دولت شعار و سخن نبودیم
رئیسجمهور گفت: دولت یازدهم با عمل خود نشان داد شرایط بهتر نه با شعار بلکه با عقلانیت امکانپذیر است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی ، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والاسلام حسن روحانی در مراسم بزرگداشت روز جهانی کارگر، آزادی در انتخاب راه، شغل و دستمزد منصفانه را حق کارگران دانست و با بیان اینکه در این دولت 2 میلیون شغل ایجاد شد اما رنج 3 میلیون بیکار دیگر همه ما را آزار میدهد،تصریح کرد: دولت یازدهم با عمل خود نشان داد شرایط بهتر نه با شعار بلکه با عقلانیت امکانپذیر است.
حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی در این مراسم پرشور که در مرقد بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و با حضور پرشور کارگران برگزار شد، بدترین نا امنی را ناامنی شغلی برشمرد و گفت: تمام تلاش ما رفاه و تأمین آینده کارگران است و دولت شعار و سخن نبودیم بلکه دولت عمل و کردار بودیم.
روحانی با بیان اینکه میلاد پرچمدار عاشورا روز احترام به همه جانبازان و روز احترام به کار و کارگر است ، گفت: امروز در کنار حرم مطهر امام راحل و همراه با کارگران شجاع، غیور و سختکوش کشورمان، برای استمرار راه امام و عظمت بیشتر ایران و ایرانی با هم عهد و پیمان میبندیم که تلاش مضاعف کنیم.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه برای مدیریت فضای کار باید واقعیتهای زندگی کارگران را شناخت، افزود: اگر امروز کسانی مدعیاند که کارگران مشکل ندارند، واقعیت زندگی کارگران را نمیدانند. متأسفانه سالها در زمینه بهبود زندگی کارگران تلاش لازم انجام نشد. وقتی به هشت سال قبل از 92 نگاه میکنیم، میبینیم که در طول این هشت سال، فقط 76 هزار اشتغال خالص به وجود آمده است.
روحانی با بیان اینکه معنا و مفهوم ایجاد فقط 76 هزار شغل در طول هشت سال روشن است، اظهار داشت: وقتی میبینیم چراغ صدها و هزاران بنگاه تولیدی خاموش شده، برای ما روشن است که چه مشکلاتی برای قشر کارگران جامعه پیش آمده است. در برابر این وضعیت یا باید راه و مسیر شعار و وعده دادن را برگزینیم و مدام به مردم وعده و شعار بدهیم که فردا چنین و چنان خواهیم کرد، یا اینکه با دیدن واقعیتها برای بهبود و پیشرفت پایدار زندگی مردم بهویژه کارگران ،طراحی و برنامهریزی کنیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: اولین کاری که در این کشور باید انجام شود آن است که فضای کسبوکار بهبود یابد و مطالبه برای به کار گرفتن کارگر افزایش یابد. وقتی آزادی برای کارگر و برای انتخاب شغل وجود ندارد، کارگر مجبور است کاری را با شرایط سخت و با حقوق کم بپذیرد. آزادی که از آن سخن میگوییم، اولین مرحلهاش آزادی در انتخاب راه و مسیر و انتخاب نوع شغل متناسب با حقوق دریافتی و منصفانه بودن دستمزد با کاری است که کارگر انجام میدهد، و این حق او است.
روحانی ادامه داد: اولین بخش از آزادی که ما از آن سخن میگوییم، ایجاد فضای کار و شغل است، تا کارگران امکان انتخاب داشته باشند. از شما کارگران عزیز میپرسم که آیا امروز در مقایسه با سال 91، کارگاهها، بنگاههای اقتصادی و مزارع ما در مسیر گشایش و فعالیت بیشتر است یا در مسیر بسته شدن و بیکار شدن کارگران؟
رئیسجمهور گفت: در مهرومومهای 90 و 91 چند میلیون تن گندم از خارج وارد کردیم درحالیکه در نتیجه تولید گندم سال 95 امسال میتوانیم 3 میلیون تن گندم صادر کنیم. این آرزوی ملت ایران بود که روزی صادر کننده گندم باشد و امروز این آرزو در سایه دستهای پینهبسته کشاورزان و کارگران ایرانی برآورده شده است.
وی خاطرنشان کرد: آیا امروز که ما گندم بیشتری از زمین زیر کشت کمتر برداشت کرده و نیازی به واردات گندم نداشته، حتی ظرفیت صادرات سه میلیون تن گندم را هم داریم، نگاهمان به بیرون از مرزهای کشور است و یا در مهرومومهای 90 و 91 که برای تأمین نان سفرهمان نگاهمان به بیرون مرزها بود؟
رئیسجمهور گفت: از شما کارگران عزیز که دستان شما به بوسه گاه پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص) است، سؤال میکنم که آیا دیروز که پالایشگاه ستاره خلیج فارس افتتاح شد و با دستان شما کارگران و مهندسین در مسیر خودکفایی در تولید بنزین استاندارد قرار گرفتیم، افتخارانگیز است و یا زمانی که بنزین را از خارج وارد میکردیم.
روحانی اضافه کرد: کسانی که شعار میدهند باید واقعیتهای کشور را ببینند با اینکه قیمت نفت در دولت یازدهم نسبت به سال 91 به یک سوم و یک چهارم تقلیل یافت آیا افتخارانگیز نیست که امروز از واردکننده گازوییل به صادرکننده گازوییل تبدیل شدهایم؟
رئیسجمهور با بیان اینکه دولت یازدهم با عمل خود نشان داد شرایط بهتر نه با شعار بلکه با عقلانیت امکان پذیر است، تصریح کرد: اگر به دنبال قرار گرفتن در مسیر پیشرفت و عظمت هستیم، بجای شعار باید عملکننده باشیم و دولت یازدهم در مسیر عمل و کار بوده و با کار خود به کارگران و کشاورزان در سراسر کشور نشان داد که شرایط بهتر برای مردم امکانپذیر است.
روحانی افزود: شعار و وعده دادن، کار آسانی است در این دولت 2 میلیون شغل جدید برای جوانان و میانسالان ایجاد کردیم، اما غصه و رنج ما تمام نشده است، اگر امروز 2 میلیون شغل ایجاد شده هنوز بیش از 3 میلیون نفر بیکار هستند و درد و رنج بیکاران باید خواب را از چشم ما برباید.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: در سال گذشته 24 هزار بنگاه غیرفعال و نیمه فعال به حرکت درآمدند، البته هنوز دهها هزار واحد تولیدی غیرفعال و راکد وجود دارد که باید برای آنها نیز چارهاندیشی شود.
روحانی گفت: باید ضمن جذب سرمایه، به کارگران احترام گذاشته و حقوق آنان به اندازه مخارجشان اضافه شود.
رئیسجمهور گفت: از شما کارگران عزیز سؤال میکنم که آیا در دولت یازدهم سالی بوده که حقوق کارگران و کارمندان کمتر از میزان تورم افزایش یافته باشد؟ در مهرومومهای قبل با تورم 35 درصد، حقوق کارگران 15 درصد اضافه میشد و در تورم 25 درصد نیز تنها 12 درصد به حقوق کارگران اضافه میشد اما در این دولت نرخ تورم هر مقدار که بوده، حقوق کارگران بیشتر از آن اضافه شده است.
روحانی خاطرنشان کرد: تلاش دولت در قدم اول، مهار تورم بود و بدانید کسی که بیش از همه از تورم متضرر میشود، اقشار پایین جامعه و حقوقبگیران ثابت هستند.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: از شما سؤال میکنم در مرداد سال 92، تورم مواد خوراکی 51 درصد بود، اما در اسفند سال 95، این مقدار نسبت به 12 ماه قبل، 7 درصد بوده است. آیا در آن دولت تورم بالا، زندگی مردم، کارگران و کشاورزان را مستأصل نکرده بود؟
روحانی تأکید کرد: آنهایی که امروز شعار میدهند چرا دیروز ساکت بوده و حرف نمیزدند و کسانی که امروز به فکر کارگران افتادند چرا دیروز سخنی از آنان نمیگفتند؟
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: امروز با اقدامات دولت یازدهم اینترنت به خانههای مردم متصل شده و بانوان خانهدار از داخل خانه با ابزارهای جدید مشغول اشتغال هستند و روستائیان نیز با استفاده از این فناوری گردشگران خارجی برای بازدید از خانه روستایی خود دعوت میکنند، آیا زندگی آنها نسبت به گذشته بهتر نشده است؟
روحانی افزود: کسانی که میخواستند همه ابزار ارتباطی را حذف کنند، امروز باید پاسخگو باشند. دولت یازدهم بود که در برابر قدرتهای بزرگ در کشور ایستادگی کرد و اجازه نداد ابزارها و فناوریهای ارتباطی قطع شود.
رئیسجمهور گفت: در سال 91 میزان رشد اقتصادی، منفی 6.8 بود، یعنی چرخ تولید حدود 7 درصد به عقب برگشته بود و سؤال این است زمانی که تولید 7 درصد تنزل و کاهش یافته بود، زندگی مردم بهتر بود یا سال 95 که از رشد اقتصادی 8 درصد برخوردار بودیم؟
روحانی گفت: از شما کارگران، سؤال میکنم که آیا زمانی که 240 میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی استفاده میکردیم، شرایط بهتر بود یا امسال که از 240 میلیون مترمکعب به 570 میلیون مترمکعب رسیدهایم.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: در سال 90 کشور همسایه شمالی در زمستان گاز را قطع کرد و ناچار شدیم، آن را به 9 برابر قیمت خریداری کنیم تا خانه روستائیان سرد نباشد، اما در سالی که گذشت همان کشور دو مرتبه گاز را در زمستان به امید بالا بردن قیمت قطع کرد، اما اعتنایی به آن نکردیم و با تولید داخلی، نیاز مردم را تأمین کردیم و همان کشور بعد از 15 روز پشیمان شد و مجدداً گاز را وصل کرد و سؤال این است که آیا عزت کشورمان در اینگونه اقدامات است یا با آن شرایط دیروز؟
روحانی خطاب به کارگران تصریح کرد: همه تلاش و کوشش ما تأمین رفاه کارگران است و در همان روز ابتدا به وزیر کار تأکید کردم که باید کاری کند که حقوق کارگران و مستمریبگیران هر سال بالاتر از تورم سالانه باشد و در پایان سال اول این دولت به وزیر کار گفتم که به هر قیمت که شده باید برای خانوادههایی که دو معلول دارند، مسکن تهیه شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *