لزوم توجه به مالکیت معنوی به عنوان پیش نیاز توسعه اقتصادی کشور
تویسرکانی گفت: توجه به مالکیت معنوی و سازوکارهای آن باعث تشویق تولیدکنندگان و اطمینان خاطر مصرف کنندگان خواهد شد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، احمد تویسرکانی معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در دیدار هیئت اعزامی مالکیت معنوی کشور دانمارک گفت: توجه به مالکیت معنوی و سازوکارهای آن باعث تشویق تولیدکنندگان و اطمینان خاطر مصرف کنندگان خواهد شد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به روابط مناسب دو کشور ایران و دانمارک اشاره و ابراز امیدواری کرد؛ این روابط به بهبود روابط اقتصادی و تجاری دو کشور منجر شود.
وی با اشاره به رسالت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در زمینه ثبت مالکیتهای معنوی به ویژه ثبت اختراع و علائم تجاری گفت: توجه به مالکیت معنوی از پیش نیازهای اصلی توسعه اقتصادی در هر کشور است.
تویسرکانی اظهار کرد: در ایران طی سالهای اخیر هم در حوزه ثبت مالکیتهای معنوی و نیز توسعه رشته مالکیت معنوی در دانشگاههای کشور، کارهای بزرگ و موثری انجام شده و پیشرفتهای چشمگیری اتفاق افتاده است.
این مقام مسئول گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به طور مستمر در حال ترویج و افزایش دانش روز مالکیت معنوی و برگزاری کارگاههای آموزشی و همکاری با سایر کشورها در این زمینه است.
وی از برقراری زمینه همکاری در خصوص مالکیت معنوی با کشور دانمارک ابراز خرسندی نمود و بیان داشت: به جهت تسریع در اجرای کار میباید چارچوب زمینههای همکاری، مشخص شده و سپس بر اساس آن برنامه عملیاتی کارشناسی و دقیق، معین و پیگیری شود.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران به اکثر معاهدات بین المللی در حوزه مالکیت معنوی ملحق شده و کیفیت ارائه خدمت در ثبت مالکیت معنوی در کشور ما وضعیت مطلوبی دارد.
معاون رئیس قوه قضائیه افزود: با راه اندازی سامانههای الکترونیکی خدمات رسانی ثبتی، هم اکنون از هیچ متقاضی خدمت در حوزههای ثبت اختراع، علائم تجاری و PCT اسناد کاغذی دریافت نشده وامور کاملا بصورت الکترونیکی میباشد و در همین رابطه با سازمان جهانی مالکیت معنوی ((وایپو)) نیز ارتباط سیستمی وجود داشته و اسناد فی مابین به نحو الکترونیک تبادل میشود.
وی ضمن اشاره به دیگر مسئولیتهای این سازمان در خصوص ثبت شرکت ها، کاداستر، دفتر خانههای اسناد رسمی و ازدواج و طلاق، ثبت مالکیت املاک، اجرای اسناد رسمی و...، در خصوص جایگاه مالکیت معنوی در ایران گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور زیر مجموعه قوه قضاییه بوده و این موضوع نشان دهنده توجه جدی کشور ایران به ثبت اموال و حقوق ثبتی است.
تویسرکانی گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور آمادگی کامل برای همکاری با کشور دانمارک در زمینه توسعه مالکیت معنوی و تبادل تجربیات دو کشور را دارد.
در ابتدای این جلسه دنی ادنان سفیر کشور دانمارک در تهران ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه گفت: امیدوارم این جلسات زمینه همکاری هر چه بیشتر بین دوکشور در موضوع مالکیت معنوی باشد.
کلد نایمن جنسن، معاون مالکیت معنوی دانمارک نیز گفت: در همکاری هایی که در بحث ثبت اختراعات و علائم تجاری این کشور با دیگر کشورها صورت گرفته سعی شده با کشور ایران نیز در خصوص مالکیت معنوی همکاری داشته باشیم، چون بر اساس مشاهدات موجود، ایران در این زمینه رشد بسیار خوبی داشته و اقدامات مؤثری انجام داده است.
وی به تفاهم نامه امضاء شده بین مسئولین مالکیت معنوی دوکشور در سال گذشته اشاره کرد و گفت: از آن زمان تا بحال از دولت دانمارک تقاضا کردیم تا یک نفر در سفارت دانمارک در تهران به منظور گسترش کار و برقراری ارتباط با مسئولین مالکیت معنوی در ایران و اجرایی کردن موارد تفاهم نامه، مشخص شود و این کار هم اکنون به نتیجه رسیده و منابع مالی آن نیز تامین شده است و امیدواریم فعالیت این کارشناس به زودی در سفارت دانمارک در تهران آغاز شود.
وی افزود: پس از امضاء تفاهم نامه برخی از شرکتهای دانمارکی علاقهمند به سرمایه گذاری در زمینه مالکیت معنوی در ایران شدند که این موضوع به نفع اقتصاد ایران و دانمارک است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *