علت عصبانیت اردوغان از بسیج مردمی عراق چیست؟
اتهامزنی بیپایه اردوغان به ایران و نیروهای بسیج مردمی عراق در شرایطی است که تحلیلگران منطقهای فراموش نکردهاند که مقامات آنکارا بر مبنای یک ادعای مخدوش و مغلوط تاریخی نیروهای خود را به صورت غیرقانونی و بدون مجوز دولت مرکزی عراق در پادگان بعشیقه در شمال عراق مستقر کردند و علاوه بر نقض تمامیت ارضی عراق در روند آزادسازی موصل از چنگال داعش، تاخیر ایجاد کرده و کارشکنی کردند.
خبرگزاری میزان -
گروه سیاسی : اردوغان رئیسجمهور ترکیه که این روزها بعد از رفراندوم پرحرف و حدیث تغییر قانون اساسی، با انبوهی از مشکلات و معضلات داخلی و خارجی دست به گریبان است، باز هم در راستای سیاستهای توسعه طلبانه و مداخلهجویانهاش به اتهام زنی علیه محور مقاومت در منطقه پرداخته تا بلکه بتواند با فرافکنی از بحران مشروعیتی که عنقریب در کمین دولتش است، رهایی یابد.
اردوغان که در 6 سال اخیر همپاله با سعودیها و صهیونیستها و آمریکاییها از هیچ اقدامی برای ضربه زدن به دولت قانونی سوریه دریغ نورزیده، اینبار تلاش مذبوحانه خود را متوجه عراق کرده و بسیج مردمی این کشور موسوم به «حشد الشعبی» را آماج اتهامات و درشت گوییهای خود قرار داده است.
رئیس جمهور ترکیه روز چهارشنبه هفته گذشته طی اظهاراتی، نیروهای الحشد الشعبی را سازمانی تروریستی خواند و ایران را متهم به توسعه طلبی و نفود در 4 کشور عربی منطقه کرد و مدعی شد که ایران گسترش «ملیگرایی ایرانی» در این کشورها را، در دستور کار خود قرار داده است!
این اتهامزنی اردوغان موجب شد تا دفتر نخستوزیر عراق بلافاصله با صدور بیانیهای واکنش نشان دهد و اعلام دارد که تشکیل هیأت الحشد الشعبی بنا به درخواست مرجعیت دینی عراق و شخص «آیتالله علی سیستانی»، مرجع عالیقدر عراق تشکیل شده و مربوط به مسائل داخلی عراق است.
دربیانیه دفتر حیدرالعبادی همچنین آمده بود، نیروهای الحشد الشعبی در کنار سایر نیروهای عراقی در آزادسازی مناطق اشغالی عراق از دست داعش مشارکت داشته و پیروزیهای مهمی را محقق کردهاند. این بیانیه یادآور شده بود که عراق دارای حاکمیت ملی بوده و بر اساس قانون این کشور، نیروهای الحشدالشعبی بخشی از نیروهای عراقی بوده و به عراق و مردم آن وفادار بوده و تابع هیچ کشور نیستند و تنها از فرماندهی کل قوای عراق دستور میگیرند.
اشاره حیدرالعبادی به مصوبه آذرماه 95 پارلمان عراق است که به موجب آن حشدالشعبی به عنوان یک نهاد قانونی در کشور عراق شناخته شد که دارای وظایف مشخصی بوده و از حقوق معینی نیز برخوردار است.
همچنین به موجب اتهامزنی بیاساس اردوغان به نیروهای حشدالشعبی، وزارت خارجه عراق سفیر ترکیه در بغداد را احضار و یادداشت اعتراض دولت عراق را تسلیم وی کرد.
این اتهامزنی بیپایه اردوغان به ایران و نیروهای بسیج مردمی عراق در شرایطی است که تحلیلگران منطقهای فراموش نکردهاند که مقامات آنکارا بر مبنای یک ادعای مخدوش و مغلوط تاریخی نیروهای خود را به صورت غیرقانونی و بدون مجوز دولت مرکزی عراق در پادگان بعشیقه در شمال عراق مستقر کردند و علاوه بر نقض تمامیت ارضی عراق در روند آزادسازی موصل از چنگال داعش، تاخیر ایجاد کرده و کارشکنی کردند.
در مهرماه سال گذشته بود که اردوغان رئیس جمهور ترکیه با لحنی غیردیپلماتیک و دور از شان یک دولتمرد، با اتخاذ موضع فتنه جویانه مذهبی اعلام کرد که موصل یک شهر سنی است و باید به دست ترکیه که یک کشور سنی است آزاد شود و حشد الشعبی که یک نیروی داوطلب شیعه است نباید در عملیات موصل مشارکت داشته باشد! این اظهارات سخیف اردوغان در شرایطی بود که بنا به تصریح تمامی مسئولان و کنشگران عراقی ترکیب ارتش عراق و نیروهای حشد الشعبی، مذهبی و فرقهای نیست و حتی در میان بسیج مردمی عراق نیروهای اهل تسنن نیز حضور دارند.
اما ماجراجوییهای ترکیه در عراق بسیار مشکوک به نظر میآید؛ آنها نه تنها اردوگاه بعشیقه در شمال عراق را تخلیه نکردهاند بلکه در راستای سیاستهای ترسیم شده از جانب آمریکا درصدد حذف و تخریب نیروهای حشدالشعبی نیز میباشند؛ همچنین اسناد و شواهدی دال بر همکاری پنهان آنکارا و داعش در عراق موجود است؛ حمایتهای مستقیم و غیرمستقیم دولت ترکیه از داعش تقریبا برای همگان آشکار شده است؛ زمانیکه موصل سقوط کرد کنسولگری ترکیه در این شهر با تمام کارکنانش به محاصره داعش درآمد و داعشیها که در هیچ منطقهای افرادی را که اسیر گرفته بودند، زنده رها نمیکردند، نه تنها متعرض به اعضای کنسولگری ترکیه نشدند بلکه بعد از چند روز تمام آنها را آزاد کردند و آنها به راحتی به خاک ترکیه بازگشتند که این امر گواه دیگری بر رابطه پنهان ترکیه وداعش بود.
اما اردوغان که مزورانه به بهانه مبارزه با داعش، نیروهای ترکیهای را از شمال عراق خارج نمیکند، در شرایطی حشد الشعبی را متهم به رفتار تروریستی میکند که از زمان حضور فعال این نیرو در مبارزات ضد تروریستی، بیش از سه چهارم مناطق تحت اشغال عراق توسط داعش، آزاد شده است؛ امری که شاید مهم ترین دلیل عصبانیت اردوغان و دولت متبوعش از بسیج مردمی عراق باشد.
همچنین باید به این امر اشاره کرد که تروریستهای داعش به موازات شکستهای پیدرپی از نیروهای عراقی و حشدالشعبی در موصل ظرف چند ماه گذشته هفت بار در این شهر از سلاح شیمیایی علیه مردم و نیروهای عراقی استفاده کردند؛ پیشتر اخباری مبنی بر نقش ترکیه در تجهیز تروریستهای مستقر در سوریه و عراق به تسلیحات و گازهای شیمیایی مخابره شده بود؛ بشار اسد رئیس جمهور سوریه چندی پیش که تروریستها و حامیان غربی آنها پیرامون ماجرای انتشار گازهای شیمیایی در «خان شیخون» به غوغاسالاری و جنجال تبلیغاتی علیه ارتش سوریه دست زدند، طی مصاحبهای تصریح کرد که دمشق اطمینان کامل دارد که تروریستها تسلیحات شیمیایی خود را از ترکیه دریافت می کنند.
در اواسط سال 2016 میلادی «سیمورهرش» روزنامهنگار معروف آمریکایی بر مبنای اسنادی اعلام کرد که گازهای شیمیایی سارین موجود در سوریه(که احتمالا به عراق نیز منتقل شدهاند) در سال 2011 با دستور مستقیم هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا از لیبی از طریق ترکیه وارد این کشور شده است.
در مجموع فارغ از نقش پنهان و آشکار دولتمردان ترکیه در تجهیز و حمایت لجستیکی از تروریست های خون آشام داعش و همچنین فارغ از فرافکنیهای آنها علیه محور مقاومت در سطح منطقه، آنچه که عیان و مورد تاکید همگان است آن است که نیروهای حشدالشعبی در عملیات آزادسازی موصل پایتخت خودخوانده گروه تروریستی داعش در عراق که از اواخر مهرماه سال گذشته آغاز شد، با نیروهای ارتش و پلیس عراق، شبهنظامیان مسیحی و مبارزان پیشمرگه کُرد همکاری میکنند و نقشی استراتژیک در این امر دارند و ظرفیت حشدالشعبی در تامین امنیت عراق غیرقابل کتمان است.
نظرات بینندگان
این سلیمان شاه ادعای امپراتوری دارد
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *