نگاهی به وضعیت بحرانی ونزوئلا/چرا کاراکاس به مرز ورزشکستی رسید؟
ونزوئلا از نظر سیاسی دورهی ناآرامی را از سر میگذراند و هر روز در این کشور آمریکای جنوبی تظاهراتی اعتراضی برگزار میشود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه بینالملل ، پایگاه دویچه وله نوشت: "سازمان کشورهای آمریکایی" متشکل از 35 کشور قارهی آمریکا، تحولات اخیر ونزوئلا را زیر نظر دارد و از آن به شدت انتقاد میکند. اکنون مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا، دستور ترک این نهاد را صادر کرده است.
ونزوئلا از نظر سیاسی دورهی ناآرامی را از سر میگذراند. هر روز در این کشور آمریکای جنوبی تظاهراتی اعتراضی علیه دولت برگزار میشود. اوضاع اقتصادی کشور آشفته و بحرانی است. درست در چنین شرایطی دولت ونزوئلا اعلام کرده که قصد دارد "سازمان کشورهای آمریکایی" را ترک کند.
دلسی رودریگز، وزیر امور خارجه ونزوئلا اعلام کرد که درخواست کتبی ونزوئلا برای خروج از نهاد یادشده فردا ارسال میشود تا روند 24 ماهه خروج از "سازمان کشورهایی آمریکایی" آغاز شود.
به گفتهی رودریگز، این اقدام به دستور نیکلاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا، صورت گرفته است. وزیر امور خارجه ونزوئلا سازمان کشورهای آمریکایی را که مقر آن در واشنگتن است متهم کرد که تحت رهبری آمریکا "ائتلافی مداخلهجویانه" علیه ونزوئلا تشکیل دادهاند.
وزیر امور خارجهی ونزوئلا روز چهارشنبه در توئیتر نوشت: «هرگز اجازه نخواهیم داد که بردگان مزدور به ونزوئلا اهانت کنند. ونزوئلا برای حرمت، استقلال، حق حاکمیت، صلح و آینده این سرزمین از سازمان کشورهای آمریکایی خارج میشود».
ادامه تظاهرات در کاراکاس
روز چهارشنبه نیز بار دیگر هواداران و مخالفان مادورو در خیابانها به جان یکدیگر افتادند و به سوی هم سنگ پرتاب کردند. پلیس برای متفرق کردن آنان از گاز اشکآور استفاده کرد. در حالی که هواداران مادورو در اطراف کاخ ریاستجمهوری گرد آمده بودند، راهپیمایی مخالفان دولت با ممانعت ماموران انتظامی روبرو شد.
ونزوئلا در ماههای گذشته با بحرانی سیاسی روبرو بوده است. نبرد قدرت میان طرفداران رئيسجمهوری این کشور با نیروهای مخالف که اکثریت کرسیهای پارلمان را در اختیار دارند به شدت در جریان است. اخیرا دیوان عالی ونزوئلا که به دولت وفادار است، پارلمان این کشور را منحل کرد. اما مدت کوتاهی پس از آن در این تصمیم تجدیدنظر کرد.
ونزوئلا افزون بر بیثباتی سیاسی با بحران سنگین اقتصادی نیز روبروست. این کشور در آستانه ورشکستگی قرار دارد و ناچار است هر ماه میلیاردها دلار از وامهای خارجی استفاده کند. به همین دلیل واردات مواد غذایی و دارو به کشور دچار تنگنا شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *