آرزوهایی که در قلیانها دود می شود/دفن هفت هزار سال تمدن زیر دود دوسیب و خوانسار
قهوه خانهها، نتیجه ویزیت مدیران شهری برای نسل آینده است تا تمدن 7 هزار ساله تهران را از بی مسئولیتی خود درمان کند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار جامعه ،تهران با 450 سال سابقه پایتختی، به مانند آرزویی محال برای زندگی، در کنج ذهن بسیاری از مردم شهرهای دیگر خاک می خورد . پایتختی که دیگر نه توان نفس کشیدن را برای ساکنانش گذاشته نه نای رفتن در مسیر رسیدن به خواسته های جور واجور شهروندان را دارد.
اینجا تهران است پر از دود اگزوز و بوی تنباکو های طعم داری که خیلی وقت است مهمان ریه های مردم شده است . اینجا آرزوها، در دود و توهم رسیدن به آینده ایده آل ، دست نیافتنی می شود. کوچک و بزرگ، پیر و جوان، مشغله ها را از بر کرده اند و تنها در اوج دود های مزه دار،خوشبینانه ادامه می دهند.
کافی است نگاهی به اطراف بیاندازی تا سیر تکامل بشریت را زیر رادیکال مسئولیت های روی هوا مانده، ببینی. آدم های رنگین کمانی که از هر قشر و قوم و قبیله ای به آن پناه اورده اند تا با اشتغال ، ستون خانواده را بنا کنند.
اینجا تهران است، شهر ساختمان های بزرگ، خانه های کبریتی با دورهمی ها و تفریحات دود زا.تیتر اخبار روزنامه های این شهر آرزوها، به مانند قهوه ای تلخ به یادماندنی شده است. در زیر پوست شهر، گدازه های آتش قلیان ها سرخ است و می سوزد تا طعم دخانیات را بر دهان نسل جوان آشنا کند.
تکنولوژی ها همیشه کلید پیشرفت بوده اند و هستند و از وظیفه خود در تجاوز به حریم خانوادگی نیز عقب نمانده اند. اینجا معتادان تکنولوژیکی، تم قلیان را در هر شرایطی حفظ می کنند و کلاس آموزش دود های حلقه ای و قطاری و غیره را برپا می کنند .
سعید صفتیان رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزایش گرایش جامعه به دخانیات را اینگونه توصیف می کند: پیشگیری از اعتیاد متولی های زیادی دارد که ساختارهای دولتی چون سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت، ساختارهای دولتی و مردمی و ساختارهای مدیریتی را شامل می شود. موازی کاری های موجود در سیستم دولتی مسبب افزایش آمار جذب مردم به دخانیات شده است.
وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری بارها بر توجه به افزایش معتادان خیابانی دو سال اخیر تاکید کرده اند، و در این زمینه در سیستم های دولتی برنامه های کلان طراحی شده و کارشناسان حرفه ای در سازمان ها مستقر شده اند، قانون های مربوط به مصرف دخانیات نیز تصویب شده ولی در جایگاه عمل، کم کاری صورت گرفته است.
صفاتیان از طراحی دوره های اموزشی پیشگیری از اعتیاد به شکل علمی خبر داد و گفت: در شرایطی که 25 هزار معتاد خیابانی در در پیاده روها و پل ها و غیره شهر آواره اند، باید در مباحث آموزشی، مهارت های زندگی ومسئولیت های اجتماعی حرفه ای تر عمل شود.
رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام، دولت را مجری برنامه ریزی های سطحی ، کوتاه مدت و مقطعی معرفی می کند که در برخورد با معضل اعتیاد عملکرد خوبی نداشته است و زمینه افزایش گرایش قشرهای مختلف افراد به ویژه جوانان به مواد مخدر زا فراهم کرده است و لاابالی گری را در جامعه متمدن ایران ترویج داده است.
صفتیان قهوه خانه های شهر را مکانی برای کسب سودهای کلان حاصل از سرو قلیان می داند که افراد زیادی را به استعمال دخانیات کشانده است وریشه این فرهنگ های اشتباه را نتیجه عملکرد نادرست دستگاه های متولی، معرفی کرده و بر بی توجهی به آموزش جوانان در مدارس و دانشگاه ها انتقاد کرد.
باهمه این تفاسیر، حال اهالی این شهر رویایی است. کافه ها و قهوه خانه ها مدرن شده اند و در آینه مدیریتی مسئولین، خودنمایی می کنند. اینجا تهران ، همان پایتختی است که آرمان توسعه یافتن را در سر می پروراند و در دود آلودگی هایش، خیال هوای پاک را بر دیوارهای شهر نقاشی می کند تا شاید یک مسئول دلش هوای تازه خواست.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *