آیا موسسات بیمه مشمول پرداخت مالیات میشوند؟
شرکتهای بیمه دولتی و غیردولتی براساس قانون مالیاتهای مستقیم موظف شدهاند که اطلاعات مورد نیاز پایگاه فوق راکه در اختیار دارند یا به نحوی موجبات تحصیل درآمد و دارایی برای اشخاص را فراهم میآورند و در اختیارسازمان امور مالیاتی قراردهند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ،موضوع اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم در تابستان ۹۴ در مجلس تصویب شد و به تایید شورای نگهبان رسید، سپس از طرف ریاستجمهوری به وزارت امور اقتصادی و دارایی جهت اجرا ابلاغ و مقررشد تا پس از تنظیم و تصویب آییننامهها و دستورالعملها، قانون جدید ازابتدای سال ۹۵ اجرایی شود.
البته سازمان امور مالیاتی کشور به استناد قانون مالیاتهای مستقیم، دفاتر سه شرکت بیمهای را رد و اقدام به تعیین علیالراس برای شرکتهای بیمه کرد، اما رد دفاتر شرکتهای بیمه با واکنش منفی فعالان صنعت بیمه و کارشناسان حسابداری و امور مالی مواجه شد و ایرادات اساسی درخصوص این اصلاحیه مطرح شد.
علاوه بر این به نظر میرسد، تعلل در فراهم کردن امکانات و زیرساخت ارائه اطلاعات مندرج در قانون توسط شرکتهای بیمه جایز نباشد و موجب در نظر گرفتن وپرداخت جرایم در نظرگرفته شده در این قانون شود.
بنابراین شرکتهای بیمه اعم از دولتی و خصوصی ملزم به ارائه اطلاعات معاملاتی اشخاص در خصوص اطلاعات انواع بیمهنامههای صادره وخسارتهای پرداختی هستند، زیرا علاوهبر وزارتخانهها و موسسات دولتی، شهرداریها، نهادهای عمومی غیردولتی، بانکها، موسسات اعتباری، سایر اشخاص حقوقی اعم از دولتی و غیردولتی از جمله شرکتهای بیمه دولتی و غیردولتی موظف شدهاند که اطلاعات مورد نیاز پایگاه فوق راکه در اختیار دارند یا به نحوی موجبات تحصیل درآمد و دارایی برای اشخاص را فراهم میآورند به شرح بستههای فوقالذکر در اختیارسازمان امور مالیاتی قراردهند که ضمانت اجرای عدم اقدام آن را مسوولیت تضامنی متخلف با مودی مفروض و نیز جریمهای معادل یک دوم تا دو برابر مالیات پرداخت شده در نظر گرفته شده است.
در قانون جدید آمده است که وجوهی که توسط موسسات بیمه از قبیل انواع بیمههای عمر و زندگی، خسارت فوت و همچنین دیه ومانند آنها حسب مورد که یکجا و یا بهطور مستمر به ورثه متوفی میپردازند از شمول مالیات بر ارث خارج است که در قانون جدید عبارت «انواع بیمههای عمر و زندگی» جایگزین عبارت «بیمه عمر» شده است.
همچنین وجوه پرداختی بابت انواع بیمههای عمروزندگی از طرف موسسات بیمه که به موجب قراردادهای منعقده بیمه عاید ذینفع میشود از پرداخت مالیات معاف است و حق بیمه پرداختی هر شخص حقیقی به موسسات بیمه بابت انواع بیمههای عمرو زندگی و بیمههای درمانی از درآمد مشمول مالیات مودی کسر میشود.
در آمد مشمول مالیات موسسات بیمه که تقریبا بدون تغییر در قانون مالیاتهای مستقیم آمده است عبارت است از: ذخایر فنی در آخر سال مالی قبل، حق بیمه دریافتی در معاملات بیمه مستقیم پس از کسر برگشتیها و تخفیفها، حق بیمه بیمههای اتکایی وصولی پس از کسر برگشتیها، کارمزد و مشارکت در سود معاملات بیمههای اتکایی واگذاری، بهره سپردههای بیمه بیمهگر اتکایی نزد بیمهگر واگذارکننده، سهم بیمهگران اتکایی بابت خسارت پرداختی بیمههای غیرزندگی و بازخرید و سرمایه و مستمریهای بیمههای زندگی و سایر درآمدها.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *