نکات مهمی که ۶ کاندیدا ظرف ۳۶۰ دقیقه در دو مناظره قبلی گفتند/ از پیشنهاد جالب یک کاندیدا تا مالچ پاشی، برجام، چراغ علاء الدین و واردات مشکوک دختر وزیر
برخی معتقدند مناظره امروز از دو مناظره قبلی حساستر و گرمتر خواهد بود و مواضع کاندیداها در این مناظره در بالا و پایین بردن سبد رای شان تاثیر مستقیم خواهد گذاشت؛ البته دو مناظره قبلی نیز از حرارت بالایی برخوردار بود و نکات مطرح شده در آن از سوی کاندیداها به گرم شدن تنور انتخابات یاری رساند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، امروز جمعه ۲۲ اردیبهشت به فاصله یک هفته تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم، سومین مناظره ۶ کاندیدای این انتخابات با محتوای اقتصادی در استودیو شماره ۱۱ معاونت سیمای رسانه ملی برگزار میشود.
برای مناظره امروز نیز به سیاق دو مناظره قبلی، ۱۸۰ دقیقه زمان تعیین شده است؛ و نحوه برگزاری آن بدین صورت خواهد بود که در بخش نخست هر یک از ۶ کاندیدا به قید قرعه پشت تریبون قرار میگیرند و پیرامون سوالی که به صورت تصادفی انتخاب شده و درون مایهای اقتصادی خواهد داشت به مدت ۴ دقیقه اظهارنظر میکنند؛ سپس ۵ کاندیدای دیگر به مدت دو دقیقه در نقد پاسخ کاندیدای مزبور به اظهارنظر میپردازند و در پایان آن کاندیدا ۵ دقیقه فرصت جمعبندی خواهد داشت.
در بخش دوم مناظره امروز نیز به مانند دو هفته گذشته از هر یک از ۶ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری پس از یک آنتراکت ۱۵ دقیقهای، به صورت تصادفی سوالی تخصصی پرسیده خواهد شد و آنها دو دقیقه فرصت دارند تا به این سوال پاسخ دهند.
برخی معتقدند مناظره امروز از دو مناظره قبلی حساستر و گرمتر خواهد بود و مواضع کاندیداها در این مناظره در بالا و پایین بردن سبد رای شان تاثیر مستقیم خواهد گذاشت؛ البته دو مناظره قبلی نیز از حرارت بالایی برخوردار بود و نکات مطرح شده در آن از سوی کاندیداها به گرم شدن تنور انتخابات یاری رساند؛ در ادامه نگاهی خواهیم داشت به مهمترین نکات مطرح شده از جانب ۶ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوازهم در دو مناظره قبلی که به ترتیب در تاریخهای ۸ اردیبهشت و ۱۵ اردیبهشت برگزار شد:
محمدباقر قالیباف (مناظره اول – محتوا: اجتماعی)
متأسفانه امروز معضل ریزگردها از سه استان کشور به اکثر استانها وحتی به بخشهایی از تهران سرایت کرده است و برخلاف آنچه که گفته میشود معضل ریزگردها بیش از آنکه منشاء خارجی داشته باشد به داخل مربوط است.
وقتی مالچ پاشی و درختکاری رها شود این مشکلات هم پیش میآید. حال آنکه با تقویت این راهکارها میتوان به اشتغالزایی هم کمک رساند.
اینکه از حقوق شهروندی صحبت میشود باید توجه شود که اولین حق مردم حق هوا است، اما متأسفانه با بی تدبیری هوا از مردم گرفته شده است.
ما در ابتدای دولت یازدهم جلساتی را با مسئولان این دولت داشتیم و به آنها اعلام کردیم که برای رفع مشکل آلودگی هوای تهران طرحها و برنامههای ویژهای داریم حتی من در جلسهای نزد آقای جهانگیری نیز رفتم؛ طرح ما را قبول کردند، اما گفتند خودمان اجرا میکنیم؛ آقای جهانگیری بگویند در این رابطه چکارکرده اند؟
اینکه ما میگوییم دولت فعلی دولت ۴ درصدی است به این سبب است که دولتمردان در بین مردم نیستند؛ جناب آقای جهانگیری، جناب آقای روحانی، امروز افتخار شهرداری تهران در محیط زیست این است که از زباله برق تولید میکند.
یک بار از اتاقهایتان بیرون بیایید و بروید ببینید؛ امروز مابقی زبالهها به کمپوست تبدیل میشود و در کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد. آن دوستان شما بودند که زباله را از روی زمین جمع میکردند و نمیدانستند مکانیزه شده است.
اگر برای شما آلودگی هوا مهم بود قانون مصوب دراین رابطه را اجرا میکردید. پول حمل و نقل عمومی را نه به تهران که به هیچ شهری ندادید؛ امروز مترو را که با ۷۰ کیلومتر تحویل گرفتیم با ۳۰۰ متر ساختهایم؛ پس محیط زیست برای ما مهم بوده که این کارها انجام گرفته است.
اگر شما بحث بلند مرتبه سازی را مطرح میکنید این قانون دولت ۴ درصدیها است؛ وزارت راه وشهرسازی شما در شورای عالی شهرسازی تصویب میکند و میشود حق مردم؛ ما در شهرداری کارهای اجرایی آن را انجام میدهیم.
از صداقت و اخلاق سخن میگویید؛ به هر حال همه دیدند و شنیدند که جنابعالی گفتید من ۱۰۰ روزه تحول اقتصادی انجام میدهم؛ بعد هم که از شما سوال کردند گفتید نه آدمی که چنین حرفی بزند عقل ندارد؛ من میگویم صداقت ندارید به اضافه آن.
شما میگویید شفاف سازی، اما هر پرونده را یک مهر محرمانه بر روی آن میزنید و میشود دولت ۴ درصدی؛ همین پتروشیمی که میگویید چگونه شغل در آن ایجاد میشود؟ باید به شما گفت که این ۴ درصدیها که آقای جهانگیری دوستان شما هستند آن را به صورت مواد اولیه به کشورهمسایه صادر میکنند بدون اینکه به زیردستانشان منتقل کنند؛ خواستید من (اسناد آن را) ارائه میدهم؛ چون مکلفم اخلاق را رعایت کنم.
این ۴ درصد همان دلالان زالو صفتند. آقای روحانی همان فردی که شما مطرح کردید و امروز درزندان است باید پرسید ازچه کسی لوح تقدیر دریافت کرد؟ آقای روحانی شما از این شخص به عنوان نمونه کار اقتصادی تقدیر کردید.
مردم ما میدانند که امروز در کشور ظرفیت و اعتبارات وجود دارد واقعا میتوان ارز کشور را به دو برابر تبدیل کرد؛ البته نه با این سیستم رانتی شما که به همان ۴ درصدیها تعلق گیرد و ۱۰ هزار میلیارد تومان سود ببرند. اگر لازم شد من در این رابطه مطالبی را میگویم.
آقای جهانگیری شما امروز کمک کار اقای روحانی هستید تا در رابطه با عدد و رقم به وی کمک کنید. اشکال هم ندارد این از پدیدههاست.
آماری که من عرض کردم پیرامون اینکه آقای روحانی قول داده ۴ میلیون شغل ایجاد کند و طی ۱۰۰ روزتحول اقتصادی صورت دهد با استناد به سایت رسمی آقای روحانی رئیس محترم جمهور است؛ من از دوستان خواهش کردم تصویر و نطق آقای روحانی را که در تبلیغاتشان در این رابطه مطرح کردند پخش کنند که دوستان اجازه ندادند البته این در فضای مجازی گذاشته میشود و مردم خود مطلع میگردند.
شما (جهانگیری) به عنوان معاون رئیس جمهور داوطلب شدید؛ صداقت شما در رقابت با آقای روحانی چند روز دیگر ثابت خواهد شد؛ شما مدیری اجرایی هستید و حاضر شده اید دستاویز سیاسی دیگران شوید؛ مجموعه برنامههای دولت شما یا "نبود سرمایه" بوده است یا "دفاع از همان ۴ درصد".
محمد باقر قالیباف (مناظره دوم - محتوا: سیاسی و فرهنگی)
طبق گفته سخنگوی قوه قضائیه در هفته گذشته یک محموله مشکوک چند پوشاک در یک ویلا که متعلق به یکی از وزرا بود پیدا شد؛ این پرونده ظرف دو روز رسیدگی شد سوال این است که در یک وزارتخانه که مسئولیت آموزش وپرورش را دارد چرا توسط راس آن واردات غیر ضروری حالا یا غیر قانونی یا قانونی انجام میگیرد.
این برای یک جامعه فرهنگی شرم آور است که وضع معلمین و اساتیدش اینگونه باشد؛ برخی خانوادهها به دلیل شرایط نامناسب مالی تقاضای جابه جایی شیفتهای مدارس فرزندانشان را داشته باشند آن وقت وزیر آموزش و پرورش برود واردات کند ومحموله بیاورد؛ آقای روحانی علت اینکه ۵ میلیون شغل ایجاد نمیشود همین است. علت اینکه به محرومین رسیدگی نمیشود همین است. علت اینکه در صندوق ذخیره این اتفاق میافتد همین است.
جالب است ما به حقوق بگیر ۵۷ میلیونی و ۱۰۰ میلیونی و ۲۰۰ میلیونی، ذخیرههای انقلاب میگوییم و به واردات چی مظلوم میگوییم. اگر هم حرف اینها را بزنیم و درد اینها را بگوییم میگویند قالیباف بد اخلاق است. واقعا درس اخلاق این است.
من پیشنهادی دارم که آن را آماده کرده ام که همه ما در هفته آینده لیست اموال خود و بستگان درجه یک خود را برای مردم اعلام کنیم و به قوه قضائیه هم ارائه دهیم تا مردم بدانند با چه افرادی طرف هستند و ثروت اعضای دولت معلوم باشد.
شفافیت بدین معنا است که به مردم بگوییم در کجا زندگی میکنیم وفرزندان ما چه میکنند و فساد اینگونه از بین میرود.
ما با هوشمند سازی سیستمها فساد را از بین میبریم تا دست ۴ درصدیها از اموال بیت المال و انفال و دور زدن قانون کوتاه شود و ما اگر این کار را کنیم دغدغه ۹۶ درصدیها حل میشود ومردم به عرصه اقتصادی باز میگردند.
دولت مردم معتقد است به اندازه کافی سرمایههای مادی وانسانی در داخل وجود دارد و همچنین روشها وتکنولوژی و نیروی انسانی جوان در کشور وجود دارد و ما با اتکا به این توانمندیها میتوانیم ۵ میلیون شغل را ایجاد کنیم ومی توانیم سامانه کارانه را سازماندهی کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی (مناظره اول – محتوا: اجتماعی)
عدالت اجتماعی یک از اهداف مهم نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ فاصله طبقاتی به هیچ عنوان زیبنده نظام ما نیست؛ در سنوات اخیر شاهد بیشتر شدن فاصله طبقاتی از ۳۶ صدم درصد به ۴۷ صدم درصد هستیم.
راهکار برون رفت از این وضعیت آن است که ما نسبت به دهکهای پایین افزایش یارانه داشته باشیم؛ در گام اول باید یارانه سه دهک پایین افزایش یابد؛ در گام دوم به یارانه افراد تحت پوشش سازمانهای حمایتی افزوده شود؛ نسبت به دهکهای متوسط نیز تسهیلاتی ارائه شود.
اگر اقدام فوری در رابطه با کم کردن فاصله طبقاتی در کشور انجام نشود شاهد بروز بحرانهای اجتماعی خواهیم بود.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی (مناظره دوم – محتوا: سیاسی و فرهنگی)
برجام توافقی است که با وجود همه اشکالاتی که دارد به عنوان یک سند ملی مورد توافق قرار گرفته است و طبیعتا باید از ناحیه ما و طرف مقابل به رسمیت شناخته شود.
اینکه از ناحیه دولت و آقای روحانی این پیام به بیرون از کشور داده شود که خزانه خالی است پیام بسیار بدی از سوی جمهوری اسلامی ایران به طرف مقابل است؛ این که گفته شود اگر ما این توافق را نکنیم ممکن است طرف مقابل تأسیسات هستهای ما را مورد هجوم قرار دهد یک پیام بد به طرف مقابل است مانند اینکه در یک جنگ افسری به دشمن بگوید من سرباز ندارم.
خارجیها این پیام را گرفتهاند که تحریمها نتیجه داده وحالا که نتیجه داده آن را رها نمیکنند؛ آقای روحانی با ۴ تأکید مؤکد گفتند به محض اجرای برجام تمام تحریمها برداشته میشود، اما ما دیدیم که هیچ اتفاقی درسفره مردم نیفتاد.
در شان یک معلم نیست که به خاطر رفع مشکلات زندگی خود به مشاغلی دیگر روی بیاورد.
نه بازگشت به گذشته ونه تحمل وضع موجود را میخواهیم بلکه تغییر به نفع مردم باید مدنظر باشد. مردم باید قضاوت کنند که وعدههای دولت اجرایی شده است یا خیر.
حجتالاسلام و المسلمین روحانی (مناظره اول – محتوا : اجتماعی)
اولین مشکل در راه ازدواج، اشتغال میباشد. ایجاد امید به آینده درجامعه هم برای رفع این معضل میتواند نقش آفرین باشد.
در دوره ده ساله از سال ۸۳ تا ۹۳ یک جمعیت ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار نفری آماده ورود به بازار کار بودند که از این میان تنها ۶۰۰ هزار نفر شغل یافتند.
وضع درآمدی کشور در آن سالها بسیار خوب بود، اما دیدیم دهه شصتیهای در این زمان رها شدند و جامعه با مشکلاتی رو به رو شد.
رتبه شرایط کسب و کار از ۱۵۲ به ۱۲۰ رسیده است و اعتماد به سرمایهگذاری در جامعه ایجاد شده که از پیش نیازهای ایجاد شغل میباشد که شغل نیز از لازمههای ایجاد ازدواج است.
حجتالاسلام و المسلمین روحانی (مناظره دوم - محتوا: سیاسی و فرهنگی)
مردم امروز احساس آزادی و آرامش بیشتری دارند؛ سبک زندگی از اخلاق و ایمان ما ظاهر میشود؛ اگر ما به انقلاب و اسلام و قدرتمان متکی باشیم مردم فریبی نمیکنیم.
اسحاق جهانگیری (مناظره اول – محتوا: اجتماعی)
رویکرد قالب دولت یازدهم نیز به مسائل اجتماعی نگاهی منحصر به فرد بود و نگاه امنیتی و آمرانه به مسائل اجتماعی را تغییر داد.
دولت الکترونیک یکی از زمینههایی است که سریعا باید در کشور اجرا شود و موجب سامان دادن به نظام اداری ما شود.
هرجا با مشکلی روبرو میشویم مهمترین تکیه گاه ما نخبگان هستند؛ وضع علمی کشور در رتبهای بسیار عالی قرار دارد.
اسحاق جهانگیری (مناظره دوم – محتوا: سیاسی و فرهنگی)
تجربه برجام نشان دهنده قدرت فرهنگی ما است که متاسفانه آنچنان که شایسته است از آن بهره نجستهایم. من به عنوان یک ایرانی مسلمان وانقلابی به فرهنگمان افتخار میکنم.
در دولت آینده طرح تحول آموزش وپرورش مورد توجه و اهتمام ویژهای خواهد بود و دانشگاهها که نقش مهمی درتوسعه کشور دارند و مدیران عالی کشور از آن فارغ التحصیل میشوند بایستی از آزادی و امنیت کامل در فعالیتهایشان برخوردار باشند.
مصطفی هاشمی طبا (مناظره اول – محتوا: اجتماعی)
امکان بزرگتر شدن دولت بدون توانمندی اقتصادی امکان پذیر نیست.
از مسئله مسکن واجبتر مسئله اشتغال است و این مسئله بدون توجه به ابعاد ایجاد سرمایه گذاری در حوزههای مختلف امکان پذیر نیست.
با حجم وامی که از طریق بانکها مصوب شده مسئله مسکن علی رغم رکود حاکم بر آن قابل حل است.
مصطفی هاشمی طبا (مناظره دوم – محتوا: سیاسی و فرهنگی)
ما در برابر عناصری که از صهیونیستها و استکبار جهانی دستور میگیرند باید استقامت کنیم و باید نیروهای دفاعی خود را به بهترین وجه تقویت کنیم ودر کنار آن به دیپلماسی مثبت نیز توجه داشته باشیم.
اگر بخواهیم همه مشکلات را دفعتا حل کنیم نیازمند یک چراغ علاءالدین هستیم.
یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی صادرات است و صادرات نیازمند اعتماد کردن به اصناف و تجار است.
مصطفی میرسلیم (مناظره اول – محتوا: اجتماعی)
امکانات در کشور بایدمتناسب با ظرفیتهای زیستی پخش شود و متناسب با آن و با بهره گیری از نیروی انسانی پیشرفت در کشور حاصل شود.
مسئله حاشیه نشینی به پدیدار شدن مشکلات فرهنگی، امنیتی و اقتصادی منجر شده است چاره ما برای رفع مشکل حاشیه نشینی بازگشت به سیاستهای آمایش سرزمینی، سیاستهای جمعیتی ونیز به کار گیری سیاستهای درست منابع آبی است.
به خاطر عدم استفاده صحیح از منابع آبی بیشتر روستاهای ما به حالت بیابانی در آمده اند یکی از دلایل بی توجهی به منابع آبی استفاده از چاههای عمیق و از بین رفتن قناتها است که آب کافی را از گذشته در اختیار مردم قرار میدادند.
به چه علت در استان سیستان ودر برخی از قسمتهای زابل با مهاجرتهای گسترده روبرو شده ایم؟ جمعیت شهری و روستایی مناطق را ترک کرده اند در صورتی که این جمعیت باید پشتیبان مرزهای ما باشند و در کنار نیروهای نظامی از مرزها حفاظت کنند.
مصطفی میرسلیم (مناظره دوم – محتوا: سیاسی و فرهنگی)
دولت نباید درِ انتقاد را ببندد، زیرا به ضررش تمام میشود و جامعه را به قهقرا میبرد و اگر مردم انتقاد نکنند یعنی مشارکتی هم نکرده اند.
اینکه دولت نمیتواند به برخی پیشنهادات توجه کند علتش بزرگ شدن هزینههای جاری دولت است که مشکلاتی را برای پژوهشگاهها و معلمان پدید میآورد.
ما دردنیا دنبال صلح بوده و هستیم و هیچ گاه به هیچ کشوری تجاوز نکردهایم، به ما تجاوز شده وفقط از خود دفاع کردهایم و همواره حامی مستمندان بوده وخواهیم بود.
ما باید به اهل فرهنگ وهنر بها دهیم، زیرا بسیاری از تحلیلهایی که میکنند خیلی دقیقتر از تحلیلهای سیاسی است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *