به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای معاون اول قوه قضائیه در همایش پیشگیری از آسیبهای اجتماعی که صبح امروز با حضور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و روسای دادگستریها و دادستانهای سراسر کشور برگزار شد با اشاره به ماه مبارک رجب و در پیش رو بودن ماههای مبارک شعبان و رمضان گفت: این ماهها، ماه خدا، رسول اکرم (ص) و امت است و از لحظه لحظههای آنها باید استفاده کنیم.
وی با قرائت دعای روز چهارشنبه، اظهار کرد: همه ما که در این جلسه هستیم دو وظیفه داریم که یکی وظیفه اداری در قوه قضاییه است و باید به بهترین نحو انجام دهیم اما وظیفه دوم ما دینی و انقلابی و دینی است که به انقلاب داریم.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای خاطرنشان کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری همگی احساس مسئولیت کردند و در زمینه آسیبهای اجتماعی وارد عمل شدند و معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نیز در این زمینه با جدیت ورود کردند و ما از ایشان تشکر میکنیم و ان شالله همه شما با آقای الفت همکاری لازم را داشته باشید و خداروشکر همه در حال برنامه ریزی و تدبیر برای کاهش آسیبهای اجتماعی هستند و این جای خوشحالی دارد.
سخنگوی قوه قضائیه خطاب به روسای دادگستریها و دادستانهای سراسر کشور گفت: فرمایشات همه شما قابل استفاده بود؛ اما باید در برگزاری این جلسات موضوعات مشخص تر شود و به صورت تخصصی بررسی صورت گیرد.
وی ادامه داد: اداره کل امور استانها این قضیه را پیگیری میکند که در صورت دعوت روسای دادگستری برای برگزاری نشستها ساماندهی صورت گیرد و شما اگر نقطه نظری داشتید، بیان کنید.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای افزود: در خصوص نقطه نظرات شما در استفاده از صدا و سیما از انجاییکه بنده رییس شورای نظارت بر سیما هستم، مدیران اصلی صدا و سیما این آمادگی را دارند که در هر آنچه شما احساس میکنید که برای تعالی کشور لازم است، همکاری کنند.
معاون اول قوه قضائیه اضافه کرد: آسیبهای اجتماعی ممکن است سبب فاصله گرفتن جوانان از ارزشهای اسلامی و یا بی اعتمادی مردم به نظام شود، بنابراین ما از چه منظری میخواهیم با آثار مخرب این آسیبها برخورد کنیم. ما در این زمینه وظیفه دینی داریم و به میزان اهمیت آن باید در جهت پیشگیری از این موارد باید تلاش کنیم.
وی بیان کرد: امروز باید از این دید به مسئله آسیبهای اجتماعی نگاه کنیم که این آسیبها در شأن نظام جمهوری اسلامی نیست و مردم نیز از ما انتظار دارند و کسانی که در جلسات و محضر مقام معظم رهبری بودند میدانند که ایشان با وجود مشغلههای زیاد هر چند ماه جلسه تشکیل دادند و از مسئولین عالی نظام دعوت کرده و رهنمود دادند و از مسئولین پیگیری های لازم را میکنند، بنابراین این امر اهمیت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را میرساند.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: آقای الفت به عنوان نماینده قوه قضائیه در شورای عالی پیشگیری حضور دارند که مقام معظم رهبری میفرمودند که این شورا باید سازمان شود .
وی خاطرنشان کرد: در این شورا در مورد آسیبهای اجتماعی بررسی و کار کارشناسی جامع و کار میدانی صورت میگیرد، اولویتها مشخص میشود و بعد ابلاغ میگردد.
معاون اول دستگاه قضا یکی از مسایل مهم در اقتصاد مقاومتی را اشتغال دانست و افزود: اگر از بیکاری جلوگیری شود، از بسیاری از آسیبها جلوگیری خواهد شد. البته ما نمیگوییم هرکس بیکار بود، معتاد است؛ اما رابطهای بین بیکاری و جرایم مواد مخدر و خرده فروشان مواد مخدر وجود دارد. از طرفی بین بیکاری و طلاق و فراهم شدن بستر برای شیاطین و دشمنان نیز رابطهای وجود دارد و بسیاری از جرایم خرد و کلان ناشی از بیکاری است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای با بیان اینکه ما نباید و نمیتوانیم جایگزین دستگاههای اجرایی شویم، گفت: امروز یکی از گلهمندیهایی که از قوه قضاییه ایجاد شده این است که هر کاری که زمین مانده قوه قضاییه باید انجام دهد، این در حالی است که منشا و رفع بیکاری در مرحله اول و آخر برعهده قوه قضاییه نیست؛ اما ما میتوانیم با توجه به اهمیت این آسیب و شعار سال و اهتمام مقام معظم رهبری در این زمینه تلاش کنیم.
وی تصریح کرد: قوه قضائیه در راستای رفع موانع تولید میتواند نقش داشته باشد و اگر ما از ظرفیت دادستان و بازرسی کل کشور استفاده کنیم میتوانیم در جهت صحت عمل بانکها و تسهیلاتی که داده میشود و نقدینگی، موثر واقع شویم. امروز این تسهیلات را چه کسانی میگیرند و در کجا هزینه میشود؟
معاون اول قوه قضائیه اظهار کرد: امروز تقدینگی ما رشد فوق العادهای داشته و این نقدینگی اگر به سمت تولید میرفت اشکالی نداشت؛ اما در امر تولید آنچنان که انتظار میرفت هزینه نشده است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای تاکید کرد: با توزیع عادلانه فرصتها و ثروتهای ملی، نگذاریم افراد خاص و فساد آلود از منابع طبیعی سوء استفاده کنند.
سخنگوی قوه قضائیه با تاکید بر اینکه رفع بیکاری و ایجاد اشتغال به هیچ وجه به عهده قوه قضاییه نیست، خاطرنشان کرد: دستگاه قضا در این عرصه همکاری لازم را دارد و با مجموعه اختیاراتی که دارد میتواند در جهت تحقق شعار سال و جلوگیری از بیکاری اقدام کند.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها مسئولان و دستگاه های مختلف را مورد توجه قرار داده اند که نسبت به موضوع مبارزه با قاچاق اهتمام ویژه داشته باشند. بنابر گزارشات موجود از 13 میلیارد تومان تا 28 میلیارد تومان آمارهای قاچاق در کشور است، البته آن جا که گفته شده است قاچاق کالا 10 میلیارد تومان است قطعا نادرست است و میزان قاچاق بین 13 تا 28 میلیارد تومان است لذا این عدد نشان میدهد که مبارزه با قاچاق نقش فراوانی در اشتغال و تولید ما دارد.
معاون اول قوه قضائیه گفت: دادستانها و روسای کل دادگستری در جاهایی که وظیفه قانونی دارند و نیز با همکاری سازمان تعزیرات نسبت به این امر توجه کرده به خصوص در سال جاری اهتمام بیشتری به مبارزه با قاچاق کالا داشته باشند.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: باید کالاهای قاچاقی که نمونههای آن در داخل کشور تولید میشود حتما از بین برود و مواردی هم که شرایط خاصی دارند نباید در چرخه تولید و مصرف قرار گیرند و لذا باید پروندههای مبارزه با قاچاق کالا با سرعت و دقت در مراکز استانها و شهرستانها مورد رسیدگی قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: کسانی هستند که قانون را دور میزنند و باید کارکنان و قضات در این زمینه آموزش ببینند که افراد خاصی نتوانند با استفاده از آشنایی با قوانین قانون را دور بزنند، مثلا در برخی موارد بدهیها را صرفا جرم مدنی میدانند و ممکن است فسادی فراتر از یک جرم مدنی اتفاق افتاده باشد یا ممکن است برخی افراد به دروغ خود را ورشکسته اعلام کنند در صورتی که اموال آنها تکافوی بدهی شان را میدهد، لذا قضات و بازپرسها و سایرین کارکنان قضایی باید مراقب این گونه پروندهها باشند.
وی اظهار کرد: همچنین لازم است از افرادی که در مسیر فعالیت سالم اقتصادی فعالیت میکنند، شناسایی و آنها را مدیریت کنیم.
معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: شب گذشته وزیر اقتصاد در تلویزیون گلایه میکردند که چرا مجوزها انقدر دیر و سخت صادر میشود، باید گفت که این پیچ و خمها را خودتان مرتفع کنید و آنها را از سر راه بردارید.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه گفت: باید مواردی را در جهت تولید و اشتغال وحمایت از سرمایه گذاری مورد توجه قرار داد.
وی گفت: یکی دیگر از برنامههایی که باید مورد توجه قرار گیرد، استفاده از همه ظرفیتها است ما اکنون چندین دستگاه مختلف چه در دستگاه قضا چه بیرون از دستگاه داریم که باید از ظرفیتهای آنها استفاده شود، مثلا سازمان بازرسی یک برنامه اجرا میکند و معاونت اجتماعی و دیگر دستگاهها یک برنامه دیگر و بهتر است که این دستگاهها با یکدیگر هماهنگی بیشتری داشته باشند که بتوانند خروجی بهتری بگیرند.
معاون اول قوه قضائیه اظهار کرد: امر پیشگیری مقدم بر مقابله است. البته قانون پیشگیری آنچنان که مد نظر قوه قضائیه بود تصویب نشد و لذا ما باید در این مسئله با توجه به امکانات و ابزار موجود برنامه ها را دسته بندی و بر اساس آنها اولویتها را عملیاتی کنیم، موضوعات در حوزه پیشگیری بسیار متفاوت است ولی باید اولویتهای مهم را شناسایی و بر روی آنها تمرکز کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگر ما می خواهیم که با فساد مقابله کنیم باید بدانیم که این کار هزینه دارد و بخشی از این هزینهها فشارهای وارده به دستگاه قضایی است. در برنامههای خود این موضوع را پیش بینی کرده بودیم، البته علت این فشارها مشخص است چون قوه قضائیه با مفسدین اقتصادی و رانت خواران و امثال آنها با جدیت و قاطعیت مبارزه میکند؛ مثلا در برخی از استانها مثل کرمان یا جاهای دیگر با سردستههای باندهای قاچاق مواد مخدر برخورد میشود، به طوری که در یک پرونده 3 هزار و 900 کیلوگرم هروئین در یکی از استانها از یکی از این باندهای قاچاق کشف و ضبط شد.
وی گفت: خوشبختانه با کمک ها و مجاهدتهای انجام شده امروز کشور ما جز امن ترین کشورهای منطقه و فرامنطقه است، ما به طور جدی در حال مقابله با هر جرم و فسادی هستیم، لذا شما هم با نیروها و کارکنان خود جلسه بگذارید و اجازه ندهید این فشارها تهدیدها و تطمیعها موثر واقع شود.
معاون اول قوه قضائیه گفت: جزو سیاستهای ما این است که با فعالان اقتصادی هماهنگی داشته باشیم و از فعالیتهای اقتصادی سالم حمایت کنیم.
وی خطاب به روسای دادگستریها و دادستانها تاکید کرد: در رابطه با مسائل فتنه شما در سال 88 مبارزه قاطع کردید و این قاطعیت همچنان برای افراد فتنه بازدارنده است و امروز فتنهگر دیگر جرات نمیکند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای از فعالیت کانالهای تلگرامی متخلف پرده برداشت و افزود: شما فکر میکنید انجام برخی کارها در فضای مجازی فردی است؟ خیر، بسیاری از اینها وابسته به سرویسهای بیگانه هستند و حتی شاید خودشان هم این موضوع را ندانند. در همین موضوع کانالهای تلگرامی 6 نفر در بازداشت هستند؛ اما ظرف چند ساعت پس از بازداشت دوباره کانالها فعال شدند، این نشان میدهد که صاحبان اصلی این کانالها فعالیتها را هدایت میکنند.
وی با تاکید بر اینکه در مقابل هر مجرم و مفسد بایستید و انفعال به خرج ندهید، گفت: یکی از سیاستهای ما این است که از فعالان اقتصادی که فعالیت سالم دارند حمایت میکنیم و شما بسیاری از پروندهها که حقوقی نیست را بررسی کنید.
معاون اول قوه قضائیه در پایان گفت: لازم است هم در شیوه برخورد با برخی پرونده ها و هم اطلاع رسانی از روند آن پرونده توجهات بیشتری صورت گیرد.