انتخابات در سلامت کامل و پاکیزه برگزار شد/ کمبود تعرفه نداشتیم
وزیر کشور با بیان اینکه در انتخاباتی که گذشت کمبود تعرفه نداشتیم گفت: شورای نگهبان صحت انتخابات را تایید کند آمار آرای تفکیکی استانها را اعلام میکنیم.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی ، عبدالرضا رحمانی فضلی در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با تأکید بر اینکه امنیت و سلامت انتخابات برای ما بسیار مهم بود، گفت: هیچ مورد امنیتی نداشتیم و این در حالی بود که ۱۷۰۰ مورد تجمع انتخاباتی در یک ماه اخیر داشتیم.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه مردم در انتخابات اخیر حماسه آفریدند، افزود: انتخابات این دوره با توجه به اینکه با انتخابات شوراها و میان دورهای مجلس همزمان بود، بسیار مهم بود.
وی گفت: فرآیند حاکم بر انتخابات از نظر اجرایی بر سه قانون استوار است به همین علت مجریان و ناظران، کار سختی را در پیش داشتند.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه مردم مشارکت بیش از ۷۳ درصدی در این دوره از انتخابات داشتند، افزود: این مشارکت با همه هجمههای بیگانگان نسبت به ناامید کردن مردم انجام شده است.
وی ادامه داد: در حوزه اجرا برای نخستین بار توانستیم انتخابات شوراهای ۱۴۱ شهرستان را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم و در برخی از شهرها در مدت ۴۵ دقیقه نتایج را اعلام کردیم و به طور میانگین در حدود یک ساعت تا یک ساعت و ۲۰ دقیقه همه نتایج اعلام شد.
رحمانی فضلی اضافه کرد: هیچ مشکلی در سیستم و از نظر انطباق آرا نداشتیم که این توفیق بزرگی است و امیدواریم در انتخابات بعدی هم با هماهنگی و جلب نظر شورای نگهبان، این الگو را تسری بدهیم.
وزیر کشور با بیان اینکه احراز هویت در انتخابات موضوع بسیار مهمی است، گفت: ۹۶ درصد مردمی که رای دادند را احراز هویت کردیم به این معنی که از تکرار رای، استفاده از شناسنامههای تقلبی و فوت شدگان جلوگیری کردیم و با دقت و سرعت انجام دادیم.
رحمانی فضلی افزود: تطبیق نهایی آرا میان شورای نگهبان و وزارت کشور در ۶۴ هزار شعبه انجام شد.
وی ادامه داد: از آنجایی که حدس میزدیم مشارکت مردم بالاتر است تعداد شعبات اخذ رای را در این دوره، از ۵۳ هزار شعبه به ۶۴ هزار شعبه رساندیم.
رحمانی فضلی با تأکید بر اینکه امنیت و سلامت انتخابات برای ما بسیار مهم بود، گفت: هیچ مورد امنیتی نداشتیم و این در حالی بود که ۱۷۰۰ مورد تجمع انتخاباتی در یک ماه اخیر داشتیم.
وی افزود: در فرآیند اخذ آراء، شمارش و اعلام نتیجه در هماهنگی کامل با شورای نگهبان بودیم و انتخابات در سلامت کامل برگزار شد.
رحمانی فضلی تأکید کرد: انتخابات، پاکیزه، سالم، امن و پرشکوه برگزار شد و از این بابت خدا را شاکریم و مردم هم در آگاهی، در صحنه بودن و همراهی با نظام، قوی عمل کردند.
وزیر کشور گفت: با توجه به اجلاس اخیر منطقه اگر اتفاقی در کشورمان در زمان انتخابات میافتاد بد میشد و همه منطقه میخواستند اتفاقی بیافتد.
رحمانی فضلی افزود: کسانی که از دموکراسی و مردم سالاری بهرهای نبرده اند ایران را به عنوان حامی تروریست مطرح میکنند در حالی که در ایران دموکراسی و مردم سالاری حاکم است.
وی اضافه کرد: امیدواریم این انتخابات و حضور به نقطه قوتی در عرصه ملی تبدیل شود و موجب اقتدار، شکوفایی اقتصادی و رفع مشکلات و پاسخگویی به مطالبات مردم شود.
وزیر کشور با بیان اینکه فرآیند تأئید صحت انتخابات زمان بر است، گفت: هیچ وقت صحت و دقت را فدای سرعت نمیکنیم و تا صحت انتخابات از طرف شورای نگهبان تأئید نشود ترجیح میدهیم آمار و اطلاعاتی را اعلام نکنیم.
عبدالرضا رحمانی فضلی در ادامه سخنان خود در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما در پاسخ به این پرسش که چرا آمار انتخابات در این دوره با کمی تأخیر اعلام شد؟ گفت: در شعبهها ۳ تا ۵ نفر اعضای شورای نگهبان و به همین میزان مجریان، بازرس، نمایندگان فرمانداری، نمایندگان نامزدها و نیروهای انتظامی حضور دارند یعنی حدود ۲۰ تا ۲۱ نفر در هر شعبه حضور دارند.
وی افزود: پس از شمارش آراء، شعبهها برای شورای نگهبان میفرستند و مجریان، شمارش را برای وزارت کشور میفرستند و همه باید امضاء و تأئید کنند، پس از این مرحله همه شعبههای بخش به بخشداری و پس از تجمیع و امضای صورتجلسات به فرمانداری و پس از تجمیع در آن جا در نهایت به وزارت کشور میآید و در تهران شعبه به شعبه و تجمیعها جمع میشود و هیئت مرکزی اجرایی که حدود ۱۱ نفر هستند که از این تعداد ۸ نفر منتخب وزارت کشور و شورای نگهبان و بقیه شامل دادستان، وزیر کشور و وزیر اطلاعات میشود و این هیئت باید تأئید کند.
رحمانی فضلی ادامه داد: این هیئت از صبح برگزاری انتخابات حضور داشتند و به همه شکایات و گزارشات رسیدگی کردند.
وی گفت: وزیر کشور مسئول اعلام نتایج است، اما به این معنا نیست که با شورای نگهبان هماهنگی نکنیم، زیرا شورای نگهبان باید صحت آرا را تأئید کند. اول صبح شنبه با دکتر کدخدایی هماهنگی را انجام دادیم.
رحمانی فضلی از شورای نگهبان به ویژه آقایان جنتی، کدخدایی و ره پیک تشکر کرد و افزود: آنها هماهنگیهای تنگاتنگ، فشرده و خوبی را داشتند و پس از توافق، آمار را اعلام کردیم.
وزیر کشور با بیان اینکه طی کردن فرآیند تأئید صحت انتخابات زمان بر است، گفت: هیچ وقت صحت و دقت را فدای سرعت نمیکنیم.
رحمانی فضلی افزود: تا صحت انتخابات از طرف شورای نگهبان تأئید نشود ترجیح میدهیم آمار و اطلاعاتی را اعلام نکنیم.
وی اضافه کرد: هر استان آمار خود را اعلام کرد، اما آمار وزارت کشور نیست و به محض تأئید شورای نگهبان، همه آمار در سیستم وزارت کشور قرار داده خواهد شد.
وزیر کشور گفت: در انتخابات در حوزههای علوم اجتماعی، آمار، سیاسی، اقتصادی و جمعیتی آمار وجود دارد و تعداد خانم ها، جوانها به تفکیک سن، حواشی شهرها، روستاها و شهرهای بزرگ و کوچک، معنادار است به همین علت از دانشجویان همه رشتههای مرتبط میخواهیم تا این آمارها را تجزیه و تحلیل و به مقالات علمی و کتاب تبدیل کنند.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه وزارت کشور این کار را خواهد، افزود: این کار در حوزه برنامه ریزی و اجرایی بسیار مؤثر است.
وی گفت: یزد با ۹۳ و ۴ دهم درصد در رده نخست و مازندران با ۹۱ درصد در رده دوم و خراسان جنوبی و قم هم در ردههای آخر مشارکت در انتخابات بودند.
رحمانی فضلی افزود: حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار رأی باطله داشتیم که با توجه به اینکه حدود ۴۲ میلیون رأی مأخوذه داشتیم این آرای باطله، طبیعی است.
وزیر کشور گفت: در اصفهان ۱۷۰ هزار رأی باطله به اسم فردی نوشته بودند که قبلا کاندید بود و یا کاندید نبوده و به اسم او نوشته بودند.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه از ۷ ماه قبل کمیته امنیتی را در وزارت کشور تشکیل دادیم، افزود: دستگاههای امنیتی، نظامی، انتظامی و قضایی در تامین امنیت این انتخابات نقش داشتند که از این میان نیروی انتظامی بیشترین نقش را در حوزه انتظامات و امنیت داشت.
وی ادامه داد: در ۴ شب آخر، مردم در خیابانها بودند و برای ما نگران کننده بود، زیرا در شرایطی هستیم که دشمنان ما قصد توطئه دارند، اما الحمدالله هیچ اتفاقی نیفتاد و در شب پیروزی هم نیروی انتظامی بستر امنیت آنان را فراهم کرد.
وزیر کشور گفت: سپاه و بسیج هم در حوزههای رأی گیری و در امنیت کلان هم از لب مرز تا حوزهها حضور داشتند وزارت اطلاعات هم بعد پنهان داشت و اوضاع را رصد میکرد و قوه قضائیه هم نقش حمایت کننده نیروهای امنیتی و انتظامی را داشت.
وی با بیان اینکه ارتش هم از مرز تا داخل خیابان در جاهایی که لازم بود امکانات خود را در اختیار قرار داد، افزود: حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر مستقیم و غیر مستقیم در حوزه امنیت ایفای نقش کردند.
رحمانی فضلی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با توجه به این که قانون روز جمعه را برای رأی گیری قرار داده است بنابراین رأی گیری از ساعت ۱۲ شب به بعد، قانونی نیست به همین علت تعدادی از افراد که در صف بودند نتوانستند رأی دهند.
وی افزود: بر اساس برآوردهای وزارت کشور تعداد این افراد شاید در کل کشور به حدود یک میلیون برسد و این رقم تخمینی است و رقمهای متفاوتی از جمله ۳ میلیون، ۲ میلیون و ۴ میلیون را هم بیان کرده اند.
وزیر کشور گفت: معتقدیم وزارت کشور باید زمینه لازم را برای رأی گیری همه فراهم میکرد و از این بابت که تعدادی نتوانستند رأی دهند پوزش میخواهیم.
وی با اشاره به اینکه تعداد شعب اخذ رأی را از ۵۳ هزار شعبه در سال ۹۲ با افزایش ۲۱ درصدی به ۶۴ هزار شعبه در انتخابات اخیر رساندیم، افزود: برای سهولت رأی گیری تعداد عوامل را در شعب افزایش دادیم و روند کار را تسریع کردیم.
رحمانی فضلی اضافه کرد: در تهران در هر ۴۸ ثانیه یک رأی اخذ کردیم و این رقم در کل کشور هر یک دقیقه بود.
وی گفت: در مناطق خاصی از شهرها توزیع شعب به وسیله فرمانداران به گونهای بود که در بخشی از مناطق ترافیک داشتیم.
وزیر کشور افزود: در تهران از حدود ۹ شب در بسیاری از مناطق، رأی گیری افت داشت.
رحمانی فضلی اضافه کرد: در تهران در برخی ساعات تا ۲۵۰ هزار نفر در ساعت رأی گیری کردیم و بیشترین رقم رأی گیری از ساعت ۱۲ تا ۱۳ و ۱۹ تا ۲۰ بود، اما در ساعت ۲۳ تا ۲۴ این رقم به حدود ۱۵۰ هزار نفر رسید.
وی با بیان اینکه توزیع جمعیت در شعبهها نرمال نبود وگرنه ما ظرفیت رأی گیری را داشتیم، گفت: در مناطق شمالی شهر تراکم رأی دهندگان بیشتر بود.
وزیر کشور افزود: اگر از ساعت ۱۲ شب به بعد حدود نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه میتوانستیم اخذ رأی کنیم، مشکل حل میشد، اما محدودیت قانونی داشتیم.
رحمانی فضلی در پاسخ به این پرسش که چرا در دورههای گذشته پس از پایان مهلت قانونی از همه مردمی که در داخل شعبه حضور داشتند اخذ رأی میشد، اما امسال این گونه نبود و حتی از کسانی که در داخل شعبه حضور داشتند اخذ رأی نشد؟ گفت: ما و اجرا و نظارت بر روی این موضوع به توافق نرسیدیم و در سالهای قبل هم همواره به وزارت کشور اعتراض میکردند که چرا پس از ساعت ۱۲ شب اخذ رأی میشود.
وی ادامه داد: البته برای اینکه اشکالی در تهران پیش نیاید صندوقهای سیار را به منطقه یک فرستادیم همچنین در ساعات آخر رأی گیری با شورای نگهبان توافق کردیم که هر کسی فقط کد خود را در تعرفه بنویسد و نیازی به نوشتن بقیه مشخصات نباشد تا در وقت صرفه جویی شود.
وزیر کشور گفت: در تهران برای تسریع با شورای نگهبان هماهنگ کردیم و حدود ۲۰۰ هزار نفر از جمله منشیها را از ساعت ۹ افزایش دادیم.
رحمانی فضلی افزود: با وجود همه این تلاش ها، توجیحی برای پوزش نخواستن از مردم وجود ندارد.
وی اضافه کرد: برای پیشگیری از تکرار این موضوعات، باید انتخابات الکترونیکی شود همان گونه که در ۱۴۱ شهری که انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شد مشکلی پیش نیامد و به سرعت رأی گیری انجام شد.
رحمانی فضلی گفت: اگر بتوانیم همه شعبات اخذ رأی را الکترونیکی کنیم میزان معطلی به زیر ۳۰ ثانیه خواهد رسید و این مشکلات پیش نخواهد آمد.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سیستم احراز هویت، ۵ تا ۸ ثانیه طول میکشد، گفت: تراکم جمعیت رأی دهنده زیاد بود و جمعیت رأی دهنده در انتخابات شوراها در تهران، ری، شمیرانات بیش از یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر بیشتر بود و در خود تهران حدود ۷۰۰ هزار نفر.
وی افزود: در تهران ۱۷۰ شعبه اخذ رأی اضافه کردیم، اما نوشتن رأی طول میکشد به همین علت اگر الکترونیکی شود زمان رأی گیری کاهش مییابد.
وزیر کشور با اشاره به اینکه مبنای ارسال تعرفهها در دورههای قبل، میزان مشارکت مردم بوده است، گفت: در این دوره از انتخابات به تعداد جمعیت واجد شرایط رأی دادن، به شعب تعرفه ارسال کردیم و بنا را بر این گرفتیم که صد در صد مردم در انتخابات شرکت میکنند بنابراین تعرفه کم نداشتیم.
عبدالرضا رحمانی فضلی در ادامه سخنان خود در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما افزود:، اما زمانی که این تعرفهها در داخل شهرستان میشود فرمانداران باید آن را توزیع کنند، مردم در برخی مناطق، کمتر و در برخی مناطق بیشتر حضور مییابند و این موضوع موجب میشود، برخی شعبهها معطل دریافت تعرفه شوند.
وی با اشاره به اینکه در داخل شعب اخذ رای، بازرس داریم، گفت: بیشترین زمانی را که منتظر تعرفه شدند حدود یک ساعت و نیم بود.
رحمانی فضلی با تأکید بر اینکه کسری تعرفه نداشتیم، افزود: بر روی تعرفهها ۱۴ نوع رمز امنیتی قرار داده بودیم. چاپ، قرنطینه، حمل، نگهداری و توزیع آنها دارای پروتکل است و حتی یک تعرفه تقلبی هم در کشور نداریم.
وی با بیان اینکه برگزاری انتخابات باید الکترونیکی شود، ادامه داد: در لایحه جدیدی که در دستور کار دولت است و به مجلس ارائه خواهیم کرد الکترونیکی کردن انتخابات را پیش بینی کردیم.
وزیر کشور در پاسخ به این پرسش که در سالیان قبل تجمیع آرای شوراهای شهر تهران در فرمانداری انجام میشد آیا این بار در وزارت کشور انجام شد؟ گفت: نه در فرمانداری بود.
رحمانی فضلی با بیان اینکه با هیئت نظارت بر انتخابات شورای شهر که بر عهده مجلس شورای اسلامی بود هماهنگی خوبی داشتیم، افزود: محور در انتخابات شورای شهر فرمانداریها هستند.
وی ادامه داد: در تهران به نحوه شمارش آرای شورای شهر اعتراضاتی بود که رئیس مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفت تا آرای ۵۰ نفر نخست را شمارش کنند که تا عصر سه شنبه که ۵۰۰ هزار تا را شمارش کردند تفاوت معناداری ایجاد نشده است و مشکل خاصی نداریم.
وزیر کشور افزود: رسانه ها، گروهها و احزاب و همه نباید شیرینی حماسه عظیم انتخابات را با تولید اخبار جعلی یا طرح مسئله تخلف در فضای عمومی تلخ کنیم، زیرا هم در کشور تبلیغات منفی به بار میآورد و هم افکار عمومی را نگران میکند.
وی با بیان اینکه فصل الخطاب و موارد قانونی اعتراضات مشخص است، گفت: شورای نگهبان ۱۰ روز فرصت دارد تا اعتراضات را بررسی کند.
رحمانی فضلی افزود: زمانی که به عدالت شورای نگهبان اعتماد داریم طرح این مسایل در فضای عمومی به جز تخریب ایثارگری و تلاش مردم در رأی دادن، کار دیگری صورت نمیدهد.
وزیر کشور اضافه کرد: شورای نگهبان تحت تأثیر این فضاها قرار نمیگیرد.
وی گفت: همزمان شکایتها را به وزارت کشور هم فرستادند مثلا لیست داده بودند که این ۱۰۰ شهر، چون میدانستند فلانی رأی کم میآورد تعرفه کم فرستادند در حالی که این گونه نبود و لیست شهرها و میزان تعرفهها و واجدان شرایط رأی دادن را اعلام کردیم و در برخی جاها ۱۱۰ درصد تعرفه فرستادیم و مشکلی نبوده است.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه رسیدگی به تخلفات حق نامزدها است، اضافه کرد: طرح این گونه مسایل در فضای عمومی شیرینی این حماسه را تلخ میکند و بهانه دست دشمن میدهد.
وزیر کشور در پاسخ به این پرسش که در فضای مجازی مواردی منتشر شده است که تعرفهها مهر نخورده یا آراء خرید و فروش شده است، گفت: در مورد قسمت اول کاملا تکذیب میکنم.
رحمانی فضلی افزود: گزارشی آمده بود که در خیابانی در ساختمانی جمعی از هکرها جمع شدند و با ارتباطی که با سیستم مرکزی برقرار کردند میخواهند انتخابات ریاست جمهوری را مهندسی و ضرایب را عوض کند در حالی که اصلا انتخابات ریاست جمهوری کاملا الکترونیکی نیست که بخواهند ضرایب را تغییر دهند و امکان هک وجود ندارد. ثانیا برای اینکه مطمئن باشیم از نیروی انتظامی و قوه قضائیه و اطلاعات خواستیم به آدرس ساختمان مورد اشاره مراجعه کنند و رفتند و دیدند و صورت جلسه کردند و قاضی سر صحنه هم امضاء کرد و گفتند چیزی این جا نیست.
وی با تاکید بر اینکه به این موضوعات حساس هستیم و رأی مردم امانت است، اضافه کرد: تاکنون هیچ مشکلی نداشتیم و شورای نگهبان هم بررسی میکند و ان شا الله با اعلام صحت آن ها، شبهات هم رفع میشود.
وزیر کشور گفت: در انتخابات به این بزرگی همیشه مباحثی از جمله خرید و فروش آراء و دادن ناهار و شام وجود دارد، اما دادن ناهار و شام به معنی خرید رأی نیست و دادن شام و ناهار در قانون ممنوع نبوده است و همه انجام میدهند، اما خرید و فروش رأی از طریق پول جرم است و گزارشی در این باره به ما نرسیده است و این موضوع مربوط به شورای نگهبان است.
رحمانی فضلی گفت: باید کاری کنیم تخلفات کم شود.
وی افزود: مردم ما به رغم تبلیغات منفی دشمنان، تصمیم گرفتند در پای صندوقهای رأی حاضر شوند و تصمیم آنها هرچه باشد مبارک و محترم است.
وزیر کشور در پاسخ به این پرسش که خطاب این جمله آقای رئیس جمهور در نشست خبری اخیرش مبنی بر اینکه "اگر میگذاشتند، ۲ تا ۳ میلیون به رأی من اضافه میشد" به چه کسی بود؟ گفت: حتما خطاب ایشان به ما بود که اگر ساعت ۱۲ شب به بعد رأی را اخذ میکردیم این گونه میشد.
رحمانی فضلی با بیان اینکه رئیس جمهور انسان قانون مداری است، افزود: به ایشان گفتیم تشخیص ما و هیئت نظارت این بود که ساعت ۱۲ شب به بعد جزو روز شنبه است و رأی گیری از آن ساعت به بعد غیر قانونی است.
وی اضافه کرد: برخی از حقوقیها معتقدند استمرار حالت قبل است، اما آن حقوقیها مرجع تصمیم نیستند و شورای نگهبان ناظر بر مرجع تصمیم ماست و با توافقی که داشتیم تصمیم گرفتیم ۱۲ شب به بعد آراء را اخذ نکنیم و این برای صیانت از قانون است.
وزیر کشور گفت: اگر انتخابات ادامه مییافت و رأی میآمد به همین نسبتی که ایشان رأی آورده اند که حدود ۵۸ درصد آرای صحیح است و آقای رئیسی که حدود ۳۸ درصد است، رأیها به همان نسبت توزیع میشد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در دولت دوازدهم حضور دارد یا خیر؟ گفت: ان شاء الله هر چه خیر، مصلحت و تقدیر است همان شود و شما هم دعا کنید خداوند عاقبت ما را به خیر کند.
به نقل از خبرگزاری صداوسیما، رحمانی فضلی افزود: ما سرباز این نظام و خدمتگزار مردم هستیم و هر جا که نظام مصلحت بداند خدمت کنیم حتما دریغ نمیکنیم و در خدمت مردم هستیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *