در دولت خود حقوق نجومی نخواهیم داشت/ در هر وزارت خانه معاون اشتغال ایجاد میکنیم/ 17 برنامه خاص برای مناطق محروم داریم
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای حل بحران اشتغال در کشور باید سالانه به صورت میلیونی شغل ایجاد کرد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه سياسى ؛ حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در برنامه امشب گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در پاسخ به سؤالی درباره علت نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری گفت: مشکلات اقتصادی دغدغه جدی مردم است و اقتصاد بیمار کشور حالت اورژانسی دارد شرایط پولی و بانکی ، بدهیهای 200 هزار میلیاردی دولت به بانکها، خلق پول و نقدینگی هزار و 300 میلیارد تومانی ، معوقات بانکی، شرایط بیکاری، غیرفعال بودن 50 درصد صنعت کشور ، وضعیت فقر در کشور و مشکلات معیشتی مردم باعث شد تا در صحنه انتخابات حضور یابم تا بتوانم گرهای از گرههای کشور باز کنم .
وی با بیان این که در کشور ظرفیتهای عظیمی وجود دارد که باید احیا کرد گفت: برنامه دولت ما پروژه محوری نیست بلکه اقتصاد محوری خواهد بود
تولیت آستان قدس رضوی در خصوص نحوه اشتغالزایی در دولت خود تصریح کرد: طبق آمار اعلام شده از سوی مرکز آمار در حال حاضر نرخ بیکاری 12 درصد اعلام شده که بر اساس قانون برنامه ششم توسعه باید به نصف کاهش یابد البته بر اساس این تعاریف اگر کسی در هفته یک ساعت کار نیز داشته باشد بیکار تلقی نمیشود در حالی که این موضوع در میان مردم پذیرفته شده نیست و با این مبنا ده سال طول میکشد که مشکل بیکاری در کشور حل شود .
رئیسی با اشاره به این که 17 هزار کارگاه تولیدی تعطیل شده در کشور وجود دارد که باید مجدداً هر چه سریعتر راه اندازی شده و در مدار تولید قرار گیرد افزود: کمبود نقدینگی این واحدهای تولیدی قابل تأمین است و باید واحدهای تولیدی نیمه تمام را تمام کرده و به چرخه تولید بازگرداند .
وی با بیان این که از ظرفیتهای عظیم اشتغال زایی در کشور باید استفاده کرد گفت: به عنوان نمونه کشور ما 3 هزار کیلومتر مرز مشترک با دریا دارد و این در حالی است که کشورهای اروپایی 50 درصد اقتصاد خود را از طریق اقتصاد دریا تأمین میکنند ولی ما تنها دو درصد از اقتصاد دریایی بهره میبریم.
رئیسی در ادامه با اشاره به ضرورت از بین رفتن رکود مسکن با حمایت از طرح مسکن مهر خاطر نشان کرد: اگر مسکن سازی ادامه یابد هم مشکلات جوانان حل شده و هم به واسطه آن اشتغالزایی خواهد شد.
وی در ادامه با بیان این که میگویند 17 هزار میلیارد دلار میزان قاچاق کالا است که با کاهش ده میلیارد از این قاچاق میتوان سالانه یک میلیون شغل ایجاد کرد و این کار امکان پذیر است.
وی همچنین با تأکید بر استفاده از ظرفیتهای داخلی کشور گفت: زمانی که زمینه مصرف کالای داخلی در کشور وجود داشته باشد چرا باید از کالای خارجی استفاده شود وقتی تولیدی با استاندارد لازم باشد چرا باید به کالای خارجی روی بیاوریم در حالی که با ارتباط با اتحادیههای صنفی به آنها بگوییم که با چه کیفیتی کالا تولید کنند تا از این طرق علاوه بر تأمین نیاز داخل بستر صادرات نیز فراهم گردد .
وی با بیان این که افزایش صادرات و کاهش واردات غیرضرور از ضروریات امروز کشور است گفت: اول این دولت گفته شد که چرا بازار ایران دست چینیها است اگر در 8 سال قبل از این دولت 5 میلیارد دلار از چین واردات داشتیم این رقم در حال حاضر به دو برابر رسیده است .
رئیسی در این زمینه تأکید کرد: باید در هر وزارتخانهای معاون اشتغال ایجاد و فعال شود تا بتوانیم تمام ظرفیتها را پای کار بیاوریم .
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سؤال که آیا روش جدیدی برای کاهش هزینه برای اشتغالزایی دارد گفت: باید به دنبال ایجاد شغل با هزینه کم باشیم به عنوان مثال ظرفیتهای موجود در کشور در بخش کشاورزی همچون زرشک، زعفران و خرما باید احیا شود در حال حاضر 700 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد که اگر 20 درصد از این مقدار را به سمت تولید سوق دهیم کارگاهها تعطیل نخواهند شد.
رئیسی در پاسخ به این سؤال که سیاست شما برای رفع مشکل رکود مسکن چیست گفت: مسکن از ضرورتهای جدی مردم است و دولت در برنامه ششم مکلف شده است 200 هزار مسکن روستایی ایجاد کند ما برای ایجاد مسکن جوانان تعهد میدهیم همچنین مشکل بافت فرسوده شهرها را حل خواهیم کرد از این رو میتوان با 5 هزار پولی برگشتی مسکن مهر بخشهای غیرفعال مسکن مهر را فعال کرده و مسکن کرامت ایجاد کرد به این ترتیب اگر سالی یک میلیون مسکن ایجاد نشود در آینده حتماً با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی ادامه داد: باید حتماً در قانون مالیات به مجلس پیشنهاد بدهیم که برای تولید کننده مسکن مشوقهایی در نظر گرفته شود.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه در خصوص مشکلات بازنشستگان و بدهی دولت به صندوق بازنشستگی گفت: بازنشستگان نباید در زمانی که دست از کار میکشند با وضعیتی مواجه شوند که شرمنده خانواده خود شوند سؤال این جا است که چرا دولت بدهید خود را به صندوق بازنشستگانی که 100 میلیارد تومان است پرداخت نمیکند متأسفانه بیانضباطی مالی و پرخرج بودن دولت مسئله است همچنین بودجه دولت به نهاد ریاست جمهوری دو برابر شده است دلیل اینها چیست در نظام بانکی نیز دولت به بانک مرکزی 180 میلیارد تومان بدهی دارد که با این حساب مجموع بدهیهای دولت به 700 هزار میلیارد دلار میرسد در حالی که این بدهیها حتماً باید دارای انضباط مالی باشد.
وی با تأکید بر این که در دولت آینده بعضی حقوق و دریافتیها باید اصلاح شود افزود: ما در دولت خود حقوق نجومی نخواهیم داشت چرا که بنای ما بر اساس شفافیت است و معتقدیم مردم باید از ثروت ما اطلاع داشته باشند.
وی با بیان این که بودجه دولت 250 هزار میلیارد تومان است اما بودجه عمرانی ده درصد این بودجه را تشکیل میدهد گفت: این روند حتماً باید اصلاح شود .
وی همچنین در خصوص حجم نقدینگی و تبعات آن برای اقتصاد کشور تصریح کرد: نقدینگی موجود نگران کننده است و به دلیل این که به سمت تولید نرفته ما را با حجم بیکاری مواجه کرده است که این مسئله نشان دهنده ضعف نظارت بانک مرکزی است و همین ضعف نظارت باعث شده امروز مؤسساتی همچون کاسپین ، پدیده و غیره به وجود آید و پول مردم را جمع آوری کرده و برای آنها مشکلات عدیدهای ایجاد کنند در حالی که بانک مرکزی مانع از فعالیت این گونه مراکز بدون مجوز شود
رئیسی تأکید کرد: معوقات بانکی باید وصول شود تا چرخ اقتصاد کشور به راه بیفتد همچنین بدهیهای دولت نیز باید سریعاً تعیین تکلیف شود و در گام سوم اموال و املاک بلوکه شده کشورها به چرخه مالی کشور بازگردد.
وی در خصوص نحوه اخذ مالیات در دولت خود گفت: ما معتقدیم قانون مالیات تا کنون به طور کامل اجرا نشده است که اگر این روش کارآمد شود بسیاری از مشکلات حل میشود که در این زمینه باید به اتحادیههای صنفی اعتماد کرده و آنها را در این زمینه فعال کنیم.
وی خاطر نشان کرد: وضعیت کشور باید به گونهای باشد که مردم احساس نکنند تبعیض وجود دارد و نگویند چرا کارمند و کاسب باید مالیات بدهند اما فردی که بالاترین درآمد را دارد اقدام به پرداخت مالیات نکند .
رئیسی در ادامه بر لزوم شفافیت در کشور تأکید کرده و گفت: ما اقتصاد را پشت ویترین قرار خواهیم داد تا مردم در جریان حقوقها، مایملک و امکانات دولتی قرار گیرند چرا که آنها را مورد اعتماد میدانیم و به این ترتیب سلامت نظام اسلامی را تضمین میکنیم .
وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره وجود قاچاق رسمی در کشور گفت: البته قاچاق حتماً به معنای کوله بری نیست بلکه دغدغه مسئولین قاچاق سازمان یافته است که با مدیریت گمرکات و بنادر حل شدنی است و با برنامه ریزی میتوان موارد قاچاق را شناسایی و کاهش داد که این اقدام همکاری وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه را میطلبد .
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر کاهش فاصله طبقات اجتماعی با توزیع صحیح یارانه گفت: وعدههای بنده کاملاً کارشناسی شده است و از نامزدهای دیگر میخواهم که رقیب هراسی نکنند چرا که اقداماتی که وعده دادیم تماماً قابل اجرا و دست یافتنی است.
انتهاى پيام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *