سیگار: آمریکا بزرگترین سهامدار در "افغانستان" است

10:19 - 14 ارديبهشت 1396
کد خبر: ۳۰۴۸۲۹
گزارش سیگار در افغانستان، نشان می‌دهد که در ماه آوریل، مشاور نخست‌وزیر پاکستان در امور سیاست خارجی آشکارا خواستار مشارکت آمریکا در مذاکرات تحت پشتیبانی روسیه شده و اعلام کرده که آمریکا بزرگترین سهامدار در افغانستان است.
سیگار: آمریکا بزرگترین سهامدار در
به گزارش سرویس بین الملل بازرس ویژه دولت آمریکا برای بازسازی افغانستان (SIGAR) در گزارشی به وقت محلی منتشر کرد، مدعی شد که تجدید مداخله روسیه در افغانستان برای ارتش آمریکا از افزایش بی‌سابقه حملات علیه ارتش آمریکا و افغانستان، حیرت‌آورتر بوده است.
 
این گزارش تأکید کرد که در 2 دسامبر سال گذشته میلادی، ژنرال «جان نیکلسون» فرمانده نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان «روسیه، پاکستان و ایران را به عنوان بازیگران بدطینتی برچسب زد که شورشیان و گروه های تروریستی در افغانستان را توانمند می‌کنند».
 
ادامه این گزارش می‌گوید: در این سه ماهه فعلی، روسیه ظاهراً مداخله خود در افغانستان را افزایش داده است.
 
نیکلسون تصریح کرد که «روسیه به طالبان که دولت افغانستان و تلاش‌های ناتو برای ثبات بخشیدن به افغانستان را تضعیف می‌کند، مشروعیت عمومی بخشیده است».
 
گزارش سیگار شامل نقل قول‌هایی از ژنرا‌ل‌هایی چون کورتس اسکاپاروتی فرمانده ارشد ناتو و «جوزف وتل» فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا می شود که مدعی هستند روسیه احتمالاً طالبان را تغذیه می‌کند.
 
اسکاپاروتی  گفته است: نفوذ روسیه در افغانستان تا اندازه‌ای افزایش یافته است که شاید شامل این شود که آنها حتی طالبان را نیز تغذیه کنند. منصفانه است اگر بخواهیم فرض کنیم که دولت روسیه احتمالاً در زمینه تسلیحات یا چیزهای دیگر، طالبان را مورد حمایت و پشتیبانی قرار دهد.
 
دولت روسیه آشکارا چنین اظهاراتی را رد کرده و آن را نادرست اعلام کرده است.
 
این گزارش همچنین به فرایند صلح اشاره کرده است که روسیه، چین و پاکستان آغازگر آن بوده‌اند و می‌گوید که این سه کشور در 27 دسامبر 2016 در مسکو با یکدیگر دیدار کردند تا در خصوص اوضاع امنیتی افغانستان بحث و گفت‌وگو کنند.
 
گزارش سیگار تصریح کرده است که در ماه آوریل، مشاور نخست‌وزیر پاکستان در امور سیاست خارجی آشکارا خواستار مشارکت آمریکا در مذاکرات تحت پشتیبانی روسیه شد و اعلام کرد که آمریکا بزرگترین سهامدار در افغانستان است.
 
با این حال یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که آمریکا در این مذاکرات حضور پیدا نکرد زیرا هدف این نشست مشخص نبود.
 
این گزارش رسمی آمریکا همچنین به نقل‌قول‌هایی از ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان اشاره کرد که در گفت‌وگو با بلومبرگ اعلام کرده بود که طالبان جهاد جهانی را کنار گذاشته است و به یک نیروی ملی تبدیل شده است.
 
کابلوف همچنین اعلام کرد که طالبان در مخالفت با حضور نظامیان خارجی توجیه شده است.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *