قرارداهاى خودرويى سوييچ بهره ورى صنعت خودرو/ ثابت ماندن نرخ بهره ورى در ٤٥سال گذشته
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در ارتباط با شاخص بهرهوری طی ۴۵ سال گذشته و تاثيرات قراردادهاى خودرويى گفت: روند بهره ورى تا زمانی که منابع سهلالوصول نفت به اقتصاد تزریق میشود، ادامه دارد واميدواريم قراردادهايى كه امروز بسته شده بتواند زمينه ساز بهره ورى در صنايع مختلف از جمله صنعت خودرو كشور شود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزارى ميزان ، فرشید شکرخدایی در نشست خبری هشتمین جشنواره ملی بهروری با اشاره به این امر كه طبق آمار بانک مرکزی یکی از چالشهای اقتصاد در طول 45 سال گذشته تغییر نکردن شاخص بهروری است، اظهار كرد: ثابت ماندن شاخص بهره ورى به معناى آن است که به ازای منابعی که به اقتصاد تزریق میشود، به اندازه 45 سال پیش ارزش افزوده ایجاد میشود.
دبیر جشنواره ملی بهرهوری ایران در ارتباط با كهنه بودن پائین بودن بهرهوری در سال هاى گذشته، افزود: اين درد سال هاى گذشته اقتصاد ايران بوده بنابراین نمیتوان از منابع قدیم و جدید تزریق شده به اقتصاد ارزش افزوده ایجاد کرد.
وی با تأکید بر اینکه مسائل مختلف در بهرهوری تأثیرگذار بوده است، بیان كرد: یکی از این عوامل قرار گرفتن منابع سهلالوصول نفت در اختیار توسعه است.
شکرخدایی، ادامه داد: آقای فتاح وزیر سابق نیرو در زمان وزارت بیان کرد که کل ارزش افزوده صنعت، معدن و کشاوری از مبلغ یارانه انرژی کمتر است که فکر میکنم هنوز هم این موضوع مصداق داشته باشد.
وی خاطرنشان كرد: از وقتی قیمت نفت افزایش یافت و مسئولين تصمیم گرفتیم که توسعه رشد اقتصادی را به واسطه تزریق منابع نفتی سرعت ببخشیم، این درد آغاز شد.
دبیر جشنواره ملی بهرهوری ایران با بیان اینکه نروژ هم همین مشکل را داشت، گفت: این کشور با تشکیل صندوق ذخیره ارزی تصمیم گرفت که منابع نفتی را برای توسعه هزینه کند که پس از بررسیها متوجه شدند، توسعه با هزینه این منابع امکانپذیر نیست.
شكر خدايى افزود: از 20 سال پیش صندوق ذخیره ارزی نروژ پرداخت وام به پروژههایی که در این کشور قرار بود به اجرا درآید، را متوقف کرد و تنها از پول حاصل از نفت برای سرمایهگذاری و پروژههای خارج از این کشور وام پرداخت میکرد، تا بدین وسیله پول حاصل از نفت وارد اقتصاد کشور نشود و فقط از محل اخذ مالیات بخشی از درآمد این پول وارد اقتصاد شده و صرف توسعه شود.
وى گفت: به همت جشنواره ملی بهرهوری و با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع و معدن و کشاورزی ایران، آیین رسمی بزرگداشت روز ملی بهرهوری همه ساله برگزار میشود که هشتمین جشنواره ملی بهرهوری در یکم خرداد سال جارى برگزار خواهد شد.
دبیر جشنواره ملی بهرهوری ایران بيان كرد: جشنواره ملی بهرهوری در راستای کمک به تحقق مفاد برنامههای توسعه در حوزه بهرهوری و لزوم بهرهگیری از ساز و کار اجرایی برای تحقق چشمانداز 20 ساله نظام و با هدف اشاعه فرهنگ مدیریت بهرهوری و کمک به افزایش توان رقابتپذیری بنگاههای اقتصادی و قدردانی از بهرهورترین مدیران ارشد شرکتهای ایرانی، هر ساله برگزار میشود.
همچنين حسن فروزان فر دبیر کمیته علمی جشنواره ملی بهرهوری گفت: درآمدهاى حاصل از فروش نفت همچنان در بودجه ديده مى شود اما فروش سرمايه را نمى توان جزو درآمد محسوب كرد.
وى افزود: هر دوره زمانى كه قيمت نفت و ميعانات گازى در دنيا كاهش پيدا مى كند كشور با ركود مواجه مى شود و اين به دليل متكى بودن به نفت بوده است.
دبیر کمیته علمی جشنواره ملی بهرهوری خاطر نشان كرد: اگر به فكر بهره ورى در كشور هستيم بايد دولت كوچك شده و منابع نفت و ميعانات را نبايد صرف تمام مسائل كشور شود.
فروزان فر در پاسخ به سوال خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزارى ميزان در ارتباط با ميزان بهره ورى قراردادهاى خودرويى با كشورهاى مختلف اظهار كرد: قراردادهاى خودرويى مانند پژو با توجه به صادرات ٣٠درصدى كه در قرارداد ذكر شده مى تواند بهره ورى كشور را افزايش داده و از اين جهت مى تواند قرارداد خوبى براى كشورمان باشد.
وى افزود: مشكلات اصلى كشورمان در صنعت خودرو با توجه به دولتى بودن آن با شيب تندى افزايش پيدا كرده است.
دبیر کمیته علمی جشنواره ملی بهرهوری با ابراز اميدوارى از بهره ورى بيشتر در سال هاى آينده گفت: اميدواريم قراردادهايى كه امروز بسته شده بتواند زمينه ساز بهره ورى در صنعت خودرو كشور شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *