هاشمی طبا: صنایع باید ریشه دار باشند/ توضیحات جهانگیری درباره نحوه خرید خانه اش
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: تولید و حیات آینده ما در گرو احیا و مدرنیزاسیون کشاورزی در جهت اصلاح سرزمینی ایران است و اگر صنعت ما بر مبنای صادرات شکل نگیرد محکوم به فنا است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، در ادامه مناظره امروز هاشمی طبا طبق قرعه کشی انجام شده پشت تریبون قرار گرفت و در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای رونق تولید و ایجاد اشتغال پایدار در صنعت، کشاورزی و خدمات به ویژه برای جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی چیست؟ گفت: طبیعی است که عظمت و استقلال و آینده ایران باید بر اساس تولید و ایجاد امکانات مختلف باشد.
وی ادامه داد: همانطور که قبلا بیان کردم زیربنای همه این موارد حفظ ایران است؛ تولید و حیات آینده ما در گرو احیا و مدرنیزاسیون کشاورزی در جهت اصلاح سرزمینی ایران است.
هاشمی طبا در اقتصاد مقاومتی مسئله تولید برای صادرات، جذب سرمایه گذاری خارجی و اصلاح قانون بانکداری وساتفاده از نیروهای تلاشمند اهمیت بسزایی دارد از طرفی آنهایی که بالقوه کار میکنند نیز باید گسترش دهیم و تولید خود را صادرات محور قرار دهیم.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: صنایع نمیتوانند زودبازده باشند صنایع باید ریشه دار باشند تا بتوانیم رونق اقتصادی درکشور ایجاد کنیم.
در ادامه قالیباف در نقد اظهارات هاشمی طبا گفت: در تولید نیازمند نیروی انسانی کارآمد، تکنولوژی مناسب و سرمایه هستیم که امروز نیروی انسانی مناسب و سرمایه وجود دارد البته باید تلاش کنیم از سرمایه خارجی هم استفاده کنیم و امنیت سرمایه داخلی را برقرار کنیم و سپس سرمایه خارجی جذب کنیم.
وی تصریح کرد: در حوزه دانش بنیان واقعا شرکتهای خوبی شکل گرفتهاند اماعملا هر بیکاری بیشترو کارخانجات ما تعطیل شدند و روند تعطیلی ادامه دارد.
قالیباف گفت: چگونه میشود مطابق برنامه شش توسعه 1 میلیون شغل در سال ایجاد کنیم؛ آیا اینها ریشه در بحث 4 درصدیها ندارد که فقط افراد خاصی بیایند و استفاده کنند و بقیه استفاده نکنند.
میرسلیم در نقد اظهارات جهانگیری گفت: آقای هاشمی طبا شما وارد جواب سوال نشدید. بفرمایید علت واقعی اینکه تولید خوابیده چیست؟ 70 درصد شرکتهای صنعتی خوابیده است راهکار شما برای سرپا ایستادن تولید چیست؟
وی افزود: واردات بی رویه ما بیشتر از کشورهای همسایه است. وارداتی که فرزند وزیر اخیراً وارد کرده تولید را میخواباند؛ در مورد بهره وری ضعیف چکار میخواهید بکنید؟ دوستان از سرمایهگذاری خارجی صحبت میکنند و هنوز به فکر سرمایه داخلی نیستند. میفرمایند برجام باید درست شود. اینها برای ما راه حل نیست.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: تعاونی و تولید در کشور ما خوابیده است با این حال چه میخواهید بکنید؟ چگونه میخواهید اصل 44 را اجرایی کنید؟
روحانی در نقد اظهارات هاشمی طبا گفت: اگر میخواهید تولید رونق پیدا کند یکی از راههای آن سرمایهگذاری است. امروز در دولت یازدهم 300 شرکت دانش بنیان به خوبی فعالیت میکنند. با موفقیت در توافقنامه هستهای درآمد ما در سال جاری 20 میلیارد اضافه میشود. تصمیم ما بر این است که از پول نفت و گاز ومیعانات که اضافه میشود و فروشمان نسبت به گذشته دو برابر شده است 20 میلیارد با همکاری بانکها برای سرمایهگذاری بگذاریم.
وی تصریح کرد: درکتاب برنامه دولت دوازدهم به ترتیب آوردهایم که از این 20 میلیارد 15 میلیارد با همکاری بانکها برای توسعه و سرمایهگذاری خواهیم گذاشت و 3 تا 5 میلیارد را برای حمایت از قشرهای آسیب پذیر خواهیم گذاشت.
جهانگیری در نقد اظهارات هاشمی طبا گفت: تولید جهت گیری اصلی است و بخش خصوصی مدار سرمایهگذاری است بنابر این باید بخش خصوصی را حمایت کنیم.
وی ادامه داد: میگویند چرا از دولت گذشته حرف میزنید. دوستان ناراحتی را تحمل کنند؛ دلیل اینکه به گذشته میپردازیم این است که دولت گذشته امروز در جلسه نشسته و در اینجا حضور دارد. تمام تیم دولت گذشته در ستادهای آقایان هستند.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: آقای میرسلیم شما که مهندس هستید چطور آماررسمی کشور را قبول ندارید؟ برچه مبنایی میگویید 70 درصد کارخانهها تعطیل است. مگر یادتان رفته که به صورت لحظهای نرخ ارز و کالا عوض میشد. ما آرامش برقرار کردیم و فضایی ایجاد کردیم که میشود با سرمایه خارجی کار کرد و ماشین اقتصادی کشورراه افتاده است و منابع بانکی 42 درصد رشد داشته است.
جهانگیری تصریح کرد: آقای قالیباف بنده یک بار نگفتم که شما دروغ گفتید؛ گفتم که خلاف میگویید؛ بنده در زندگیم از هیچ رانتی استفاده نکردم. تنها داراییام خانهام است، اگر روزی زمین گرفتهام به قیمت روز گرفتهام.
در ادامه رئیسی درنقد اظهارات هاشمی طبا گفت: در مورد تعطیلی کارخانهها و تعداد کارگاههای تولیدی که اعلام شد عدد و رقمی است که وزرای همین دولت گفتند و در روزنامهها هم درج شده است.
وی ادامه داد: خیلی از این کارگاهها مشکلشان کمبود نقدینگی است؛ این درحالی است که چند نفر آدم بد حساب تسهیلاتی را گرفتهاند واین پولها در تولید استفاده نمیشود.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: وقتی ما بهترین میوه را خودمان تولید میکنیم وارد کردن میوه چه معنایی دارد. به جای اینکه از کف بازار، کف کشاورزی و کف روستا حرف بزنیم از بالادستیها میگوییم.
در ادامه هاشمی طبا در پاسخ به نقدهای سایر کاندیداها گفت: آقای میرسلیم استاد سوال کردن هستند. من هم به تأسی از ایشان سوال میکنم. شما که 15 سال رئیس هیئت مدیره یک شرکت موتورسازی درشمال ایران بودید بفرمایید در این 15 سال چه تحولی در آن کارخانه ایجاد کردید.
وی تصریح کرد: چراغی که به خانه رواست چرا میخواهید به استکبار جهانی بدهید. اگر صنعت ما بر مبنای صادرات شکل نگیرد محکوم به فناست. بسیاری از منابع ما دچار استهلاک فنی شدهاند. ایجاد شغل از طریق توریست باید شکل بگیرد.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: چگونه میخواهیم در یک ماه یک میلیون شغل ایجاد کنیم ایجاد شغل سرمایهگذاری و تکنولوژی میخواهد. یکی از کارهایی که ما میتوانیم در کشور انجام دهیم صادرات خدمات مهندسی است. ما در کشورهای دیگر به خوبی میتوانیم تولید ساختمان کنیم. الان هم در 15 کشور کار فنی انجام میدهیم.
وی گفت: تمام شرکتهای ما یادشان باشد که باید بازار جهانی پیدا کنند و صادرکننده وجود داشته باشد ما از یک طرف میگوییم سرمایهگذاری خارجی و از طرف دیگر با هر سرمایهگذاری خارجی مخالفت میکنیم. اگرقرار است سرمایه بیاورند باید منافعشان هم حفظ شود نه اینکه بر منبر برویم و حرفهای بی خود بزنیم و انتظار داشته باشیم اقتصاد و کشاورزی اصلاح شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *