هشدار دامپزشکی به کشتارگاههای سنتی در مورد تب کریمه کنگو/ مردم از ذبح دام در منزل خودداری کنند
معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی با تایید فوت ۳ نفر در پی بیماری تب کریمه کنگو گفت: افراد برای ذبح دام از کشتارگاههای مجاز استفاده کنند.
کریم امیری در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد درخصوص وضعیت کشتارگاههای کشور درپی انتشار بیماری تب کریمه کنگو اظهار کرد: بیشتر کشتارگاههای کشور صنعتی شده و از جهت کنترل شیوع بیماری به تجهیزات پیشسرد کن مجهز هستند و هشدار ما به کشتارگاههای سنتی است که حتما از پیش سرد کن برای جلوگیری از شیوع بیماری استفاده کنند.
وی افزود: بیشترین نگرانی در شیوع تب کریمه کنگو مربوط به افرادی است که ذبح دامها را در منازل یا دامداریها انجام میدهند و به هشدارهای بهداشتی توجه نمیکنند.
معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی با بیان اینکه مردم در صورت نیاز، ذبح دام را در مراکز مجاز انجام دهند خاطرنشان کرد: در مناسبتهای خاص به ویژه در عید قربان مردم باید دام را از مراکز مجاز خریداری و در کشتارگاهها ذبح کنند و پس از گذشت ۲۴ ساعت از زمان ذبح از گوشت استفاده کنند.
امیری در خصوص عملکرد سازمان دامپزشکی در راستای جلوگیری از شیوع این بیماری اظهار کرد: باتوجه به اینکه بیماری در مراحل اولیه هیچ علائمی ندارد، اقدامی که از سوی سازمان دامپزشکی انجام میگیرد عملیات سمپاشی بدن و جایگاه دام صرفاً به منظور حذف ناقلین عامل بیماری در کانونهای گزارش شده است.
وی افزود: در حال حاضر سم مورد نیاز را دراختیار استانها قرار داده ایم و بیشتر آنها در حالت آماده باش به سر میبرند و استانهایی که بیماری در آنها گزارش شده شامل اصفهان، هرمزگان، کرمانشاه، سیستان بلوچستان و خراسان رضوی میشود.
معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی در ادامه تعداد تلفات بیماری تب کریمه کنگو را ۳ نفر اعلام کرد و افزود: تا روز گذشته مرگ ۲ نفر تایید بود و امروز مرگ شهروند اصفهانی باتوجه به آزمایشات انجام شده تایید شده است.
امیری در انتها گفت: تلفات در ۳ استان اصفهان، بندرعباس و کرمانشاه تایید شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *