مشعلهای پارس جنوبی خاموش میشود/ پایان فلر گاز تا ۹۸
ایران در تلاش است که سوزاندن گاز طبیعی در واحدهای تولید و فرآورش نفت را به مقدار چشمگیری کاهش دهد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، نخستین مشعل پالایشگاه اول مجتمع گاز پارس جنوبی روز سه شنبه (۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶) در حضور معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست خاموش شد.
به گفته کارشناسان صنعت نفت در ایران تنها فلرینگ پالایشگاههای گاز مستقر در عسلویه رقمی برابر با روزانه سه میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب گاز است. علاوه بر جریمههای هنگفت بینالمللی که بر اساس پروتکل کیوتو نصیب کشورمان میشود که با در نظر گرفتن مبلغ ۳۰ سنت برای هر متر مکعب گاز، سرمایههای تلف شده در این پالایشگاهها روزانه بالغ بر یک میلیون دلار خواهد شد. این رقم در مجموع واحدهای بهرهبرداری نفت، گاز و پتروشیمی در سطح کشور به فلرینگ ۴۰ میلیون متر مکعب گاز در روز میرسد.
این میزان فلرینگ گاز ایران را در رتبه اول مشعل سوزی در خاورمیانه، و سوم در جهان قرار میدهد. سالانه بالغ بر ۱۵۰ میلیارد متر مکعب گاز در جهان تحت عنوان فلرینگ (یا سوزاندن گازها توسط مشعل) به مواد آلاینده تبدیل میشود که طبق آمارهای بانک جهانی این رقم چیزی معادل یک سوم مصرف گاز کل اروپا است.. از کل حجم گازهای آلاینده، ۷۵ درصد آن متعلق به ۱۰ کشور است.
مراسم خاموش شدن نخستین مشعل مجتمع گاز پارس جنوبی دیروز با حضور معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، حمیدرضا عراقی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و مهدی یوسفی، مدیرعامل منطقه ویژه پارس برگزار شد.
معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه یکی از بزرگترین مجتمعهای گازی دنیا در پارس جنوبی قرار دارد اظهارداشت: بر اساس برنامهای که مجتمع گاز پارس جنوبی برای حذف فلرها در این منطقه طراحی کرد، نخستین مشعل در عسلویه خاموش شد در واقع این مشعل تبدیل به مشعل سبز شد. براساس برنامه ارائه شده تا سال ۹۸ همه فلرها در پارس جنوبی جمعآوری میشود که این مساله نقش بسیار مهمی در کاهش آلودگی هوا و ارتقای کیفیت زندگی کارکنان و ساکنان عسلویه دارد.
حجم گازی که از طزیق خاموشی مشعلها صرفه جویی میشود معادل مصرف حدود ۱۹ هزار خانوار در یک ماه در سردترین مناطق کشور است. این مقدار برابر با مصرف ۳۶ هزار خانوار در مناطق جنوبی کشور است.
خاموش شدن این مشعل باعث جلوگیری از هدر رفت سالانه ۱۲۰ میلیارد ریال خواهد شد و انجام آن با اتکا به دانش بومی ۳۰۰ میلیارد ریال صرفه جویی داشته است.
مهدی یوسفی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در این مراسم گفت: با اقدمهایی که در زمینه کاهش جلوگیری از سوزاندن گازهای مشعل انجام شده است، هم اکنون حجم سوزاندن گازهای مشعل در ۱۰ فاز نخست پارس جنوبی به طور محسوسی کاهش یافته است، بهطوریکه میزان سوزاندن گازهای مشعل در سال ٨٧ در هفته، ٥٦ میلیون مترمکعب بود، اما هم اکنون به پنج میلیون مترمکعب در هفته رسیده است.
بر اساس برنامه اعلام شده از سوی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی سوزاندن گازهای مشعل در این فازها تا پایان امسال به زیر سه میلیون مترمکعب در هفته خواهد رسید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *