نامه من به سلطانیفر به خاطر ترس از رقابت با مهدوی نبود/ به شدت از خادم ناراحت هستم/ نمیخواهم آبروی کسی را ببرم/ همسر کولاکوویچ جزو گزینههای ما است
رئیس فدراسیون هندبال گفت: در نامهای که من برای وزیر ورزش نوشتم عنوان کردم که حضور همزمان من و مهدوی در انتخابات به مصلحت هندبال ایران نیست.
خبرگزاری میزان -
* و صحبت پایانی.
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، در چند سال گذشته هندبال ایران با مشکلات و حاشیههای زیادی روبرو شده است به طوری که پس از حضور 16 ساله علیرضا رحیمی در فدراسیون هندبال، عدم ثبات مدیریت در این فدراسیون به نقطه اوج خود رسیده بود و همین مسئله باعث شد هندبال ایران دچار رکود شود.
بازگشت رحیمی به فدراسیون هندبال، بهانهای شد برای مصاحبه با مدیری که هم فوتبالی است و هم سالها در هندبال حضور داشته است. با او درباره مسائل مختلف هندبال گفتوگو کردیم. این گفتوگو را در ادامه میخوانید.
* شما سالها رئیس فدراسیون هندبال بودید و پس از آن مدیریت چند باشگاه مثل پرسپولیس، سپاهان و راهآهن را بر عهده گرفتید اما در نهایت به هندبال برگشتید. دلیل این بازگشت چه چیزی بود؟
بازگشت من به هندبال به درخواست اهالی این رشته بود و خودم هم احساس کردم اگر برگردم میتوانم کارهای مثبتی برای هندبال ایران انجام دهم. متاسفانه در 5 سال گذشته فدراسیون هندبال 5 رئیس داشته که این مسئله اصلا روی خوشی ندارد. به هیچ کدام از روسا هم فرصت داده نشد تا بتوانند تاثیرگذار باشند. به نظر من اگر مهدوی رئیس فدراسیون هندبال میماند و استعفا نمیداد میتوانست موفق باشد اما بیماری این اجازه را به او نداد.
* زمانی که به هندبال برگشتید گفته شد که امیرضا خادم به دنبال دلجویی از شما بوده و تلاش کرده که از بازگشت شما به هندبال حمایت کند. این مسئله تا چه حد واقعیت دارد؟
چنین چیزی واقعیت ندارد و من این مسئله را تکذیب میکنم. من هنوز هم به خاطر اتفاقات پرسپولیس به شدت از خادم ناراحت هستم. پس از این که از پرسپولیس رفتم تا این لحظه تنها یک بار خادم را دیدم که آن هم در حد سلام و علیک بوده است. ضمن این که کسی که میخواهد رئیس فدراسیون شود باید بتواند آرای لازم را کسب کند و به صورت انتصابی نیست که بشود از طریق حمایت شدن از طرف فرد خاصی رئیس فدراسیون شد.
* شما چگونه با وجود این که بازنشسته بودید توانستید در مجمع انتخاباتی فدراسیون هندبال کاندیدا شوید؟
من سابقه جبهه دارم و ایثارگر محسوب میشوم و ایثارگران میتوانند بر اساس قانون در انتخابات فدراسیونها شرکت کنند.
* داود توکلی مدتهاست سمتی در کنفدراسیون هندبال آسیا ندارد اما شما در مصاحبههایی که داشتید از اعلام این مسئله امتناع کردید، دلیل این امتناع چه چیزی بود؟
مسئولیت در کنفدراسیون هندبال آسیا چهارساله است، زمانی که از فدراسیون هندبال رفتم تا 3 سال بعد هم همچنان نایب رئیس فدراسیون هندبال آسیا بودم. دوره مسئولیت داود توکلی هنوز تمام نشده اما این که چرا او دیگر در کنفدراسیون هندبال آسیا فعالیت نمیکند من اطلاعی از آن ندارم درکل اما بودن او در هندبال آسیا مفید بود. ما اگر در کمیته داوران فدراسیون هندبال آسیا کرسی نداشته باشیم آسیب میبینیم. درباره اختلافات توکلی با مسئولان قبلی فدراسیون هندبال ایران هم من اطلاعی ندارم اما این اختلافات باید در داخل کشور حل میشد، چون به نفع ما نیست که این اختلافات به خارج از مرزها برده شود.
* شما از توکلی به عنوان مهرهای تاثیرگذار یاد کردید اما در بین اهالی هندبال انتقادات زیادی از او میشود، به طور مثال گفته میشود توکلی داوری ایران را انحصاری کرده و تنها به یکسری از افراد خاص بها داده شده است.
اگر چنین چیزی واقعیت داشته باشد ضعف فدراسیون هندبال ایران را نشان میدهد که اجازه داده چنین اتفاقی رخ دهد. اگر در زمان من این اتفاق رخ دهد جلوی آن را میگیرم. در همان زمان فدراسیون نباید اجازه میداد توکلی در داوری ایران انحصار ایجاد کند.
* قرار است از توکلی به عنوان مشاور استفاده کنید؟
خیر، من از او مشورت خواهم گرفت اما ابلاغیهای برای او صادر نخواهم کرد.
* شما در فدراسیون هندبال آسیا دارای مسئولیت بودید، این که گفته میشود در هندبال آسیا تبانی وجود دارد و حتی در مسابقات مختلف جایگاه تیمها از قبل مشخص شده چقدر واقعیت دارد؟
این مسئله واقعیت ندارد. البته قضاوت داوران در هندبال با قضاوت در سایر رشتهها متفاوت است. در هندبال اگر یک داور 3 یا 4 اشتباه هم داشته باشد نمره قبولی میگیرد. حالا تصور کنید نتیجه یک مسابقه مساوی است. در هندبال باید کرسی بینالمللی داشته باشیم تا حقمان ضایع نشود. اگر نداشته باشیم نمیتوانیم جلوی ضایع شدن حقمان را در مسابقات مختلف بگیریم. در حال حاضر هیچ کرسی بینالمللی نداریم.
* با توجه به این که انتقاداتی هم نسبت به کمیته داوران فدراسیون هندبال مطرح بود آیا قصد تغییر و تحول در این کمیته را ندارید؟
تا الان تنها در پست دبیری فدراسیون تغییر داشتیم، سایر مسئولان فدراسیون به کارشان ادامه خواهند داد. اگر به این نتیجه برسم که باید در برخی پستها تغییراتی صورت بگیرد این کار را انجام خواهم داد اما در حال حاضر بیشتر به دنبال این هستم که در هندبال ایران آرامش را برقرار کنم. در حال حاضر هم کمیته داوران کارش را انجام میدهد و من مشکلی نمیبینم اما با توجه به عملکرد موفقی که در دوره قبلی حضورتان در فدراسیون هندبال داشتید انتظار میرفت یک رنسانس در این فدراسیون ایجاد کنید و جای افراد ضعیف را به افراد قوی بدهید.
زمانی که سال 73 من به هندبال آمدم از صفر شروع کردیم. در حال حاضر خیلی چیزها داریم اما وضعیت فعلی هندبال ایران زیر صفر است چون نفاق وجود دارد و این نفاق از هر چیزی بدتر است. در حال حاضر هم کمیته داوران کارش را انجام میدهد و من مشکلی نمیبینم.
* زمانی که شما کاندیدای ریاست فدراسیون هندبال شدید نامهای به وزیر ورزش نوشتید مبنی بر این که اگر مهدوی کاندیدای ریاست این فدراسیون شود از کاندیداتوری خود انصراف خواهید داد، آیا از رقابت با مهدوی ترسیدید؟
به هیچ عنوان بحث ثرس مطرح نبود و نامه من به وزیر ورزش به خاطر ترس از مهدوی نبود. در نامهای که من برای وزیر ورزش نوشتم عنوان کردم که حضور همزمان من و مهدوی در انتخابات به مصلحت هندبال ایران نیست. حالا شما میتوانید هر برداشتی داشته باشید. مهدوی از خانواده هندبال است. حالا تعدادی به من رای میدادند و تعدادی دیگر به مهدوی، همین مسئله باعث ایجاد اختلاف بیشتر در هندبال ایران میشد. در حال حاضر هم با مهدوی در ارتباط هستم و اگر تمایل داشته باشد هر سمتی در فدراسیون هندبال را بخواهد به او خواهم داد.
* شما در دوره اولی که رئیس فدراسیون هندبال بودید زیرساختهای خوبی برای هندبال ایران ایجاد کردید، آیا برنامهای برای ایجاد چنین زیرساختهایی دارید؟
امکان ندارد ما باز هم بتوانیم چنین زیرساختهایی ایجاد کنیم. زمانی بود که ما در آسفالت مسابقات را برگزار میکردیم اما سالنی که ساختیم توانست خیلی از مشکلات ما را حل کند. تنها ایرادی که سالن دارد این است که فقط یک طرف آن دارای جایگاه تماشاگر است. همین مسئله در تصاویر تلویزیونی جلوه خوبی ندارد. چون دیوار را نشان میدهد در حالی که جذابیت تماشای هندبال به حضور تماشاگران در سالن است و بینندههایی که از طریق تلویزیون مسابقات را تماشا میکنند دلزده میشوند.
* یکی دیگر از معضلات هندبال ایران مربوط به بازیکنسالاری میشود. به طور مثال بازیکن مطرح تیم ملی، اردوی این تیم را در مسابقات انتخابى المپيک ريو به بهانه این که دلتنگ خانوادهاش است ترک میکند یا این که استکی در مصاحبهای تهدید میکند که اگر رحیمی رئیس فدراسیون نشود در تیم ملی بازی نخواهد کرد. آیا تمام این اتفاقات نشان دهنده بازیکنسالاری در هندبال ایران نیست؟
در وهله اول ما باید کاری کنیم کسی از دست ما دلخور نشود. اول ما باید اشتباهاتمان را برطرف کنیم تا بازیکن بهانهای نداشته باشد. در هر تیمی سرمربی حرف اول و آخر را میزند و بازیکنان باید تمکین کنند. ضمن این که ورزشکاران باید حرمت بزرگترها را نگه دارند. شک نکنید وقتی تیم ملی را تشکیل دادیم چیزی به عنوان بازیکنسالاری نخواهید دید. درباره صحبت استکی که گفته اگر رحیمی نباشد من نمیآیم، مطمئن باشید الان از زدن چنین حرفی پشیمان است. به نظر من استکی خواست محبتش را نسبت به من ابراز کند اما استکی و استکیها حتی اگر سرمربی تیم ملی یک چوب خشک هم بود باید به او احترام بگذارند.
* در حال حاضر بازیکنان زیادی در لیگهای اروپایی داریم که میتوانند یک تیم ملی قدرتمند را تشکیل دهند. برای این تیم یک سرمربی مطرح جذب خواهید کرد یا یک مربی کم نام و نشان؟
پایه و اساس ورزش حرفهای، باشگاهها هستند. ما ابتدا باید یک لیگ خوب و منظم داشته باشیم در غیر این صورت هندبال ایران آینده روشنی نخواهد داشت و حضور سرمربی مطرح هم نمیتواند کاری از پیش ببرد. قرار است بازی دوستانهای با کرهجنوبی داریم که قرار است لژیونرها در آن حضور پرقدرتی نداشته باشند به خاظر همین برای این بازی مربی ایرانی بالای سر تیم میگذاریم اما در بهمن مسابقات انتخابی جام جهانی برگزار خواهد شد و ما برای این مسابقات از یک مربی مطرح خارجی استفاده خواهیم کرد چون بازیکنان ما در لیگهای خارجی با مربیان بزرگ کار میکنند و باید برای تیم ملی یک مربی کارآمد و مطرح جذب کنیم.
* انصراف تیم هندبال بانوان ایران از مسابقات قهرمانی آسیا، وجه هندبال ایران را خدشهدار نمیکند؟
من اعتقادی به این حرف ندارم که چون تیم ما ضعیف است در مسابقات بینالمللی شرکت نکنیم. اگر تیم بانوان اردوهای مناسب داشت و میتوانست به بالاترین میزان آمادگی خود برسد ما این تیم را اعزام میکردیم حتی اگر عنوان قابل توجهی هم کسب نمیکرد اما تیم بانوان هیچ برنامه آمادهسازی نداشته است.
* شما برای لیگ برتر هندبال چه برنامههایی دارید؟
همانطور که گفتم من اعتقاد زیادی به برگزاری لیگ داریم. لیگ حتی از تیم ملی هم مهمتر است. باشگاههایی که در هندبال هستند را نباید بگذاریم دلسرد شوند و کنارهگیری کنند.
* اما زمانی که مدیرعامل باشگاه سپاهان بودید، تیم هندبال این باشگاه را منحل کردید!
در یکی از مسابقات تیم هندبال سپاهان، هیئت مدیره باشگاه سپاهان هم حضور داشت. اتفاقاتی در آن بازی رخ داد که اعتراضات زیادی به دنبال داشت. اعضای هیئت مدیره باشگاه هم که بازی را از نزدیک تماشا میکردند تصمیم گرفتند تیم هندبال سپاهان منحل شود. باز هم میگویم ما نباید اجازه دهیم تیمها دلسرد شوند.
* روزی که انتخاب شدید عنوان کردید که برنامه شما بر اساس تقویم است، آیا چنین چیزی امکانپذیر است؟
تقویم میتواند یک برنامه مدون باشد. نوشتن تقویم کاری ندارد اما اجرای آن سخت است. حتی برنامه بلند مدت هم میتواند در قالب تقویم تنظیم شود. هر کسی هم جای من بیاید میتواند بر اساس این تقویم کارها را پیش ببرد.
* آیا حضور مجدد شما در هندبال ایران با مدیریت مدرنی که جزو اهداف شما است همخوانی دارد؟
مدیریت مدرن یعنی این که تمام کارها بر اساس تقویم باشد. هر فدراسیونی که بر اساس تقویم عمل کند یعنی این که مدیریت مدرن را پیاده کرده است.
* شنیده میشود قصد دارید میترا نوری را به عنوان نایب رئیس بانوان انتخاب کنید آیا انتخابش به عنوان نایب رئیس بانوان توجیهپذیر است؟
ما افراد غیرورزشی زیادی داشتیم که در ورزش موفق بودند. نکته مثبت خانم نوری این است که تا کاری را به سرانجام نرساند کوتاه نمیآید.
* انتخاب همسر کولاکوویچ برای تیم ملی بانوان تا چه حد صحت دارد؟
قبل از من صحبتهایی مبنی بر این که او برای مدتی در کنار تیم بانوان باشد شده بود اما نمیدانم این اتفاق رخ داد یا نه ولی با توجه به این که قصد داریم تیم بانوان را به مسابقات خارجی بفرستیم بهتر است از مربی خارجی برای این تیم استفاده کنیم. همسر کولاکوویچ به لحاظ علمی خیلی خوب است و جزو گزینههای ما برای این تیم محسوب میشود.
* شما 16 سال رئیس فدراسیون هندبال بودید، آیا در دوره جدید ریاستتان حرف جدیدی برای گفتن دارید؟
من دنبال حرفهای کلیشهای نیستم اما اگر بتوانم بر اساس تقویم هندبال ایران را هدایت کنم موفق میشویم. رئیس فدراسیون آلمان 700 کیلومتر با محل کارش فاصله دارد اما بر تمام امور نظارت میکند. زمانی که از سیستمهای نوین استفاده کنیم نیازی نیست در فدراسیون حضور داشته باشم. در کشورهای اروپایی هم فدراسیونهای ورزشی به این شکل فعالیت میکنند. در دنیا دبیر فدراسیون اهمیت زیادی دارد، اما در ایران همه رئیس را میشناسند. بنابراین ما تلاش کردیم از یک فرد قوی برای پست دبیری فدراسیون استفاده کنیم.
* استفعای میآبادی از دبیری فدراسیون هندبال هم حاشیههای زیادی داشت. گفته شد شما از او خواسته بودید استعفا دهد اما با این وجود در مصاحبههای مختلف با این استعفا مخالفت میکردید. دلیل این مخالفتها چه چیزی بود؟
هر کسی که در فدراسیون کار میکند آبرو دارد و ما نباید با آبروی کسی بازی کنیم. حالا اگر دوست ندارم با فرد خاصی کار کنم نباید آبروی او را ببرم.
* چه تصمیمی برای هیئت رئیسه فدراسیون هندبال دارید؟
هیئت رئیسه فدراسیون باید گرههای کور فدراسیون را باز کنند. باید با اعضای قبلی هیئت رئیسه صحبت کنم. ممکن است یکی دو نفر را به این جمع اضافه کنیم ضمن این که هیچ عجلهای برای تغییرات ندارم.
* صحبتهای زیادی از بالا بودن تعداد حقوقبگیران فدراسیون هندبال شده است. آیا برای این مشکل فکری کردهاید؟
من فهرست حقوق بگیران را دیدهام و کسانی که از فدراسیون حقوق دریافت میکنند نسبت به کاری که انجام میدهند مبلغ ناچیزی دریافت میکنند.
* از بازگشت به هندبال پشیمان نیستید؟
من دیگر این مسئولیت را قبول کردهام و صحبتهای اینچنینی دلسردکننده است.
* و صحبت پایانی.
از به خاطر اینکه این فرصت را در اختیار من قرار داد تشکر میکنم. همچنین از وزیر ورزش و آقای داورزنی که بودجه ما را زیادتر کرد قدردانی میکنم. ما نیازمند کمک بیشتر هستیم و امیدواریم وزارت ورزش باز هم ما را مورد حمایت قرار دهد.
گفتوگو از آرش عبدی
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *