مشروح اظهار نظر کاندیداهای ریاست جمهوری در خصوص حاشیه نشینی
وی ادامه داد: امکانات در کشور بایدمتناسب با ظرفیت های زیستی پخش شود و متناسب با آن و با بهره گیری از نیروی انسانی پیشرفت در کشور حاصل شود.
میرسلیم تصریح کرد: در کشور ما استانها هر کدام استعدادهایی دارند و نیروی انسانی بایستی به شکوفایی رساندن این استعدادها سهیم شوند عدم توجه به سیاست های آمایش سرزمینی باعث شده افراد از روستاها به شهرها بیایند و حاشیه نشینی شکل بگیرد.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: مسئله حاشیه نشینی به پدیدار شدن مشکلات فرهنگی ،امنیتی و اقتصادی منجر شده است چاره ما برای رفع مشکل حاشیه نشینی بازگشت به سیاست های آمایش سرزمینی ، سیاست های جمعیتی ونیز به کار گیری سیاست های درست منابع آبی است.
میرسلیم یادآور شد: به خاطر عدم استفاده صحیح از منابع آبی بیشتر روستاهای ما به حالت بیابانی در آمده اند یکی از دلایل بی توجهی به منابع آبی استفاده از چاه های عمیق و از بین رفتن قنات ها است که آب کافی را از گذشته در اختیار مردم قرار می دادند.
وی عنوان کرد: روستاییانی که نتوانسته اند از منابع آبی به درستی استفاده کنند به حاشیه شهرها رفتند و سپس به خود شهرها پناه بردند وبرای ادامه زندگی کارهایی راانتخاب کردند که در شانشان نبوده است.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: حاشیه نشینان با مشکلاتی همچون عدم استفاده از امکانات بهداشت و درمان ، آموزش صحیح روبرو شده اند که با این مشکلات فراوان و باید یاس و ناامیدی به اعتیاد پناه برده اند.
وی با بیان اینکه مشکل اساسی حاشیه نشینی به عدم توجه به سیاست های آمایش سرزمینی بر می گردد ،گفت: به چه علت در استان سیستان ودر برخی از قسمتهای زابل با مهاجرت های گسترده روبرو شده ایم؟ جمعیت شهری و روستایی مناطق را ترک کرده اند در صورتی که این جمعیت باید پشتیبان مرزهای ما باشند و در کنار نیروهای نظامی از مرزها حفاظت کنند.
میر سلیم تصریح کرد: حال مهمترین پرسش این است که چگونه وچطور باید با این مشکل مواجه شویم.
هاشمی طبا از دیگر کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به اظهارات میرسلیم اظهار کرد: بحث آمایش سرزمینی ، روستاییان ومشکلات آب و یا بحث های دیگر زیست محیطی که به زیست گاه انسان بر می گردد میراثی از گذشتگان وخداوند است که به بشر اعطا شده است.
وی تصریح کرد: وقتی بحث های مختلف را در کنار هم قرار دهیم و آنها را اولویت دهی نکنیم ممکن است برخی مسائل حاشیه ای مهم شوند و در عوض مسائل مهم هم به حاشیه رانده شوند و مورد اهمیت قرار نگیرند.
هاشمی طبا تاکید کرد: سرزمین ما دچار بحران شدید زیست محیطی است و زیست گاه انسان در این مجموعه به سرعت در حال از بین رفتن است.
وی با بیان اینکه اولویت اول ما در رفع این مشکل توجه به زیستگاهمان ایران است افزود: اگر قرا باشد همه مسائل را بدون توجه به اولویت بندی مورد توجه قرار دهیم این نظر آقای میر سلیم مورد توجه قرار نمی گیرد.
حجت الاسلام حسن روحانی از دیگر کاندیداهای ریاست جمهوری که در این مناظره شرکت داشت درباره اظهارات میر سلیم اظهارداشت: حاشیه نشینی از معضلات مهم اجتماعی ایران است که اکثر کشورهای دیگر هم با این معضل روبرو هستند.
وی ادامه داد: من سراغ ندارم کشوری در دنیا وجود داشته باشد که در آن مشکل حاشیه نشینی بروز و ظهور نداشته باشد حاشیه نشینی در کلانشهرها وشهرهای بزرگ روی می دهد.
روحانی تاکید کرد: ریشه حاشیه نشینی به عوامل مختلفی بازمی گردد که اولین دلیل آن بیکاری وعدم درآمد کافی می باشد کسی که در شهرها وروستاها زندگی می کند و از درآمد کافی برای گذران زندگی برخوردار نیست برای گذران معیشت ناچار است مهاجرت کند.
وی ادامه داد: معمولا در شهرهای بزرگ اشتغال بیشتر است و فرد وقتی حاشیه نشین می شود و کار هم بدست می آورد کم کم برای استراحت شب هایش به اطراف شهرها می رود و بعد از آن خانواده اش را هم به آنجا می آورد و در فرصت های بعدی اقوام وخویشاوندانش را هم به آن منطقه دعوت می کند.
محمد باقر قالیباف از دیگر کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در این مناظره شرکت داشت در این باره گفت: حاشیه نشینی نکته بسیار مهم و کلیدی می باشد که باید آن را مورد توجه قرار دهیم زیرا هم اکنون 11 میلیون حاشیه نشین در ایران داریم.
وی افزود: حاشیه نشینی به خاطر فرصت های نابرابر اجتماعی و بحران های اقتصادی به وجود می آید لذا بایستی برنامه هایی در کوتاه و بلند مدت برای رفع این معضل بیندیشم.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: همه دولت ها از این گونه افراد حمایت می کنند برخی از محرومین همین حاشیه نشین ها هستند که در 7 سال گذشته با پرداخت یارانه از آنها حمایت شد.
قالیباف تاکید کرد: با توجه به افزایش گرانی ها ارزش 45هزار تومان یارانه به 15 هزار تومان در حال رسیده است اینجا سوالی پیش می آید که چرا این مبلغ یارانه همپای تورم افزایش نمی یابد چرا یارانه بین همه اقشار مساوی تقسیم می شود.
وی عنوان کرد: یکی از نگرانی های مردم این است که افزایش مبلغ یارانه ها باعث بروز گرانی در کشور نشود.
وی از میر سلیم سوال کرد: جنابعالی برای رفع این معضل در کوتاه مدت وبلند مدت چه برنامه هایی خواهید داشت.
اسحاق جهانگیری از دیگر کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این باره گفت: حاشیه نشینی از مهمترین آسیب های اجتماعی کشور ماست که در اکثر شهرهای بزرگ از تهران تا چابهار با آن روبرو هستیم.
وی ادامه داد: مسئله مهم در این باره این است که به مردم حاشیه نشین توجه کنیم زیرا آنها نیز انسان وایرانی هستند و به خاطر وجود مشکلات مختلف به حاشیه نشینی روی آورده اند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه حاشیه نشین ها باید دیده شوند گفت: در دولت یازدهم با برخورد علمی و کارشناسی با این پدیده برخورد شد و شورای بازدهی مناطق مسکونی مردم در این راستا وارد شد و اقدام به ترمیم بافت های فرسوده، میانی و حاشیه نشینی کرد.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی از دیگر کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این باره گفت: تعداد حاشیه نشینان در زمان کنونی به 16 میلیون نفر رسیده است لذا بایستی برای رفع این معضل یک بحث علمی و تحقیقی انجام دهیم تا ببینیم دلیل اصلی حاشیه نشینی چیست.
وی ادامه داد: اولین گام در کمک به حاشیه نشینان نوسازی و بهسازی مسکن آنان است نظام شهری باید ماموریت یابد تا در این باره اقدام کند.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی ادامه داد: آموزش ، بهداشت جزو مسائلی هستند که به طور جدی برای حاشیه نشینان باید مورد توجه قرار گیرند .
میرسلیم بعد از سخنان سایر کاندیداها اظهار کرد: من برای چاره جویی تاکید می کنم برای رفع حاشیه نشینی نیاز به انجام اقدامات تکمیلی داریم قطعا دولت با بودجه هایی که در این 4 سال داشته اقداماتی برای رفع محرومیت ها انجام داده اما این اقدامات کافی نیست.
وی ادامه داد: ضرورت دارد قبل از بروز مشکلات از سوی حاشیه نشینان سعی کنیم به مهار این معضل بپردازیم و برای این منظور اولا افرادی که امکان بازگشتشان وجود دارد را به مبداشان بازگردانیم دوم اینکه امکانات رفاهی و نیازمندیهای این اقشار تامین شود وسوم اینکه از بی عدالتی در مواجه با این قشر پرهیز کنیم.
میرسلیم تاکید کرد: متاسفانه امروز با 10.2 میلیون نفر جمعیت کاملا بی سواد مواجه هستیم که این جمعیت برازنده کشور 80 میلیونی ما نیست.
وی در پایان تصریح کرد: بایستی به مشکلات درمانی و سلامت اعتقادی حاشیه نشینان اهمیت دهیم تا در آینده با مشکلات بیشتری مواجه نشویم.
انتهای پیام/