4 سرلشکر ارتش ایران را بیشتر بشناسید + تصاویر

21:00 - 15 ارديبهشت 1396
کد خبر: ۳۰۵۶۷۷
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
بدون تردید یکی از عوامل اصلی قدرت و توانمندی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که باعث وحشت و ترس دشمنان شده، اقتدار فرماندهان ارشد جمهوری اسلامی ایران است.
-گروه سیاسی: بدون تردید یکی از عوامل اصلی قدرت و توانمندی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که باعث وحشت و ترس دشمنان شده، اقتدار فرماندهان ارشد ماست؛ اقتداری که در سایه رهنمودها و سیاست های نظامی فرمانده معظم کل قوا تعریف می شود.

در جمهوری اسلامی، درجه "سرلشکر" به بالاترین رتبه و مقام در نیروهای مسلح اطلاق می شود؛ درجه ای که باید توسط قرمانده کل قوا به یک نظامی تحویل داده شود؛ شجاع بودن، توانایی هدایت منسجم و بهره گیری از هوش نظامی، از مهمترین شاخصه های یک سرلشکر است.

در ادامه شما را با 4 سرلشکر ارتش جمهوری اسلامی ایران بیشتر آشنا می کنیم:

سرلشکر حسنی سعدی

سرلشکر حسین حسنی سعدی

سرلشکر «حسین حسنی سعدی»، فارغ‌التحصیل رسته توپخانه دانشکده افسری، قبلا فرمانده نیروی زمینی ارتش بوده و از سال ١٣٧٨ با حکم مقام معظم رهبری به عنوان معاون هماهنگ‌کننده ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد. فرماندهی لشکر ۲۱ حمزه سیدالشهدا (ع)، فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۰ و معاون هماهنگ‌کننده ستاد کل نیروهای مسلح ازجمله مسئولیت‌های گذشته تیمسار حسین سعدی است. او همچنین نشان درجه یک فتح دریافت کرده است.

امیر دریابان شمخانی

دریابان علی شمخانی

امیر دریابان شمخانی به علت حضور موثر در فرماندهی ۸ سال دوران وزارت دفاع، نقش مهمی در ارتقاء توان بازدارندگی نیروهای مسلح داشت.

او هم اکنون ۶۲ ساله و دبیر شورای عالی امنیت ملی است؛ و پیش از این فرمانده نیروی زمینی سپاه، قائم‌مقام وزیر سپاه، فرماندهی مشترک نیروی دریایی ارتش و سپاه و رئیس کمیته دفاعی- امنیتی شورای عالی امنیت ملی را برعهده داشته است. او در سال ١٣٦٩ با حکم مقام معظم رهبری، به فرماندهی مشترک نیروی دریایی سپاه و ارتش منصوب شد. او که تا فروردین ١٣٧٨، درجه «دریادار» داشت، با دریافت درجه سرلشکری از سوی مقام معظم رهبری به مرتبه دریابانی ارتقا یافت.

سرلشکر شهبازی

سرلشکر علی شهبازی

سرلشکر علی شهبازی؛ او در سال ١٣٦٩ زمانی که رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران بود، درجه سرلشکری را از سوی مقام معظم رهبری دریافت کرد. او مهرماه ١٣٧٧ با حکم مقام معظم رهبری به فرماندهی کل ارتش منصوب شد و در سال ١٣٧٩ با کناره‌گیری از این سمت، به ریاست گروه مشاوران نظامی فرمانده کل قوا منصوب شد.

سرلشکر صالحی

سرلشکر عطاالله صالحی

سید عطاءالله صالحی، در سال ۱۳۲۸ دیده به جهان گشود؛ وی پس از دوره متوسطه و اخذ دیپلم، در سال ۱۳۴۶ وارد ارتش شد و در سال ۱۳۴۹ با رسته توپخانه از دانشکده افسری فارغ‌التحصیل شد.

سرلشکر عطاء الله صالحی از جمله فرماندهان دلاور ارتش در دوران جنگ تحمیلی است و در سال ۸۴ به سمت فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شده است.

امیر صالحی که عضو هیات معارف جنگ شهید صیاد شیرازی است، پس از استعفای امیر سرلشکر محمد سلیمی در ۲۰ شهریور ۱۳۸۴ با حکم رهبر معظم انقلاب به عنوان فرمانده کل ارتش منصوب شد.

تشکیل نیروی مستقل پدافندی با مسئولیت ارتش و نیز ساخت تجهیزات مدرن دفاعی همچون جنگنده صاعقه، ناوشکن جماران، انواع زیردریایی و تانک از جمله نقاط درخشان مسئولیت سرلشکر صالحی است.

تدوین طرح‌های راهبردی، چون حضور شناورهای ایرانی در خلیج عدن و دریای مدیترانه از جمله مصادیق نگاه راهبردی این فرمانده ارشد نیروهای مسلح است.

وی در جریان انقلاب اسلامی در کنار شهید سرافراز صیاد شیرازی در درون ارتش با رژیم پهلوی مبارزه کرد و نیز پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ساماندهی کمیته‌های انقلاب اسلامی اصفهان با شهید بابایی همکاری کرد.

سرلشکر صالحی طی سال‌های دفاع مقدس نیز در کنار شهید صیاد شیرازی حضور داشت و یگان‌های رزمی کوچک ارتش در مناطق عملیاتی را فرماندهی می‌کرد.

همچنین در سوابق فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، فرماندهی مرکز آموزش درجه‌داری ارتش و فرماندهی دانشگاه افسری ارتش طی دو دوره به چشم می‌خورد.

فرماندهی لشکر ۷۷ خراسان، فرماندهی لشکر ۵۸ ذوالفقار، فرماندهی قرارگاه شمال شرق کشور و معاونت آموزش ستاد فرماندهی کل قوا از دیگر سوابق صالحی است.

آخرین مسئولیت سرلشکر صالحی قبل از تصدی فرماندهی ارتش، تصدی معاونت‌های نیروی انسانی و بازرسی در ستاد کل نیروهای مسلح بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *