همایش مطالعات حقوقی تطبیقی در جهان معاصر برگزار شد
همایش یک روزه "مطالعات حقوقی تطبیقی در جهان معاصر، با نگاهی به حقوق ایران و آلمان" روز گذشته در سالن همایش دانشکده دانشکده حقوق واحد مرکزی تهران دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، همایش یک روزه "مطالعات حقوقی تطبیقی در جهان معاصر، با نگاهی به حقوق ایران و آلمان" روز گذشته در سالن همایش دانشکده دانشکده حقوق واحد مرکزی تهران دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
این همایش که از سوی دانشکده مزبور و با همکاری مؤسسه تبادلات آکادمیک آلمان (DAAD) و مؤسسه حقوق تطبیقی دانشگاه تهران برگزار شد با استقبال قابل توجه علاقهمندان از دانشگاههای مختلف کشور مواجه شد.
دکتر امین پاشای امیری به عنوان دبیر همایش ابراز امیدواری کرد این رویداد که با مشارکت یکی از مؤسسات معتبر بین المللی و حضور دو استاد برجسته آلمانی برگزار میشود سبب شود در کشور ما توجه به استفاده از تجربیات حقوقی دیگر کشورها به صورت اصولی و با در نظر گرفتن اقتضائات حقوقی، اجتماعی، فرهنگی و سایر ویژگیهای کشورمان بیش از گذشته شود.
در ادامه، دکتر جلیل مالکی، رئیس دانشکده حقوق واحد مرکزی تهران و رئیس همایش در خصوص موضوع "اهمیت مطالعات حقوقی تطبیقی در جهان معاصر" سخنرانی کرد.
وی اظهار کرد: مطالعات حقوقی تطبیقی موجب شناخت بهتر نقاط ضعف و قوت حقوق ملی میشود. مسلماً زمانی که یک حقوقدان داخلی بدون مطالعات تطبیقی به نظام حقوقی خود مینگرد بسیاری از نقاط ضعف و قوت این نظام برای وی مشخص نمیشود.
مالکی همچنین بیان داشت: این نوع مطالعات یک حقوقدان را از پیش داوری و تعصب و خوش بینی در خصوص وضعیت حقوق ملی باز میدارد و به او این مجال را میدهد که از بیرون به حقوق ملی خود نگاه کند.
پروفسور اولیور لیپسیوس استاد حقوق دانشگاه بایروت آلمان، سخنران بعدی برنامه بود که سخنرانی خود را در موضوع "اهمیت مطالعات تطبیقی در آموزش و پژوهش حقوقی" انجام داد. وی بیان کرد: حقوق تطبیقی رشته است که در حال شکوفایی میباشد.
پروفسور اولیور لیپسیوس همچنین افزود: نه تنها دانشگاهیان و استادان به طور فزایندهای به حقوق تطبیقی علاقهمند شده اند، فعالان حقوقی، قضات و وکلا نیز روز به روز به انجام مقایسه بین حقوق کشورها علاقه مندتر میشوند. به گفته پروفسور لیپسیوس، امروزه حقوقدانان در فعالیت حقوقی شان، نیاز به دانستن حقوق خارجی دارند.
سپس برنامه تقدیر از دو استاد برجسته حقوق کشور، استاد سید حسین صفایی و استاد محمد آشوری، به خاطر مجاهدتهای علمی شان و تلاشهایشان در جهت ترویج بهره گیری از حقوق تطبیقی در کشور برگزار شد. همچنین در این برنامه از دو استاد آلمانی حاضر در همایش قدردانی شد.
سخنران دیگر همایش، دکتر مرتضی عادل، رئیس مؤسسه حقوق تطبیقی دانشگاه تهران بود که در موضوع "بایستههای مقایسه حقوق ایران با حقوق خارجی" سخنرانی کرد. وی به ذکر تاریخچهای از حقوق تطبیقی در ایران و نیز فعالیتهای مؤسسه حقوق تطبیقی پرداخت.
در ادامه دکتر عادل به بیان بایستههای مقایسه حقوق ایران با حقوق کشورهای مسلمان و غیر مسلمان پرداخت و همچنین به تبیین اهمیت شناخت ساختار و سازمان حقوقی، مفاهیم و نهادهای حقوقی و نیز کلمات و اصطلاحات حقوقی نظامهای حقوقی مورد مقایسه در مطالعات تطبیقی اشاره کرد.
پروفسور گرهارد دانیمن استاد حقوق دانشگاه هومبولت برلین نیز در موضوع "مطالعات تطبیقی در روند قانونگذاری و قضاوت" سخنرانی کرد.
وی اظهار کرد: از مدتها قبل قانونگذاران از مطالعات تطبیقی در جهت تنظیم پیش نویس قانون استفاده کرده اند. پروفسور دانیمن تأکید کرد: امروزه بهره گیری از تجربیات دیگر جوامع در قانونگذاری یک شیوه مرسوم است و مناقشهای در این زمینه وجود ندارد.
در بعد از ظهر، دو جلسه سمینار برگزار شد اولین جلسه با مدیریت پروفسور گرهارد دانیمن با موضوع "روش شناسی مطالعات حقوقی تطبیقی" انجام شد.
دومین جلسه سمینار با مدیریت پروفسور اولیور لیپسیوس با موضوع "بایستههای بهره گیری از حقوق آلمان در مطالعات تطبیقی" برگزار گردید.
در پایان، دکتر مهدی شهلا از اعضای هیأت علمی دانشکده حقوق واحد مرکزی تهران ضمن جمع بندی نهایی مباحث همایش، ابراز امیدواری کرد حقوق تطبیقی جایگاه شایسته خود را در بین دروس دورههای مختلف حقوق پیدا کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *