احداث کمربند سبز در ضلع شمالی کرج با هدف کاهش حاشیه نشینی
جوهری معاون اجتماعی دادگستری البرز با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای کاهش حاشیه نشینی در این استان گفت: احداث کمربند سبز در ضلع شمالی کرج در دستور کار قرار گرفته و بخش عظیمی از این اراضی، درخت کاری شده است.
خبرگزاری میزان -
مهدی جوهری معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی به اقدامات انجام شده این معاونت در راستای مبارزه و کاهش حاشیه نشینی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با برنامه ریزیهای انجام شده نتایج و دستاوردهای مفیدی در این خصوص به دست آمده است.
وی گفت: در این راستا مناطقی از شهر کرج که مستعد شکل گیری منطقه جدید حاشیه نشین یا گسترش مناطق موجود است احصاء و اولویت بندی شد. همچنین اراضی حاشیه کمربندی شمالی در حال احداث کرج (ادامه اتوبان شهید همت) بعنوان اولویت استان البرز در این خصوص برگزیده شد.
این مقام قضایی بیان کرد: پس از بازدیدهای میدانی، نقشههای این اراضی تهیه و مالکین پلاکهای دولتی و مستثنیات مشخص و نقشهها کدگذاری شد. همچنین پس از بررسیهای به عمل آمده، اختلافات بین دستگاههای دولتی با اراضی کشاورزی مربوط به اصلاحات اراضی و تداخلات با اراضی ملی کشف و مقرر شد موضوع در شورای اصلاحات اراضی طرح و حداکثر تا پایان سال تعیین تکلیف شود.
جوهری ادامه داد: احداث کمربند سبز در ضلع شمالی کرج در دستور کار قرار گرفت و بخش عظیمی از این اراضی، درخت کاری شده و مقرر شد تا اتمام مسیر اتوبان شهرداری نسبت به اخذ و درخت کاری این اراضی بصورت قطعات صد هکتاری از راه و شهرسازی اقدام کند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز تصریح کرد: تعدادی از اراضی که توسط افرادی مورد ساخت و ساز و تصرف قرار گرفته بود و راه و شهرسازی نسبت به تشکیل پرونده اقدام کرده، لیکن بعلت نداشتن اسناد مالکیت این اراضی، موضوع منجر به منع تعقیب شد؛ لذا مقرر شد اداره کل ثبت اسناد و املاک استان البرز با تشکیل کمیتهای از اعضاء، مرتب نسبت به سنددار کردن این اراضی و دیگر اراضی ملی استان البرز در طرح حدنگار اقدام کند.
وی افزود: با توجه به اینکه هرگونه دسترسی و ورودی و خروجی از این اتوبان (ادامه اتوبان شهید همت) اراضی حاشیه آن را آسیب پذیر میکند، لذا مقرر شد کلیه دسترسیها و ورودی و خروجیها از این اتوبان محدود شود.
جوهری اظهار کرد: در همین راستا از ادارات خدماتی خواسته شد نسبت از ارائه هر گونه خدمات و یا انشعابات به این ساخت و سازها خودداری کرده و مراتب از شهرداری منطقه استعلام شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: یکی از اقداماتی که بصورت کلی و در باب پیشگیری از ساخت و ساز در مناطق حاشیه نشین انجام شد و قبل از این گریزی جهت فرار از مسئولیت یا سوءاستفاده سود جویان قرار میگرفت، مشکلات مربوط به ورود عوامل جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز شهرداریها به داخل املاک بود که مراتب طی ابلاغیهای به کلیه شهرداریها اعلام شد کارگاه ساختمانی تا زمانی که سکونت رسمی در آن اتفاق نیفتاده، جزو حریم خصوصی محسوب نشده و مأمورین میتوانند به کرات به آن مراجعه و وظایف ذاتی خود را معمول دارند.
معاون اجتماعی دادگستری البرز ادامه داد: استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد همانند بسیج مهندسین و تشکیل کارگروه ویژه مهندسین معتمد استان البرز و همچنین عضویت کارشناسان خبره و رسمی دادگستری و اساتید دانشگاه در کارگروه پیش بینی و پیشگیری از گسترش بافت ناکارآمد از جمله اقدامات مؤثر و شاخص کارگروه بوده که بطور دائمی رصد و پیگیری میگردد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین کتابچهای با عنوان «پیشگیری از پدیده حاشیه نشینی» توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری کل استان البرز تدوین شده که ماحصل برگزاری سلسـله نشستهای کاربردی و جلسات تخصصی است که با حضور مدیران و نمایندگان ادارات ذیربط برگزار شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *