هدف قرار دهند.
۲ - سرعت: هر پالس لیزر کسری از ثانیه سرعت دارد و همزمان میتواند موهای زیادی را از بین ببرد. سطحهای کوچک مانند پشت لب کمتر از یک دقیقه زمان لازم دارد و سطوح بزرگتر مانند کمر یا پا یک ساعت زمان میبرد.
۳ - قابل پیش بینی بودن: در بسیاری از بیماران بطور متوسط موها بعد از ۳ تا ۷ جلسه از بین میروند.
چگونه برای لیزر موهای زائد آماده شویم
لیزر موهای زائد فقط یک روش حذف مو نیست، بلکه یک متد پزشکی است که به آموزش نیاز دارد پس قبل از هر چیز از مدرک لیزر پزشک یا تکنیسین مربوطه اطمینان پیدا کنید.
باید شش هفته قبل از لیزر از برداشتن موهای خود با اپیلاسیون و الکترولیز خودداری کنید. چون هدف لیزر ریشه موها میباشد که با اپیلاسیون بطور موقت آنها را برداشته اید؛ و همچنین شش هفته قبل و بعد از لیزر نباید در معرض آفتاب قرار بگیرید، چون باعث میشود اثر لیزر کم شود و عوارض احتمالی را بالا ببرد.
در طی لیزر موهای زائد چه کارهایی انجام میشود
کمی قبل از لیزر، موهای ناحیه در حد چند میلیمتر بالاتر از پوست کوتاه خواهند شد (مثلا با تیغ اصلاح میشوند) ودستگاه لیزر با توجه به رنگ پوست، ضخامت، رنگ مو و محل آن تنظیم خواهد شد.
چگونه لیزر انجام میشود
در مقابل لیزر یا منبع نوری شما و تکنیسین مربوطه عینک محافظ استفاده خواهید کرد؛ و ژل خنک نیز روی پوست ناحیه زده میشود و همچنین سیستم خنک کننده دستگاه لیزر هم استفاده خواهد شد تا محافظت از لایههای پوست انجام شود و لیزر بطور مناسب به داخل پوست نفوذ کند.
در مرحله بعد تکنیسین پالس نوری را به پوست میتاباند و کمی برای بررسی اثرات آن صبر میکند تا بهترین تنظیمات انجام شود.
بعد از اتمام لیزر ممکن است نیاز به استفاده از کیسه یخ یا کرمهای ضد التهاب باشد و جلسه بعدی درمان بین ۴ تا ۶ هفته بعد خواهد بود. جلسات لیزر زمانی تمام میشود که موها دیگر رشد نکنند.
مراقبت بعد از لیزر و عوارض
طی دو روز بعد از لیزر پوست ناحیه را بررسی کنید. اگر دچار حالتی مثل آفتاب سوختگی شدید، استفاده از کمپرس سرد و مرطوب کننده به شما کمک میکند. اگر صورتتان تحت درمان بوده است روز بعد میتوانید آرایش کنید مگر اینکه دچار سوختگی و تاول شده باشید.
استفاده از ضد آفتاب باعث میشود تغییری در رنگ پوست رخ ندهد. موهای زائد طی ماه بعد ریزش خواهند داشت. ایجاد تاول بعد از لیزر بندرت اتفاق میافتد و بیشتر در افراد با پوستهای تیره رخ میدهد. سایر عوارض جانبی شامل ورم، قرمزی و اسکار (جای زخم) است که البته تغییرات رنگ پوست و ایجاد اسکار نادر است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، چه "داروهایی" را سحر و چه داروهایی را افطار بخوریم؟، نوزادان را در معرض باد مستقیم کولر قرار ندهید، تفاوتهای بین التهاب مفاصل، آرتروز و پوکی استخوان، بین افطار و شام فاصله نیندازید و ... از خواندنیهای بسته سلامت امروز است. جزئیات را در ادامه بخوانید ...
چه "داروهایی" را سحر و چه داروهایی را افطار بخوریم؟
وی ادامه داد: این اثر عمدتا با تغییرات شبانه روزی PH معده و تغییرات الگو و کیفیت وعده غذایی در ماه رمضان توجیه میشود. به عنوان مثال داروهایی مانند انالاپریل، پروپرانولول، نیفدیپین و دیگوگسین در صورتی که صبحها مصرف شوند، اثربخشی بهتری دارند. به همین دلیل مصرف این داروها در سحرهای ماه رمضان ارجح است. اما داروهایی مانند تئوفیلین، کورتیکواستروییدها، H۲ بلوکرها و دیلتیازم در بعد از ظهرها اثربخشی بهتری دارند و بهتر است بعد از افطاری مصرف شوند.
فاطمی در پاسخ به این پرسش که برنامه دارودرمانی بیمارانی که دو یا تعداد بیشتری دوز روزانه از دارو مصرف میکنند، در ماه رمضان چه تغییری میکند؟ اظهار داشت: به طور کلی توصیه میشود در صورت در دسترس بودن فرمولاسیونهای طولانی اثر، تعداد دوزها کاهش داده شده و دارو در فواصل طولانیتری مثلا یک بار در روز مصرف شود. به عنوان مثال مصرف قرص آهسته رهش تئوفیلین در یک دوز واحد و ترجیحا در پایان شب، میتواند در ماه رمضان چاره بهتری برای بیماران مبتلا به آسم باشد؛ یا جایگزینی با داروهایی که مصرف آنها تک دوز باشد. مثل جایگزین کردن دوز واحد روزانه ناپروکسن و یا پیروکسیکام به جای مصرف ۳ یا ۴ دوز داروی ایبوپروفن.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران اضافه کرد: بیمارانی که لازم است دو دوز دارو مصرف کنند، میتوانند نخستین دوز را هنگام باز کردن روزه و دوز دوم را قبل از آغاز روزه مصرف کنند.
وی افزود: بیماران باید توجه داشته باشند که در این حال زمانبندی دوزها و بازه زمانی بین دوزها، هر دو تغییر خواهند کرد. این تغییرات میتواند وضعیت غلظت دارو در خون و در نتیجه اثربخشی و تحمل آن را تحت تاثیر قرار دهد.
وی با اشاره به این موضوع که برخی داروها بهتر است قبل از غذا مصرف شوند، تصریح کرد: در صورتی که لازم است دارو با معده خالی مصرف شود، بهترین زمان مصرف دارو برای بیمار، یک ساعت قبل از سحری و یا دو ساعت بعد از افطاری است. مانند داروهایی نظیر Alendronate، Ampicillin، Astemizole، Bethanechol، Bisacodyl، Captopril، Etidronate، Lansoprazole، Levothyroxine، loratadine، Methotrexate، Mycophenolate، Omeprazole، Repaglinide، Rifampin، Sucralfate، Co-trimoxazole، Tetracycline
فاطمی در مورد داروهایی که بهتر است بعد یا به همراه غذا مصرف شوند نیز گفت: بعضی از این داروها عبارتند از: Allopurinol، Amoxicillin، Aspirin، Amiodarone، Baclofen، Bromocriptine، Carvedilol، Carbamazepine، Chloroquine، Cimetidine، Diclofenac، Doxycycline، Griseofulvin، Glibenclamide، Hydrocortisone، Indomethacin، Iron preparations، Itraconazole، Ketorolac، Lithium، Metronidazole، Misoprostol، Mebendazole، Naproxen، Nitrofurantoin، Niacin، Perphenazine، Pentoxifylline، Piroxicam، Prednisone، Procainamide، Spironolactone، Sulfasalazine، Ticlopidine، Tolmetin، Trazodone، Valproic acid
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران ادامه داد: در مصرف داروهایی که بعد غذا تجویز میشوند باید به این نکته توجه داشته باشیم که در صورت مصرف بعد از سحری احتمال بروز عوارض تحریک گوارشی نسبت به مصرف بعد از افطار بیشتر است. علاوه بر آن گرسنگی باعث القای آنزیمی و تغییر در فعالیت آنزیمها میشود به همین دلیل ممکن است در اثربخشی و عوارض دارو با مصرف بعد سحر و افطار تفاوتهایی را مشاهده کنیم.
فاطمی اضافه کرد: جدا از توصیههای کلی یاد شده که میتوانیم برای بیماران در داروخانه داشته باشیم، بهتر است برای بیمارانی که ممکن است تغییر برنامه مصرف دارو روی سلامت و کیفیت زندگی آنها تاثیر زیادی داشته باشد مانند بیماران صرعی، دیابتی و. تصمیم نهایی بر عهده پزشک معالج است.
این مهمان ناخوانده در فصل گرما به سراغ شما میآید
وی ادامه داد: از حال رفتن یا سنکوپ به علت افت ناگهانی در خون رسانی به مغز ایجاد شده که کاهش زودگذر سطح هوشیاری در فرد را به همراه دارد.
این پزشک عمومی علائمی همچون سرگیجه، سردرد، تاری دید و سیاهی رفتن چشم را از نشانههای کاهش سطح هوشیاری دانست و افزود: به دنبال این علائم فرد تعادل خود را از دست داده و دچار بیحالی میشود.
غفوری عنوان کرد: از حال رفتن ممکن است همراه با تعریق و احساس تهوع باشد. همچنین به دلیل نوعی مکانیسم جبرانی در بدن، بیشتر حجم خون به سمت ارگانهای حیاتی مانند مغز جریان پیدا کرده و در چنین حالتی این امکان وجود دارد که شخص دچار رنگپریدگی در چهره و سایر اندامها شود.
وی تاکید کرد: در فصل تابستان افراد بیشتر با کاهش سطح هوشیاری روبرو میشوند. زیرا در این فصل به دلیل بالا بودن دمای هوا و گرمازدگی، احتمال عفونتهای ویروسی از طریق اسهال و استفراغ افزایش پیدا کرده در نتیجه ممکن است سطح هوشیاری کاهش یابد.
این عضو انجمن گوارش و کبد ایران در خصوص راههای جلوگیری از سنکوپ تصریح کرد: در بسیاری از موارد با مصرف مایعات فراوان و برخی نوشیدنیهای سنتی همچون عرق کاسنی و رعایت نکات بهداشتی میتوان مانع از بروز سنکوپ و گرمازدگی در فصول گرم سال شد.
غفوری توصیه کرد: به منظور جلوگیری از بروز صدمات احتمالی همچون زمین خوردن در فردی که بر اثر گرمازدگی دچار سنکوپ شده باید وی را به حالت درازکش روی زمین بخوابانید. همچنین برای اینکه خفگی هنگام استفراغ پیش نیاید، باید سر بیمار را به یک سمت چرخانده و پس از به هوش آمدن، به آرامی وی را بلند کنید.
نوزادان را در معرض باد مستقیم کولر قرار ندهید
سلامت نیوز: دکتر عبدالرحیم عبدی توضیح داد: نوزادان به دلیل ضعیف و حساس بودن در این دوران نیاز به مراقبت بیشتری دارند و در فصل گرما نباید آنها را در معرض باد مستقیم کولر قرار داد.
وی افزود: قرار گرفتن نوزاد در معرض باد کولر موجب سرماخوردگی و ناراحتیهای تنفسی او خواهد شد. به همین دلیل باید سعی شود نوزاد در مکانی قرار گیرد که سرمای کولر تاثیر مستقیمی بر او نداشته باشد.
عبدی اظهار کرد: قرار گرفتن در معرض غیر مستقیم باد کولر هم در شرایطی برای نوزاد خطر آفرین نیست که دمای آن تنظیم شده باشد نه اینکه فضای خانه خیلی سرد شود.
به گفته این متخصص اطفال، نوزادان در این شرایط باید پوشش مناسب داشته و بدن آنها باید دارای گرمای متعادلی باشد، در غیر این صورت ممکن است نوزاد علاوه بر این که احساس سرما کند دچار «هیپوترمی» یا افت دمای بدن نیز شود.
این متخصص اطفال اظهار کرد: در بسیاری از مواقع نوزادانی را که در معرض هوای سرد قرار میگیرند به دلیل سرد شدن بدنشان با قرار گرفتن در معرض باد کولر، بعد از افت دمای بدن در بیمارستان بستری میشوند. این مساله ممکن است تبعات بدی را برای نوزاد به همراه داشته باشد، بنابراین خانوادهها باید دمای طبیعی بدن نوزاد را حفظ کنند، زیرا بدن نوزادان در این دوران به گرمای طبیعی نیاز دارد.
لکههای صورت را چگونه از بین ببریم؟
فرادید: بدن برای محافظت پوست از اشعه ماورای بنفش نور خورشید، رنگدانه ملانین را تولید میکند. یکی از عوارض نور خورشید ایجاد رنگدانه (ملانین) اضافی در پوست است که با گذشت زمان این رنگدانهها زیاد شده و لکههای کبدی را ایجاد میکند. این لکهها در پشت دست، ساعد، صورت، پا و شانهها ظاهر میشوند و تعدادشان به مرور زیاد میشود.
تاکنون انواع لوسیونها و کرمها برای از بین بردن این لکههای قهوهای رنگ به بازار عرضه شدهاند، اما علیرغم هزینهبر بودن، عوارض شیمیایی بعضا خطرناکی را نیز به دنبال دارند. از سوی دیگر ترکیبی کارآمد، ایمن و طبیعی وجود دارد که میتواند مشکل را حل کند.
ترکیب پیشنهادی یک متخصص پوست که ادعا میکند بر روی صدها نفر از بیمارانش جواب داده را در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد. برای این ترکیب به دو مورد نیاز دارید: سرکه سیب و آب پیاز. تنها کاری که باید انجام دهید این است که پیازها را در مخلوطکن ریخته تا آبشان را بگیرید. سپس سرکه سیب را نیز به آن اضافه کنید. در آخر نیز ترکیب به دست آمده را به کمک یک دستمال تمیز مستقیما بر روی لکههای قهوهای قرار دهید.
آب پیاز تازه به علت دارا بودن آنتی اکسیدان ضمن برطرف کردن انواع مشکلات پوستی، از آسیب دیدن پوست نیز جلو میکند. سرکه سیب نیز حاوی مقادیر فراوان اسید هیدروکسی است که سلولهای مرده پوست را نابود و سلامت پوست را تضمین میکند.
این کار را به مدت یک ماه تکرار کنید تا بهترین نتایج را کسب کنید. آثار این ترکیب طبیعی شما را شگفت زده خواهد کرد و لکههای کبدی (پیری) پس از هفت روز به تدریج ناپدید میشوند.
تفاوتهای بین التهاب مفاصل، آرتروز و پوکی استخوان
عصر ایران: آرتریت (التهاب مفاصل)، استئوآرتریت (آرتروز)، و استئوپروسیس (پوکی استخوان) موارد مشابهی نیستند. هر فردی که به این بیماریها مبتلا است، از این مساله آگاه است. با این وجود، اشتباه گرفتن آنها با یکدیگر برای دیگران میتواند آسان باشد.
به گزارش "استپ تو هلث"، التهاب مفاصل، آرتروز و پوکی استخوان شرایط پزشکی رایجی در دنیای امروز هستند. یکی از تشابهاتشان این است که زنان نسبت به مردان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آنها قرار دارند.
این سه بیماری ماهیتی مزمن دارند، نمونه هایی انحطاطی محسوب میشوند و در حال حاضر، درمان موثری برای آنها وجود ندارد. با این وجود، داروهایی وجود دارند که میتوانند نشانههای التهاب مفاصل، آرتروز و پوکی استخوان را بهبود ببخشند. افزون بر این، درمان هایی برای کمک به کاهش التهاب، بی حسی، یا درد در دسترس هستند.
در ادامه با تفاوت بین التهاب مفاصل، آرتروز و پوکی استخوان بیشتر آشنا میشویم.
آرتروز
در میان بیماریهای روماتیسمی، آرتروز شایعترین نمونه محسوب میشود. این بیماری در نتیجه انحطاط غضروف شکل میگیرد.
غضروف بافتی است که انتهای استخوانهای انسان را پوشش میدهد. غضروف قابلیت حرکت را در اختیار استخوانها قرار میدهد، بدون این که آنها با یکدیگر تماسی داشته باشند. با این وجود، درد ناشی از آرتروز به طور معمول زمانی که فرد دراز کشیده یا در حالت استراحت قرار دارد، کاهش مییابد.
هنگامی که غضروف قدرت یا کیفیت خود را از دست میدهد، این میتواند موجب اصطکاک، درد، و التهاب شود. آرتروز در کفل ها، زانوها و قوزک پا (هر مکانی که پشتیبان وزن بدن است) بسیار شایع است.
متاسفانه درمانی برای این شرایط وجود ندارد. در شرایطی که میتوانید آهنگ پیشرفت بیماری را کند کنید، اما امکان توقف کامل آن وجود ندارد.
اگر به آرتروز مبتلا نیستید و قصد پیشگیری از آن را دارید، انجام ورزشهای سبک و اجتناب از چاقی ایده خوبی محسوب میشود. همچنین، شما باید یک رژیم غذایی متعادل که سرشار از ویتامین C. است را مصرف کنید، زیرا این ماده مغذی به تولید کلاژن کمک میکند.
با این وجود، اگر به آرتروز نیز مبتلا شده اید، باید از دریافت ویتامین C. یا مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر، منیزیم، سیلیکون و گوگرد به میزان کافی اطمینان حاصل کنید.
التهاب مفاصل
باور داشته باشید یا خیر، التهاب مفاصل در طول سالها توسعه نمییابد. افزون بر این، التهاب مفاصل بیماری نیست که تنها در زمان پیری شما را تحت تاثیر قرار دهد. اگرچه انواع مختلفی از التهاب مفاصل وجود دارند، اما این بیماری میتواند در کودکان و افرادی که یک سبک زندگی فعال دارند، ورزشکاران، و افرادی که فعالیتهای شدید و طاقت فرسا را سر کار خود انجام میدهند نیز شکل بگیرد.
التهاب مفاصل میتواند از موارد مختلفی سرچشمه بگیرد:
سیستم ایمنی: سیستم ایمنی بدن شما ممکن است به غشا سینوویال (لایهای از بافت که مرز درون مفاصل را مشخص میکند) حمله کند.
ریشههای پس از سانحه: این زمانی رخ میدهد که فرد یک تصادف را تجربه کرده یا حرکات تکراری (به عنوان مثال، کار با صفحه کلید رایانه) را انجام میدهد.
همچنین، شکل گیری بلورهایی از اسید اوریک میتواند به التهاب مفاصل منجر شود.
التهاب مفاصل با درد شدید و پایدار همراه است. در شرایطی که افراد مبتلا به آرتروز هنگام استراحت درد ندارند، التهاب مفاصل دارای درد مداوم است.
برای پیشگیری از التهاب مفاصل، یک رژیم غذایی سرشار از کلسیم، اسیدهای چرب امگا- ۳ و اسیدهای چرب امگا- ۶ را دنبال کنید. افزون بر این، فعالیت جسمانی متوسط داشته باشید. همچنین، زمانی را در خارج از خانه و قرار گرفتن در معرض نور خورشید به منظور تولید ویتامین D. در بدن اختصاص دهید.
پوکی استخوان
پوکی استخوان یک بیماری سیستمیک، مزمن، و ناتوان کننده است که استخوانها را تحت تاثیر قرار میدهد. بسیاری از افراد مبتلا به پوکی استخوان تا زمانی که با یک شکستگی ناگهانی استخوان بدون دلیلی مشخص یا یک رویداد ساده مواجه نمیشوند، از ابتلا به بیماری آگاهی ندارند.
بافتهای استخوانی به طور مداوم تجدید میشوند و ساختارهای جدید را شکل میدهند و بافت قدیمی از بین میرود. با این وجود، گاه گاهی و اغلب طی دوران یائسگی، این تعادل به هم میریزد. شکل گیری بافت جدید که قوی است، متوقف میشود. با گذشت زمان، فرد با کاهش تراکم استخوانی خود مواجه میشود، که خطر شکستگی استخوان را افزایش میدهد.
ابتلا به پوکی استخوان موجب میشود تا استخوان ها، به ویژه در اطراف مچ دست، کفل و مهره ها، متخلخلتر شوند.
برای درمان این بیماری، مکملهای غذایی که سرشار از کلسیم و ویتامین C. هستند، مورد استفاده قرار میگیرند. در صورت توصیه پزشک، بیس فسفوناتها برای نفوذ کلسیم به بافت استخوانی و کمک به بازسازی آن بسیار مفید هستند.
طی سالهای اخیر نیز داروهایی روانه بازار شده اند که از آنتی بادیهای مونوکلونال تهیه شده اند. این داروها به طور قابل توجهی میتوانند کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پوکی استخوان را بهبود ببخشند.
بین افطار و شام فاصله نیندازید
باشگاه خبرنگاران پویا: ماه مبارک رمضان و روزه تمرینی است برای نه گفتن به خواهشهای نفسانی و این نه گفتن باید هم در برابر گناهان باشد و هم در مقابل تمایلات غریزی، چون پرخوری، پرنوشی، پرخوابی و...، اما متأسفانه در عمل برای خیلی از ما اتفاقهای دیگری میافتد و در ماه مبارک، بیشتر میخوریم، بیشتر مینوشیم، بیشتر میخوابیم و اصول تغذیه را رعایت نمیکنیم، در نتیجه بعضاً در پایان این ماه بیمارتر میشویم.
به همین دلیل نکات ذیل از منظر طب ایرانی ــ اسلامی بهزبانی ساده و در پاسخ به سؤالات عمدهای که به ذهن روزهداران خطور میکند، بهرشته تحریر درآمده است.
شما ممکن است بین این نکات و مطالبی که در رسانهها میبینید یا میشنوید تعارضهایی بیابید که طبیعی است، زیرا همانطور که بیان شد، این مطالب مستند به منابع طب ایرانی ــ اسلامی است لذا نباید انتظار داشت که کاملاً با طب و تغذیه غربی انطباق داشته باشد.
برای حفظ سلامت خود در تمام طول سال خصوصاً ماه رمضان اصول ذیل را رعایت کنید؛ این متن تلخیص و ویرایششده متنی است که بههمت آقای دکتر ایلخانی متخصص طب سنتی تهیه شده است:
۱) از گرسنگی و تشنگی واهمه نداشته باشید
یکی از فوائد مهم روزهداری پاکسازی بدن از مواد مضری است که موجب بیماری میشود؛ شاید به همین دلیل است که امیر مؤمنان علی (ع) میفرمایند: «گرسنگی مفیدترین داروهاست» و اینکه فرمود: هاند «گرسنگی و بیماری یکجا جمع نمیشوند».
اما نکته مهم این است که روزه وقتی موجب سلامتی میشود که در مصرف غذا و آب زیادهروی نشود؛ اگر اصول صحیح تغذیه رعایت شود، باید وزن ما در پایان ماه مبارک رمضان حداقل چند کیلو کاهش یابد در حالی که متأسفانه در عمل چیز دیگری را شاهد هستیم.
عده زیادی از روزهداران بهدلیل ترس و واهمهای که از گرسنگی و تشنگی دارند در فاصله افطار تا سحر پرخوری کرده و در پایان ماه رمضان اضافهوزن پیدا میکنند! بنابراین باید در قدم اول، این ذهنیت را اصلاح کرد که چند ساعت گرسنگی و تشنگی برای بدن بد است.
۲) متنوع، ولی در هر وعده ساده غذا بخوریم
در اینکه بدن نیاز به مواد غذایی متنوع دارد شکی نیست، ولی نباید همه انواع غذاها را همزمان مصرف کرد؛ برخی غذاها زودهضم هستند (مثل سوپ یا زرده تخممرغ) و برخی دیرهضماند مثل هلیم، کلهپاچه، آبگوشت و برخی غذاها مثل ماست با گوشت ناسازگارند؛ خوردن انواع مواد غذایی در یک وعده موجب سوءهاضمه و آسیب دیدن معده میشود پس تنوع غذایی را در وعدههای مختلف اجرا کنید نه در یک وعده.
۳) بین افطار و شام فاصله نیندازید
برخی بر حسب عادت اول افطار کرده و ساعتی بعد شام میخورند؛ با توجه به فاصله کوتاه بین افطار و سحر، جدا خوردن افطار و شام هم باعث پرخوری و هم موجب سوءهاضمه میشود.
۴) با معده پر از غذا نخوابید
یکی دیگر از عواقب فاصله ایجاد کردن بین افطار و شام، دیر وقت خوردن شام و در نتیجه خوابیدن با معده پر است که عوارض زیادی دارد و چنین است در مورد افرادی که بعد از سحری میخوابند بنابراین ترجیحاً از سحر تا طلوع آفتاب (بینالطلوعین) نیز نباید خوابید.
۵) نوشیدن مایعات
ــ موقع افطار فقط در حد رفع نسبی عطش آب بنوشید و از نوشیدن حجم زیاد مایعات که موجب نفخ و سوءهاضمه میشود، بپرهیزید.
ــ آب یخ خوردن موقع افطار بسیار مضر است.
ــ آب یخ برای کبد بسیار مضر است و عطش را بیشتر میکند.
ــ آب را با حجم کم و بهتدریج بهصورت جرعه جرعه بنوشید.
ــ آب و سایر نوشیدنیهای مورد نیاز بدن را یک ساعت بعد از خوردن افطار میل کنید در این فاصله آب مورد نیاز بدن توسط سوپ و آش و حتی همان نان و برنجی که خورده میشود، تأمین میشود و جای نگرانی نیست.
ــ در وعده سحر نیز مایعات مورد نیاز بدن را نیم تا یک ساعت قبل از غذا مصرف کنید و بعد از خوردن سحری آب و چای نخورید.
ــ افراد مسن، نوشیدنیشان ترجیحاً گرم باشد (آب جوش، آب عسل، چای کمرنگ ایرانی)، ولی جوانانی که گرممزاج هستند و عطش زیادی دارند، مایعات خنک (نهیخ) میل کنند خصوصاً نوشیدنیهایی که عطش آنها را کم میکند (خاکشیر و آبلیمو، سکنجبین، عرق کاسنی و شاهتره).
۶) وعده سحری
ــ شام جای سحری را نمیگیرد؛ سحری را حتماً میل کنید اگرچه چند لقمه باشد؛ نخوردن سحری باعث تحلیل قوا در طول روز میشود.
ــ در سحر از اغذیه تند، شور و شیرین بپرهیزید همچنین غذاهایی مثل ماهی یا کباب یا سیر و پیاز زیاد نخورید تا دچار عطش نشوید.
ــ در وعده سحر بیشتر نان مصرف شود نه برنج، زیرا انرژی بیشتری ایجاد میکند.
۷) میوهخوردن
ــ زمان صحیح میوه خوردن بعد از هضم غذاست لذا از خوردن بلافاصله میوه بعد از افطار و سحر بپرهیزید.
ــ خوردن آب بعد از میوه مضر و باعث سوءهاضمه و فساد غذا است.
ــ از خوردن همزمان چند نوع میوه پرهیز کنید که مضر است، زیرا برخی میوهها طبیعت گرم (خربزه، انبه، موز، انجیر و انگور) و برخی طبیعت سرد (هندوانه، خیار، آلبالو، کیوی) دارند، همچنین برخی زودهضم (خربزه) و برخی دیگر دیرهضم (موز و هلو) هستند.
ــ با توجه به اینکه گفته شد مایعات مورد نیاز بدن را یک ساعت بعد از افطار میل کنید و میوه را همراه با مایعات نخورید، زمان مناسب برای خوردن میوه قبل از خواب یا یک ساعت قبل از سحری خوردن است.
۸) غذاهای ناسازگار را همزمان نخورید
برخی مواد غذایی وقتی همزمان با برخی غذاهای دیگر خورده شوند، ضرر میرسانند مثل خوردن ماست همراه گوشت یا پنیر یا ترشی یا باقلا، خوردن تخممرغ همراه با ماهی، خوردن شیر همراه با ماهی و مرغ یا ترشی یا خربزه؛ بهعنوان مثال اگر شام مرغ یا ماهی است، افطار را با شیر باز نکنید یا شیربرنج نخورید.
۹) پیشگیری از یبوست
بهدلیل کمآبی بدن در ایام روزهداری، یبوست شایع میشود؛ افرادی که مبتلا به یبوست میشوند:
ــ از خوردن چای پررنگ، غذاهای خشک و قابض مثل برنج، قهوه، رب انار، سماق، موز و نان بدون سبوس بپرهیزند.
ــ ابتدای افطار و ۲۰ دقیقه قبل از سحری یک لیوان آب جوش با عسل بخورند.
ــ دو قاشق غذاخوری خاکشیر را با آب گرم مخلوط و در فاصله افطار تا سحر بخورند.
۱۰) چند تذکر تغذیهای
ــ زیادهروی در مصرف چای و لبنیات موجب سنگ کلیه میشود.
ــ در مصرف زولبیا و بامیه زیادهروی نشود.
ــ مصرف سه وعده غذا در شبانهروز برای سلامت جسم و جان مضر است و دو وعده برای افراد سالم که فعالیت بدنی سنگین ندارند کافیست لذا بهتر است خوردن ناهار ترک شود و بهترین زمان ترک این عادت انتهای ماه رمضان است که یک ماه ناهار نخوردهایم.
در انتها، مجدداً تأکید میشود که در روزههای طولانی و در فصل گرما، گرسنگی و تشنگی ناگزیر است لیکن افراد سالم که اجازه روزه گرفتن دارند نباید واهمه داشته و به پرخوری و بدخوراکی پرداخته و سلامت خود را به خطر بیندازند.
از پروردگار متعال میخواهیم فرمایش پیامبر مکرم اسلام (ص) را که فرمود:: «صوموا تصحّوا» «روزه بگیرید تا سالم بمانید» در مورد همه ما محقق گرداند.
روزنامه آرمان: بهروز بیرشک، روانشناس، درباره انگ زدایی از بیماریهای روحی، میگوید: هنوز بسیاری افراد وقتی بحث مراجعه به روانشناس و مشاوره به میان میآید گارد میگیرند، حتی اگر مراجعه هم داشته باشند معمولا دوست ندارند این مساله را مطرح کنند. برای اینکه هنوز این ذهنیت وجود دارد که افراد دیوانه به روانشناس و روانپزشک مراجعه میکنند، در حالی که بزرگترین برداشت ناصحیح همین است. در واقع همین چیزها باعث شده که افراد دچار ترس شوند و به روانشناس و روانپزشک مراجعه نکنند.
بیشتر مردم از اینکه فردی به روانشناس مراجعه کند متاسف میشوند و پیش خود میگویند حتما مشکل روحی و روانی داشته که به روانشناس مراجعه کرده است. به نظر شما دلیل عدم کارایی روانشناسی و مراجعه نکردن بعضی از افراد به روانشناس چیست؟
یکی از مشکلات و معضلاتی که در بحث سلامت روان جامعه مطرح میشود، مساله انگ و برچسب بیماریهای روانی روی افراد است. شاید در مورد بیماریهای جسمانی به این شدت مساله انگ زدن وجود نداشته باشد، آن هم برای اینکه مردم آن را به عنوان مشکل جسمانی میدانند، اما وقتی مساله به روان و ویژگیهای شخصیت افراد برمیگردد میتواند بار منفی داشته باشد. بهطور کلی اگر بخواهم بگویم انگ چیست؛ در واقع یک نوع ویژگی منفی و نامطلوب است که میتواند در فردی وجود داشته باشد، به نحوی که او را از دیگران متفاوت و متمایز میکند. البته این انگ میتواند بار منفی شدیدتری هم داشته باشد که گاهی خطرناک است، یعنی به فرد کلماتی مانند جانی و دیوانه اطلاق شود. از سوی دیگر، بحث انگ را در زمینههای مختلف داریم. گاهی برخی معایب ظاهری، معلولیت ها، نواقص و مشکلات شخصیتی و اختلالات روانی برچسب میخورند.
اگر توجه کنید حتی مسائل قومی و نژادی هم با انگ زدن مواجه هستند. از این رو این مساله ریشه بسیار قدیمی دارد و ناشی از این است که ما اطلاعات و آگاهی بسیار کمی نسبت به مسائل اعصاب و روان و خصوصیات شخصیتی افراد داریم. همچنین در گذشتههای دور برخی بیماریهای روانی شناخته شده نبودند و زمانی که فرد در حالت شدید مشکل روانی قرار میگرفت دیگران فکر میکردند که او دیوانه و مجنون است و نمیتواند در جامعه با دیگران زندگی کند. این چنین بود که به مراکز مخصوص مانند دارالمجانین منتقل میشد، اما امروزه دید و آگاهی مردم تغییر کرده و علم پزشکی هم به پیشرفت رسیده است.
از سوی دیگر، همه افراد نسبت به مشکلاتی که برایشان ایجاد میشود احساس متفاوتی دارند. ممکن است برخی مدتی سر حال نباشند، کناره گیری کنند، حساس شوند، گریه کنند، انگیزه خود را از دست بدهند و...، تمام این موارد میتواند علل مختلفی داشته باشد. از دو سه دهه قبل سازمان جهانی بهداشت سلامت روانی افراد را مطرح کرد، یعنی دید جامع و کاملتری را در نظر گرفت که انسان جنبه فیزیکی، اجتماعی و روانی دارد، به گونهای که اکنون جنبه روانی برای اینکه ما بتوانیم از انسانها شناخت بهتری داشته باشیم بسیار کمککننده است. البته ما هم نسبت به سابق در این زمینه پیشرفت داشته ایم، ولی هنوز به آن حدی که لازم است دست نیافتهایم.
هنوز بسیاری افراد وقتی بحث مراجعه به روانشناس و مشاوره به میان میآید گارد میگیرند، حتی اگر مراجعه هم داشته باشند معمولا دوست ندارند این مساله را مطرح کنند، برای اینکه هنوز این ذهنیت وجود دارد که افراد دیوانه به روانشناس و روانپزشک مراجعه میکنند، در حالی که بزرگترین برداشت ناصحیح همین است. همه ما در ایامی نیاز داریم که با فرد متخصص حرف بزنیم. برای مثال به لحاظ جسمانی به پزشک معالج مراجعه میکنیم و در صورت نیاز با کمک دارو، امآرای، آزمایش و... بهبود مییابیم، اما وقتی جنبه روانی و ذهنیتی مطرح است بهتر است به مشاوره، روانشناس و روانپزشک مراجعه کنیم تا به کمک راهنمایی آنها به آرامش برسیم.
عدهای بر این باورند که برای بیماریهای اعصاب و روان، درمان قطعی وجود ندارد. آیا این باور درست است؟
به هیچوجه نمیتوانیم بر این مساله دست بگذاریم که ایجاد بیماریهای اعصاب و روان در کنترل انسان هاست. برای مثال ممکن است ترشح مادهای در بدن انسان ایجاد اشکال کرده باشد. از این رو روانپزشکان به این مساله میپردازند و با تجویز دارو سعی میکنند تعادل بیوشیمیایی که در بدن بیمار کاهش یافته را دوباره به وجود آورند. در نتیجه شرایط بیمار بهتر میشود. از سوی دیگر، بسیاری بیماران با پیشرفت علم پزشکی، تجویز دارو و مراقبتهای خاص اطرافیان زندگی عادی خود را دارند و دیگر بسیاری از بیماریها لاعلاج نیست؛ بنابراین باید این ذهنیت را برطرف کنیم که درمان قطعی برای بیماریهای اعصاب و روان وجود ندارد.
اطرافیان برخی بیماران روانی تا مدتی متوجه علت تغییرات بهوجودآمده در فرد بیمار نیستند و پس از آن نیز مراجعه به پزشک را عیب میدانند. در راستای انگزدایی از بیماریهای روحی باید چه اقدامی انجام داد؟
رسانهها در این زمینه نقش موثری دارند و میتوانند با فرهنگسازی دید افراد را برای مراجعه به روانشناس تغییر دهند. در واقع باید به جامعه القا شود که مراجعه به روانشناس و روانپزشک به معنای بیماری نیست، حتی امروزه در برخی فیلمها این موضوع عادی جلوه داده میشود، به گونهای که شخصیتهای معروف دنیا میگویند نیاز دارند که با یک روانشناس در تماس باشند. با توجه به اوضاعی که در دنیا وجود دارد، استرسهای فراوان مشکلاتی را برای افراد به وجود آورده است. در واقع استرس نه تنها روی جسم بلکه در ذهن ما نیز تاثیر میگذارد.
بر همین اساس برای اینکه با انواع آسیبهای روانی کنار بیاییم و آنها را به تعدیل برسانیم نیاز است که با کمک گرفتن از متخصص استرس خود را کاهش دهیم؛ بنابراین رسانهها در این مساله بسیار تاثیرگذار هستند. البته تاکنون اقداماتی را انجام داده اند، اما هنوز کمرنگ است. برای مثال در گذشته انگ بیماری روانی حتی در فیلمها هم وجود داشت، یعنی این افراد را به شکلی نشان میدادند که کارهای عجیب و غریب انجام داده و دیگران آنها را مسخره میکنند. در واقع همین چیزها باعث شده که افراد دچار ترس شوند و به روانشناس و روانپزشک مراجعه نکنند. از این رو باید ذهنیتها را تعدیل کنیم. همه در انگ زدایی نقش دارند، حتی به خانوادهها توصیه میکنم کلمه دیوانه را به راحتی به کار نبرند. بنده مراجعان بسیار جوانی دارم که میگویند والدینمان به ما میگویند که تو دیوانه ای، حتی در زوجهای جوان هم این مساله دیده میشود، در حالی که از آنها انتظار میرود با داشتن تحصیلات عالی به همدیگر برچسب نزنند، چرا که بارها دیدهام در مراجعه به بنده گفته اند که همسرم دیوانه است. او باید به روانشناس مراجعه کند. همین مساله برای افراد بار منفی دارد و بین آنها فاصله ایجاد میکند.
آیا میدانید با خندیدن ساده چه چیزی را بدست میآورید؟
۱ - خنده فشار_خون را کم میکند.
۱ - خنده فشار_خون را کم میکند.
۲ - خنده باعث طولانی شدن عمر میشود.
۳ - خنده سن افراد را کمتر نشان میدهد.
۴ - خنده تعادل هورمونی ایجاد میکند.
۵ - خنده باعث افزایش هورمون_کورتیزول شده، ایمنی بدن را در برابر بیماریها زیاد میکند.
۶ - خنده هورمون_سوروتونین را افزایش داده و باعث احساس سرخوشی در انسان میشود.
.
۷ - خنده تعداد ضربان قلب را تنظیم میکند.
۷ - خنده تعداد ضربان قلب را تنظیم میکند.
۸ - خنده باعث شفاف شدن پوست صورت میشود.
۹ - خنده قدرت یادگیری را افزایش میدهد.
۱۰ - خنده از بیماریهای زخم معده و اثنی عشر جلوگیری میکند.
۱۱ - خنده در پیشگیری از سکتۀ قلبی و سکتۀ مغزی بسیار مؤثر است.
۱۲ – خنده چروک صورت را ازبین میبرد.
۱۳ - خنده باعث افزایش اندرفین مغز میشود و باعث احساس سرخوشی و شادی میشود.
۱۴ – خنده باعث رفع خستگی میشود.
۱۵ – خنده بهترین دارو برای درمان افسردگی است.
۱۶ - خنده با بازدم انجام میشود و این کار باعث خارج شدن ۲ co از خون میشود و احساس مطلوبی ایجاد میکند.
۱۷ - خنده نوعی تخلیۀ روانی بوده و تنشها و احساسات سرکوب شده را رها میکند.
فقط لحظهای به اطرافتون نگاه کنید شاید حتی چیزهای جدی هم خنده دار باشند.
همه چیز درباره لیزر رفع مو
دکتر بهاره بهرامی
اگر از اصلاح موهای زائد با تیغ و موم و موچین راضی نیستید، لیزر موهای زائد یک روش قابل قبول است. لیزر موهای زائد یک روش معمول در آمریکاست. در این روش اشعه نوری فولیکول مو را هدف قرار میدهد. رنگدانه داخل فولیکول نور را جذب میکند و مو را از بین میبرد.
در ادامه مطلب میتوانید پاسخ به سوالات رایج در این روش را مطالعه کنید.
فوائد لیزر موهای زائد
لیزرها برای رفع موهای زائد صورت، پا، زیر بغل، بازو، ساعد، کشاله ران و سایرقسمتهای بدن قابل استفاده است.
فواید لیزر مو شامل:
۱ - دقت بالا: لیزرها میتوانند بطور اختصاصی موهای ضخیم و تیره را بدون آسیب زدن به پوست هدف قرار دهند.
۲ - سرعت: هر پالس لیزر کسری از ثانیه سرعت دارد و همزمان میتواند موهای زیادی را از بین ببرد. سطحهای کوچک مانند پشت لب کمتر از یک دقیقه زمان لازم دارد و سطوح بزرگتر مانند کمر یا پا یک ساعت زمان میبرد.
۳ - قابل پیش بینی بودن: در بسیاری از بیماران بطور متوسط موها بعد از ۳ تا ۷ جلسه از بین میروند.
چگونه برای لیزر موهای زائد آماده شویم
لیزر موهای زائد فقط یک روش حذف مو نیست، بلکه یک متد پزشکی است که به آموزش نیاز دارد پس قبل از هر چیز از مدرک لیزر پزشک یا تکنیسین مربوطه اطمینان پیدا کنید.
باید شش هفته قبل از لیزر از برداشتن موهای خود با اپیلاسیون و الکترولیز خودداری کنید. چون هدف لیزر ریشه موها میباشد که با اپیلاسیون بطور موقت آنها را برداشته اید؛ و همچنین شش هفته قبل و بعد از لیزر نباید در معرض آفتاب قرار بگیرید، چون باعث میشود اثر لیزر کم شود و عوارض احتمالی را بالا ببرد.
در طی لیزر موهای زائد چه کارهایی انجام میشود
کمی قبل از لیزر، موهای ناحیه در حد چند میلیمتر بالاتر از پوست کوتاه خواهند شد (مثلا با تیغ اصلاح میشوند) ودستگاه لیزر با توجه به رنگ پوست، ضخامت، رنگ مو و محل آن تنظیم خواهد شد.
چگونه لیزر انجام میشود
در مقابل لیزر یا منبع نوری شما و تکنیسین مربوطه عینک محافظ استفاده خواهید کرد؛ و ژل خنک نیز روی پوست ناحیه زده میشود و همچنین سیستم خنک کننده دستگاه لیزر هم استفاده خواهد شد تا محافظت از لایههای پوست انجام شود و لیزر بطور مناسب به داخل پوست نفوذ کند.
در مرحله بعد تکنیسین پالس نوری را به پوست میتاباند و کمی برای بررسی اثرات آن صبر میکند تا بهترین تنظیمات انجام شود.
بعد از اتمام لیزر ممکن است نیاز به استفاده از کیسه یخ یا کرمهای ضد التهاب باشد و جلسه بعدی درمان بین ۴ تا ۶ هفته بعد خواهد بود. جلسات لیزر زمانی تمام میشود که موها دیگر رشد نکنند.
مراقبت بعد از لیزر و عوارض
طی دو روز بعد از لیزر پوست ناحیه را بررسی کنید. اگر دچار حالتی مثل آفتاب سوختگی شدید، استفاده از کمپرس سرد و مرطوب کننده به شما کمک میکند. اگر صورتتان تحت درمان بوده است روز بعد میتوانید آرایش کنید مگر اینکه دچار سوختگی و تاول شده باشید.
استفاده از ضد آفتاب باعث میشود تغییری در رنگ پوست رخ ندهد. موهای زائد طی ماه بعد ریزش خواهند داشت. ایجاد تاول بعد از لیزر بندرت اتفاق میافتد و بیشتر در افراد با پوستهای تیره رخ میدهد. سایر عوارض جانبی شامل ورم، قرمزی و اسکار (جای زخم) است که البته تغییرات رنگ پوست و ایجاد اسکار نادر است.
طی دو روز بعد از لیزر پوست ناحیه را بررسی کنید. اگر دچار حالتی مثل آفتاب سوختگی شدید، استفاده از کمپرس سرد و مرطوب کننده به شما کمک میکند. اگر صورتتان تحت درمان بوده است روز بعد میتوانید آرایش کنید مگر اینکه دچار سوختگی و تاول شده باشید.
استفاده از ضد آفتاب باعث میشود تغییری در رنگ پوست رخ ندهد. موهای زائد طی ماه بعد ریزش خواهند داشت. ایجاد تاول بعد از لیزر بندرت اتفاق میافتد و بیشتر در افراد با پوستهای تیره رخ میدهد. سایر عوارض جانبی شامل ورم، قرمزی و اسکار (جای زخم) است که البته تغییرات رنگ پوست و ایجاد اسکار نادر است.
استفاده از ضد آفتاب باعث میشود تغییری در رنگ پوست رخ ندهد. موهای زائد طی ماه بعد ریزش خواهند داشت. ایجاد تاول بعد از لیزر بندرت اتفاق میافتد و بیشتر در افراد با پوستهای تیره رخ میدهد. سایر عوارض جانبی شامل ورم، قرمزی و اسکار (جای زخم) است که البته تغییرات رنگ پوست و ایجاد اسکار نادر است.
انتهای پیام/
:
انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به
معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای
منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *